• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirsistemim çöktü ?

Minikgirl35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2017
630
495
103
Arkadaşlar yengemler beni gerçekten çok geriyor. Babamda göremiyor bazı şeyleri. Beni kırabiliyor istemeden. Yakında başka şehire gideceğim iş için burdan uzak kalmaya ihtiyacım var. Sizçe ailemi de yanımda getirmeli miyim, siz olsanız ne yapardınız?

Son düzenleme:
Belki de babanızın başka bir derdi var sizde çıkartıyor öfkesini
Konuştunuz mı hiç neden böyle yapıyor

Bu şekilde konuştuğunda sakin bir ses tonuyla sözlerine dikkat etmesi gerektiğini söyleyin. Bunu psikologum önermişti. Bu saatten sonra babanız değişmez. Gerekmedikçe iletişim kurmayın. Önemli olan sağlığınız elinizden geldiği kadar umursamamaya çalışın. Zor biliyorum, geçmiş olsun..

Yani bu yaşından sonra baban değişmez.
Benimde babamla sorunlarım var ama bu kadar değil. Yaşınız epeyce var bu kadar ağır konuşmamalı ama baba yani.
Annenizin durumu kötüyse ve babanızda bu şekilde davranıyosa ben göze alır annemi yalnız bırakmazdım.

Bence para kazanmaya başlarsanız tavrı değişir

Ben kendi paramı kazanıyorum zaten bana maddi katkısı yokki 1 yıldır. hatta ben ona hediye aldım teknolojik çok pahalı. Öhümüzdeki aydan sonra kazandığımın 3 katı kazanıcam yani maddi birşeyden değil adamın huyu böyle .

Belki de babanızın başka bir derdi var sizde çıkartıyor öfkesini
Konuştunuz mı hiç neden böyle yapıyor

Emekli olduktan sonra abarttı durumu . Emekli olalıda 15 yıl olacak neredeyse :) annem olabilir bilmiyorum çünkü çok ağır hasta bakıma muhtaç kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Tamam ama ben de sırf bu yüzden hayatımdan vazgeçiyorum ben bilmiyor muydum evlenip gitmesini sanki.

Annenizin durumu kötüyse ve babanızda bu şekilde davranıyosa ben göze alır annemi yalnız bırakmazdım.

Ya gittiğim yerde de beni küçük düşürecekler diye çok korkuyorum . Mesela bana diyor ki hastanede amcanın teki ayy bebek gibi bu kız güzel kızım benim diyor babam ordan . Yemek mi yiyor yaa diyor. birde söyleyiş şeklini görceniz. El kol hareketleri dahil buna. Yaa ben 31 m ama 18 görünüyorum düşünün iyi birşey bu illa bana laf dicek bu masum birşey ama dediğim gibi herşeye dahil oluyor adıma konuşuyor ve küçük düşüyorum insanların karşısında.

Emekli olduktan sonra abarttı durumu . Emekli olalıda 15 yıl olacak neredeyse :) annem olabilir bilmiyorum çünkü çok ağır hasta bakıma muhtaç kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Tamam ama ben de sırf bu yüzden hayatımdan vazgeçiyorum ben bilmiyor muydum evlenip gitmesini sanki.
Anneniz için üzüldüm Allah şifa versin inşallah
Ama erkekler genelde böyle tepkiler verebiliyorlar
Ama tabiiki sizde hayatınızı kurmak durumunda sınıf
Ben genede götürün derim
Babanız da ne derse alttan alın
Belliki ona da ağır gelmiş yaşadıkları

Dedemde böyle biridir..üstünüze almayın malesef karakter bu siz ne yaparsanız yapın değişmez..Sinirsel olduğunu düşünüyorum..
Bekarsiniz madem sırf babanızın bu huyu yüzünden annenizi o durumda bırakıp gitmenizin doğru olacağını düşünmüyorum..
Is ortamına ya da Çevrenize babanızı dahil etmemeye çalışın..
Olabildiğince dışarıya onunla çıkmamaya gayret edin..Elden gelen başka birşey yok malesef

Aslında bu dediğini çok yapıyorum ama belki istemsiz şekilde o an gerildiğimi yansıtıyorumdur ses tonumla. bunu özellikle bir dahakine dikkat edeceğim canım

Hiç takmayın. Belkide amacı sizi germek? Çünkü bir davranışı kişi ısrarla yapıyorsa aldığı tepkiden memnun olduğu içindir. Hiçbir şey sizden önemli değil inanın bana, önce sağlığınız ve siz... :KK200:

erkekler özellikle eski dönem erkekler diyeyim hislerini duygularını acılarını çok ortada yaşamazlar.hikayenizi okuduğumda aklıma ilk gelen annenizin zor durumda olmuş olmasına duyduğu üzüntüyü etrafından çıkartıyor gibi geldi.öfke kontrolu yapamadan düşünemeden konuşmak olarak hayatına yansıtmış gibi. diyelim ki sebep bu değil mesgalesinin olmuyor oluşu çoğu yaşlı kesimi nemrut yapar.emekliymiş babanız.bir uğrasısı olsa belki daha farklı olur. baba bu atsan atılmaz satsan satılmaz bişeyde diyemedim ama sizin huzurunuzuda görmezden gelemeyeceğim. anneyi o halde bıraksanız aklınız kalacak yanınıza alsanız ailenizi baba düzelmezse huzursuz olacaksınız.stres bütün hastalıkların anası.kendinize yaparsınız ne yaparsanız. diğer kardeşlerininize ailenizi emanet edip gidebilme durumunuz varsa yalnız gidin.moral olarak güçlenin biraz. fakat hassas bir yapınız varsa anneyi o halde bırakıp gitmek sizi dahada huzursuz eder inancındayım. hakkınızda hayırlısı

