Sinirli Sevgilim

Kaybetme korkusunu yaşattığın an, "daha dikkatli olucam, sinirlenmemeye çalışıcam" der. Bir zaman boyunca da bu böyle devam eder. "Ben artık değiştim, öfkelenmiyorum" dercesine gözünü boyar. Sen de "benim için çabaladı ve değişti" dersin.
Sonra köprü geçilir, evlilik dönemi, cicm ayları atlatılır. Hoooop en başa dönersiniz..
Masal tadında..

NE KADAR sevsende ayrıl bundan sana huzur gelmez .
Hayir yanliş anladıniz beni mutsuz ettiği falan yok. Sadece kavga ettiğimiz zamanlarda başka biri oluyor ve beni yoruyor.
Bu kadar katı bir ifadeyi haketmiyor. Ben aklı başında biriyim hayat birleştirilmeyecek bir insan olsa zaten bunu düşünmem.

canım geçer diye hiiççç ümitlenme.malesef sende bitçek herşey..evlilikte bi taraf kızıyorsa bi tarafta alttan almak zorunda..sen sinirlenince alttan alıyormu..ona dikkat et.can çıkar huy çıkmaz diye boşuna dememeişler..o sinirlenince susucaksın mecbur...

Kendisi hödük, ayı vs tarzı bir insan değil. Ne kadar kavga etsekte beni evden kovmayacağını biliyorum. Hayırlisıysa zaten allah onu kaderime yazmiştır.
Benim merak ettiğim sibirli anlarında sakinleştirecek bişey yapabilir miyim veya yaşı oturdukça daha sakinleşir mi merakı.
Teşekkür ederim yorumunuz için.

Kendi haksız olduğu konularda bi yere kadar savunuyor bi yerden sonra susabiliyor, tabi isterse.
O zaman benim bu durumda biraz daha sakin olmam, beni zedelemeyecek şekilde sinirinin boşalmasını bekleyip sonra konuşmak olmalı. Dediğiniz gibi ilişkiler zaten birinin alttan almasıyla yürür bu da kendimi ezdirmeden ben olmam gerek demekki.

eskiden eşim böyleydi.
hala da trafikte, bankada, hastanede ya da sıra beklenen yerlerde sinirlenir.
bana da kızıyordu zaman zaman. ama ben, o sinirliyken asla laf söylemem üstüne.
kızar sesini yükseltir sonra çıkar bi hava alır gelir özür diler.
ben o zaman ağzımı açıp yaptığı yanlışları söylerim.
sinirliyken söylediği şeyleri de ciddiye almamayı öğrenmiştim.
şimdi bu huyu bana karşı törpülendi
zaman zaman sen, bazen de o alttan alacak başka yolu yok..
öfke kontrolü için de yardım alsın. benim eşim yıllar önce almıştı.

Evlenmeden önce tartıştığında uyuyorum der odana çekilir kafanı dinlersin, telefona cevap vermezsin en fazla ama evliyken böyle bişey yapamazsın. Kaçamazsın yani onun hareketlerini, tutumlarını kontrol etmesi gerekiyor. Benim eşim sakindir özünde ama anlamadığım zamanlarda sinirlendiği şeyler olur diyorum ya kızılacak şeye bakmaz da kızılmayacak bişey bulur kızar kendi kendine ya da bana kızacak gibi olur. O zamanlarda susarım ki kendi yaptığını bilsin, ben ne yapıyorum desin. ki başarılı da olurum. tepinir gerekirse sonra der ki ben ne yaptım :) güleriz ... ama diyorum evlenince farklı. dönüp yatamazsın bile yeri gelir çünkü sürekli yanında olacak bir insan.

Çok haklısınız durumlar değişir tabi o zaman. Ama maalesef benim sözlüm ben ne yaptım diyemiyor :/ haklı olduğunu sandığı bir kavgayı günlerce sürdürüyor ama sonra gönlümü alıyor gerçi ugraşmasınada gerek kalmıyor onun sesi yumuşayınca bende yumuşuyorum :)

Bizde de durum sizonki gibi sayılır tek fark sakinleşmek için konuşmadığımız zamanda aksine tekrar kaldığı yerden devam ediyor. Zaten psikoloğa gitmesi gerektiğini kendi de farkında obsesyonu falanda var. Umarım benimkide körelir. Peki destek almış eşini, işe yaradı mı?

Canım benim ilişkinizin kötü olmasından yana değilim ama sende yumuşama bakalım biraz. Anlasın o kırdığını. Çekil kabuğuna...

Arkadasım evli degilken kararını iyi ver... O sinirlilk halleri nelere yok acabilir az cok tahmin ediyosundur.. Hakkında hayırlısı olsun ama her sey bi kıvılcımla baslıyor...

