- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.845
- 298
sendemi gerçek İSLAM BUDEĞİL ŞERİAT DEMEK gerçek anlamda KURAN;IN kendisi demek kurandaben eve hapsolmayı balkonuma bile çıkamamayı kesinlikle istemiyorum o nedenle şeriat istemiyorum..
şeriat istemiyorum..demokrasi bile kullanılıyor..oy çoğunluğu karar alındı bitti..Bu bir aciklama degil cryptic. Yozlasma her toplumda vardir, ben acik secik uygulanan seriat kurallarindan bahsediyorum. birgun bu ulkeye gelirse bunlari uygulayabilecek misiniz onu dusunun diye.. Simdiden gardinizi alin, ona gore davranin diye.. Cunki goturuldugunuz, goturulmek istendiginiz son durak bu.
bilenle bilmeyen bir olurmu hiç derinden alkışlıyorum sizi..Saygılarımla
Hep böyle düşündüm, zaman zaman siyaset topiklerinde kıyaslama yapıldığını gördüğümde de yorumum aynıydı.
anlam kargaşası olabilir..kuranı kerimde kadınlar sokağa yalnız çıkmasın yazıyormu..hiç fark etmedim..sendemi gerçek İSLAM BUDEĞİL ŞERİAT DEMEK gerçek anlamda KURAN;IN kendisi demek kuranda
Saygılarımla
Hep böyle düşündüm, zaman zaman siyaset topiklerinde kıyaslama yapıldığını gördüğümde de yorumum aynıydı.
Valla artik kafalarina gore mi uyguluyorlar, seriati mi uyguluyorlar bilemem, ancak olay bu yani, orada da hemfikiriz. Yarin burada ilan edilse farkli birsey olmayacak. Daha o listede Misir filan yok.. Herkes ne istedigini bilsin, ona gore gardini alsin diyorum ben de, bundan baska Turkiye yok.şerıat allahın hukumlerı kanunlarıdır ve bende dıyorumkı okuduklarımın hıc bırı allahın hukmu degıl allahın kanunu degıl şeriatla yonetılıyor dıyorsun dıyoruz ama şerıat bu degıl kafalarına gore uygulamalar bunlar rehberlerı kuranı kerım degıl kendı cıkarları knedı ıslerıne gelen seyler saraylım turkıyedede olsa aynısı olucak farklı olmuycak cunku kendı kurallarına kendı hukumlerıne seriat dıyorlar ınan okuduklarımın hıc bırı ıslamda ver kuranıkerımde yok o ulker kenıd serıatlarına gore uygulama yapıyorlar turkıyedede olsa aynısı olcak farklı olmuycak turkıyede dahada kotu olur cunku turkıyede dın tuccarlıgır var kendı emlelerı kendı cıkarları ıcın her 2 kelımelerınden bırı dın islam ama pekı yaptıklarıyla uyusuyormu ıslam hayır tabıykı
bize bunu yaşatabilecek..hz muhammed efendimiz olabilirdi o da 500 küsürlü yıllarda rahmetli oldu..bize hakkıyla bunu kimse yaşatamaz..asla asla..sendemi gerçek İSLAM BUDEĞİL ŞERİAT DEMEK gerçek anlamda KURAN;IN kendisi demek kuranda
zaten kaynak kesin de çeviren mealcilerimizde sıkıntı vardı bunlar da çözüldü dukacım mesela '' “Peygamber nerede güzel bir kadın görse hemen eve koşar Zeynep`le yatardı” hadisi aslında şöyle ::
2- Bir Kadın Görüp de Onda Gözü Kalan Kimseyi, Karısına veya Cariyesine Gelerek Onunla Cima Etmeye Teşvik Babı
9- (1403) Bize Amr b. Amr rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Abdûl'â'lâ rivâyct.ctti. (Dedi ki) : Bize Hişam b. Ebî Abdillâh, Ebu'z-Zufaeyr'den, o da Câbîr'den naklen rivayet eyledi ki: Rasûlullah (s.a.v.) bir kadın görmüş. Muteakiben zevcesi Zeyneb'e gelmiş. Zeyneb kendine ait bir deri örüyormuş.
Rasûlullah (s.a.v.) he*men hacetini bitirmiş. Sonra Ashabının yanına çıkarak:
«Şubhesiz ki, kadın şeytan suretinde gelir, şeytan suretinde gider. Bi*riniz bir kadın gördü mü hemen ailesine gelsin. Çünkü bu onun nefsinde olan şeyi giderir.» buyurmuşlar.
(Sahih-i Muslim, Nikah , 9)
(...) Bize Zuheyr b. Harb rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Abdussanıed Abdilvâris rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Harb b. Ebi'l-Âliye rivayet eyIedi. (Dedi ki) : Bize Ebû'z-Zubeyr, Câbir b. Abdillâh'dan naklen riva*yet etti ki, Peygamber (s.a.v.) bir kadın görmüş.
Râvi yukarda hadîsin mislini rivayet etmiş. Yalnız: «Zevcesi Zeyneb'e gelmiş. Zeyneb bir deri örüyormuş» demiş «Şeytan suretinde gider» cümlesini söylememiştir.
10- (...) Bana Selemetû'bnu Şebîb b. rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Hasan b. Â'yen rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Ma'kıl, Ebû'z-Zubeyr'den naklen rivayet eyledi. (Demiş ki) : Câbir şunu söyledi : Ben Peygamber (s.a.v.):
«Birinizin bir kadın hoşuna gider de gönlüne girerse, hemen kendi karısına giderek onunla cima' etsin. Çünkü bu nefsindeki şeyi giderir.» buyururken işittim.
