şişman bebek diye diye ...

bence cok kilolu değil kemikli gibime geldi.

Doktor sana gerekeni söylemiş . Geri kalanı duyma .gürültü say ..zayıf ama sağlıklı olur "amaaaannn hasta bu hasta baksana ,hiç iyi bakamiyorsun" çocuk biraz kilolu olur " ayyyy evlerden ırak, kesin obez bu" evdekiler ve cevredekilerin çenesini tamamen kapatamayacagina göre sen kulaklarını tıka ,takma . Gerektiğinde mutlaka cevabını ver ,altta kalma . Şu çocuk meselesi yüzünden kafayı yemek üzereydim ki aldım ipleri elime .cesareti olan laf etsin şimdi .kimse ağzını bile açamıyor . Yüz verme öyle herkese .çocuk büyütmek kolay değil .bide çevreyle nınıyla dıdıyla uğraşma .

Sinirlenmek yerine çocuğunuzu doktora götürün yeme planı yapılsın çünkü kilosu gerçekten çok ve sonra önünü alamazsınız şekerli şeyler abur cubur vermiyor da olsanız 2 muz fazla ayrıca kabızlık yapar istediği zaman yok kalmadı deyin..19 ayluk bebek zaten sütle doymaz pirinçli tok tutacak çorbalar yapın az yer ayrıca miktarlar az olsun öğünler fazla olsun. böyle laflar oluyor ama onlarda haklı bi tetkikten geçsin genetik önemli

24 aylık 12 kilo 89 cm oğlum. Evet siz kendiniz kilo problemi yaşadığınız için bu konuda hassassınız anlıyorum ama bebeğiniz persentilde üst sınırı bile geçmiş.
Bir araştırma hastanesine gitmenizi öneririm. Doymuyor olması normal değil emin olun. Bu durumda bebeklere de diyet uygulanıyor araştırabilirsiniz.

bence kilosu çok değil biraz iri evet ama boyu da ayına ve cinsiyetine göre uzun maşallah kaldırır bence..
rutin kontrolleri 1 yaşa kadar getirip orda bırakmayın 18. ayda götürmedi iseniz muhakkak götürün en kısa zamanda. 6 ayda bir kontrolleri eksik etmeyin.
siz de 10 yaşınızdan sonra birden kilo almaya başladı iseniz obezliğinizi kabul etmek yerine tedavi olmalısınız. artık her şeyin tedavisi mevcut biliyorsunuz ki.

Siz ölçülü olmaya devam edin bebeğin yemeklerine zaten yürüyüp koşunca zayıflar bence
4,5 kilo doğan kuzenimin çocukları şimdi bir deri bir kemikten ibaret çok yemiyorlar arkadaşlarıyla oyun oynarken zayıflar diye düşünüyorum

Tombiş bebekler sonradan zayıflıyor canım. Hareket kabiliyetinin artmasıyla alakalı.

Masallah cnm da benim oglum 3 yasinda 17 kilove zayif durmuyo bence bir doktora gitmelisin belki bebisindede seker var yada normal bir sıkıntı yok doktorun karar versin ona göre hareket edersin

Masallah cnm da benim oglum 3 yasinda 17 kilove zayif durmuyo bence bir doktora gitmelisin belki bebisindede seker var yada normal bir sıkıntı yok doktorun karar versin ona göre hareket edersin

Benim küçük kızım 3.250 gr doğmuştu sadece anne sütü alarak 4 aylıkken 9,5 kiloya çıkmıştı.1 yaşında 11 kilo civarındaydı. Yürümeye başlayınca kilo alımı durdu. Şimdi 5 yaşında ama 17 kilo. Sizinki zaten iri doğmuş ve iştahlı bir bebek. Mutlaka takip etmeniz gerek. İstese bile fazla olanı vermemelisiniz.5 kilo doğduğu için mutlaka şeker araştırması yaptırmalısınız ve zararlı karbonhidratlardan uzak tıtmalısınız. Sizin çektiklerinizi çekmesini istemiyorsanız lütfen iyi bir çocuk doktoru ve çocuk endokrin uzmanı ile irtibat halinde olun. Allah uzun ve sağlıklı bir ömür versin yavrunuza.

Çok sıkıntı etmeyin kızım da boy olarak Sizinkin den kısa toplu bir çocuktu hatta 9aylık 10.30kiloydu mamadan. Bende zayıf değilim aynı sıkıntı olmasın hep dedim. Hareketli bir çocuksa üzülmeyin durur kilo alımı şimdi nerdeyse 3.5yaşında 19-20kilo arası gidiyor hep

Kilosu cidden çok fazla.
Araştırma hastanesine gidin tahlil Vs yapsınlar.
7 yaşında ki oğlum 20 kilo.

Çocuk büyük ihtimal şeker hastası. Gizli şekerinin de ölçülmesi gerekiyor. Normal bir çocuk doktoruna değil Gastroenteroloji bölümüne götürün. Boyu uzun diye bu kilo normal değil bence.

Benim annem 45 kilo hamile kalmış, 54 kilo iken doğurmuş. Ben 5,5 kilo doğmuşum. Altı aylıkken 12 kilo olmuşum. Üstelik sadece anne sütü. Onun dışında bir lokma bir şey vermeden. Doktor ilk önce kızmış pirinç unu mu veriyorsun diye. Anne sütü deyince iyi o zaman atar kendi merak etme demiş. Babam hep beni kızdırmak için "o gün bugündür at diye bekliyoruz" derdi Ama obez falan da olmadım. Çocukluğumda hiç zayıf değildim ama hiç kilolu bir çocuk da değildim. Şimdi de normalim, herkes gibi alıyorum veriyorum. Çok korkmayın bence. Sizin kilonuzla da alakalı olmayabilir.

muz üstüne ikincisini yada süt üstüne ikincisini vermiceksiniz o zaman. doktora danışın büyük ihtimal o da der. etrafın dediğini kulak asmayın. ama obeziteye yatkınlık küçükken başlar ve diyet değilde önlem alın bence. belki kan şekeri çabuk düştüğü için bu kadar çok yemek istiyordur. araştırılmasında fayda var diye düşünüyorum. kilosu çok geldi bana.

Benim kizimda 17 aylik 9 kg anca hatta degil bile belki, asiri zayif asiri hareketli bende buna cozum bulamadim insanlarin sozleri, okadar nekadar ustelersem okadar ters tepiyo yemeyen bebekte cok zor,sizin de gercekten fazla,benimkide cok az, rabbim saglik derdi vermesin yeterki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…