- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.845
- 298
elbette.. düşünün kabe resmi var adam 5 vakit namazında koyuyor bunu karşısına namaz kılıyor aşırılık yapıyor kii bu ülke neler gördü yok oyuncak bebekler günah,, yapan kişilere sorulacakmış can ver diye külliyen yalan.. hayvan resmi yapan içinde külliyen yalan gerçek anlamda İSLAM çok ama çok güzel benim ihtiyacım yok tarikat liderlerine ona buna şuna peygamberim yeter kör değilim ben salaktaBu dediklerine karşı dahi olsa İslam resmi ve resmedilmeyi haram kılmıştır demek yanlış olur.
Norvecli, ben dinlere inanmiyorum diye onlar ortaliktan yok olmuyor. her dinde guzel seyler de var, mantigimin almadigi seyler de.. Tumune inanmadigim bir dinin azina da inanmam. En iyi bildigin dinden bir ornek vereyim, hirsizin elinin kesilmesine razi olmam, benim icin insan vucudu kutsaldir, Allahin ozene bezene yarattigi harika otesi bir duzenek, bir varliktir, Allahin boyle bir emir verdigine beni kimse inandiramaz. Bunun gibi bir cok seyler var dinlerde, inanmadigim tek bir ornek dahi olsa ben Allahin kitaplarina inanirim diye kendime yalan soyleyemem, once kendime durustum, sonra sana.deistler dinlere ve elçilere inanmaz ama sen demin onlardan bahsediyordun
Kabe resmi koyup namaz kılması bence kötü bir şey değil.elbette.. düşünün kabe resmi var adam 5 vakit namazında koyuyor bunu karşısına namaz kılıyor aşırılık yapıyor kii bu ülke neler gördü yok oyuncak bebekler günah,, yapan kişilere sorulacakmış can ver diye külliyen yalan.. hayvan resmi yapan içinde külliyen yalan gerçek anlamda İSLAM çok ama çok güzel benim ihtiyacım yok tarikat liderlerine ona buna şuna peygamberim yeter kör değilim ben salakta
İSLAM çekmedi cahil müslümanlardan çektiği kadaraynen oyle amaçları bu zaten ben ısıdn debı orta dogu pırojesı oldugunu dusunuyorum zaten ıslamfobıyı arttırmak muslumanları karalamak ve onların yaptıgını islama muslumanlara maal etmektı amaçları ulastılar amaçlarınada
onu sorarsan ırakta ışıd 15. yy dayız gibi kafa kesip deri yüzerken yürümedi bunlar.. kişi ölüncehanzalanın çizerini öldürdüler de kimse yürümedi.adaletini yiyim bu dünyanın.
elbette.. düşünün kabe resmi var adam 5 vakit namazında koyuyor bunu karşısına namaz kılıyor aşırılık yapıyor kii bu ülke neler gördü yok oyuncak bebekler günah,, yapan kişilere sorulacakmış can ver diye külliyen yalan.. hayvan resmi yapan içinde külliyen yalan gerçek anlamda İSLAM çok ama çok güzel benim ihtiyacım yok tarikat liderlerine ona buna şuna peygamberim yeter kör değilim ben salakta
işte canım sen cevap vermişsin zaten içi öyle coşuyorki yurdum insanın başlıyor aşırıya kaçmaya peygamber resmedilse sakalını sürecek yüzünü sürecek öpecekte öpecek yanlışlık o aşırı çoşkuda başlıyor zatenn..Kabe resmi koyup namaz kılması bence kötü bir şey değil.
Ben hoş görü ile karşılıyorum bu durumu. Adam gitmek isteyip de gidemiyordur. Kabede namaz kıldığını farzediyordur.
saraylım bence her halt yanlış yorumlamaktan ya da yanlı yorumlamaktan kaynaklanıyor.Norvecli, ben dinlere inanmiyorum diye onlar ortaliktan yok olmuyor. her dinde guzel seyler de var, mantigimin almadigi seyler de.. Tumune inanmadigim bir dinin azina da inanmam. En iyi bildigin dinden bir ornek vereyim, hirsizin elinin kesilmesine razi olmam, benim icin insan vucudu kutsaldir, Allahin ozene bezene yarattigi harika otesi bir duzenek, bir varliktir, Allahin boyle bir emir verdigine beni kimse inandiramaz. Bunun gibi bir cok seyler var dinlerde, inanmadigim tek bir ornek dahi olsa ben Allahin kitaplarina inanirim diye kendime yalan soyleyemem, once kendime durustum, sonra sana.
Norvecli, ben dinlere inanmiyorum diye onlar ortaliktan yok olmuyor. her dinde guzel seyler de var, mantigimin almadigi seyler de.. Tumune inanmadigim bir dinin azina da inanmam. En iyi bildigin dinden bir ornek vereyim, hirsizin elinin kesilmesine razi olmam, benim icin insan vucudu kutsaldir, Allahin ozene bezene yarattigi harika otesi bir duzenek, bir varliktir, Allahin boyle bir emir verdigine beni kimse inandiramaz. Bunun gibi bir cok seyler var dinlerde, inanmadigim tek bir ornek dahi olsa ben Allahin kitaplarina inanirim diye kendime yalan soyleyemem, once kendime durustum, sonra sana.
yok seccade olayı değil o sonuçta kıbleye seriliyor şunu kastetmiştim tanıdığım biri kocaman kabe resmi yaptırmış odasına koymuş ve o odanın dışında kimseye namaz kıldırmıyor bir arkadaşı uyardı onu bu yaptığın hoş değil..kabe resmi seccadeler de var onu ben simge olarak görüyorum namza da zaten kabeye yöneliyorsun o mana da bu yoksa bunda garip bir şey olduğunu sanmıyorum
yani bu kadar ince düşünüp bu kadar da sorgulamamak gerek
yok seccade olayı değil o sonuçta kıbleye seriliyor şunu kastetmiştim tanıdığım biri kocaman kabe resmi yaptırmış odasına koymuş ve o odanın dışında kimseye namaz kıldırmıyor bir arkadaşı uyardı onu bu yaptığın hoş değil..
yok seccade olayı değil o sonuçta kıbleye seriliyor şunu kastetmiştim tanıdığım biri kocaman kabe resmi yaptırmış odasına koymuş ve o odanın dışında kimseye namaz kıldırmıyor bir arkadaşı uyardı onu bu yaptığın hoş değil..
