• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şişmanım ve mutluyum. İnsan azcık bile utanmaz mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konunun tamamını okumadım ama birkaç mesaja baktım şişmanlara bolca güzelleme yapılmış.

Mutlu olabilirsiniz, kendinizi öyle seviyor olabilirsiniz ama %90 sağlıksızsınız. Şimdi sağlıklıysanız bile ilerleyen yıllarda sağlığınızı kaybedeceksiniz. İskelet sisteminiz, dolaşım sisteminiz, solunum sisteminiz hatta vücudunuzdaki bütün sistemler ideal kilonuza ya da biraz üstüne yetecek kapasiteye sahiptir. Eninde sonunda omurganızda dizlerinizde deformasyonlar, kalp damar sisteminizde sıkıntılar ve daha bir çok sorun çıkacaktır. Kendiniz için, sağlığınız için zayıflayın.

Baba tarafında halam hariç kilolu Allahın bir kulu bile yok ben de yıllar boyu 34 beden giydim onun rahatlığıyla mı ne hamilelik ve ofis hayatıyla birlikte çok yedim çok kilo aldım 55 iken 80 kilo oldum diyet ve sporla şükür 25 kilo verdim ama şimdi kendimi hiç beğenmiyorum 36 beden giyiyorum ama totom 100 cm Kim kardashian gibi bi vücudum var. Sizin kendinizle barışık olmanız çok güzel maşallah. Millet sürekli konuşuyor susmuyor kardeşim 47 kiloyken ayy çok zayıfsın diyenler 4 kilo alınca ayy ne ara bu kadar kilo aldın baya dombili olmuşsun diye laf sokmaya başladılar ortası yok maalesef:confused:

Bende tombisim. Etli butlu. Ama ben boyle mutlu degilim ama istikrarlida degilim. Istikrarli sekilde diyet yapamiyorum. Spor yapamiyorum. Hersey bana zor geliyor.
Yani sistematik olarak yapilmasi gereken hic birseyi sevmiyor ve yapamiyorum.

Giydigimi yakistirmiyorum. Gobegim onden gidiyor heryere . Rahat yuruyemiyorum. Yani kondisyonum yok hemen yoruluyorum.
1.55 boy 63 kiloyum.

bende 3-5 kilo alsam mutluluğum artıyor resmen . ama sağlık sıkıntısı çıkmasın diye hemen geri verip ideal kiloma düşmeye çalışıyorum. oldum olası tombiş tombiş insanları çok sevmişimdir. litha litha görmeden seni o sevimli enerjini hissettim resmen :KK36::KK5:

Ben yemekten mutlu ama kilolarla bası dertte bir garip dişiyim.. Amma velakin bazen beni mutlu eden durumlar oluşuyor ki Hamile sanılıyorum :) Cunku butun kilom sadece ve sadece göbekte :KK50: Spor bedenimin sağlıklı olmasını sağlıyor ama tıpta çaresı yok sanırım benim göbeğin .. Hatta el ve ayak bıleklerımı goren biri bunlardan kürdan yapılır diyebilir.. off of..

Boy kaçtı sizin ? 90 kiloda bende bu saydığınız sorunların çoğu olmadı. Uzun süre sağlıklı beslenip spor yaptım acaba onun mu ekmeğini yiyorum ?

Boyum 1.67 eski profesyonel yuzucuyum, belki ani kilo artisinin etkisidir cunku 30 uma kadar 50 kilonun ustune hic cikmamistim.

Sısman ve mutlu olmak buyuk bır yalan ve kendını kandırma yontemı bence,guzel kıyafetlerın yakıstıgı bır vucudun,hareket ozgurlugunun,tıkanmadan yurumenın tadını almadıgını bılmedıgını gosterır

Sısman ve mutlu olmak buyuk bır yalan ve kendını kandırma yontemı bence,guzel kıyafetlerın yakıstıgı bır vucudun,hareket ozgurlugunun,tıkanmadan yurumenın tadını almadıgını bılmedıgını gosterır

Kısmen katılıyorum , obeziteye karşıyım ama kilolu kadınlara giydiklerinin yakışmadığını nerden çıkarttınız ki ?

Obezite farklı olgu. ama zayıflık= sağlık demek kadar saçma ötesi bir çıkarım olamaz. Benim hastalarımın %98i zayıf. Diyabet, tansiyon, kardiyovasküler hastalıklar ne ararsanız da var. Son olarakta sonuç; böbrek hastalığı..
İnsanları sınıflandırmaktan vazgeçin. Onlardan iğrenmeyin. Asıl iğrenmeniz gerekenler insanları kategorize eden bir zihniyettir. Nasıl ki kendinize akıl veren, size yorum yapan insanları istemiyorsunuz onlara da yapmayın
Kusursuz insan yok, olması imkansız
Hele ki kadınsanız, doğum vs bir çok sebeple kiloyla sınanabilirsiniz
Düşmez kalkmaz bir Allah, güzelliğine güvenme demişler..

