Sırf iş yüzünden ayrılık olur mu?Lütfen yardım...

simsiyah83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2010
209
0
46
Diğer
2001 yılında tanıştık eşimle aynı üniversitede okuduk ben öğretmen olarak atandım o atanamadı çokta uğraşmadı polis oldu.Annem çok karşı çıktı evlenmemize babam hep gece 12 den önce eve gelmezdi sen de benim gibi olma dedi dinlemedim.İstanbul da çalıştık onun yanına tayinle geldim her şey iyiydi şimdi bir ilçeye geldik şark görevi yapıyoruz.Eşim çok anlayışlı,sabırlı,saygılı,iyi niyetlidir beni çok sever bende onu çok seviyorum.Buraya o kadar ee ne var dediniz belki de.Ama bu ilçede yapacak hiçbir şeyin olmaması ,hiçbir tanıdığın olmaması yeni bir yaşam beni bunalıma sürükledi şimdi ise eşimin işleri o kadar yoğunki bir kaç haftadır hep gece 12 de eve geliyor.
yıllarca babamı bekledim böyle yalnız büyüdüm ama şimdi tekrar aynı şeyleri yaşayacağım fikri beni resmen hasta etti 2 haftadır 6 kilo verdim sürekli ağlıyorum gerçekten çok kötüyüm hiçbirşey yiyemiyorum bile yani çocukluğumda yaşadıklarımı benim çocuklarımındayaşayacağı fikri beni çileden çıkarıyor ama onu seviyorum.
Arkadaşlar sırf iş yüzünden boşanma kararı vermek üzereyim sizce doğru mu yapıyorum lütfen bana bir fikir verin şuan sağlıklı düşünemiyorum ve aileme de söyleyemiyorum objektif bir görüşe ihtiyacım var.:2:

Son düzenleme:
Adam ekmek parası peşinde siz bunalımdasınız..
Bu konuyu eşinize açsanız yeterince kırılır zaten..
Ortak bir payda göremedim ben..
Bu yüzden evet bence boşanın..

Esiniz ne yapsin calismak zorunda... Zamanla alisirsin bulundugun ortama , Suan bunalimdasin dir, o yuzden boyle dusunuyorsun dur ... Biraz zaman birak ...

öncelikle bir derdim var bölümündeki konunuzun tekrarını sildirin editörlerden. sorununuza gelince, iyi günde kötü günde diye bir yola çıkmışsınız, ortak bir hayatı kurup sürdürmek için evlendiniz. iş yüzünden ayrılık olmaz bence olmamalı, sizde çalışıyormuşsunuz, işinize gidip gelin,evinizle ilgilenin kendinizi meşgul etmeye çalışın biraz.eşiniz size saygı duyuyormuş seviyormuş,bunlar önemli faktörler evlilikte.bir evliliği ayakta tutan temeller bunlardır bence. üzmeyin kendinizi. belki zamanla daha iyi şartları olan bir yere tayininiz olur.

canım benim eşimde polis bende gurbetteyim kimsem yok yanımda hep yalnızım üniv.mezunuyum ama şuan çalışmıyorum yapacak bişey yok ya ne demek boşansam mı ömür boyu şark görevi yapmayacakki eşin ya tamam işleri yoğun ama hep öyle ilçelerde yaşamayacaksın bunalıma girmiş olabilirsin canım ama atlatırsın ya okadar kafana takma eşinin polis olacağını bildiğinde bukadar yoğun çalışacağını ve işinin kolay olmayacağını bilmen lazımdı sonuçta polisin belirli bir çalışma saati yok yapacakta bişey yok işsiz olmasından iyi bence çalışması ya kafana takıpta geri dönülmez hatalar yapma canım mutlu bir evlilik bitirilir mi?millet kötü giden evliliğini kurtarmaya çalışıyor sakın pişman olacağın şeyler yapma derim ben ama bu benim nacizhane fikrim canım...

Sevgili arkadaşım, ben de polis çocuğuyum, abim ve erkek kardeşim de polis; seni çok iyi anlıyorum. Kardeşim de Tunceli'de yaptı şark görevini, ilk gittiği zamanlar çok zorlanmıştı ama zamanla arkadaş edindikçe alıştı oraya.

