Hayır kesinlikle İslami kaynak. Çünkü dinlerin temeli hoş görü ve güzellik içerir hangi din olursa olsun.O dedigin anlami Incilde Isanin agzindan yazar, ama Kuranda bir emir olarak "elini kes" diye gecer. Islami kaynaklar dedigin Hristiyan kaynak olmasin? Neyse, bu islere fazla dalmayalim Hristiyan hayrani Islam dusmani filan ilan edilmeyelim.
Evet elini kes emri senin anlattığın gibi ipek tebrik ediyorum seniHayır kesinlikle İslami kaynak. Çünkü dinlerin temeli hoş görü ve güzellik içerir hangi din olursa olsun.
O yüzden ben İslam'ın da temelde elini kesmek emrini verdiğini düşünmüyorum. Öncelikle insanı kötülükten arındırmayı hedefler. Ben de derine inmeyeceğim bu konuda..
işte dediğin gibi okumak okumak okumak..Evet elini kes emri senin anlattığın gibi ipek tebrik ediyorum seni
buda bişiymi arkadaşlarla eyübe gittik oradaki zata fatiha okuduk çıktık bu kadar yanii.. bir teyze elinde para yapıştırmaya çalışıyor napıyosun teyze böyle dedik işte kızım dilek diledim tutarsa kabul olunur.. anlattık yok böyle bişi hemde detaylı teyzemiz hepsini biliyorum ama ya bu benim yaptığım doğruysa dedi..şaştık kaldık..nasıl yani maket tarzı bir şeymi yapmış
eger öyleyse onun ki hastalık yada adı her neyse iyi hoş bir şey değil.
cocukken Omer Sefettinin "diyet" adli hikayesini okumus ve cok etkilenmistim. Orada mevzu buydu. Bu islamda uygulanmis bir ceza, o yuzden anlaminin aslinda ne oldugunun onemi kalmiyor, neyse..Hayır kesinlikle İslami kaynak. Çünkü dinlerin temeli hoş görü ve güzellik içerir hangi din olursa olsun.
O yüzden ben İslam'ın da temelde elini kesmek emrini verdiğini düşünmüyorum. Öncelikle insanı kötülükten arındırmayı hedefler. Ben de derine inmeyeceğim bu konuda..
ben unuttum gitti zaten gerçek hayatta da kin tutamam burada da uğraşmak saçma olur bir insana takılıp iyisi mi zeytin dalı uzatayım :)
Belki de.. yani okuduklarımızın etkisinde kalıyoruz çocukluktan..cocukken Omer Sefettinin "diyet" adli hikayesini okumus ve cok etkilenmistim. Orada mevzu buydu. Bu islamda uygulanmis bir ceza, o yuzden anlaminin aslinda ne oldugunun onemi kalmiyor, neyse..
İngilizcesini söyleseydin anlardı oTamamdır, aldım dalını :) (Zeytin dalı uzatıyorum diyene karşılık olarak ne denir bilmediğimi fark ettim şu an.)
Ah ah islama mal edilmiş öyle şeyler varki okusan şaşar kalırsın peygamber efendimiz öyle bir zaman gelecekki benim söylemediğim sözler benimmiş gibi yazılıp çizilecek demiş bunlara itibar etmeyiniz..ashap sormuş nasıl ayırd edecekler ya rasulallah elinizi kalbinize koyun ve düşünün kalbiniz o sözü benimsemişse benimdir benimsememişse benden değildir..böyle şeyler okuduğunuzda ..arkadaşlar rica edecem elinizi kalbnize koyun bir örnek ..yerdeki hasır doğurmayan kısır kadından daha hayırlıdır lafı senelerdir hadis diye yutturdular neyseki diyanet eledi bir çok saçma lafları..cocukken Omer Sefettinin "diyet" adli hikayesini okumus ve cok etkilenmistim. Orada mevzu buydu. Bu islamda uygulanmis bir ceza, o yuzden anlaminin aslinda ne oldugunun onemi kalmiyor, neyse..
