şişman bebek diye diye ...

obez annenin obez bebeği olur evet. bilim böyle diyor.

kilolu uzun boylu olması iyi gibi görünebilir ama 9 yaşında regl olursa ya da erkekse ergenliğe girerse boyu çok kısa kalır. fazla kilo ergenliği geriye çekiyor.

çevrenizdekiler haklı üzgünüm. anne karnında yüksek glisemik indeksli beslenme sonucu iri bebek oluyor ve evdeki yeme düzeni de kilolu olmasına sebep oluyor sonuç gelecekte diabet ve tansiyonla uğraşacak geleceğin obez bebeği.

konu sahibinin gönlünü eylemek için bilimsel gerçekleri ve doğruları söyleyemeyecek değilim kimse kusura bakmasın. 2 kere 2 4 eder.

Bunu gurur meselesi yapmayın ben de kiloluyum ve hamileyim keşke zamanında beni sinir eden insanları dinleseydim bebisiniz daha cok küçük vücudu beslenmesine gore cok rahat normale döner mutlaka doktor yardimi alın o da hayati boyunca bu iskenceyle ugrasmasin bizim gibi

Bunu gurur meselesi yapmayın ben de kiloluyum ve hamileyim keşke zamanında beni sinir eden insanları dinleseydim bebisiniz daha cok küçük vücudu beslenmesine gore cok rahat normale döner mutlaka doktor yardimi alın o da hayati boyunca bu iskenceyle ugrasmasin bizim gibi

cocugu doktora goturun. etraftan once sagliksiz bi durum varsa doktor kontrolunde annesi olarak siz onlem alin. gereksiz alinganlklar yerine

Benimde oğlum sizin kızınız gibi iri bebeklerden di 6 aylıkken 11 kg di eşimin ailesi demediğini bırakmazlardi bu çocuk kesin obez bacaklara bak vinç kaldıramaz bu çocuğu gibi bir sürü şey seni anlayabiliyorum sinirden ağladığımı hatırlıyorum oğlum büyünce eser kalmadı boşuna en güzel günlerimizi zehir ettikleriyle kaldım sende takma kafana doktor sorun yok diyorsa birazda sana laf sokmak için yapıyorlar aldırış etme

Yazindan anlasiliyor ne kadar bunaldigin. Canini sikma duzgun bir beslenme ile durumu duzeltebilirsin. Abur cubur, seker falan vermemen cok iyi. Aynen devam et. Ben de oyle yapiyorum. Ekmek de verme yemeklerle ya da corbayla birlikte. Hic gerekli degil biz de yemiyoruz. Arada bir kendin tam bugday ekmegi yapip ondan verebilirsin haftada bir mesela. Cocuk ikinci muzu istiyorsa verebilirsin. Meyve sebzeden korkma sivi alimina dikkat et. Yeterli sivi almak onemli. Kar kis demeden bol bol gezmeye, yuruyuse cikin bir de.

Son düzenleme:
Bilimin gerceklerini aciklamissiniz cok guzel, bilimin onerilerini de yazin ki bayanin durumuna bir care olalim. Yoksa obezitenin ustune bir de psikolojik problemler eklenecek ki bunu hicbirimiz istemeyiz.

Duymamazlga gel gül gec bi zaman snra sıkılcaklar sölemekten

Bilimin gerceklerini aciklamissiniz cok guzel, bilimin onerilerini de yazin ki bayanin durumuna bir care olalim. Yoksa obezitenin ustune bir de psikolojik problemler eklenecek ki bunu hicbirimiz istemeyiz.

onu ben değil çocuk doktoru ve diyetisyeni söyleyecek. çocuğun durumuna göre bi plan yapılması lazım.

spor ve sağlıklı beslenme vs kısımlarını herkes biliyor zaten bu konuda denecek ekstra bir şey yok. mühim olan uygulamakta.

zaten konu sahibinin bir psikiyatrla görüşmesi de gerekiyor, kendi mutfak alışkanlığını da değiştirmesi gerekiyor sonuçta bir evde ne pişerse çocuk da onu yer, bunu da istemesi gerekiyor.

Evet dogru olan doktorun bilgilendirmesi. Konu sahibi de doktora goturuyormus zaten bebegi siz neden gormediginiz bebege 20 sene sonrasina teshis koydunuz ki? Doktoru koymustur zaten.

