Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Cnm amh testi değişmez malesef azaldığı görülmüştür ama arttığı yok malesef ve doğum kontrol hapı etkilemiyor onu diye biliyorum ben cnm yinede sen bilirsin sadece labaratuar değişikse biraz farklı bi sonuç çıkar
Canım değişiyor. Ben ilk amh testini 2016 yılında yaptirmistim sonuç 1.10 du. Ilk muayenede semra hanim ultrason muayenesi ile amh degerin uyumsuz dedi tekrarını istedi. Ilkini çapada yaptırmıştım laboratuvar farkı olmasın diye ıkincisini de çapada yaptırdım ve 1 sene sonra benim değerim 1.64 cıktı. Hiçbirşey de yapmadım kür vs.

Ayrıca Gönül hanımla görüştüm 3. Gün embriyo da transfer edilebiliyormuş umarım o benim tek altın yumurtam olur kalbimden bir ses olacak diyor bugün ağlamaktan helak oldum 7 bir ve daha 3 güne gidecek mi o tek embriyo bilmiyorum

Ayrıca Gönül hanımla görüştüm 3. Gün embriyo da transfer edilebiliyormuş umarım o benim tek altın yumurtam olur kalbimden bir ses olacak diyor bugün ağlamaktan helak oldum 7 bir ve daha 3 güne gidecek mi o tek embriyo bilmiyorum
Icini ferah tut canım inş o tek embriyon sana evlat olarak geri dönecek. Benimde 11 yumurtam toplandı 10tanesi olgun cıktı.5i dollendi fakat 5.gune bir tanesi gidebildi o gün çok uzuldum cok agladim ama 6.gun aradilar 2tanesi daha sonradan gelisme göstermiş. Nasıl sevindim anlatamam. Önemli olan çok olmasi değil sağlıklı olması. Lütfen olumlu düşün olumlu olsun. Allah gönlüne göre versin inş.

Arkadaşlar dondurulmuş transferde süreç nasıl işliyor bilen varsa lütfen cevaplayabilir mi. Adetin ikinci gunu muayeneden sonra ne yapılıyor ılacli yada ilaçsız transfere neye göre karar veriliyor. Kac günde bir kontrole gidiliyor kontrollerde ne yapılıyor transfer kaç gün sonra yapılıyor hangi ilaçlar kullanılıyor vs. Ayrıntılı yazabilir misiniz lütfen

Icini ferah tut canım inş o tek embriyon sana evlat olarak geri dönecek. Benimde 11 yumurtam toplandı 10tanesi olgun cıktı.5i dollendi fakat 5.gune bir tanesi gidebildi o gün çok uzuldum cok agladim ama 6.gun aradilar 2tanesi daha sonradan gelisme göstermiş. Nasıl sevindim anlatamam. Önemli olan çok olmasi değil sağlıklı olması. Lütfen olumlu düşün olumlu olsun. Allah gönlüne göre versin inş.
Allah razı olsun bir ümit böyle okuyunca teselli arıyor insan ağlıyorum sonra dur bir tane embriyon var diyorum ama tabi sonrası hadi gelişmezse... rabbim kimseye yaşatmasın

Dün 7 yumurtam toplandı 3 olgun çıktı bir tanesi döllenmiş ne hayallerle geldim başkaların da kaldım sabırla bekledim Güldüm eğlendim 3. Tedavimde tek embriyo düşünün konuştuklarınızı yapacak kadar bile şansım Yok ilk zamanlar pgt testine bile göndeririz suan elimde bir tane var ama hala 3. Güne yada 5. Güne gider mi bilmiyorum tek duam tek embriyom evladım olsun.... bunu yaşayan var mı amh düşük olup az yumurtası olan
Benim de amh düşük canım. 2 embriyo transfer edildi ama zaten tutma şansları çok düşüktü yine de transfer istedim ama olmadı. Şimdi tekrar baştan başlayacağım sürece. İşimiz zor Allah yardımcımız olsun. İnşallah bu embriyo sana evlat olur

Arkadaşlar dondurulmuş transferde süreç nasıl işliyor bilen varsa lütfen cevaplayabilir mi. Adetin ikinci gunu muayeneden sonra ne yapılıyor ılacli yada ilaçsız transfere neye göre karar veriliyor. Kac günde bir kontrole gidiliyor kontrollerde ne yapılıyor transfer kaç gün sonra yapılıyor hangi ilaçlar kullanılıyor vs. Ayrıntılı yazabilir misiniz lütfen
Aynı şekilde Neye göre belirleniyor bende merak ediyorum bana ilaçsız tedavi denildi adet,m 2.günü gittim ayın 7 sinde tekrar kontrol için çağırdı Süreci bilmiyorum şuan..

Adet olunca arayıp randevu alıyorsun ve 2.günü muayeneye gidiyorsun. Rahim durumuna bakılıyor kalınlığın bu aşamada pek bir önemi yok ama ölçülüyor yine. Kist falan yoksa estrofem ve başlıyorsun günde 3 kez. Ve folik asit tabi. 10.güne tekrar randevu alıp çıkıyorsun. Doktor duruma göre kan testi de isteyebilir ama çoğunlukla gerek olmuyor. 10. gün kontrolünde yine rahim kalınlığı ölçülüyor dominant folikül olup olmadığını kontrol ediliyor. Kalınlık 8in üzerinde ise doktor transfer gününü belirliyor ortalama adetin 20.günü oluyor.18-22 arası olabiliyor. Mesela 20.güne transfer planlandı diyelim 15.gün prednol rulid ve crinone jel e başlıyorsun estrofeme ek olarak. Prednol ve rulidı 4gün kullanıp bırakıyorsun. Jeli sonucu alana kadar günde 2 tane kullanıyorsun gebelik olursa da devam.
Yani 2 defa kontrole gidiyorsun 3.de transfere. Ancak 10.gün kontrolünde diyelimki rahim 7mm in altında estrofem dozu artırılıp climara fort bant ilave edilebiliyor ve 3-4 gün sonra tekrar kontrol oluyor.

Naturel düzenli adet görenler için ve takibini merkezde yaptirabilecekler için uygulanabiliyor. Folik asit harici ilaç kullanılmıyor. O ay geliştirecegin yumurta ovulasyon testi de kullanılarak takip edilerek yeterli büyüklüğe ulaşınca gerekirse çatlatma iğnesi ile çatlatıp 6 gün sonrasına transfer planlanıyor. Bu süreçte daha fazla kontrole gitmen gerekebiliyor. O ay yumurta gelişmezse veya çatlama kaçırılırsa ya da rahim kendiliğinden yeterli kalınlığa ulasmazsa transfer iptal olabiliyor. Bunlar dezavantajı. Avantajı da hormon yüklenmenden doğal seyrinde en uygun günde transfer yapılmış oluyor.

099B5CCD-31BB-4291-ACB7-34926D7A0FF3.webp
Arkadaslar hemsire hanimlarin veya dr telefonunu berirmisiniz bana cok acil
Hemşirelerin telefonu

Back
X