Sinirli Sevgilim

Benim eşimde öyle, normalde sakin uyumlu biri ama ne zaman neye sinirleneceği belli olmuyor. Sürekli böyle değil ama oluyor sonuçta. Başta bende cevap veriyordum ve olay büyüyodu sakinleşme süresi uzuyordu yani. Şimdilerde hiç ses etmiyorum kızıp bağırıp bi süre sonra sakinleşip sanki hiç o kızan adam o değilmiş gibi oluyo :) Bi sinir anı ne söylediğinin farkında bile olmuyo ya. huyunu çözdüğüm için aldırış etmiyorum susup dinliyorum siniri geçince eskiye dönüyoruz :)

bu snir geçmez çok kavgalarınız olur eşşeğe altın semer yüklesen eşek yine eşşektir diye bir atasözümüz var hatırlatayım

Bu kadar sinirli olmayan bir adam bile evlendikten sonra ofkeli bir adam haline geliyorsa bu sinir ilerde siddete donusebilir.

bana düşmez karar vermesi ama evlenme derim. aman uzak dur sinirli insanlardan evli de değilmişsin işte ayrılmak kolay olur. yarın bir gün ayrılmak istersin peşine düşer rahatsız eder evlenirsen kızar bağırır döver. hayatını cehenneme çevirmeye gerek yok canım ....

Kavgalar artar, birbirinize girersiniz gibi durumlar değil kastettiğim..
Tam aksine, evlenirsin her şey çok iyi gider, sonra alakalı-alakasız küçücük bir sebepten ötürü sinirlenir farkında olmadan kalbini kırar. Birincide hoşgörürsün, ikincide anlayışlı davranırsın,üçüncüde "onun da yapısı bu,daha önce de böyleydi zaten, napalım, benim de var bazı kötü özeliklerim, olsun o kadarcık" dersin. Maddeler iyi kötü uzar gider.. Esas önemli olan ne kadar hoşgörebileceğin ...Ya da ne kadar tahammül edebileceğin...
Yarın yine bir yerde, ani öfke krizi ortaya çıkarsa her daim anlayışlı olabilecek misin?
Bunu bi düşünmeni öneririm canım.

Ofke kontorolu icin yardim almasini saglayabilirsiniz. Evlenmeden once boyle bir girisim yarariniza olacaktir. Bir de siniri gectikten sonraki davranislari da onemli. Sizi kirdiktan sonra gonlunuzu alabiliyor mu? Hatasini anliyor mu? Sefkatli, merhametli, acima duygusu olan bir insan mi? Sizi dinleyen, size onem veren, sevgisini de en az siniri kadar gosteren bir insan mi? Bunlara bakin derim.

Evlendikten sonra benim gozlemledigim ve kendi evliligimde de gordugum kadinlarin daha sakinlestigi, erkeklerin daha asabilestigi. O nedenle bence bu sorunun uzerine gidin. Boyle yaparsan senden ayrilirim seklinde degil de ben seni seviyorum, sen de sinirli oldugunun farkindasin. Amacimiz mutlu olmak ise beraber bu ofke sorununu cozebiliriz, deyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…