• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sırrın yük olması

Geçen günlerde açtığınız konuda nişanlımla hiç görüşemiyoruz ailem yalnız bırakmıyor demiştiniz daha sonra eski konularinizda birlikte olurken acı oluyor falan dediğiniz ortaya çıktı sonra da da konuyu kapattirdiniz onunla bir alakası var mı?
Masallah herseyi ozetlemissiniz anlatmak isteseydi kadinin kendisi yazardi zaten

Öncelikle tek dileğim Allah kalbinizi ferahlatsın.:dua:
Biraz da rahatlamak, en azından iyi hissetek için belki birazını buraya yazabilirsin.Günlük topiklerimiz var, oraya yazabilirsin.Olmadı, kendin açabilirsin.Ama umudunu hiç yitirme.Allah hiç ummadığın öyle bir anda elnden tutuyor ki, ağlamamak için kendini zor tutuyorsun:KK42:

Anlatmak istemese buraya önceden bu tarz konular acmazdi sonuçta burasi milyonlarca kişiye açık bir yer herkes okuyabilir sayın avukat hanım.
Sayin kendini begenmis hanim yaptiginiz bi marifet degil umarim farkina varirsiniz da milletin isine b..... sokmazsiniz.Ayrica onceki komularini ozetlemenize gerek yok okuyan bilir zaten

Yanlış anlaşılmasın adam öldürmedim :)
Canım ciddiyim çok küçükken neyin ne olduğunu bilmeden yaptım bir hata sonra öğrendim bu benim üstümde büyük bi yük sır hayatım 2 dudağımın ucunda o yüzden canımdan can dediğim insanlara bile anlatamam bu durumu :KK43:
Ya çocukken yapmışsın bir hatta sanki tutucu bir ailen var da senin ki de namus davası gibi bir sey gibi hissettim.

Ya çocukken yapmışsın bir hatta sanki tutucu bir ailen var da senin ki de namus davası gibi bir sey gibi hissettim.
Onun gibi birşey ailem tutucu değil ama her ailenin kaldıramayacağı türde bir sey

Her ne yapmış ya da yaşamış olursanız olun, çok büyük bir günah işlemiş dahi olsanız (ki sırrınıxın sadece size zarar verdiğini söylemişsiniz) bu Allah ile sizin aranızda ve O'ndan başka kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz.
Bizler insanız, yaratılışımızda hata yapmak var.
Kimse de pirüpak değil, mükemmel insan değil. Her birimiz içimizde neler neler saklıyoruz.
Önce Allah'tan af dileyin sonra da kendinizi affedin.
Ölüp gideceğiz zaten. Böyle düşününce tüm sıkıntılar küçülüyor, tüm sırlar önemini kaybediyor.
Allah dayanma gücü versin.

hiç bilgi vermemişsiniz zeynones zeynones , bu yüzden çok genel yazacağım, umarım sizin durumunuza da uyar…

yaptığımız hatalar, işlediğimiz suçlar ve yaşadığımız olaylar; hepsi biz farkında olmadan bizi oluşturuyor. kitap okuyoruz, 3 ay sonra birisi bize kitaptaki olayları sorsa anlatmakta zorlanıyoruz, hatırlayamıyoruz… unutuyoruz. ama aslında unutmuyoruz. yaptığımız/yaşadığımız her şey bilinçaltımızda, beynimizde, kişiliğimizin derinliğinde gizli.

en azından ben böyle inanıyorum. yolda yürürken gördüğümüz taşın bile hayatımızda etkisi var. durum böyleyken, bir hata demek, bizim hayatımızı karakterimizi her şeyimizi etkileyecek bir şey demek.

evet çok güçlü bir durum… evet siz bu yüzden korkuyorsunuz. bir hatanın bu kadar güçlü olmasından korkuyorsunuz. ama o hata sizi "siz" yapıyor… eğer o hatayı yapmamış olsaydınız siz şu an olduğunuz "siz" olmazdınız.

bu yüzden hatanızdan nefret etmemeye çalışın. sevmeye çalışın diyemiyorum çünkü bir hatayı sevmek çok zor :) ama nefret etmemeye, kabullenmeye çalışın… "beni ben yaptı" demeye çalışın. "onun sayesinde karakterim gelişti, artık 10 kat daha güçlü bir insanım" demeye çalışın. "bu hatayı yapmasaydım şimdi olduğum insan olmazdım, başkalarına karşı bu kadar anlayışlı birisi olamazdım. şimdi biliyorum ki insanlar ne kadar iyi de olsalar mutlaka hata yapıyorlar ve yapacaklar. hayat bu. ben de hatamı yaptım. beni ben yaptım. sadece geçmişimin bir parçası" demeye çalışın.

