Evet mutluyum hala

Bu konuyu bana hatırlattığınız iyi oldu, kendimdeki gelişimi fark ettim. Şöyle ki yıllar boyunca bana sağlığın için kilo vermelisin diye üstüme gelen insanlara aldırış etmemeyi öğrendim. Şükürler olsun ki 4 sene önce olduğu gibi şimdi de fiziksel olarak tamamen sağlıklıyım. Sağlıklı olduğum halde beni ilerde hasta olmakla korkutan fatfobikler yüzünden beni “daha sağlıklı” yapacağını düşündüğüm diyetler yaptım ve yeme bozukluğu yaşadım, sürekli hastalık korkusuyla hiçbir şeyim olmamasına rağmen doktor doktor gezdim. Yani benim iyiliğim için diyet yapmamı kilo vermemi söyleyen insanlar yüzünden psikolojik sorunlar yaşadım. Benim sıkıntım bedenimi beğenmemekten ziyade sağlıksız olma korkusuydu ki bu da aslında o kadar saçma bir şey ki ancak anlıyorum. Zaten sağlıklıydım niye bana bu korkuyu yaşattınız ki? Kilolu olduğunuz için sağlıksız olmazsınız, kilo=hastalık değil bu yazdıklarımı okuyan birileri olursa bunları araştırsın ve nasıl bi saçmalığın dayatıldığını kendisi görsün. Her bedende sağlıklı olunabilir, kişiyi sağlıksız yapması muhtemel bir şey varsa o da kilo değil hareketsiz ve stresli bir hayat sürmek. Çok uzun olmuş içimi dökesim varmış benim de
özetle, şu an 4 sene öncesinden daha kiloluyum, daha mutluyum. Hala sağlıklıyım, asla diyet yapmıyorum. Düzenli koşuyorum ve yoga yapıyorum. İnsanlar hala konuşuyor ama ben cahille sohbeti kestim