aynen canım kendı kurallarını uyguluyorlar ıslamla hıcbır ılgısı alakası yok ıslam gercekten cok başka bır dın.. ve ben etrafımada esımede bırcok kez soyledım kurandada boyle bır ayet var hatta tüm dünya tüm ınsalık bır araya gelse asla ve asla kuranı kerım gıbı muthıs bır kıtap yazamazlar ılıklerıme kadar hıs edıyorum bunu her kuranı kerım okudugumda ve her dınleyısımde rabbımden geldıgı apacık bellı olan cok kutsal bır kıtaptır kuranı kerıkmkesinlikle..bizim dinimiz yaşanabilr bir din..mutlu ve huzurlu olmamı dinime borçluyum..bunlar din ksivesi altında kendi kurallarını dikta ediyorlar..
Ah be canım İSLAMI en iyi yaşayan ve anlayan anlamaya çalışan bir ülkeyiz şükürler olsunnNeden oyle diyorsun oglumun? adamlar asla medeni kanun kullanmamislar bizim gibi. Onlarin uzmanlik alani seriat. Islam uzmanlari onlarin da var, fikih var, ne ararsan var, Islamiyet onlarin topraklarinda dogmus zaten, sen sonradan gelmissin...
Orada bunu tartisamazsin bile.. Onlara gidip sorsak Turkiye kullum kafirdir, onlar musluman.. Yalan mi?
Atatürk olunca zorunuza gidiyor da peygamber olunca dalga geçilen fikir özgürlüğü diyorsunuz ne ilginç insanlar var
Bu da çok doğru bir yaklaşım bak. Şurada kaç kere karşılaştım. Konu Atatürk olunca “karşında beni bulursun” “atamı ağzına alma” “utan utan bu ülke onun sayesinde var” buna benzer bir sürü cümle. Bu da değer yargısı ise din konusunda yazılıp çizilenler neden özgürlük kılıfına cuk oturtuluyor?
Koca parantezle yazayım Atatürk karşıtı değilim. Kendimi bildim bileli de böyledir. Ömrünü TSK da geçirmiş bir aileden geliyorum. Cımbızcılara binaen yazayım da sonra boşuna polemik yapmayalım.
şimdi amerikada birşey bulundu orada yaşandı diye çindeki adam bundan haberdar olamıyor mu ? sapkınlık diye birşey var canım keşke islamiyet orada doğduğu gibi kalsaydı .. eminim çünkü senelerdir bunun eğitimini alıyorumSimdi sen Fikih, Islami butun bu ulkeler bilmez, biz biliriz mi diyorsun? Biz seriatla bile yonetilmiyoruz??? Nasil bu kadar emin olabiliyorsun? Onlar Islamiyet dogdugundan beri bu isin icinde, sen sonradan gelip onlardan daha iyi bildigini mi savunuyorsun? Nasil oluyor bu? Onlarda olmayip sende olan hangi din uzmani sayesinde? Hangi kaynak, hangi kitap sayesinde?Sen bana bir hikaye anlatiyorsun, onlar ezelinden beri seriati yasiyorlar, arada bir fark var.. Yok mu?
Neden bu degil? Seriat sadece Kuran'dan ibaret degil ki... Bu ulke seriata gecse saniyor musun ki farkli bir uygulama olacak? Ilk is olarak Suudi arabistandan en isinin ehli din alimlerinin ulkemize daveti ile masa basinda bismillah diyerek bu yasalarin hazirlanmayacaginin ne garantisi var? Ne saniyorsun? sence seriat kanunlarinin medeni kanunlardan bir farki olmayacak mi?saraylım baştan sona hepsını okudum ve dıyorumkı ıslamla kuranı kerımle alakası olmayan kendı kafalarına gore yapyıkları uygulamalar islam bu degıl
petrol ülkeleri halkan sesini kesmek için halkı şeriat adı altında baskılamıyormu saraylım..kendileride abd den bimem nereden kadınlar getittiriyorlar haremlerine halk özgür yaşasın diye bir tasaları yok..belkide hep bu zevki sefalarını devam ettirmek için halklarını baskılıyorlar..halk bilinçlenirse bunları kabul etmez çünki..Simdi sen Fikih, Islami butun bu ulkeler bilmez, biz biliriz mi diyorsun? Biz seriatla bile yonetilmiyoruz??? Nasil bu kadar emin olabiliyorsun? Onlar Islamiyet dogdugundan beri bu isin icinde, sen sonradan gelip onlardan daha iyi bildigini mi savunuyorsun? Nasil oluyor bu? Onlarda olmayip sende olan hangi din uzmani sayesinde? Hangi kaynak, hangi kitap sayesinde?Sen bana bir hikaye anlatiyorsun, onlar ezelinden beri seriati yasiyorlar, arada bir fark var.. Yok mu?
