Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Sürekli aklımda ...
Gün içerisinde aklıma her geldikçe , kim gönül darlığı çekiyorsa dua ediyorum .
Allah'a güveniyorum , inanıyorum ... O bizi yolda bırakmayacak inşAllah 🤲🏻

Bu yumurta kalitesi konusunda özen gösterdiğini görüyorum , haklısın da ..
Fakat şunu da düşünüyo musun , "Acaba bu durumu kafama taktığım için olumsuz etki yaratır mı ? " diyerekten ..
Bi nevi psikoloji , motive etmek ,inanmak gibi .

Bazı sayfalarda şunu da okuyorum ben , daha 20 yaşında 5 yumurta ..
Sadece yaşa , yemeye içmeye bağlılığın yanında ben biraz da o strese kapılmaya da bağlıyorum .
Sen ne düşünüyosun ?

Sürekli aklımda ...
Gün içerisinde aklıma her geldikçe , kim gönül darlığı çekiyorsa dua ediyorum .
Allah'a güveniyorum , inanıyorum ... O bizi yolda bırakmayacak inşAllah 🤲🏻

Bu yumurta kalitesi konusunda özen gösterdiğini görüyorum , haklısın da ..
Fakat şunu da düşünüyo musun , "Acaba bu durumu kafama taktığım için olumsuz etki yaratır mı ? " diyerekten ..
Bi nevi psikoloji , motive etmek ,inanmak gibi .

Bazı sayfalarda şunu da okuyorum ben , daha 20 yaşında 5 yumurta ..
Sadece yaşa , yemeye içmeye bağlılığın yanında ben biraz da o strese kapılmaya da bağlıyorum .
Sen ne düşünüyosun ?
Acikcasi kafama takmıyorum desemde hep bilinç altımda bebek olayı var..İlk 3 sene çok umursamadim aslında ama zaman geçtikçe tup bebek yaptirinca birde olmadığını görünce ister istemez biraz daha farklı hissediyorsun..yememe içmeme yıllardır hep dikkat ederim, ama genel olarak biraz fazla hatta duygusal bir insanım ve stres durumuna biraz çabuk girebiliyorum..dediğin gibi ne kadar bir şeylere dikkat etsemde stres direkt etkiliyordur..gecen semra hoca da ilk protokol uygulandığında ,bu ay iyi olmadığımı strese girdiğimi söyledim..semra hoca etkilemez demisti ben öyle düşünmüyorum..

Kirmizi et düşüncene katılıyorum ama tavuk eti kirmizi etten cok daha büyük zarar veriyor evinize tavuk asla sokmayın hele eşinize hic yedirmeyin
Kızlar biz köyde yaşıyoruz tavuk ve kırmızı et tamamen doğal, kendi kazlarımız tavuklarımız var et ihtiyacımızı Hiç marketten de karşılamıyoruz hayvanlara katkılı hiç bir şey vermiyoruz çok tüketiyoruz o yüzden, beni de tereddüte düşürdünüz şimdi

Kızlar biz köyde yaşıyoruz tavuk ve kırmızı et tamamen doğal, kendi kazlarımız tavuklarımız var et ihtiyacımızı Hiç marketten de karşılamıyoruz hayvanlara katkılı hiç bir şey vermiyoruz çok tüketiyoruz o yüzden, beni de tereddüte düşürdünüz şimdi
Kendi yetistirdiginiz hayvanlara birsey demedim ben ama su an normal fiyatlarda satılan tavuklar hep hormon ben kırmızı ette tukrtmiyorum yersem kuzu eti yiyorum çünkü büyükbaş hayvanlarda hep ilaçlı maalesef

Ne kadar sanslisiniz valla 🌻 siz gonlunuzce yiyin ❤️ olsa da ben de yesem 🤭 zaten yemiyordum ama hamile kalinca doktorun ilk yasakladigi hayvansal gida market tavugu ve midye oldu.

Merhaba arkadaşlar. Tüp bebek sureci öncesinde lazer epilasyon yaptıran var mı? Bir olumluzluk oluşturur mu? Dış gebelik geçirdim gerçi hala bitmedi o durum en az 3 ay ara verilecek ben de bu sürede epilasyona gideyim diye düşündüm.