ben kendime şöyle bir bakış açısı kazandırmaya çalışıyorum; geçmişimde yaptığım utanç verici şeyleri düşünürken "o zamanki kız öyle düşünüyordu, düşündüğü şeyi yaptı. şimdiki antonie böyle düşünüyor, değiştim, yapacak bir şey yok" demeye ve bu yüzden eski düşüncelerim için kendimi yargılamamaya çalışıyorum. o zamanki zeynones başkaydı, şimdiki zeynones bambaşka. şimdiki zeynonesin düşündüğü şeyleri o zamanki zeynones düşünemediği için onu yargılama…

hatalarımın beni büyüttüğünü düşünüyorum hep…

şimdi burada açık açık yazmak istemiyorum, üstü kapalı bahsedeceğim. merak edip dertleşmek isterseniz özelden anlatırım.
ama dışarıya karşı aşırı mantıklı, ilkeli gözüken birisi olarak bir hata yaptım bir gün… bir gün değil aslında, uzun bir süre yaptım bu hatayı… erkek arkadaşımla ilgili bir olaydı. ve bu hatayı yapan herkesi eleştirir hepsiyle dalga geçerdim. bu yüzden kendime hiç yakıştıramadım.

sonra bunu kendim yaptıktan sonra kendimden midem bulandı. hatamın farkına vardım. sonrası benim için zor oldu. öyle aşırı büyük bir şey değildi, evet. kimsenin hakkını yemedim ya da hiç kimseye yalan söylemedim, adaletsizlik yapmadım, dedikodu yapmadım. ama bir ilkemi çiğnedim ve kendi gözümde bütün saygınlığımı yitirdim. işin kötüsü, erkek arkadaşımın gözünde de saygınlığımı yitirebilecek şeyler yapmıştım

kendi kendime hep şöyle düşünürdüm; ben bu adamla bir ömür geçirmek istiyorum. ve bu adam, benim yaptığım iğrenç karaktersizliği hayatımız boyunca bilecek. ya ilerde beni karaktersizlikle suçlarsa? ya öyle düşünürse? ya saygısını yitirirse? ben bu hatayı nasıl yaparım?

sonra bu hatanın beni büyüttüğünü kabullendim. ben her zaman herkese "hata yapabiliriz, hayat bu" derdim ama bunu hiç gerçekten yaşamamıştım. ilk defa gerçekten ciddi bir konuda, bir "karakter" meselesinde hata yapmıştım. hani insanlara "hata yapabilirsin" derken böyle konularda da yapabileceklerini düşünmüyordum, ufak tefek meselelerde hata yapma izni veriyordum aslında. ama büyük meselelerde de hata yapılırmış, gördüm. bazen insanlar büyürken sağlıklı düşünemiyormuş, bazen hayatta her zaman her şey siyah ya da beyaz değilmiş.

aylaaar aylar sonra bu konuyu eski erkek arkadaşımla konuştuk. büyük çoğunlukla ben konuştum. kendimi anlattım. ve bir ara "çok utanıyorum ya konuşmaktan, iğrenç zamanlardı. hatta hiç yaşanmamış gibi mi davransak acaba" dedim. "utanma" dedi. "ben senin öyle birisi olmadığını biliyorum. o zaman da biliyodum. o kadar iğrenç değil"

bu konuşmadan sonra üzerimden büyük bir yük kalktı.

sen kimseyle konuşamam diyorsun, yine de bana nişanlına vs anlatman iyi olurmuş gibi geliyor. ama tabi ki sen daha iyi bilirsin, anlatmak istemiyorsan anlatma.
ve eğer anlatmayacaksan da benim eski sevgilimin bana söylediği cümleleri ben de sana söylüyorum;

"üzülme. sen iğrenç birisi değilsin. o hatayı yaparken de değildin"

çok uzun yazdım ama umarım işe yaramıştır. sevgiler…

Onun gibi birşey
Tamam hepimiz hatta yapabiliriz boşver takma kafana çok düşünme bak benim ailemde doğulu öyle konularda biraz tututcudurlar ben de anlatmam bir çok şeyi. benim başımdan bir sürü olay geçti ama ben bunu artık dert etmiyorum geçmişi degistiremeyeceģimize gore , hiçbirşey olmamış gibi evlilikte bir şey çıkar diye de korkma hiç bir şey olmaz .içini ferah tut .