Aslında bu tür durumlar pamuk ipliğindedir. Yani çok fazla sorgulayan insan bir gün inanmayabilir. çünkü insan beyninin kapasitesini aşan sorular vardır. Bu durumda biz inananlar teslim oluyoruz. Ancak o noktaya girdiğin zaman çıkmak mümkün olmayabilir ya da zor olabilir. bunun tam tersi olarak da Ateist olan insanların da bir gün çok dindar oldukları olabilir. Çizginin iki tarafı gibi. Mesela Necip Fazıl Kısakürek 30 yaşına kadar atesitmiş. Sonra İslamı seçmiş, sonrası malum biliyorsun. Ve demiş ki "TAM OTUZ YILDIR SAATİM İŞLEMİŞ BEN DURMUŞUM GÖKYÜZÜNDEN HABERSİZ UÇURTMA UÇURMUŞUM''
O filmi izlemedim, belki birgun izlerim. Meryemana evine biz de gitmistik ziyarete, guzel gecmisti bizim de ziyaretimiz, hos bir ani. Valla gibi ben de musluman veya baska bir dine inansam senin gibi rahatca soylerim ama yok...saraylım mel gibson filmi vardı son 24 saat diye izledin mi?
biz ailecek izledik gözyaşlarına boğulduk heleki annem bir kaç gün etkisin den kurtulmadı.hayatının sadece son 24 saatini çarmaga gittiğin anlar ve o çarmak sahneleri muazzam bir filmdi.
dediğin gibi onun hayatı bambaşka her peygamberin bir hikayesi var ama hz.isa bambaşka o farklı ve islamiyete göre kıyamette tekrar yeryüzüne gelip peygamberlik yapıcak buna inanıyoruz
ve ben bu yıl iki kez hz.meryemin evine gittim birin da pazar günüydü ayin vardı digeri başka bir gündü.efeste dağın başın da bir yerde oraları gezerken dedim ki nerden buralara geldi nasıl oldu da bu dağlara çıktı nasıl yaşadı ne yedi ne içti ormanların uçurumların olduğu dağın başında bir yer.çok duygusal anlar yaşadık imkanın olursa gelip gezmeni isterim
ben Müslümanım hz.Muhammet benim dinimim peygamberi
ben bunu rahatça söylüyorsam başka inançtakiler de rahatça söylemeli ben buna inanıyorum ...
kocaman bir resim seviyor ya kii e mimin sevdiğine samimiyetinden şüphem yok ama arkadaşlar iş te bu aşırı sevgi sapmalara yol açıyor..nasıl yani maket tarzı bir şeymi yapmış
eger öyleyse onun ki hastalık yada adı her neyse iyi hoş bir şey değil.
O filmi izlemedim, belki birgun izlerim. Meryemana evine biz de gitmistik ziyarete, guzel gecmisti bizim de ziyaretimiz, hos bir ani. Valla gibi ben de musluman veya baska bir dine inansam senin gibi rahatca soylerim ama yok...
O dedigin anlami Incilde Isanin agzindan yazar, ama Kuranda bir emir olarak "elini kes" diye gecer. Islami kaynaklar dedigin Hristiyan kaynak olmasin? Neyse, bu islere fazla dalmayalim Hristiyan hayrani Islam dusmani filan ilan edilmeyelim.saraylım bence her halt yanlış yorumlamaktan ya da yanlı yorumlamaktan kaynaklanıyor.
Bazen biz kendimiz çok iyi bilmemize rağmen okuduğumuz kaynakların yanlı oluşundan bile yanlış bilgi öğrenebiliriz.
ya da kulak duyma şeyler...
"Elinin kesilmesi" hangi din bunu destekler? İŞİD'in kelle kesmesinden farkı ne?
elini kesmek nefsine hakim olmak ve tövbe etmek anlamındadır derin İslami kaynaklara göre. Yani bir daha yapmayacak şekilde nefsini terbiye etmek. Yoksa elini kesersin de günahlarını bağışlatabilir misin? ya da elini kestiğin adam elini kestiren dine inanır mı?
Evet yıldızımız çok barışık değil seninle, atıştık baya ama hiçbir konuda anlaşamayacağız diye bir şey yok tabii kin tutmanın alemi yok :)
Çok sayfa geçmiş hepsini okuyamadım ama göz attığım kadarıyla hala hassasiyetim de hassasiyetim. Bunun öznel olduğunu ve ölçülebilir bir şey olmadığı için bir kıstas olamayacağını anlatamamışız.
Misal biri demiş ben dinimle ilgili hiçbir eleştiri duymak istemiyorum, çok hassasım, tahammülüm yok. Yazamayız o zaman hiçbir şey herkesin hassasiyetini gözetmemiz gerekiyorsa.
Küfür, aşağılama, hakaret(ki hakaret de öznel de neyse) kullanılmaması yeterli olmalı, birinin hassasiyetine temas ediyor mu etmiyor mu kırılımına kadar inemeyiz bu kadar kalabalık bir ortamda hatta bunu bariz şeyler dışında bilemeyiz de zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?