Bugün çok kötü bir gün geçiriyorum ama sizin de bir arayış içinde olduğunuzu bildiğim için cevap vermek istedim. Benim sürecim daha farklı 1 yaşındayken derin bağırsak ameliyatları olmuştum yapışıklık oradan geliyor ama daha önce gittiğim hiçbir Doktor karne içi yapışıklığından bahsetmemişti bu gebeliğe engel değil demişlerdi. Karnımdaki derin dikişleri gördükleri halde yapışma olabileceğini bilmiyordum. Daha sonra tüp bebek için başvurduğunda doktor ultrasonda gördü tüpler Rahme ve bağırsaklara bağırsaklar rahme her şey birbirine yapışmıştı. Doktor yine bu durum engel değil sadece tüpler Rahime yapışık olduğu için normal yolla gebe kalman biraz zor dedi ama tüpler O durumda olmasaydı karın içi yapışıklık engel değil dedi. Yani ben başka doktorlara da sordum hepsi aynı yorum yaptı ameliyatın olduğu için daha öncesinde ve yapışıklık olduğu için doğum zor olur dediler ama bir doktorum doğumun zorluğu doktoru zorlar dedi yani. Sen sıkıntı yapma normal olursa bizim için daha iyi olur sezeryan da biraz uğraşırız dedi beni kimse doğumla ilgili korkutmadı ki karnım boydan boya dikişlerle dolu olduğu halde. Daha sonra tüp bebek tuttu keseyi gördük ama şimdi kalp atışı durdu tüp bebek tuttuğunda da doktorum ilerleyen süreçlerde sadece ağrıların olur plasenta yapışabilir dedi riskli gebelik uzmanı ile devam edecektim sürece ama dayanılmaz ağrıların olur demedi O yüzden ben de cerraha gitmedim ama şimdi çok çaresiz hissediyorum 5 yıl önce bir kürtajım daha var şimdi ikinci kez kürtaj olacağım gibi kalbim patlayacak sanki çok zor.