İngilizcesini söyleseydin anlardı o
"yerdeki hasır doğurmayan kısır kadından daha hayırlıdır" şu saçma cümleden ata sözü bile olmaz ki hadisi geçtim.Ah ah islama mal edilmiş öyle şeyler varki okusan şaşar kalırsın peygamber efendimiz öyle bir zaman gelecekki benim söylemediğim sözler benimmiş gibi yazılıp çizilecek demiş bunlara itibar etmeyiniz..ashap sormuş nasıl ayırd edecekler ya rasulallah elinizi kalbinize koyun ve düşünün kalbiniz o sözü benimsemişse benimdir benimsememişse benden değildir..böyle şeyler okuduğunuzda ..arkadaşlar rica edecem elinizi kalbnize koyun bir örnek ..yerdeki hasır doğurmayan kısır kadından daha hayırlıdır lafı senelerdir hadis diye yutturdular neyseki diyanet eledi bir çok saçma lafları..
allahın takdiri,hangisi hayırlısı ise onu takdir eder,10 sene çocuğu olmayan tüp bebek yapan sonra kendiliğinden hamile kalan vs çok insan var..hiç olmayadabilir..allah bizlere taşıyacağımızdan fazlasını vermesin inşallah..Ah ah islama mal edilmiş öyle şeyler varki okusan şaşar kalırsın peygamber efendimiz öyle bir zaman gelecekki benim söylemediğim sözler benimmiş gibi yazılıp çizilecek demiş bunlara itibar etmeyiniz..ashap sormuş nasıl ayırd edecekler ya rasulallah elinizi kalbinize koyun ve düşünün kalbiniz o sözü benimsemişse benimdir benimsememişse benden değildir..böyle şeyler okuduğunuzda ..arkadaşlar rica edecem elinizi kalbnize koyun bir örnek ..yerdeki hasır doğurmayan kısır kadından daha hayırlıdır lafı senelerdir hadis diye yutturdular neyseki diyanet eledi bir çok saçma lafları..
"yerdeki hasır doğurmayan kısır kadından daha hayırlıdır" şu saçma cümleden ata sözü bile olmaz ki hadisi geçtim.
Bir kere Hz Muhammed kısırlığın Allah'tan gelme bir şey olduğunu bilmez mi??
Hey Allah'ım aklı olan şunlara inanmaz zaten.
Tabiki efendim seve seve :)Ve diğer bir husus, sitenin herhangi bir bölümünde site kurallarına aykırı bir yorum görürseniz lütfen yorumların hemen altında yer alan K.İ.B butonuna basıp yönetime bildirin, gözümüz kulağımız olun ki hiçbirşey gözden kaçmasın
Ne demekmiş hasır kısır kadından daha hayırlı diye ben niye duymadım yıllardan beri bu lafıAh ah islama mal edilmiş öyle şeyler varki okusan şaşar kalırsın peygamber efendimiz öyle bir zaman gelecekki benim söylemediğim sözler benimmiş gibi yazılıp çizilecek demiş bunlara itibar etmeyiniz..ashap sormuş nasıl ayırd edecekler ya rasulallah elinizi kalbinize koyun ve düşünün kalbiniz o sözü benimsemişse benimdir benimsememişse benden değildir..böyle şeyler okuduğunuzda ..arkadaşlar rica edecem elinizi kalbnize koyun bir örnek ..yerdeki hasır doğurmayan kısır kadından daha hayırlıdır lafı senelerdir hadis diye yutturdular neyseki diyanet eledi bir çok saçma lafları..
milletin ağzı torba değiki büzesin..daha neler vardır duymadığımız..Ne demekmiş hasır kısır kadından daha hayırlı diye ben niye duymadım yıllardan beri bu lafı
Allahım yarabbim hiç duymadım hiç ama iyikide duymamışım ilk ve son duyuşum olur inşallah
Tamamdır, aldım dalını :) (Zeytin dalı uzatıyorum diyene karşılık olarak ne denir bilmediğimi fark ettim şu an.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?