Şişmanlık depresyonu :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Endop
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sabah ekmek yerine 2 yumurta yiyeceksin peynir zeytin Bir avuç Ceviz.Öğlen sakatanı bir dolu tabak sebze yemegin 1 kase yogurdun akşamda aynı şekilde 1 tanede meyve ye gün içinde fazlasıyla doyarsın.Doymazssan az daha sebze yemegi alabilirsin 2. tabaga

şimdi netten çıktı aldım ekmeksizlik dışında zor görünmedi gözüme ama bakalım inşallah göründüğü kadar kolaydır ve daha önemlisi kilo verebilirim

Bir haftadır spor yapıyorum. Ekmek ve aburcubur u kestim günde üç litre su içiyorum başkaca bir gayretim de fikrim de yok
bir de akşam yemeğini 17.oo den önceye aldın mı ekstra bir şey yapmana gerek yok zaten

diyetisyene gidin, netten duyduğunuz ya da başkalarının yaptığı diyetler size uygun olmayabilir. 5 yıl önde 65 kilo ile kulaktan dolma bilgilerle diyete başladım spora da gittim 5 kilo verdim sonra derin bir ohh çekip eski yeme düzenime geri döndüm sporu bıraktım. 1 yıl içinde hoop 15 kilo geri aldım , bir arkadaşımın önerdiği diyetisyene gittim bana uygun ve beni doyuran listeler verdi azmettim düğünüme kadar vericem bu kiloları dedim . metobolizmam çok yavaştı demir eksikliğim vardı diyetisyenle ve kendi irademle 20 kilo verdim bir yılda.20 kilo için süreyi uzun bulanlar olabilir ama 4 ay duraklama döneminde kaldım. Şu anda aynı kilomda devam ediyorum 1-2 kilo oynuyor arada, sağlıklı besleniyorum asla eski beslenme alışkanlıklarıma dönmüyorum. Benim size tek tavsiyem bir uzmandan destek alın ve iradenize sahip olun alışkanlıklarınızı değiştirin.

bir de akşam yemeğini 17.oo den önceye aldın mı ekstra bir şey yapmana gerek yok zaten
evet spora başladığımdan beri ‘zayıfladın mı sen?’ Diyenlerin sayısı arttı ama tartıda yerimde sayıyorum bu da motivasyonumu düşürüyor akşam yemeği saati önemli, doğru. Aç yatıyor ve aç kalkıyorsan zayıflıyorsun galiba bu işin matematiği bu.

165

açlıktan bayılacak kadar değil ama dikkat etmen gerekir sağlığına.

ben geçen sene mart gibi beslenme düzenimi değiştirdim ve iki öğün beslenmeye başladım. kahvaltı ve ikinci öğün şeklinde. akşam da spordan sonra yoğurt yiyorum ve beni hiç aç yatırmıyor aç da uyanmıyorum. yoğurdu tavsiye ederim

örneğin kahvaltıdan 5 saat sonra ikinci öğününü yersin 5 saat sonra filan da spor yapar yoğurdunu yersin. eğer yemek aralarında miden kazınırsa da küçük ara öğünler yaparsın

tabi kahvaltını 05.00 te yapıp ikinci öğünü de 10.00 da yiyip sonra hiçbir şey yememek şeklinde değil. iyi dengelemen gerekir öğün saatlerini.

hergün de spor yaparsan zayıflamaman imkansız

5-6 ay gibi bir sürede 27 kilo verdim
Ne yaptım?
İnsülin direnci+pco olduğunu öğrendim panikledim... Çünkü doktorum bile sen çok zor kilo verirsin demişti...
İlk bir ay 2 ana+2-3 ara öğünlü bir diyet yaptım ve beraberinde sporumu da yaptım. 82 kiloydum. Maalesef 1 kilo bile veremedim. Çünkü metam çok yavaştı ve uyku düzenim vs berbattı. Su da içmiyordum. Önce bunları düzenlemem gerekiyordu...
Sonrasında ara öğünlerden sıkıldım (çünkü zamanımın çoğu dışarıdaydı ve sürekli ne yiyeceğimi düşünmek yorucuydu).
Ara öğünlerimi kaldırdım ki ihtiyaç duyunca arada yaptım yine. Şeker ve basit karbonu hayatımdan çıkardım. Uykumu düzene koydum. Sporu aksatmadım... Öyle öyle 50 leri gördüm tartıda.
Bu anlattıklarım sadece kendi tecrübelerim. Diyetisyen ya da bilir kişi değilim. Size tavsiyem en yakın zamanda bu konuda bir uzmanla görüşmenizdir.
Bilmiyorum bakıldı mı ama d vit de baktırın. Bazen genel kan tahlillerinde bakılmıyor doktordan özel olarak isteyin. Benim hormon bozukluğum yanında çok fazla demir eksikliği, b12 eksikliği ve d vit eksikliğim vardı. Bunlar da kilo vermeye büyük engel

Trioidinize de baktirin bence.Kendi kendine zor bu işler bence bir spor salonuna gidip personal trainer tutmak en iyisi.