saraylım sen bunları okuya okuya İSLAMI öcü gibimi görmeye başladın kii.. hiç sanmıyorumm çünkü şunu farkediyorum arkadaşım.. ne dersek diyelim evet ben müslüman değilim ama İSLAMDA bu değil diyemiyosun napim bacım sen bilinn..Simdi sen Fikih, Islami butun bu ulkeler bilmez, biz biliriz mi diyorsun? Biz seriatla bile yonetilmiyoruz??? Nasil bu kadar emin olabiliyorsun? Onlar Islamiyet dogdugundan beri bu isin icinde, sen sonradan gelip onlardan daha iyi bildigini mi savunuyorsun? Nasil oluyor bu? Onlarda olmayip sende olan hangi din uzmani sayesinde? Hangi kaynak, hangi kitap sayesinde?Sen bana bir hikaye anlatiyorsun, onlar ezelinden beri seriati yasiyorlar, arada bir fark var.. Yok mu?
Islamiyet baska bir din degil, sizler laik bir ulkede dogdunuz, buyudunuz, aksini yasamadiniz, hersey ayni saniyorsunuz. Ha bir de su var tabii, Arap degilsiniz, Turkun merhameti, hosgorusune sahipsiniz. kultur farkiniz var, bati kulturune yakinsiniz, Arap kulturune degil.. Ama kazin ayagi oyle degil... Arastirin bakalim seriat sizden neler istiyor.aynen canım kendı kurallarını uyguluyorlar ıslamla hıcbır ılgısı alakası yok ıslam gercekten cok başka bır dın.. ve ben etrafımada esımede bırcok kez soyledım kurandada boyle bır ayet var hatta tüm dünya tüm ınsalık bır araya gelse asla ve asla kuranı kerım gıbı muthıs bır kıtap yazamazlar ılıklerıme kadar hıs edıyorum bunu her kuranı kerım okudugumda ve her dınleyısımde rabbımden geldıgı apacık bellı olan cok kutsal bır kıtaptır kuranı kerıkm
geri kalan 100 de 50 bunu kabul etmez bence..burada çarşaflı yada örtülü olan arkadaşlarda sokakta yalnız dolaşabilme özgürlüğünün ellerinden alınmasına razı gelirmi?Neden bu degil? Seriat sadece Kuran'dan ibaret degil ki... Bu ulke seriata gecse saniyor musun ki farkli bir uygulama olacak? Ilk is olarak Suudi arabistandan en isinin ehli din alimlerinin ulkemize daveti ile masa basinda bismillah diyerek bu yasalarin hazirlanmayacaginin ne garantisi var? Ne saniyorsun? sence seriat kanunlarinin medeni kanunlardan bir farki olmayacak mi?
işte bir kaç tane daha..Sol elinizle yemeyiniz, içmeyiniz; çünkü şeytan sol eliyle yer içer” (Hanbel 2/8, 33)....Peygamber, Medine`de bir yahudi tarafından büyülendi. Günlerce ne yaptığını bilmez durumda ortalıkta dolaştı. ” (Buhari 59/11; 76/47; Hanbel 6/57; 4/367)....“Peygamber nerede güzel bir kadın görse hemen eve koşar Zeynep`le yatardı” (Buhari, Hibe/.....“Ureyne ve Ukeyle kabilelerinden bir grup Medine`ye gelerek müslüman oldular. Medine`nin havası onlara dokununca Peygamber onlara deve sidiği içmelerini öğütledi. Adamlar develeri dağıttılar va çobanı da öldürdüler. Peygamber onları yakalattı. Ellerini ve ayaklarını kesti. Gözlerini oydu. Çölde susuz ölüme terketti. Biz onlara su vermek isteyince Peygamber bizi engelledi” (Buhari 56/152, Tıb 5/1; Hanbel 3/107, 163) hepsi dinimize sokulan laflar dinden islamdan soğutmak için..
Öpüyorum be seniii işte budurBu konuda haklısınız, bazen yapılan yorumlardaki aşırılıklar kutsallaştırılıyormuş gibi algılanmasına neden oluyor, aslında bir hışımla yazıldığı için yanlış anlaşıldığını düşünüyorum, herkes Atatürk'ün doğa üstü bir varlık olmadığını biliyor, kutsal görmüyorlar, liderliğine ve yaptıklarına hayranlık, minnet duyguları yüzünden olumsuz şeyler yazıldığında kızıyorlar.
