Şişmanım ve mutluyum. İnsan azcık bile utanmaz mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendi hayatın, senin bedenin senin kilon. Evet sağlıksız ama o sağlık da senin sonuçta. Burası özgür bir dünya, senin kilonla mutlu olmaya hakkın olduğu gibi başka insanların da kilolu insanların estetik algıyı bozduğunu düşünmeye, onların kilolu insan görüntüsünden rahatsız olmaya ve onlardan tiksinmeye hakkı var ama aynı zamanda :) Yani karşılıklı bazı şeyler. Kilolu insanların dar giyinmeye, etek tayt vs giymeye hakkı var mı? Var. ama benim bu görüntüden rahatsız olmaya hakkım var mı? Evet o da var. Ha dilimle ifade etmem, bana ne. Sonuçta sana ne dese diyecek cevabım olmaz ama içten içe rahatsız olduğum gerçeğini değiştirmez bu. Senin kilondan bana ne ise benim rahatsızlığımdan, göz zevkimden sana ne hesabı oluyor bu durum Herkesin sağlıklı kiloda olması temennisindeyim.

Baskasinin anneligine laf edenlerin anneligini hepimiz goruyoruz ki canim, baskalarinin kilosuyla anneligiyle ugrasarak ustunu kapatiyolar iste..

Evet en başından beri şişkoydum iyiki yoksa benden tiksinirdi neme lazım
Böyle karaktersiz sırf dış görünüşe önem veren insanları nerden buluyorlar merak ediyorum
Teşekkür ederim canım onu görende o güzellik

Sizin yorumlarınızı genelde makul ve mantıklı buluyorum ama ikinci paragrafa kısmen katılmıyorum.
Benimde obez arkadaşlarım var ve bazen kilo konusunda dibe çöktükleri çok mutsuz olduklari dönemler oluyor. Ben onlara evet kilon fazla ve yakışmıyor diyemiyorum doğal olarak,tam tersine saçlarına bayılıyorum,gözlerin harika vb kelimeler sarfediyorum,ardından ekliyorum herşey kilo değil bu hayatta,senin elinde istersen verirsin diye, ama inanın üzülmesinler diye. Benim mutsuz olan,yakınan birine ters yaklaşmam,onu dahada dibe çeker diye düşünüyorum. Asla aman kilo veremesin,böyle kalsın vs diye düşüncelerim olmuyor içten içe,sadece yaralamak istemiyorum. Ha destek ister,diyete başlar dibine kadar destek olurum,ama yapamıyorsa,istemiyorsa moral bozmaya gerek yok,biliyorum ki morali bozuldukça yiyecek,mutsuz olacak.
Bilemiyorum bu benim fikrim.

benim cevremde kilolu biri olsa ben baskı yapardım yedirmezdim spora zorlardım
Keşke sizin gibi arkadaşlarım olsa.
19:30 gibi eve geliyorum, 1 saat spor yapsam, duşu vs en erken 21:00 gibi işim biter.
Ben spordan döndüğümde yemeğimi hazırlamış olursanız, evimi toplamış temizliğimi yapmışsanız, mutfağı temizlediyseniz, köpeklerimi gezdirip onlarla oyun oynadıysanız, bulaşık vs bittiyse, ufak tefek market alışverişini hallettiyseniz harika :)

Dediğim gibi keşke sizin gibi arkadaşlarım olsa :)

Zira ben tek başıma yaşıyorum ve çalışıyorum. Eve akşam 7,5 gibi geliyorum ve evin (artı köpeklerin) bütün işi bende :))

Kilo sağlıklı değil kesinlikle .
Insan daha çok yorulur en başında hareketleri kisitlanir .
Aşırı zayiflikta aynı şekilde sağlıksız.
Insan bunyesinin kaldıracağı kiloya ulasmali . Kilo aldigimi farkettigim an diyete başlıyorum en azından iki dilim yiyorsam bi dilim yerim bi süre .
Çevre için değil kendimiz için dikkat etmeliyiz sagligimiza.

Canım benim,salla boşver. Keşke herkes kilolu olsada tiksinecek tek şeyimiz kilosu olsa,kilolu insanlara gelene dek,ne tiksinecek,ne pis insanlar var her anlamda ohoooo,saysam karakterler yetmez burada Birde zaten bir kadınlara var bu algı,36 beden olacak,selüliti olmayacak bla bla. Erkek göbekli olunca Türk kasi,kadın biraz kilo alsın,ay çok kilo almışsın yea,oluyor. Salla canım ya boşver. Herkes kendine baksın.