Hanımlar,
kilolu insanları yaşayacakları sağlık sorunları için uyarabilir, sağlıkları için zayıflamalarını önerebilirsiniz lakin burada veya başka platformlarda kilolular diye rencide etmeye, onlar adına tiksinmeye, evlilerse eşleri için üzülmeye hakkınız yok.

Rica ediyorum eleştiriler dozunda olsun, polemik vb yaşanmasın.

Evet kızlar ben şişkoyum. Buna rağmen mutlu mutlu geziyorum ortalıkta. Ama insanın biraz utanması olur değil mi yahu?!
Şaka bir yana, bıktım gerçekten. Şişko olmaktan değil insanların benim yerime depresyona girmesinden bıktım.Beni her gören sanki amansız bir hastalığa tutulmuşum gibi vah vahh diyerek başlıyor dizlerini dövmeye. Beni zorla teselli etmeler mi dersiniz elime diyet listesi tutuşturanlar mı...
Üniversite sınavına hazırlandığım için kilo aldım ve bu kilomda sağlıksız hissettiğim için diyete ve spora başladım ama bunları keyifle yapıyorum. İnsanlar istiyor ki benim tek derdim kilo vermek olsun bunu takıntı haline getireyim. Benim moralimi bozmak için ciddi anlamda çok uğraşıyor herkes. Neymiş efendim aynaya bakıp kendimden tiksinmediğim sürece kilo veremezmişim! Popom ve göbüşümle olan seviyeli ilişkimi kıskanıyorlar herhalde :KK70:
Kendimi beğeniyorum çirkin göründüğümü söyleyebilirsiniz ama eğer bu kilo benim için sağlıklı olsaydı asla diyet yapmazdım. Ben mutluyum. Buradan beni üzmeye çalışanlara sesleniyorum! Benim kiloma acımak yerine, mutluluğunuzu kilo gibi basit kriterlere göre ölçtüğünüz için kendinize acıyın. Diyet listeme yorum yapmayı da bırakın lütfen. Benim için sağlıklı olanı yapıyorum illa zayıf olmak zorunda değilim.
Şimdi nasılsınız?

Evet kızlar ben şişkoyum. Buna rağmen mutlu mutlu geziyorum ortalıkta. Ama insanın biraz utanması olur değil mi yahu?!
Şaka bir yana, bıktım gerçekten. Şişko olmaktan değil insanların benim yerime depresyona girmesinden bıktım.Beni her gören sanki amansız bir hastalığa tutulmuşum gibi vah vahh diyerek başlıyor dizlerini dövmeye. Beni zorla teselli etmeler mi dersiniz elime diyet listesi tutuşturanlar mı...
Üniversite sınavına hazırlandığım için kilo aldım ve bu kilomda sağlıksız hissettiğim için diyete ve spora başladım ama bunları keyifle yapıyorum. İnsanlar istiyor ki benim tek derdim kilo vermek olsun bunu takıntı haline getireyim. Benim moralimi bozmak için ciddi anlamda çok uğraşıyor herkes. Neymiş efendim aynaya bakıp kendimden tiksinmediğim sürece kilo veremezmişim! Popom ve göbüşümle olan seviyeli ilişkimi kıskanıyorlar herhalde :KK70:
Kendimi beğeniyorum çirkin göründüğümü söyleyebilirsiniz ama eğer bu kilo benim için sağlıklı olsaydı asla diyet yapmazdım. Ben mutluyum. Buradan beni üzmeye çalışanlara sesleniyorum! Benim kiloma acımak yerine, mutluluğunuzu kilo gibi basit kriterlere göre ölçtüğünüz için kendinize acıyın. Diyet listeme yorum yapmayı da bırakın lütfen. Benim için sağlıklı olanı yapıyorum illa zayıf olmak zorunda değilim.

Sizin tabirinizle bende şişkoyum
Gençken pek sorun değil
Ama ileride çok üzüleceksiniz bu duruma, önüne geçmeye bakın
İnsanların ne dediği çok dert değil, hiç bir zaman takmadım ama itiraf edeyim kilolu geçirdiğim yıllara acıyorum ha bu mutsuzluk sebebi mi asla değil, kimse manken gibi olmak zorunda değil

Vay be 4 yıl olmuş konu olalı o zamanlar şişmandım tabi mutsuzmuydum hayır 2 sene önce mide kücültme oldum çok mutlumuyum hayır :işsiz: bel ve diz sorunum olmasaydı belki olmazdım şimdi sporda yapiyorum gayet iyi durumdayım ;) kendiniz icin sağlığınız için vermek istiyorsanız verin gerisi hikaye yiyende ölüyor yemeyende :70:

