Bu arada işlemlerin sırasını düşündüm, öncelikle çatlatma iğnesi olarak kullanılan iğne ovitrelle aslında. Gonapeptyl yumurta gelişimini baskılama, gonal f ise yumurta büyümesini sağlayan iğne. Yumurta toplama aşaması öncesinde ilk önce gonal ve gonapeptyl birlikte kullanmıştım ben, bunlar bir kaç gün belli dozlarda kullanıldıktan sonra kan testi alınıyor. Bu tahlilde LH FSH gibi hormonlar takip ediliyor. Seviyelerine göre iğnelerin dozları değiştiriliyor. Ondan dolayı kan testi alımı OPU öncesine doğru artıyor. En sonunda da 19mm olmasına doğru çatlatma iğnesi ovitrelle yapılıyor. Ve ardından 36saat sonrasına doğru OPU işlemi yapılıyor.
Aslında kan testleri yumurta sayısıyla ilgili değil. LH FSH ve E2 hormonlarını takip edip dozları ayarlayıp çatlama evresinin gelip gelmediğini anlamak için diyebilirim.
Bu arada benden 2 tane yumurta toplandı pgt testi yaptırmaya karar verdik biri sağlıklı biri sağlıksız çıktı tek kalan embriyo ile transfer için şuan beklemekteyim.
Bunu yapmak çok zor ama stres bu aşamada en olumsuz etkileyen faktör

o yüzden stresin faydası yok zararı olduğunun farkında olarak hareket etmemiz lazım.
Bu arada senin doktorun kim? İnşallah herşey çok güzel olur..