şişman bebek diye diye ...

Cevremle sorunum yok. Kirici degil netim. Konumuz da bu degil. Gercekleri soyledim diye kirildin mi?

Bebege diyet mi yaptirayim demissin. Evet yaptir dedim. Ilerde obez olucagina simdiden onlemini al. Bebekler diyet yapabilir doktor kontrolunde.

Iyi gunler.

MaşaAllah çok tatlı.. Rabb'im nazarlardan korusun. Allah evlat hasretiyle yanıp tutuşan kardeşlerimize de hayırlısıyla sağlıkla nasip etsin inşaAllah! (amin)

Bana kilosu fazla gelmedi ama yine de bu konu hakkında bilgisi olanların fikir vermesi daha doğru. Doktor ne diyorsa ona göre hareket edin derim..

Bu bebeğin neresi şişman?? Şişman diyet yaptır diyenlere soruyorum? Boy kilo endeksi diye bişey var değil mi ? Ben 177 yim 69 kiloyum doğum yapmışsın tığ gibisin diyorlar. 160 ta tığ gibi olmazdı herhlde bu kilo

GIRGIRINA çocuğu olmayanlar anlayamazlar annenin hassaslığını Boşver.
Bebeğin şişman değil iri yapalı kemikleride iri benim oğlumda öyle. Şişman çocuk boğum boğum etleri olur anlarsın o koftluğu. Eşimle ben iri yapılıyız doktorlar normal karşılıyor 9 aylık 11,5 kilo benimde oğlum.

Sen şekerin olduğu için telaşlanmışsın ama şekerli şeyler vermiyorsun zaten ki kimse çocuğuna vermemeli. Birde her istediğini vermezsen aburcuburdan uzak tuttun mu tamam.

Hareketlendikce kilo alımı yavaşlar kızın iri yapılı bir bayanda olabilir bu demek değil ki obez. Takma kafana

kilosu biraz fazla ama boyu da uzun görünüyor kızınızın..çocuk endokrine götürün bence biz ne desek boş..benim kızımda insülin direnci gelişmeye başlamıştı 1 yıl evvel..Allahtan erken farkedildi..diyetisyen kontrolünde 4 kilo verdirdik..şu an kilo almaması için çalışıyoruz..dediğiniz gibi kızım da bir tabakla doymaz ikinci üçüncü tabakları isterdi..erken farkederek diyabete dönüşmesini engelledik Allaha şükür..resime göre çok bi kilosu görünmüyor ama boy kilo endeksine göre endokrin uzmanı sizi yönlendirecektir..

Üye bebeşinin cıbıl resmini atmış silmek istiyor ama silememiş, yardım ederseniz sevnirim Mune

Konu sahibi maşallah bebiş çok tatlı, doktorunuz normal diyorsa normaldir. Buradikler normal de dese anormal de dese bişey ifade etmez. Önemli olan doktorun görüşü. Ben bebekken tabiri caizse karpuz gibiymişim, kızınız benim yanımda 0 beden kalır. Hiç kilo problemi yaşamadım hep zayıfım.

Benim oglum 3.5 yasinda 17.3 kilo bence bebeginiz kilolu annesi doktor kontrolünde diyet yapması gerekiyorsa yapmali.bu ilerde birsürü hastaligi engellemiş olur.hem psikolojisi içinde önemli arkadaşları tarafından dislanir vb.fotoğrafa bakarak yorum yapmaları çok saçma geldi.sonuçta yaşına göre kilo ve boy standartları arasinda olması gerekiyor.masallah üzülme canim cok şükür dermansiz dert değil sağlıkla büyüsün in sallah

+1
bende bogum bogum cocuk sandim gayette sagliklu geldi bana millete laf olsun diye konusuyor.

Bu arkadaş çok doğru söylüyor cocuk doktorlari cok anlamiyor .cocuk endokrine goturmenizi tavsiye ederim.benim cocugumun rahatsizliginida anlamamislardi isin uzmanina götürün bence

Bence bosuna dert ediyorsun kendine Canim. Bebeginin boyu da uzun Masallah. Boyu a gore kilosu normal bence. Resmini de gordum sisko falanda degil kesinlikle.gayet saglikli Bir bebek Masallah. Benim de sana tek tavsiyem diver arkadaslarin da dedigi gibi bebeginin resmini kaldir. Eger beceremiorsan editorlerden Rica et.

ettim hepsine mesajda attım yok hala silmediler

benim kizim da o siralar 16 kilo civariydi. Dedigin gibi asla abur cubur vs vermedim. Kizimin kollari kat katti Michelin lastik diye severlerdi. Suan 5 yasinda 22 kilo 112 cm. Ne zayif ne sisman. Bizim doktorumuz hicbir zaman kilolu vs demedi . Persentilde ust sinira yakın oluyorlar.

Canım benim üzülme, endişen çok normal. benim oğlum da 4 buçuk kilo doğmuştu ama şuan boy ve kilo endeksi gayet normal

Benim bebegim premature doğdu. Şimdi 21 aylık falan 12 kg. Boy ve kiloya bakınca gözümde çok şişman bir bebek canlanmadi. Zaten yok dışıdır hastalığıdır derken arada istahtan karşılıyorlar. En iyisini.doktorun söyler.tahlillerinde bir sıkıntı yoksa takma kimseyi.

Maşşallah çok tatlış ama öyle obez gibi gelmedi bana siz doktorunuzun önerilerine kulak verin benim kızım da 11 aylık hala dişleri çıkmadı doktor normal diyor ama kv kp sorun yaptı mesela söyleyip duruyorlardı artık onlar da sıkıldı sanırım sustular:)

Sizde diyabet var diye illa çocuğunuzda da olacak diye bir şey yok ki.
Diyabetin 2 çeşidi vardır birisi çoğunlukla genetik olarak ortaya çıkarken diğeri ise genetik yapıya dayanmaz.
Sizde kaç yaşınızdan sonra diyabet çıktı?
Ve bence de resmi kaldırın nolur nolmaz ama maşallah çok tatlı :) resme bakınca o kadar da kilolu durmuyor,boyu gerçekten uzunmuş çünkü.
Canınızı sıkmayın. Doktorunuzun dedikleri haricinde hiçbir şeyi da kafanıza takmayın

Oy maşallah çok tatlı gözüküyor ya bence bakınca toplu bebek gibi geldi bana

bence dert ettiğiniz kadar kilolu bir çocuk değil ,

onların derdi size laf sokmak, çocuk üzerinden size laf iteliyorlar ,

önemlı olan sağlıklı olması

Boyu uzun o kilo onu şişman yapmaz ki. Dr kontrol ediyorsa sıkıntı yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…