Şimdi nasılsınız?
4 yıl olmuş..mutludur herhalde hala

Evet mutluyum hala 😄 Bu konuyu bana hatırlattığınız iyi oldu, kendimdeki gelişimi fark ettim. Şöyle ki yıllar boyunca bana sağlığın için kilo vermelisin diye üstüme gelen insanlara aldırış etmemeyi öğrendim. Şükürler olsun ki 4 sene önce olduğu gibi şimdi de fiziksel olarak tamamen sağlıklıyım. Sağlıklı olduğum halde beni ilerde hasta olmakla korkutan fatfobikler yüzünden beni “daha sağlıklı” yapacağını düşündüğüm diyetler yaptım ve yeme bozukluğu yaşadım, sürekli hastalık korkusuyla hiçbir şeyim olmamasına rağmen doktor doktor gezdim. Yani benim iyiliğim için diyet yapmamı kilo vermemi söyleyen insanlar yüzünden psikolojik sorunlar yaşadım. Benim sıkıntım bedenimi beğenmemekten ziyade sağlıksız olma korkusuydu ki bu da aslında o kadar saçma bir şey ki ancak anlıyorum. Zaten sağlıklıydım niye bana bu korkuyu yaşattınız ki? Kilolu olduğunuz için sağlıksız olmazsınız, kilo=hastalık değil bu yazdıklarımı okuyan birileri olursa bunları araştırsın ve nasıl bi saçmalığın dayatıldığını kendisi görsün. Her bedende sağlıklı olunabilir, kişiyi sağlıksız yapması muhtemel bir şey varsa o da kilo değil hareketsiz ve stresli bir hayat sürmek. Çok uzun olmuş içimi dökesim varmış benim de 😂

özetle, şu an 4 sene öncesinden daha kiloluyum, daha mutluyum. Hala sağlıklıyım, asla diyet yapmıyorum. Düzenli koşuyorum ve yoga yapıyorum. İnsanlar hala konuşuyor ama ben cahille sohbeti kestim :KK76:

Vay be 4 yıl olmuş konu olalı o zamanlar şişmandım tabi mutsuzmuydum hayır 2 sene önce mide kücültme oldum çok mutlumuyum hayır :işsiz: bel ve diz sorunum olmasaydı belki olmazdım şimdi sporda yapiyorum gayet iyi durumdayım :KK66: kendiniz icin sağlığınız için vermek istiyorsanız verin gerisi hikaye yiyende ölüyor yemeyende :KK70:
vay be bibim o zamanlar bende suankı halımden 45 kılo daha fazlaydım hey gidi gunler hey :KK19:

Vay be 4 yıl olmuş konu olalı o zamanlar şişmandım tabi mutsuzmuydum hayır 2 sene önce mide kücültme oldum çok mutlumuyum hayır :işsiz: bel ve diz sorunum olmasaydı belki olmazdım şimdi sporda yapiyorum gayet iyi durumdayım :KK66: kendiniz icin sağlığınız için vermek istiyorsanız verin gerisi hikaye yiyende ölüyor yemeyende :KK70:
Kız bibi ameliyat mı oldun çoh merak ettim 🙈

Evet mutluyum hala 😄 Bu konuyu bana hatırlattığınız iyi oldu, kendimdeki gelişimi fark ettim. Şöyle ki yıllar boyunca bana sağlığın için kilo vermelisin diye üstüme gelen insanlara aldırış etmemeyi öğrendim. Şükürler olsun ki 4 sene önce olduğu gibi şimdi de fiziksel olarak tamamen sağlıklıyım. Sağlıklı olduğum halde beni ilerde hasta olmakla korkutan fatfobikler yüzünden beni “daha sağlıklı” yapacağını düşündüğüm diyetler yaptım ve yeme bozukluğu yaşadım, sürekli hastalık korkusuyla hiçbir şeyim olmamasına rağmen doktor doktor gezdim. Yani benim iyiliğim için diyet yapmamı kilo vermemi söyleyen insanlar yüzünden psikolojik sorunlar yaşadım. Benim sıkıntım bedenimi beğenmemekten ziyade sağlıksız olma korkusuydu ki bu da aslında o kadar saçma bir şey ki ancak anlıyorum. Zaten sağlıklıydım niye bana bu korkuyu yaşattınız ki? Kilolu olduğunuz için sağlıksız olmazsınız, kilo=hastalık değil bu yazdıklarımı okuyan birileri olursa bunları araştırsın ve nasıl bi saçmalığın dayatıldığını kendisi görsün. Her bedende sağlıklı olunabilir, kişiyi sağlıksız yapması muhtemel bir şey varsa o da kilo değil hareketsiz ve stresli bir hayat sürmek. Çok uzun olmuş içimi dökesim varmış benim de 😂

özetle, şu an 4 sene öncesinden daha kiloluyum, daha mutluyum. Hala sağlıklıyım, asla diyet yapmıyorum. Düzenli koşuyorum ve yoga yapıyorum. İnsanlar hala konuşuyor ama ben cahille sohbeti kestim :KK76:
Özel olacak ama insanlar seni kaç kilo olduğun için bu kadar mutsuz ediyor?

Bende vermek istiyorum.nefes almak zor,çocukla uğraşmak zor,uzun yol yürümek zor,kıyafet bulmak zor..emara gireceğim giremiyorum falan filan😕

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X