Evet dogru olan doktorun bilgilendirmesi. Konu sahibi de doktora goturuyormus zaten bebegi siz neden gormediginiz bebege 20 sene sonrasina teshis koydunuz ki? Doktoru koymustur zaten.

ben koymadım bilim koyuyor tüm kadın doğum ve pediatri kitaplarında yazan gerçekler bunlar 20 sene sonrasını onlar yazıyor benim sihirli kürem değil

Benim kızım 4 yaşında 16-18 arası gidip geliyor kilosu,ki zayıfta değil. 19 aylık bebek için 16 kg fazla ama bunu sürekli dillendirmelerini,moralinizi bozmalarinı gerektirmiyor bu durum.
Kan değerlerine baktırın,muhtemelen doğum kilosuyla da alakalıdır zira 3 kg doğan bir bebekle 5kg doğan bir bebeğin kilosu muhakkak fark eder.

1 muz yedikten sonra 1 muz daha istiyorsa kusura bakma ama o 2. muzu vermeyeceksin canım bebeğine :) yetişkinler için bile günlük muzun porsiyonu yarım muz şeklindedir. Dikkat etmen gerekiyor.

Benim kızım 18 aylık 8.5 kilo 78cm bizim derdimiz de bu
Sözün özü her çocuğun farklı bir derdi var Allah beterinden saklasın
Ben sağlıklı bir şekilde kilo alması için elimden geleni yapıyorım eminim siz de aksi için uğraşıyorsınızdır zira fazla kilo çok tehlikeli, aşırı zayıflık da öyle
Allah yardımcımız olsın

Bilmeyen arkadaşlar için, kilolu annelerde özellikle hamilelik şekeri oluyor ve bu durum bebeğinde kilolu ve şeker hastası olmasına neden olabiliyor. Evet gayet annesiyle ilgili bi durum.
Gebelik şekeri yada normal diyabetin riskleri:
*ani bebek ölümü
*çok iri veya çok kilolu bebek
*bebekte doğuştan diyabet
Va gibi riskleri var bunuda doktor söylüyor zaten internet bilgisi değil.
Bu konuda annenin suçu kilo vermeden gebe kalmak olmuş. Bu tür kilolu insanlara genelde doktorlar bunu söyler ve isterseniz kilo verdikten sonra bebek planlayın da derler bu riskler yüzünden.
Kilolu insanlardaki diyabet kilo verince kontrol altına alınır hale gelir ve iri bebek durumu ortadan kesin olarak kalkar.
Bebek planladığım için diyet yaparak 30 kilo verdim, diyabetim yok fakat jinekologum büyük ihtimalle gebelik şekerine maruz kalacağımı söylemişti.
Henüz hamile değilim fakat evladımı düşünerek 30 kilo verdim ve bu şekilde gebe kalmayı planladım.

benim oğluma da öyle diyorlardı. 1,5 yaşında 15,5 kiloydu.
sonuç 3 yaşında 15 kilo.
çocuk bu azıcık hasta olsa gül gibi soluyor. hemen zayıflıyor. sen sağlıklı besledikten sonra boşver insanları. maşallah deyin çok iyi bakıyorum yavruma diyiverin.

tüm torumlar için teşekkür ederim inşallah bu iştah açılması geçici bi durumdur

Bencede kılosu fazla. Benım oglum 6.5 yasında 24 kılo bızde abur cubur kısıtlıyoruz (sızın vermıyor olmanız hem yasının kucuklugunden hemde kıloya olan megılınden cokta abes bır durum degıl) ekmek bende dogru duzgun vermıyorum .
Dıkkat etmezsenız sımdı yarın obur gun baska bıseyı cıkar cıddı bır dıyet yaptırırsınız

Benim kızım düşük doğum ağırlıklı doğdu şu anda 15 aylık 7Kilo 600 gr oğlum 4 yaşında 16 Kilo, şimdi söyle söyleyim kızımı doğduğundan beri araştırıyor doktorlar ki üniversite hastanesine götürüyorum birsey bulamıyorlar yapmadıkları tahlil kalmadı bende artık dedimki kafaya takmayım demekki bana çekmiş, siz de bütün tahlillerini yaptırın eğer normal çıkarsa hersey goreceksinizki kafaya takmayı bırakacaksınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…