Şişmanım ve mutluyum. İnsan azcık bile utanmaz mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Özel olacak ama insanlar seni kaç kilo olduğun için bu kadar mutsuz ediyor?
Yanılmıyorsam o zamanlar 68 70 civarıydım. Boyum 167. Üstelik etim de sıkıdır o yüzden daha zayıf görünüyordum ama herkes tutturmuş sağlık için zayıfla diye. Hiçbir sağlık sorunum da yoktu bu arada

Pufff bende bugun kamerada kollarimi ve popomu gordum...ya 56 kiloya indim ama popom ve ust kollarim kendini 90 saniyor.bi 10 kilo daha vermeliyim.167 boyum lakin 56 kiloda bile kiloluyum.spor yap demeyin yapiyorum yok.
49 a falan dusersem zayiflayabilirim sanirim

Yanılmıyorsam o zamanlar 68 70 civarıydım. Boyum 167. Üstelik etim de sıkıdır o yüzden daha zayıf görünüyordum ama herkes tutturmuş sağlık için zayıfla diye. Hiçbir sağlık sorunum da yoktu bu arada
ay yuh
ne kadar işsizlermıs

Bende böyle anlatınca 130 _140 falansın sandım..70 kilo dünya insan var.insanlar ilginç

Pufff bende bugun kamerada kollarimi ve popomu gordum...ya 56 kiloya indim ama popom ve ust kollarim kendini 90 saniyor.bi 10 kilo daha vermeliyim.167 boyum lakin 56 kiloda bile kiloluyum.spor yap demeyin yapiyorum yok.
Belki de bunun genetik olduğunu fark etmen lazım neden kollarım zayıflamıyor diye üzülüp diyet yapmaya devam etmek yerine. Tipini değiştirmeye çalışmak gereksiz ve yorucu bir uğraş bence.

Vay be 4 yıl olmuş konu olalı o zamanlar şişmandım tabi mutsuzmuydum hayır 2 sene önce mide kücültme oldum çok mutlumuyum hayır :işsiz: bel ve diz sorunum olmasaydı belki olmazdım şimdi sporda yapiyorum gayet iyi durumdayım :KK66: kendiniz icin sağlığınız için vermek istiyorsanız verin gerisi hikaye yiyende ölüyor yemeyende :KK70:
Senin boyun cücük gibi bacim ordan kaybediyosun. 1.10 muydu 1.12 mi :P

Evet mutluyum hala 😄 Bu konuyu bana hatırlattığınız iyi oldu, kendimdeki gelişimi fark ettim. Şöyle ki yıllar boyunca bana sağlığın için kilo vermelisin diye üstüme gelen insanlara aldırış etmemeyi öğrendim. Şükürler olsun ki 4 sene önce olduğu gibi şimdi de fiziksel olarak tamamen sağlıklıyım. Sağlıklı olduğum halde beni ilerde hasta olmakla korkutan fatfobikler yüzünden beni “daha sağlıklı” yapacağını düşündüğüm diyetler yaptım ve yeme bozukluğu yaşadım, sürekli hastalık korkusuyla hiçbir şeyim olmamasına rağmen doktor doktor gezdim. Yani benim iyiliğim için diyet yapmamı kilo vermemi söyleyen insanlar yüzünden psikolojik sorunlar yaşadım. Benim sıkıntım bedenimi beğenmemekten ziyade sağlıksız olma korkusuydu ki bu da aslında o kadar saçma bir şey ki ancak anlıyorum. Zaten sağlıklıydım niye bana bu korkuyu yaşattınız ki? Kilolu olduğunuz için sağlıksız olmazsınız, kilo=hastalık değil bu yazdıklarımı okuyan birileri olursa bunları araştırsın ve nasıl bi saçmalığın dayatıldığını kendisi görsün. Her bedende sağlıklı olunabilir, kişiyi sağlıksız yapması muhtemel bir şey varsa o da kilo değil hareketsiz ve stresli bir hayat sürmek. Çok uzun olmuş içimi dökesim varmış benim de 😂

özetle, şu an 4 sene öncesinden daha kiloluyum, daha mutluyum. Hala sağlıklıyım, asla diyet yapmıyorum. Düzenli koşuyorum ve yoga yapıyorum. İnsanlar hala konuşuyor ama ben cahille sohbeti kestim :KK76:
Toplumun dayattığı güzellik algılarını takmayıp mutlu olmanız ve özgüveninizi kaybetmeyişiniz çok güzel💖 Ama hepimiz biliyoruz ki fazla kilo sağlıklı değil. Şu an bir sağlık sorununuz olmasa da hiç olmayacağı anlamına gelmiyor. Bunun bir problem olmadığını lanse etmenizi doğru bulmuyorum. Araştırmayıp buna inanacak insanlar var

Belki de bunun genetik olduğunu fark etmen lazım neden kollarım zayıflamıyor diye üzülüp diyet yapmaya devam etmek yerine. Tipini değiştirmeye çalışmak gereksiz ve yorucu bir uğraş bence.
Kollarim kilolu degildi ama evet popom hep buyuktu inkar edemem ama kollarim yeni bu halde.kotu duruyorum.