Atatürk'ü çok seviyorum, ülkeme, milletime hizmet ettiği için, büyük bir komutan olduğu için, onun askeri bir deha olduğunu düşünüyorum ve öyle bir zamanda liderlik yaptı ki ülkeme, Atatürk için söylenecek çok şey var lakin tabii sevmeyenlerde var, sevmeme sebepleri de onları ilgilendirir, sevmiyorum diyebilmekte bir hak, hakaret etmeden aşağılamadan olduktan sonra.
Sevmek kutsallaştırmakta olmamalı, ben Peygamberimi seviyorum, dinimi tebliğ ettiği için, Atatürk'ü seviyorum yurdumu kurtardığı için ama Allah o bambaşka bir konumda.
Bilmiyorum yani benim için hepsi kıymetli, hepsi önemli...
ben eve hapsolmayı balkonuma bile çıkamamayı kesinlikle istemiyorum o nedenle şeriat istemiyorum..Islamiyet baska bir din degil, sizler laik bir ulkede dogdunuz, buyudunuz, aksini yasamadiniz, hersey ayni saniyorsunuz. Ha bir de su var tabii, Arap degilsiniz, Turkun merhameti, hosgorusune sahipsiniz. kultur farkiniz var, bati kulturune yakinsiniz, Arap kulturune degil.. Ama kazin ayagi oyle degil... Arastirin bakalim seriat sizden neler istiyor.
saraylım baştan sona hepsını okudum ve dıyorumkı ıslamla kuranı kerımle alakası olmayan kendı kafalarına gore yapyıkları uygulamalar islam bu degıl[/QUOTE]Şeriat Nedir? Cezaları ve uygulamaları
www.olcaykiykac.com ©
…… at Kuran-ı Kerim ve Hadisleri… as alarak cezalandırma yöntemidir. Şeriatı uygulayan ülkelerin başında İran, Nijerya, Pakistan, Suudi Arabistan, Malezya, Endonezya gelir. Şeriat kurallarını uygulayan ülkede islamı eleştirir veya sözle hakaret ederseniz dahi Recm cezasına çarptırılabilmeniz söz konusu olabilir. Ülke yönetimde ayrıca islam dininden kişilerde bulunur ve yasa çıkacağı zaman din adamların görüşleri esas alınır.
1) İran şeriat mahkemesi, evlenme tekliflerini reddeden kadının yüzüne asit atarak gözlerini kör etmek suçundan yargılanan adamın gözlerinin asitle kör edilmesine karar verdi.
2) Nijerya'nın kuzeydoğusunda şeriatla yönetilenBauchi eyaletinde bir otelde, kadın kıyafetleriyle yakalandıkları öne sürülen 18 eşcinselin cezaevine konulduğu ve recm (taşlanarak öldürme) cezasına çarptırıldı.
3) Kuzeybatı İran'da (Güney Azerbaycan) Azer Türk'ü olan genç kadın, TIMES dergisinde, baş örtüsününün altından saçı göründü diye, 99 kırbaç cezası aldı.
4) Suudi Arabistan’da bir şeriat mahkemesi, kavga ederken birinin felç olmasına neden olan kişinin de ameliyatla felç bırakılması için hastane aramaya başladı.
5) Suudi Arabistan'da ekmeğini getiren 2 erkekle konuşan 75 yaşındaki dul bir kadına, 40 kırbaç ve 4 ay hapis cezası verildiği belirtildi.
6) Suudi Arabistan'da tecavüze uğrayan kıza 100 kırbaç cezası verildi.
7) Malezya`da şeriat mahkemeleri, çok kültürlü ülkede daha önce görülmeyen cezalar vermeye başladı.Geçen yıl ayrı barlarda bira içerken yakalanan 38 yaşındaki Muhammed Nasır Muhammed ile 22 yaşındaki kadın garson Noorazah Baharuddin, 6`şar kırbaç darbesi ve 1400`er dolar para cezasına çarptırıldı.
8) Taliban liderleri Afganistan'da sakal kesenlere ve kızlarını okula gönderenlere tehdit yağdırdı.
9) İran'da 1 Mayıs gösterilerine katılan sendikalı işçilere kırbaç cezası verildi.
10) İran'da akrabalık bağı bulunmayan kızların kızlarla, erkeklerin erkekle aynı örtü içinde yatmaları yasaklandı.
11) İran'da Ahlak polisleri, jöleli ve farklı saçlarla gezen erkekleri gözaltına aldı.
12) Endonezya'da sokakta öpüşen çifte kırbaç cezası verildi.