Doğru söylüyorsun karışanım yok çoluk çocuk yok mutfak benim alışveriş benim bak o arada derede nasıl da vermişsiniz süpersiniz. Sıra bende

Sartlariniz cok iyi. Bir de bana bakin
Ne uykum var ne de zamanim. Beni biraksalar bakim spor yemek oooh mis gibi yaparim. Tas olurum tas
Iki cocuktan sonra en pert oluyorsun. Yani yardimci olmadan uyumadan dinlenmeden. E tabi yemeye odaklandim uyumayinca sürekli ayik kalmak icin yiyorum. Ona ragmen 58 kiloya düstüm. Bir de uyusam dinlensem var yaaa üfff ne bicim olurdum ama

Ayık kalmak için yemek yiyeni de ilk defa görüyorum Bende yemek yiyince sızıyorum resmen

Sabahları haşlanmış yumurta yemek diyet yaparken çok iyi oluyor. acıkma hissini yaşa vücuttaki yağlardan gitsin. Akşamları yatmaya yakın meyve bile yeme mümkünse karnın acıkmış uyu bu kilo vermede çok etkili

bence spor a basla bende 79 dum şimdi 62 kiloyumm az yedım ve 1 bucuk saat spor salonunda spor yaptım

Ben bu tarz bir diyete basladim gayette tok tutuyor umarım görsel yüklenmiştir

Eklentiler

• Screenshot_20190220-151924.webp
    63,9 KB · Görüntüleme: 114
Ben de bir dönem sizin gibiydim. İşsizlik vs derken baya kilo aldım. Belim o kadar büyüdü ki ''Nereye gidiyorum'' dedim. Spor merkezine gidemezdim param yoktu. Her gün 40 dk yürüyüş ve egzersizle güzelleştim :) Vücudum güzel oldukça motivasyonum arttı :)
Canınızı sıkmayın. 1 aydan sonra kilo verebilirsinuz sadece irade lazım. Başarılar <3

Yaşım neredeyse 31. Bebek diye deliren eşime birşey diyemiyorum. Ben de istiyorum ama bir de hamilelik kilolarıyla yarmagül e dönerim
3 ayda verilebilecek bir kilo icin bunalima girmeyin. Havalar isindi cikin yuruyus yapin uzun uzun. Biraz dikkat edip aksam yemeginden sonra bir sey yemezsiniz

Daha bir hafta olmus verirsin ekmek ve aburcuburu kesmissin sporada baslamissin bağırsak calistiran caylardanda icebilirsin aksamlarida yoğurt limonlu ve pul biberli

Oncelikle spor olarak ne yaptiginiz onemli. Sadece yuruyus tarzi kardiyo sporlar basta etkili ve yararlari kardiyovaskulerdir yag eritmekten ziyade. Olay kilo vermek degil, kiloyu dogru yerden vermek. Gercekten kilo vermek istiyorsaniz yag kaybetmeniz lazim. Bunun icin de agirlik calismalarina baslayin. Kadinlar erkeksi falan olmuyor onlar sehir efsaneleri. Youtubeda yuzlerce kadin anlatiyor nasil daha iyi vucuda agirlim sayesinde sahip olduklarini. Ben de 3 aydir agirlik yapiyorum, diyetim cok temiz ve inanilmaz degisti vucudum. Uzerine de yuzme ekledim kardiyovaskuler yarar gormek icin.

Ayrica diyet yapmayin. Yeme aliskanliginizi değiştirin. Detaylı bilgi isterseniz mesaj atabilirsiniz, uzunca bir sure arastirma yaptim bu konuda. Kisisel program yapamam tabii ama elimden geldigince bilgi paylasiminda bulunabilirim.

Merhabalar.. Ben universiteye basladgmda 60 kiloydum.. Boyum 1.63tü.. Hem okuduğum şehir de vakit geçsin hemde kilo vereyeim diye spora başladım.. Bir buçuk ayda 6 kilo vererek 54 kiloya indim.. Bildiginiz 36 bedendim.. Üniversite okudugum 5 yil boyunca fitness pilates yaptm.. Zaman gectikce profesyonel olarak yapmaya basladm.. Kaslarm gelişti.. Abarti durmuyordu merak etmeyn.. Çünkü bilincli yapiodum sporu.. Ve severek yapiodum.. Üniversite bitti ailemin yanina döndüm.. Ve masabasi islerde calisarak 75 kiloya kadar çıktım.. O surecte cok agir vermeye cabaladm kilomu.. 1 yil sonra 10 kiloyu ıkınarak verdim.. Sonra esimle tanistm ve evlendim.. Ev hayati cok monoton ve benimde tembel yapim var.. Iyice hareketsizlesmeye basladm.. O taş gibi vücudum oldu duba.. Simdi bildiginiz obezim.. 88 kiloyum.. Ve hamileyim ne yapacagimi bilemiyorum..

Kisaca şunu diycem.. Spor yapmayi dusunuyosanz bikmayacagnzdan ve birakmayacagnzdan emin olun.. Biraktgnz takdirde bu hareketsz yasamda kilo aliyorsunuz ve yaptgnz kaslar pörsüyor.. Ve onca calismaniz da heba oluyor.. Dediginiz gibi yas faktoru de önemli.. O yüzden zayiflasanz bile sporu birakmayacaksanz spora baslayn.. Benden size tavsiye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…