Anlamiyorum baskasinin kilosu niye digerlerini rahatsiz ediyo bu kadar
Görsel zevkleri bozuluyor bende iç çirkinliklerinden rahatsız oluyorum bişey diyormuyum
Bu arada pokemon go oynuyoruz bu hafta çıkmadığım kadar evden çıktım hadi iyisiniz zayıflicam galiba bu gidişle bi şişkodan daha kurtulucaksınız belki

Gel ben seni zayiflatim bak hamileyken bile 5 kilo almisim o kadar saglikli yasiyorum Guzel mi ya su pokemon go millet delisi oldu
Ay fesatliktan kalpleri kararmis insanlar onlar, senin bi kilolu insandan goz zevkin bozuluyosa kalbin de pek temiz olamaz

Ne bileyim bi başladık oynamaya gexmeden olmuyor hem yaşliyım hem şişko zorluyor beni bu oyun

Tamamen sizin sorununuz bu. Herkes tiksinmez. Benim esim de baya baya kilolu ama tiksinmiyorum, sogumuyorum, umrumda degil sadece sagligi onemli benim icin. Yani lnsanlara kendinizi kandirmayin demek abartiya kaciyor. Herkes siz degil.

Ay bibi dikkat et, yanlışlıkla kilo verme

Ama sizin ki sadece motive etmek amaçlı bir teselli. " kilo sana yakışıyor, verme "mesajı değil bu.
Bazı insanlar 1 kilo alınca hayatı allak bullak olur, ve bu bazı insanlar karşısında ki için " kilo sana yakışıyor" diyor.
Bu iki yuzluluktur.

Bende fit bir insan değilim. Bazı sağlık sorunlarimdan dolayı aldığım kilolarımi yine aldığım ilaçlarla vermekte güçlük çekiyorum . Bana iltifat eden kişiler kilo vermek için de ekleme yapmadıkları zaman çok iyi niyetli göremiyorum.
Hayatımın merkezinde kilo vermek yok ama tıka basa yemiyorum.
Bir böreği ikiye bolebiliyorum. Yemek yediysem tatlıyı ertesi gün ogune saklayabiliyorum. Devamlı olarak hareket halindeyim.
Arabayı gideceğim yerin çok otesine park ederim mesela en basitinden.

Bir ortamdayken , iltifat alan bir hatunun arkasından "ne de çok yedi , haline bakmadan " diyenleri duydum. Ha onlarla iletişimi kestim ama o insanların varlığını eksiltmiyor bu durum.

Mutluluğunuz daim olsun ama normalleştirmemek lazım kilolu olmayı arkadaşlar. Kadın erkek fark etmez ama bu normal birşey olsaydı obezite diye bişey olmazdı, aşırı kilo diye birşey olmazdı. Hastalık vs gibi sebepleri kastetmiyorum ama kilomla mutluyum ve vermeyeceğim diyen bir insan kilosu ile başka birinin alanını işgal ettiği vakit de gerçekten kilosuyla mutlu mu? Pek sanmıyorum. Mesela otobüste, uçakta vs. iki kişilik yer kapladığı zaman, başkalarının alanını işgal ettiği zaman "mutluyum" demesi saçma ve komik olurdu. Beğenmeyen taksiye binsin diyen var ama burada problem kilolu olan kişide, bunu kendisi dahil herkes biliyor. Herkesin imkanlar dahilinde optimal kiloda ve sağlıkta olması gerektiğini düşünüyorum. Ne kendine zarar ver ne de başkasına.

Ha bu arada , her buluşmada , ayna görevi yapanları elbette kınıyorum. " Kilo almışsın, kilo almalısın " diyerek sadece fiziksel konuşanlar rahatsız edici.
Bildiğimiz şeyi senin ağzından duymaya ihtiyacımiz yok.

dediginiz hayata sahip olupda aksam isinden 8 de cıkıp spora giden ardından 9da evine donen evli tanıdıklarımda var spor yapan:) ustelik bu bahsettigim kisilerde zayıf insanlar zayıflama amacları yok guclu ve saglıklı bir vucuda sahip olmak icin yapıyorlar..ha yakınımda olsaydınız da kopeklerinizi zevkle gezdirirdim:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…