13) Suudi Arabistan'da bir şeyh futbol maçlarında sarı ve kırmızı kartların kaldırılmasını, faul yapanlara kırbaç cezası verilmesini istedi.
14) İran'da sevgililer gününde hediye almak yasaklandı.
15) Dünyada 18 yaşından küçüklerin idam edildiği 5 ülke var. İran, Pakistan, Suudi Arabistan, Sudan ve Yemen, şeriatle yönetiliyor.
16) İran'da ve Endonezya'da Avrupa ülkelerinden yenilik getirmek yasak.
17) Pakistan'da 13 yaşındaki kızı, 65 yaşında 5 karısı olan adama verdiler.
18) Arabistan'da bir kızı işaret parmağı ile gösteren adamın, işaret parmağı kesildi.
19) Şeriata göre kızlar, erkek giysisi olan, vücut hatlarını belli eden giysiler giyemez. Pantolon giyen kızlar kırbaçla cezalandırılır.
20) Kadınların, devletin üst makamlarında yer almaları yasaktır. Arabistan'ın bazı bölgelerinde kızların sünnet edilmeleri mecburidir.?
saraylım baştan sona hepsını okudum ve dıyorumkı ıslamla kuranı kerımle alakası olmayan kendı kafalarına gore yapyıkları uygulamalar islam bu degıl
Bu bir aciklama degil cryptic. Yozlasma her toplumda vardir, ben acik secik uygulanan seriat kurallarindan bahsediyorum. birgun bu ulkeye gelirse bunlari uygulayabilecek misiniz onu dusunun diye.. Simdiden gardinizi alin, ona gore davranin diye.. Cunki goturuldugunuz, goturulmek istendiginiz son durak bu.petrol ülkeleri halkan sesini kesmek için halkı şeriat adı altında baskılamıyormu saraylım..kendileride abd den bimem nereden kadınlar getittiriyorlar haremlerine halk özgür yaşasın diye bir tasaları yok..belkide hep bu zevki sefalarını devam ettirmek için halklarını baskılıyorlar..halk bilinçlenirse bunları kabul etmez çünki..
ama yukarda bahsettim buhari kimdir bir okuyun ama lütfen gerçek anlamda araştırınYalnız bu verdiğiniz Buhari kaynaklı hadisler sahih kabul edilir yani güvenilir ve doğruluğu kesin gözüyle bakılır.
zaten kaynak kesin de çeviren mealcilerimizde sıkıntı vardı bunlar da çözüldü dukacım mesela '' “Peygamber nerede güzel bir kadın görse hemen eve koşar Zeynep`le yatardı” hadisi aslında şöyle ::Yalnız bu verdiğiniz Buhari kaynaklı hadisler sahih kabul edilir yani güvenilir ve doğruluğu kesin gözüyle bakılır.
şerıat allahın hukumlerı kanunlarıdır ve bende dıyorumkı okuduklarımın hıc bırı allahın hukmu degıl allahın kanunu degıl şeriatla yonetılıyor dıyorsun dıyoruz ama şerıat bu degıl kafalarına gore uygulamalar bunlar rehberlerı kuranı kerım degıl kendı cıkarları knedı ıslerıne gelen seyler saraylım turkıyedede olsa aynısı olucak farklı olmuycak cunku kendı kurallarına kendı hukumlerıne seriat dıyorlar ınan okuduklarımın hıc bırı ıslamda ver kuranıkerımde yok o ulker kenıd serıatlarına gore uygulama yapıyorlar turkıyedede olsa aynısı olcak farklı olmuycak turkıyede dahada kotu olur cunku turkıyede dın tuccarlıgır var kendı emlelerı kendı cıkarları ıcın her 2 kelımelerınden bırı dın islam ama pekı yaptıklarıyla uyusuyormu ıslam hayır tabıykıNeden bu degil? Seriat sadece Kuran'dan ibaret degil ki... Bu ulke seriata gecse saniyor musun ki farkli bir uygulama olacak? Ilk is olarak Suudi arabistandan en isinin ehli din alimlerinin ulkemize daveti ile masa basinda bismillah diyerek bu yasalarin hazirlanmayacaginin ne garantisi var? Ne saniyorsun? sence seriat kanunlarinin medeni kanunlardan bir farki olmayacak mi?
SaygılarımlaÖpüyorum be seniii işte budur
Ne demek istedigini anlamadimsaraylım sen bunları okuya okuya İSLAMI öcü gibimi görmeye başladın kii.. hiç sanmıyorumm çünkü şunu farkediyorum arkadaşım.. ne dersek diyelim evet ben müslüman değilim ama İSLAMDA bu değil diyemiyosun napim bacım sen bilinn..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?