Eşini seviyorsun ve o da seni seviyor; üstelik çok da güzel özellikleri varmış (anlayışlı, sabırlı vs.); bunlar her zaman bulunmuyor, forumun bu bölümünde biraz gezinirsen göreceksin. Öğretmen eşlerin oldukça anlayışsız olduğu evlilikler de var, ya da özel sektörde haftanın altı günü akşama kadar mesai yapan mesleklerde var. Eşiniz de bu durumdan memnun değildir eminim, o da sevdiği eşiyle daha çok zaman geçirmek, sosyal aktiviteler yapmak istiyordur. Şark görevi de geçici bir süre sonuçta, tekrar batıya geleceksiniz. Biraz daha anlayışlı olmaya ve birlikte geçirdiğiniz zamanları mümkün olduğunca dolu yaşamaya gayret edin. Evinizde güzel filmler izler, arkadaşlarınızla toplanırsınız, sonuçta bulunduğunuz yerde sizin gibi görev için bulunan memurlar vardır, onlarla kendinize güzel bir arkadaş grubu oluşturabilirsiniz.

Mutluluklar diliyorum...

gece 12 de eve gelmesi değil annenizin de telkinleriyle eşinizi babanızla karşılaştırmanızdan kaynaklanıyor sorununuz.

unutmayın siz anneniz değilsiniz (ayrı bireylersiniz evet annenizin kızısınız ama o değilsiniz, aynı olaya farklı tepkiler veren farklı hisler duyan ayrı bir bireysiniz) eşinizde babanız değil. onun için sorununuzu kafanızda yaratıyorsunuz.

yorumunuz için teşekkürederim konu tekrarını nasıl sildirebilrim?

öyle bir haldeyim ki dedim ya günlerdir hiç bir şey yiyemiyyorum bile konuşacak kimsem yok beni anlayabilrsiniz.Yani ddüşünün aileme söylemiyorum bile 12 de geldi diye.yorumununz için teşekkürederim.

Ev hanımı olsanız neyse gün boyu evde tek başına vakit geçmez ama siz de çalışıyormuşsunuz zaten gün boyu işte yorulursunuz sizi meşgul edecek bir işiniz var ya o da olmasaydı.

Haklısınız yani ona bu durumu çok yansıtıyorum artık dün dedi ki istia ederim senin için yeter ki mutsuz olma dedi.Ama benim elimden gelecek bir şey yok ki diyor ayrıca birimi yönünden avantajlıydı ama şarka geldik herşey biranda değişti bende bu değişime uyum sağlayamadım.önerileriniz benim için önemli yorumunuz için teşekkürederim

canım yalnızlık seni bunaltmış fakat ayrılırsan üzlmeyecekmisin? eşin keyfinden gelmiyorki 12de.ekmek parası peşinde.bence biraz sabret.tabi uzaktan böyle konuşması kolay ama .tayin falan isteseniz.eşini de çok kırarsın sırf geç geldiği için ayrılmak istediğini söylesen.çok üzülür.belki tayin durumları hemen olmaz ama devlet memurusunuz tayin isteyebilirsiniz birsüre sonra.daha rahat biryere gidersiniz.

öyle bir haldeyim ki dedim ya günlerdir hiç bir şey yiyemiyyorum bile konuşacak kimsem yok beni anlayabilrsiniz.Yani ddüşünün aileme söylemiyorum bile 12 de geldi diye.yorumununz için teşekkürederim.

canım seni çok iyi anlıyorum elbette bende evlendim direk doğuya şarka geldik eşimle 13 ay oldu hala doğru düzgün kimseyle görüşemiyorum çok yalnızlık çektim eşim geceleri evde yok hatta bugünde gece evde olmayacak ailem yok arkadaşım yok kimsem yok burda ama sonuçta evlenirken bunların başıma geleceğini bilerek evlendim eşimle hatta polis olmasını ben istedim işleri kolay değil rabbim hepsine yardım etsin baksana bugün taksimde canlı bomba olayı oldu sonuçta polis için her yer tehlikeli....ailenede söyleme bence canım onlarda üzülmesinler boş yere senin durumun bana göre geçici inşallah atlatırsın sakın ayrılayım deme birde şunu düşün canım özel sektörde çalışıyor olsaydı yine aynı olacaktı bir hafta sonu zor olurdu atanamamışta iyikide polis olmuş işsiz olmasından iyi kendinide eşinide strese sokma bence geçer inşallah bu dönem sen sadece sabret biraz oldu mu...