Acikcasi kafama takmıyorum desemde hep bilinç altımda bebek olayı var..İlk 3 sene çok umursamadim aslında ama zaman geçtikçe tup bebek yaptirinca birde olmadığını görünce ister istemez biraz daha farklı hissediyorsun..yememe içmeme yıllardır hep dikkat ederim, ama genel olarak biraz fazla hatta duygusal bir insanım ve stres durumuna biraz çabuk girebiliyorum..dediğin gibi ne kadar bir şeylere dikkat etsemde stres direkt etkiliyordur..gecen semra hoca da ilk protokol uygulandığında ,bu ay iyi olmadığımı strese girdiğimi söyledim..semra hoca etkilemez demisti ben öyle düşünmüyorum..
Çağın en büyük ve çözülesi bi o kadar zor olan şey stres bence.😒
İnsanın aklı ne kadar dolu olursa, herhangi bi konu üzerinde beynini yorarsa mutlaka bu olumsuza çağrışım yapar.
Elbette bazı durumların tıp da açıklaması vardır fakat en basitinden herhangi bi doktora muayeneye gitsen "acaba ne sıkıntım var" diye düşünür durursun . Herşey stres tabanlı arkadaşım ben bunu bilirim .
İnanır mısın bazen namaz kılarken bile aklıma olur olmaz şeyler geliyor "acaba namazım kabul olur mu?" diye düşündüğüm de oluyor. 😥
Sanırım en güzel yol , kendini motive etmek , çevrende olumsuz ne varsa bir düğmeyle kapatır gibi kapamak ..
Semra Hanım işinde çok profesyonel olabilir fakat hani diyosun ya "bu ay iyi değildim strese kapıldım" diyerek .. Bu durum da hangi doktor olursa olsun , biraz da kendisini koyması gerek diye düşünüyorum ..
Yıllar evvel Memorial 'da Dr. Nur Dokuzeylül Güngör diye bi hoca varmış ,hatta forumun ilk sayfalarından itibaren çoğu hanım onu tercih etmiş . Etmelerinde ki sebep de " hoca ,çok samimi ,motive verici " diyerek ...

Hangi kadın olursa olsun anne olma isteği veya huzurlu bi yuvaya sahip olma içgüdüsü değişmez ,değişmemeli ..
Seni uzaktan yakından anlayabiliyorum ,fakat bu yolda en iyi doktor biziz ,önce kalbimizi yatıştırmayı,aklımızı dinginleştirmeyi ,bi nevi arınmayı bilip sığınmayı öğrenmek gerek .. 🌱💜

Merhaba arkadaşlar. Tüp bebek sureci öncesinde lazer epilasyon yaptıran var mı? Bir olumluzluk oluşturur mu? Dış gebelik geçirdim gerçi hala bitmedi o durum en az 3 ay ara verilecek ben de bu sürede epilasyona gideyim diye düşündüm.
Yıllar evvel gitmiştim .
Bu biraz göreceli bi kavram ..
Tartışma yaratmış şekilde , iyi diyende var kötü etki gösterdiğini söyleyen de var ..

Bekarken yaptırmıştım , çok memnunum ."Dünya varmış" dedim 💁🏻‍♀️
Fakat şu süreçte kararı verecek olan sensin ...

Yeme içme konusuna gelince de ben de beslenmeme dikkat eden biriyim ama endometriozis ameliyatı olduğum için süreci olumsuz etkilediğini söylüyorlar. Bence genetik yapı çok önemli annesi ailesi doğurgan bir aile ise ve geçirmiş olduğu bir operasyon yoksa pek olumsuzluk yaşanmıyor. Çevremde görüyorum hazır gıda tuketiyorlar, sağlıksız besleniyorlar, sigara, içki tuketiyorlar hemen hamile kalıyorlar. Tabi bir de Allah in nasip etmesi var. Allah nasip edecekse hiçbir şey engel olmuyor. Rahat olmak da önemli kafaya takmayan biri olmak. Ben çok stresli biriyim her şeyi çok arastırır sorarım doktorları biktiriyorum yüzlerinden belli ediyorlar. Diyorum onlar ne derse onu yapacağım. Aynı durum için her doktor farki bir şey soyleyebiliyor orda insanın kafası karisiyör hepsi aynı eğitimi almıyor mu diyor insan. Mesela memorial in kan sulandirici ilaç vermemesini anlayamıyorum ailemdeki damar hastalıklarını söylediğim halde gerek yok denildi gittim test yaptırdım çıkan sonucta kan sulandirici kullanmam gerekiyormus normal gittigim kadın doğumcu zaten tup bebek de kan sulandirici veriyorlar dedi. Verilmedi bize. İnsan olumsuz sonuç alınca hep bir suçlu hep bir hata arıyor. Belki gerçekten gerek yok bu ilaçlara. Bizler kolay hamile kalamiyoruz o yüzden her önlemi almak istiyoruz. Çok uzun yazdım kusura bakmayin bu sıralar zor günler geçiyorum. Biraz içimi dökmek gibi oldu.

