Şişmanlık depresyonu :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Endop
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Insulin direncinize baktirin ya da seker testlerinizle kendiniz hesaplayin. Insulin direnci tip 2 sekere giriyor.

Insulin direnci varsa hizli kilo alir zor verirsiniz. Glisemik indeks diyeti ya da duruma uygun ilac gerekebilir. Eger insulin direnci varsa endokrin ve metabolizma doktoruna gidebilirsiniz.

https://www.hesaplama.com/homa-insulin-direnci-hesaplama/

https://www.netdoktorum.net/mobil/h...ma-ir-testi-insulin-direnci-hesaplama-formulu

Arkadaslar, kadinlar, kadinlarimiz hele bir dinleyin
Merhaba öncelikle ben iki cocuk annesi ve de 27 yasina girmeye az kalmis 158 boyunda bir kadinim.
Ilk bebegimi dogurdugumda ilk uc ayda aldigim yirmi kiloyu(onu dogumda gitti) vermistim. Ve tek cocukla spor yapmak daha kolaydi.
Cikolatayi falan tatli ne varsa cikarmistim, günde bir sata yürüyüs ve de plates yapiyordum. Haftada en az 4 gün diyeyim.
Lakin geldik ikinci cocuga.. Yastan midir ya da baska bir nedenden kilo vermem hic ilkindeki gibi olmadi.
Daha az zamanim var. Sürekli emen cocuk ve onalra yetismek icin yedikca yiyen ben. Yemek zorundayim cünkü enerjiye ihtiyacim var.
Kücük bir yasini doldurdu ve ben 72 kilodan 58 kiloya indim. Fakat bu kiloyla bile eski bedenlerimin birkacina girebiliyorum. Yine de en az bes kilo daha vermem lazim ve de veremiyorum. Diyet yapamadigimdan..
Fakat hic moral bozmadan sporuma devam ediyorum.
Asla ama asla vazgecmeyin. Ben bütün gün hareket halindeyim yediklerimi bir skeilde yakiyorum ama yas ilerledikce daha zormus onu anladim.
En kolay tavsiyem size yürüyün. Hizli hizli yürüyün, takin kulakliklari müzikle yürüyün. 40 dakika olsun en az.
zamanla inceleceksiniz. Bol hareket ve de yürüyüs. Gece yemeyi kesme ve de saglikli beslenme.
Cok kolay formulü.
Hele ki cocugu olmayanlar size cok kiziyorum dilediginiz kadar uyuyabilirsiniz, cikip yürüyebilirsiniz.
Iki cocuklu halimle esim isten geldigi anda yürüyüse kosuyorum.
Bikini mevsimi geliyor ayol, o bikinileri giyicem ahanda buraya yazdim

evet canım yaptım
ne kadar sürede kaç kilo verdiniz peki, zorlandınız mı
ekstra olarak spor yaptınız mı bi de?
arada sırada kaçamak yaptınız mı yoksa istikrarlı bi şekilde devam mı ettiniz?

çok soru soruyorum kusura bakmayın

Estagfurullah ben 4-5 ayda verdin 12 kiloyu acele etmedim diyetimi bozdugum ve devam edemediğim haftalarda oldu.7-8 kiloyu diyetisyenle 4 kiloyuda Karatayla verdim.Sadece yürüyüş yaptım ve su içtim diyetle.

Estagfurullah ben 4-5 ayda verdin 12 kiloyu acele etmedim diyetimi bozdugum ve devam edemediğim haftalarda oldu.7-8 kiloyu diyetisyenle 4 kiloyuda Karatayla verdim.Sadece yürüyüş yaptım ve su içtim diyetle.
karataya uzun zaman devam etmediğiniz için mi 4 kilo verdiniz yoksa devam ettiğiniz halde veremediğiniz için mi diyetisyene yöneldiniz peki

karataya uzun zaman devam etmediğiniz için mi 4 kilo verdiniz yoksa devam ettiğiniz halde veremediğiniz için mi diyetisyene yöneldiniz peki
Karatayı sonradan hayatıma ekledim ekmeği kesince daha iyi kilo verdim sanki ben.Normal diyetten daha kolay Karatay

Karatayı sonradan hayatıma ekledim ekmeği kesince daha iyi kilo verdim sanki ben.Normal diyetten daha kolay Karatay
uzun bir aradan sonra sanıyorum ki ilk defa bir listeye bağlı kalarak diyet yapacağım inşallah başarırım :)
hakkını helal et çok soru sordum, çok teşekkürler cevaplar için

Bir kitapta okuduguma göre mutsuzluk hissizlik depresyon bunlar bizi ayağa kaldırmaya teşvik eden kendimizi bulmanızı sağlayan dostlarımizmis.. ama önemli olan bunu gormekmis. Demek ki içten ice kendimizden memnun değilmişim ki böyle oluyormuş.ama çoğu insan bunu göremeyip vah söyleyim böyleyim diye mis gibi yaşıyormuş.ayni kitapta bir de zamana karşı yarışmayı zamanla birlikte yarışın diyor..yani bir haftada mucize beklememek gerek. İlla iki ayda 13-14 kilo vereceğim vs dememek gerek.

Doğru söylüyorsun karışanım yok çoluk çocuk yok mutfak benim alışveriş benim bak o arada derede nasıl da vermişsiniz süpersiniz. Sıra bende

Yemeyi kesmekle kilo verilmez. Önemli olan yediğin şeylerin değeri.. İnternetten günlük kalori ihtiyacını hesapla, sonra yediğin her şeyin kalorisini kaydet. Gün sonunda nasıl çıkıyor bakalım.

Spor yapınca kas kütleniz artacak ve tartıda göreceğiniz fark daha az olacak ama görüntü olarak inceleceksiniz.. diyeti ve sporu yapmaktan önemlisi bırakmamak.. bırakınca kısır döngü başlayacak ve yıllar geçecek.. 1 hafta önce başladınız ve bu ömür boyu sürecek tarzda olmalı.. ömür boyu yapamayacagin şeye girişme çünkü light yoğurt yerine normalini yediğin anda bile vücut yaşasın yaggg diye atılacak.. sağlıklı beslenen ve spor yapan biri olacağım diyin.. 3 ayda 15 kilo vermeyin de 10 verin.. ideal kilonuza sağlıkla dönün..

ayy allah seni bende şişman sandım seni verirsin korkma

evet şişman değilim ama önünü almazsam ki alamıyorum yakındır olmam
inanılmaz bir yeme isteği var içimde durduramıyorum resmen
7/24 yesem doymam
ekmek şeker ana besin maddelerim bu sebeple karatay beni zorlayacak sanırım ama denyeceğim
sanırım sıkıntımı yemekle atmaya çalışıyorum ama yedikçe kilo aldığım için daha çook sinirlenip daha çok yemeye başlıyorum kısr döngü oldu resmen

Al bendende o kadar ayni moddayi ve benim kilo senden fazla .... once o psikolojiye girmek lazim ... ben daha giremedim 3 aydir ha bugun ha yarin poof

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…