iclal aydının tam sizin durumunuzu anlatan bir şiiri var adını anımsayamadım şu anda ama annesine yazdığı ya da okuduğu bir şiir ama dinlemeyin daha çok ağlayabilirsiniz:)sıkmayın canınızı geçici bir durumdur eşiniz anlayışlı,sevgili,saygılıymış bu zamanda elalem işi yok diye evlenmiyor yapmayın adamcağızın işi varmış bırakın çalışsın bundan dert yanmayın 'annenin kaderi kıza' diye kullanılan bir deyim var onu yaşıyorsunuz ama gerçekten seviyorsanız sabredin bir süre düzelecektir allah mutluluğunuzu bozmasın

çok doğru bir tespit yapmışsınız yani sorunu kafamda yarattığımda doğru

bunlari size soyleten suanki depresif haliniz. esiniz yakinda erken gelmeye baslayinca, ya da buyuk sehre tayininiz cikinca bunlari dusunmus oldugunuza bile inanamayacaksiniz. siz esinizden razisiniz. sadece biraz annenizin psikojik etkisi altinda kalmissiniz. sadece bu sebepten ayrilmazsiniz.

Gece 12:00 de gelmesının nedenı;
hovardalık, gece hayatı v.s. olsa bosanın dıyebılırdım.
Fakat, esınız sızın ıcın, ıkınız ıcın mucadele edıyor.
Ustelık kım bılır ne zorluklarla.
Belkı canını tehlıkeye atıyor cogu zaman, uykusuz kalıyor, bunyesı yoruluyor.
Fakat onun mutlu olmak ıcın bır nedenı vardır.
Evınde huzur buluyordur, esının kendısını ne denlı sevdıgıne ınanıyordur.
Oysa bılsekı, calısma saatlerının yogunlugundan oturu esı ondan ayrılmayı dusunuyor!

Bunalımda olmanızı, sıkılmanızı anlayabılırım.
Fakat su en ufak nedenlerden oturu ayrılma fıkrını akıllarına getırenlerı anlayamıyorum.
Bır surectır evlılık, ılk zamanları zor olur, bır kac yıl sabretmek,
emek vermek gerekır bu muesseseye, hatta aslında olene dek.

Bızım yaptıgımız ıse su, evlenene dek sevgı uretıyoruz,
fedakar davranıyoruz, herseyı katlanılabılır buluyoruz.
Fakat evlendıkten sonra tum bu bırıkımlerı sadece tuketıyoruz,
uretmek o kadar zor gelıyor kı.
E, hazırada daglar dayanmayacagına gore, ayrılık fıkrı olusuyor hemen zıhınlerde.

Bazen sırf eslerımız, evlılıgımız ıcın yapmamız gereken fedakarlıklar vardır.
Bu evlenırken verılen bır vaadden ote olmalı, gerektıgınde eyleme donusebılmelı.
Yok, ben yapamam, zamanında urettıklerım tukendı, yenılerını de uretemem dıyorsanız,
bosanın.

Son düzenleme:

umarım geçer arkadaşım yoksa sabredecek gücüm yok ben önce doğuda çalıştım zaten buraya çok önyargılı geldim ve mücadele edemiyorum

Adam ekmek parası peşinde siz bunalımdasınız..
Bu konuyu eşinize açsanız yeterince kırılır zaten..
Ortak bir payda göremedim ben..
Bu yüzden evet bence boşanın..

Laale bunalima girmek veya girmemek insanin her zaman elinde olmuyor
sasiriyorum gercekten..

Başka bir işte
ya da
başka biriyle mutlu olabileceğinize inanıyor musunuz?
Bunun garantisi var mı?
Bana kalırsa evlilik ve hayattan beklentilerinizi gözden geçirin.
O babanız değil, Sizin çocuklarınızda sizden farklı olacaktır.
Eşinizi az da görüşse çocuklarıyla kaliteli vakit geçiren biri olabilir.
Çocuklarınız Sizin gördüğünüz gibi görmeyebilir babalarını.
Bence eşinize haksızlık etmeyin eğer gerçekten seviyorsanız, hayat arkaaşı olarak görüyorsanız onu.
Kendinizi mutlu edecek hobiler bulun, netten de yapabileceğiniz aktiviteler var. Evinizle meşgul olun. Bu dönemde geçer eğer birbirinize destek olursanız.
Bakın bizler iş arıyoruz yuvamızı kurmak için. Bence kıymetini bilin yuvanızın tabi gerçekten tek sorun buysa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…