Öncelikle geçmiş olsun canım. Valla ben hep yaptırdım 😅 hatta transfer hazırlığındayim rötuş şeklinde atış yaptıracağım. Baya bakmıştım da yumurta ve gebelik sürecine engel anlaminda bir sey yok. Daha çok alınan hormonlar nedeniyle etkisi anlamında olumsuzluklar yaşanabilir bilgisi daha net. Aktif olmayan yer aktiflesebilir. Tüyler istenilen oranda azalmayabilir gibi.

Gebelikte de ekstra tuylenme oluyor, lazeri gebelik oncesi yaptirip pisman olanlar var. Tuysuz baslayip, tuylu bitirmek istemez kimse 🤭 bence gebelik sonrasina birakmak daha iyi olur 🌻

Valla bende babamın bahçesinde ki tavuklardan arada bi kestirip yiyorum evimde.
Güvendikten sonra açıkcası babamı bile yerim 😂
Şaka bi yana ,gıda alanında artık herşeyle oynandığı için reyon raflarına tereddütle yaklaşmak lazım.
Kırmızı etle ilgili açıkcası bende çok bişey bilmiyorum ,ister istemez yemeklerde oluyor ve tüketiyoruz...
Bununla ilgili şöyle bi ibare okumuştum

Eklentiler

• 84BD11BA-F491-4081-B1AE-3A5B7A7CE2C6.webp
    84BD11BA-F491-4081-B1AE-3A5B7A7CE2C6.webp
    57 KB · Görüntüleme: 54
Çok yaptıran ve hepsi hamile sadece kafamı karıştıran yaptırıp arkasından tedaviye başlamak yoksa yıllar önce yapılmış olsa böyle düşünmem malesef kuaför ayrı sorun evde halletmek ayri.
Yıllar evvel gitmiştim .
Bu biraz göreceli bi kavram ..
Tartışma yaratmış şekilde , iyi diyende var kötü etki gösterdiğini söyleyen de var ..

Bekarken yaptırmıştım , çok memnunum ."Dünya varmış" dedim 💁🏻‍♀️
Fakat şu süreçte kararı verecek olan sensin ...

Öncelikle geçmiş olsun canım. Valla ben hep yaptırdım 😅 hatta transfer hazırlığındayim rötuş şeklinde atış yaptıracağım. Baya bakmıştım da yumurta ve gebelik sürecine engel anlaminda bir sey yok. Daha çok alınan hormonlar nedeniyle etkisi anlamında olumsuzluklar yaşanabilir bilgisi daha net. Aktif olmayan yer aktiflesebilir. Tüyler istenilen oranda azalmayabilir gibi.
Teşekkür ederim yıllardır hep yaptırmak istiyordum olmadı doktora git gel çok zor oluyor sürekli almaya çalışmak. Bakalım o zaman bende basliyim.

Gebelikte de ekstra tuylenme oluyor, lazeri gebelik oncesi yaptirip pisman olanlar var. Tuysuz baslayip, tuylu bitirmek istemez kimse 🤭 bence gebelik sonrasina birakmak daha iyi olur 🌻
Çıksa da yine azalır diye düşünüyorum çok sıkıntı oluyor doktor kontrollerinde bakalım artik olduğu kadar ☺

Çıksa da yine azalır diye düşünüyorum çok sıkıntı oluyor doktor kontrollerinde bakalım artik olduğu kadar ☺
Evet tabi sonradan dokulebilir o gebelikte cikanlar. Buyuk rahatlik, benim de hayallerimi susluyor😂 bunca yil guvenemedim, artik kismetse cocuk sahibi olduktan sonra dusunurum 🐛

Teşekkür ederim yıllardır hep yaptırmak istiyordum olmadı doktora git gel çok zor oluyor sürekli almaya çalışmak. Bakalım o zaman bende basliyim.
Ben 6. Tedavimi gördüm. Yani o kadar hormonda hiç artma olmadı bende belki benim şansıma 😅 rahat ettim valla. Vereceğiniz arada yaptirirsaniz hele baya azalir diye tahmin ediyorum.

Back
X