Ya gittiğim yerde de beni küçük düşürecekler diye çok korkuyorum . Mesela bana diyor ki hastanede amcanın teki ayy bebek gibi bu kız güzel kızım benim diyor babam ordan . Yemek mi yiyor yaa diyor. birde söyleyiş şeklini görceniz. El kol hareketleri dahil buna. Yaa ben 31 m ama 18 görünüyorum düşünün iyi birşey bu illa bana laf dicek bu masum birşey ama dediğim gibi herşeye dahil oluyor adıma konuşuyor ve küçük düşüyorum insanların karşısında.

Şöyle bişey olabilir. Araştır güvenebilceğin annene gündüz bakabilecek birini bul para neyse sen karşılarsın aileni yanında götürmezsin. İzinlerinde artık ziyaret edersin.

Babaniz depresyon geciriyor ,psikiyatea goturmeyi deneyi,yo olmuyorsa sabah cayina aksam yemege katablirsiniz

Bekarsiniz madem

Ben böyle bu şekilde nasıl evlenicem o konudada çıkmaza girdim evlenmeyi istiyorum artık . Ama kız kardeşim teyzem falan yok. Yengemler anneme bakmaz . Babama birşey olsa allah korusun ama ben bakıcam sürekli ama kocam belki problem çıkarır kardeşlerin niye bakmıyor vs diye ev huzursuz olur annem üzülür ben üzülürüm diye özellikle evlilikten kaçıyorum ama bazen yanlış mı yapıyorum diyorum.. çok isterdim eşimle mutlu mesut olayım çocuğum olsun falan diye.

Şöyle bişey olabilir. Araştır güvenebilceğin annene gündüz bakabilecek birini bul para neyse sen karşılarsın aileni yanında götürmezsin. İzinlerinde artık ziyaret edersin.

Onu düşündüm de canım babam hayatta kabul etmez . Çünkü diyorum ya çok müdahaleci mesela bulaşıkları makineye koyuyorum çıkarıyor ordan elinde yıkıyor birde makineye koydum diye bağırıyor çok ağır cümleler kuruyor. Makine niye var ki ozaman. Birde eve misafir gelince bulaşıkları makineye koymuş diye beni şikayet ediyor. Bir kere temizlikçi çağırdım özellikle babam yokken düşün. Gece salondan geçiyorum diye bile sürekli ne gezip duruyorsun diyor lavobayada mı gitmiyim diyorum. Psikolojim bozuldu artık

kendinize yaparsınız ne yaparsanız. diğer kardeşlerininize ailenizi emanet edip gidebilme durumunuz varsa yalnız gidin.moral olarak güçlenin biraz. fakat hassas bir yapınız varsa anneyi o halde bırakıp gitmek sizi dahada huzursuz eder inancındayım. hakkınızda hayırlısı

Canım, kardeşlerim asla bakmaz eminim detaya girmiyim bu konuda ama daha önce çok önemli bir sınavım vardı istemiştim ama bakmadılar. Üstelik sadece 1 haftalığınaydı.Evet fazla hassasım. Bak şimdi babam tost yaptım sana diyor. Böyle işte değişik anlamıyorum bir iyi bir kötü. yapıyor yapıyor pişman oluyor ben dayanamayıp
gülünce 10 dk geçmiyor yine aynı oluyor :KK43:

Hiç takmayın. Belkide amacı sizi germek? Çünkü bir davranışı kişi ısrarla yapıyorsa aldığı tepkiden memnun olduğu içindir. Hiçbir şey sizden önemli değil inanın bana, önce sağlığınız ve siz... :KK200:

Evet çok ısrarla yapıyor küçük çocuklar inatlaşır ya aynı öyle üst üste söylüyor hatta bir kere dedim ki baba sen çocuk musun ben vermiyorum o tepkileri niye inatlaşıyorsun niye ısrarla beni sinir etmeye çalışıyorsun diye söylediğim oldu.yeni gitceğim iş varya bugün dediki ben ona niye bağırıyorsun beni huzursuz edecekseniz gelmeyin baba dedim ya. Sen orda geçinemezsin dedi. Niye geçinemiyim beni herkes sever ben emek verdim orası için ayrıca şimdiden beni arıyorlar her gün görüyorsun diyorum bütün yol boyu sen orda geçinemezsin sen orda geçinemezsin diye söyleye söyleye eve geldik. Gözlerim doldu arabada ya.. Ellerim titriyor hala..

Anneniz için üzüldüm Allah şifa versin inşallah

Amin canım inşallah

Son düzenleme:
Halt etmiş o! Hiç umursamayın. Kendisi yapamayacak olduğu için sinirini sizden ve çevresinden mi çıkarıyor acaba. Eksikliklerini sizin üzerinizden mesela...

Çok üzüldüm durumunuza Allah sifa versin..
Babaniz annenizin bakımını yapabiliyor mu ?
Ona karşı tutumu nasıl acaba?
Bir çözüm yolu bulunur elbet sizinde evlenmek istemeniz çok normal..Ama emin olun kalbinize göre bir eş illaki bulursunuz.
Nasıl kardeşleriniz var ki 1 hafta bile bakmayı kabul etmezler hayret ettim..

Back
X