40 kıloyada dussenız vucudun genetık yapısal durumunu degıstıremezsınız
bu sebeple sıkayetcı oldugunuz bolgelerı dıyet yapmak yerıne o bolgeye ozel egzersız ıle sekıllendıre sıkılastırabılırsınız :)
hıc canınızı sıkmayın yanı cozumu var

40 kıloyada dussenız vucudun genetık yapısal durumunu degıstıremezsınız
bu sebeple sıkayetcı oldugunuz bolgelerı dıyet yapmak yerıne o bolgeye ozel egzersız ıle sekıllendıre sıkılastırabılırsınız :)
hıc canınızı sıkmayın yanı cozumu var
Yapiyorum
Umarim hani popodan vazgectim de kollar incelsin

Bende vermek istiyorum.nefes almak zor,çocukla uğraşmak zor,uzun yol yürümek zor,kıyafet bulmak zor..emara gireceğim giremiyorum falan filan😕
Kendinizi zorlamadan sağlıklı beslenmeye alışabilirsiniz. Mesela ilk olarak beyaz unla yapılan ekmeği, şekeri , abur cuburu azaltın. Sonrasında da tamamen kesin. Tam buğday ekmeğini ölçülü bir şekilde tüktebilirsiniz. Sağlıklı beslenmek aç kalmak değildir. Ağır diyetlere hiç gerek yok☺️

Yapiyorum
Umarim hani popodan vazgectim de kollar incelsin
bende ust kollarmdan cok sıkayetcıyım her bır kolum yerebatan sarnıcı mubarek :D
neyse allah zeval vermesın tombık mommık ama iş gorur saglık yerınde olsun da :)
bırde popom buyuk demıssınız ne guzel ıste ınsanlar ozellıkle sılıkon yaptırıyor popoya yag falan enjekte ettırıyor :)

Genetik bir şey bence bu. mesela benim kilom eşit dağılır. Genelde bi 10 kiLo az gösteririm. Kotu yani kilo alsam da fark etmem uzun sürer. Mesela karantinada 7 kiko almışım. Şu an 83 kiloyum o kadar kötü ki. Kardeşimse hep zayıftır mesela ama göbeği hiç gitmez. O benden hep her zaman daha zayıftır görünüş olarak da öyle. Ama önün kıyafetleri de bana olmuştur evlenene kadar birbirimizin kıyafetlerini giyerdik. Neyse demem o ki genetik yani. 49 kiloya düşün tabii siz iyidir ama sürekli o kiloda kalmak için kendinizi sıkmayın. 55e kadar yolu var bence sizin kilonuzun

İyi de kilolu bile değilmişsiniz

Toplumun dayattığı güzellik algılarını takmayıp mutlu olmanız ve özgüveninizi kaybetmeyişiniz çok güzel💖 Ama hepimiz biliyoruz ki fazla kilo sağlıklı değil. Şu an bir sağlık sorununuz olmasa da hiç olmayacağı anlamına gelmiyor. Bunun bir problem olmadığını lanse etmenizi doğru bulmuyorum. Araştırmayıp buna inanacak insanlar var

Öncelikle teşekkür ederim 💜

Hepimiz fazla kilo sağlıklı değil biliyor muyuz? Nerden biliyoruz mesela? Ben öyle bir şey bilmiyorum çünkü. Hepimiz biliyoruz dediğinizde aa evet ya derdim önceden ama öyle değil işte. Araştırsın insanlar işte ben de öyle yazdım çünkü hepimizin bildiği şeyler yeni araştırmalarla değişebiliyor. Sadece obezite paradoksunu araştırmak bile yeterli olur aslında.

130 kilo da olabilirim. Rakamların değişmesi kimseye bedenim üzerinde söz hakkı vermez. Sağlığın için bilmem ne diyenler beni akıl hastası yaptı işte...
Sağlığın için diyenlerin çoğunun samimiyetine inanmıyorum. O kadar samimi olan karşıdakinin ruh sağlığını da düşünür. Aynada kişi zaten kendisini görüyor. Kendi sağlığını da düşünür. İnsanın en yakınları kırmadan ve destek olmak amaçlı sağlık endişesi ile vs söyler anlarım ama sürekli bunu dile getirmek ya da bu kadar yakın olmadığı halde sırf muhabbet olsun diye ne diyeceğini bilmeyen insanların böyle patavatsızca konuşması sinir bozuyor.

Vay be 4 yıl olmuş konu olalı o zamanlar şişmandım tabi mutsuzmuydum hayır 2 sene önce mide kücültme oldum çok mutlumuyum hayır :işsiz: bel ve diz sorunum olmasaydı belki olmazdım şimdi sporda yapiyorum gayet iyi durumdayım :KK66: kendiniz icin sağlığınız için vermek istiyorsanız verin gerisi hikaye yiyende ölüyor yemeyende :KK70:

Yakıştı mı sana. Hani bu yola beraber çıkmıştık :D

Reis sen mutluysan gerisine ne düşeceğini biliyoruz boşver..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X