Canım evliyim ben 4. Yıl a doğru gidiyor çok şükür bir evladım da kız kizlik zari la alakalı değil yaşadıklarım aynen geçmiş gitmiş boşver dim ilgin için teşekkür ediyorum derdime bir nebze ortak oldun :)

Not: benim ailemde karadenizliyiz ama bu namus sadece doğuda değil ülkenin her yerinde can alıyor benim bu sırrım o kadar büyük ki inan sadece bana birşey olsa hiç umursamam ama bir sürü insanı etkileyecek bir durum bu maalesef yani iki b...lu değnek anlayacağın bazen yeter diyorum ama olmuyor işte Allaha çok yalvardım yakardım işte bi pişmanlık kaldı içimde unutuluyor mu asla ama işte zorda olsa yaşamayı öğreniyorum anlayacağın :(
Tamam hepimiz hatta yapabiliriz boşver takma kafana çok düşünme bak benim ailemde doğulu öyle konularda biraz tututcudurlar ben de anlatmam bir çok şeyi. benim başımdan bir sürü olay geçti ama ben bunu artık dert etmiyorum geçmişi degistiremeyeceģimize gore , hiçbirşey olmamış gibi evlilikte bir şey çıkar diye de korkma hiç bir şey olmaz .içini ferah tut .

Canım evliyim ben 4. Yıl a doğru gidiyor çok şükür bir evladım da kız kizlik zari la alakalı değil yaşadıklarım aynen geçmiş gitmiş boşver dim ilgin için teşekkür ediyorum derdime bir nebze ortak oldun :)

Not: benim ailemde karadenizliyiz ama bu namus sadece doğuda değil ülkenin her yerinde can alıyor benim bu sırrım o kadar büyük ki inan sadece bana birşey olsa hiç umursamam ama bir sürü insanı etkileyecek bir durum bu maalesef yani iki b...lu değnek anlayacağın bazen yeter diyorum ama olmuyor işte Allaha çok yalvardım yakardım işte bi pişmanlık kaldı içimde unutuluyor mu asla ama işte zorda olsa yaşamayı öğreniyorum anlayacağın :KK43:
K.bakma bekar sandım neyse boşver geçmiş gitmiş bu saatten sonra dinlendirmenin mantığı yok olmamış farzet biliyorum zor ama yapacak bir şey yok mecburi namus davası tabi ki sadece doğuda yok benim ailemde tutucu aile değil ama söz konusu namus oldu mu her yerde olduğu gibi onlarda öyle .size geçmiş olsun tekrar umarım kısa sürede unutursunuz yaşadığınız her neyse..

Anlatınca daha çok canınızın sıkalacağını düşünün, boşverin..
Kim hatasız ki, zaten çocukmuşsunuz da...

Sonradan konu içinde başka yorum yapan biriyle karıştırmışım ama olsun :))
Kendinizi biliyorsanız sıkıntı yok...

Benim de hayatım da büyük bi sırrım var ve bazen boğuyor beni biliyorum ki bu sır benimle mezara kadar gidecek eğer söylersem çevremde 1 Allahın kulu kalmaz biliyorum korkuyorum üzülüyorum ağlıyorum çok tövbe ediyorum Allahım affetsin diyorum ve sessiz sessiz köşeme çekiliyorum :KK43: :KK43: :KK43:

hayatımda kimsenin kalıp kalmaması değil aslında...
muhtemelen etrafımdaki insanlar olurlar devam ederiz.
kişinin kendisinin bile beklemediği şeyler yaşaması omuzlarını düşürüyor. :(((

Benim de çok hatam oldu :KK43: hatırladıkça kendime kızıp unutmaya çalıştığım. Hani senin bir hatan varsa ne güzel , ben hangi birine pişman olacağımı şaşırıyorum bazen ve ben çocuk değil kazık kadar kadındım bu hataları yaptığımda....

bende çocuk değildim ki...
maalesef daha çok taze bir şey yaşadım ve yükü boğuyor dünya omuzlarımda gibi..

Back
X