Merhaba. Bu benim ilk tüp bebek denemem. Aşılama da olmadı. 43 yaşındayım. Birbuçuk yıl önce doğal gebelik ama düşükle sonuçlanmıştı. AMH 1,88. Araştırmalarım sonucu Memorial’da tedaviye başladım. Yeni başlayacaklar için aydınlatıcı olur belki diye sürecimi yazmak istedim.
5 Şubat Pazar
Reglin ikinci günü. 75 Gonal-f ve 225 Pergoveris iğne başlandı. Yücel bey ile başladık. Pergoveris yakıyor.
9 Şubat Perşembe
Kontrol. Umut Bey girdi muayeneye. 75 Gonal-f ve 225 Pergoveris’e devam.
10 Şubat Cuma
İlaçlara Cetrotide eklendi
11 Şubat Cumartesi
Kontrol. Yücel Bey
Gonal-f 37,5 oldu. Pergoveris ve Cetrotide aynı dozdan devam.
12 Şubat Pazar
Kontrol. Yücel Bey
Gonal-f ve Pergoveris bırakıldı. Gece 23:00’de Ovitrelle çatlatma iğnesi
14 Şubat Salı
11:00 yumurtalar toplandı. Günseli hanım. Çok tatlı bir uyku hali. Uyandığımda işlem bitmişti ve adet sancısı gibi bir ağrı vardı. Ama damardan ağrı kesiciyle o da geçti. Hiç kanama, lekelenme olmadı.
8 yumurta toplanmış.
15 Şubat Çarşamba
Sabah aradılar. 8 yumurtadan 7 tanesi olgun, 7’si de döllenmiş. Bu arada günde 3 kere fitil ve 1 kere Progestan Dex iğneye başladım. İğnelerden kaçış yok
17 Şubat Cuma
3.gün… 7 embriyo sağlıklı bir şekilde bölünmeye devam ediyormuş.
18 Şubat Cumartesi
4.gün… 7 embriyo da yoluna devam ediyor. 4 tanesi 1.kalite, diğer 3’ü 2.kaliteymiş.
19 Şubat Pazar
5.gün… öğle saatlerinde aradılar. 7 embriyodan 5 tanesi blast. 2 tanesi de yavaş gelişiyormuş. Blast olanlardan 3’ü genetik test için uygun, diğer 2’si akşama belli olurmuş. Genetik teste uygun olanlar biri 5aa, ikisi 4aa. Akşama tekrar arayacaklar.
20 Şubat Pazartesi
Genetik teste 3 embriyo gönderilebilmiş. 4aa’lardan biri 4ab olmuş.
6 Mart Pazartesi
Yücel Bey aradı. 3 embriyodan 1 tanesi sağlıklı gelmiş. Reglin ikinci günü gel dedi. Sadece folik asit takviyesiyle devam.