Damarına basınca herkes sinirlenir
ama herşeye böyle sinirliyse işiniz zor
evlilik farklı bu sinirle sizi sevgiliyken dövecek değil
ama aynı evde olunca öfkesini kontrol edemeyebilir
benim komşumun eşi bu şekilde adam akşam dövüyor sövüyor
sonra bir pişman bir aşık adam sanırsın melek
yapısı bu demek ki değişir merak etmeyin
ama bu 60 yaşından sonra falan

o zamanlar daha yeni yeni sevgiliydik yaşı da 21 di
destek aldığını söylemişti. ama ne kadar süre ve nasıl bir destek şu an hatırlamıyorum.
eşimin uzatma huyu yoktur allahtan.
bu durum seni yorar ama
eskiden sinirlenince telefon falan kırmıştı çok :) ama bana karşı bir şiddeti vs. olmadı hiç.
eşim şu an 29 yaşında.
ve evlendiğimizden beri bir kaç olay dışında genel bir sinirlilik hali yok.
mesela hastaneye falan gittiğimizde sinirlenmesin diye işleri ben hallediyorum.
yoksa stres küpü oluyor adam :)

Bende çok sinirliyim sevgilimde öyle ama baktım ki ben onu baya baya geçmişim. Bir lafı 2. kere tekrar etmekten asla hoşlanmam hemen sinirlenir bağırırım.. Kendimi telkin ediyorum yapma sakin ol ortada birşey yok diye biraz da olsa sakinleşiyorum. Sevgilimde huyumu bildiğinden alttan alıyor diğer türlüsü ilişkimize zarar veriyor zor bir durum..

Evlendikten sonra
Sinirli eşim diye yazmamk için ne yapmalısın mesela oda var.... Ahh ahh bn senin yerinde olsam
Allah askına git sinirinle basbasa kal seninle ugrasamam.. Bnim hayatımı zindan etmene gerek yok.. Delmisşn divanemisin.. Sepet koluna herkes kendi yoluna yawrum diyip atmıatım sözü.. Ne annem ne babam be bi baskası ımrumda olmazdı..
4 senelık evlıyım nerdeyse.. Şükür genelde iyi giden bi evliliğim var ama eşim sinirlenince bni cok üzüyor.. Öle hakaret falanda etmıyo yada şiddet falanda yok ama küsmeler inatlar konusmamalar bni yıldırıyo... Bazen o kadar bıkıyorum ki onu sevmeme ragmen coxuklarım var evliyim işte öle paat diye bırakılmıyo... İnan cok sanslısın .... Burda sevgililerden sözlülerden nişanlılardan dert yanan tüm arkadaslara diyorum iyi düşünün tasının.. Yoksa bu gece bnm yaptıgım gibi en hafifi bu sabaha kadar uyuyamamz kalp carpıntısından ölcek duruma gelirsiniz

Uww bende şuan bu durumdayım dikkatli olucam sinirlenmicem diye sözler verdim, adam Allahtan burayı bilmiyor yoksa ayrılmıştı benden şimdiye...

Dövme sövme huyu yok çok şükür :)
O derece psikopat bir adam değil sadece ağızından çıkanı kulağı duymuyor bazen.

Dövme sövme huyu yok çok şükür :)
O derece psikopat bir adam değil sadece ağızından çıkanı kulağı duymuyor bazen.
Tamam cınım anladım ben
sevgiliyken döveceğini sanmıyorum akıllı birine benziyor seni kaybetmek istemez
nickini hafızama kazıyorum evlendikten sonraki konularını takip edicem

Bir insanın yapı olarak sinirli olması olası bir durum, kimisi yumuşak huyludur, kimisi biraz daha çabuk sinirlenir. Burada önemli olan o öfke kontrolünü yapıp yapamadığı, ben açıkçası öfke kontrolü olmayan insanlardan korkuyorum. Ben de mesela çok sinirliyimdir, en karakteristik özelliğim bu belki de, ama sinirlenince kendimi frenliyorum. Ağzımdan ters bir şey çıkmasın diye susuyorum, biliyorum çünkü konuşursam karşımdakinin kalbini kırarım. Özellikle bazı erkekler bu öfke kontrolünü maalesef sağlayamıyorlar, ileride evliliğinizin içinde şiddete dönüşebilir. Sözlülük zaten birbirini daha yakından tanıma dönemi, onunla konuşun bu durumu. Tamam yapısı gereği sinirli olabilir, ama bunu değiştirecek olan yine kendisi. En azından kontrol etmeyi öğrenmesi lazım. İleride aynı evin içinde çok huzursuzluk yaşarsınız yoksa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…