Ulemânın beyanına göre kadının şeytan suretinde gidip gelmesin*den murâd, nefsi fitneye davet etmesine işarettir. Çünkü Teâlâ hazret*leri erkeklerin nefislerinde kadınlara karşı bir meyi halk etmiştir. On*lara bakmaktan lezzet duyarlar. Binâenaleyh kadın erkeğe vesvese ve*rerek şerre davet eden bir mahlûk olduğu için şeytana benzetilmiştir.
Menîe': Henüz tabaklanmaya konan deridir. Daha sonra «Efîk», da*ha sonra da «Edîm» nâmını alır. Rasûlullah (s.a.v.) Efendimizin bir kadın görerek Hz. Zeyneb'e gelmesi ve onun cinsî munâsebette bulunması ashabına talîm ve irşad içindir. Dışarda bir ka*dın görerek onda gözü kalanların böyle yapmaları îcab eder.
Bu Hadisten Çıkarılan Hükümler:
1- Bir kadın görerek şehveti harekete gelen kimsenin derhal ka*rısı ile cimaa' etmesi ve nefsini yatıştırması mustehabdır.
2- Zaruret yokken kadının erkekler arasına çıkmaması îcab eder.
3- Erkek ecnebi bir kadına, kadının elbisesine ve zînetlerine mut*lak surette bakmamalıdır.
4- Kadın öte beri işlerle meşgul olsa bile kocasının onu gece veya gündüz cimâa' davet etmesinde beis yoktur. Çünkü bazen erkeğe şehvet galebe çalar, cimâa' tehir edilirse bedenine, kalbine veya gözüne zarar gelebilir.
ama yukarda bahsettim buhari kimdir bir okuyun ama lütfen gerçek anlamda araştırın
sendemi gerçek İSLAM BUDEĞİL ŞERİAT DEMEK gerçek anlamda KURAN;IN kendisi demek kuranda
canım mesaim bitiyor az sonra evime gidicem daha yazamicam. İSLAM demek şu yukarıda yazdıkların değil ŞERİAT demek KURAN;ın kendisidir demek arabların yaşadıkları türkiyedeki bazı hocaların safsataları değil. tekrar söylüyorum ŞERİAT KURAN;ın kendisidir..Ne demek istedigini anlamadim
ona bakılırsa iranda kadın taksiciler var herkes kafasına göre yani bu kadar netarabıstanda kadınların araba kullanması yasak dımı ama kuranı kerımde boyle bı ıbare yok hcz aişe valıdemız ata bınıyordu deveye bınıyordu ozamlar araba yoktu ben buna bakarım ben kuranı kerıme bakarım ve boyle bı yasagı kabul etmıyorum ıslamda bu yok kadın araba kullanabılır ıste bı ornek onlarınkı ıslamla uyusmuyor
siyaset ve din karıştırılamaz..o zamanlar bitmiştir..kirlenmeyen hiç bir şey kalmadı..abd ye avrupaya burun kıvıran devlet başındakiler çoluk çocuklarını oralarda en pahalı en kaliteli yerlerde okuttular..lüx veşaşaya daldılar..islam ve siyaset aynı yerde olursa İslamiyet bundan yara alır..sendemi gerçek İSLAM BUDEĞİL ŞERİAT DEMEK gerçek anlamda KURAN;IN kendisi demek kuranda
ona bakılırsa iranda kadın taksiciler var herkes kafasına göre yani bu kadar net
olaya ne yönden bakarsan öyle görürsün dukacım mesela şu yönden bakalım erkeğin ne kadar aciz yaratık olduğunu da düşünebilirsin buradan en ufak bir görüntünün bile karşısında aciz kaldığını da görebiliriz .burada ayet ve hadislerin çok detaına da girmek istemiyorum açıkcası çünkü durumu zıt belleyenleri iyice bu durumdan soğumasına vesile olabilirim ki bu duruma düşmek istemiyorum merak ettiğin şeyler olursa özelden görüşebiliriz tatlım diğer konularda tabi ki de konuşalımBu meal bile biraz cinsiyetçi değil mi sence? Erkekleri baştan çıkaran kadınlarmış, tüm suç kadındaymış gibi lanse edilmiyor mu? Ayrıca deve sidiğinde ve burada yazmıyor ama ayakta işeyenin kabir azabı çekeceğine dair hadislerde nasıl çeviri hataları yapılmış merak ettim.
Buhari'yi biliyorum kısaca hadisler üzerine çalışma yapmış bir imamdır, Hz Muhammed'in ölümünden sonra doğmuş olmasına karşın derlediği hadisler İslam dünyasınca sahih kabul edilir. Size mantıksız geliyor diye bunlar İslam'da yok diyemezsiniz.
millet işine geleni uyguluyor kafasına göre şekerimHerkes bir yerinden laf cikariyor tovbe tovbe…
Seriat = Kuran degil... Seriat = Islam. Islam Kurandan ibaret midir? Ya hadisler? Arrtik kac tane varsa, kiyida kosede kalmis bilmedikleriniz de dahil olmak uzere..arabıstanda kadınların araba kullanması yasak dımı ama kuranı kerımde boyle bı ıbare yok hcz aişe valıdemız ata bınıyordu deveye bınıyordu ozamlar araba yoktu ben buna bakarım ben kuranı kerıme bakarım ve boyle bı ygı kabul etmıyorum ıslamda bu yok kadın araba kullanabılır ıste bı ornek onlarınkı ıslamla uyusmuyor
saraylım ben baska ulkeerın uygulamalarına bakmam ben basımızdakılerın uygulamalarına anlattıgı ıslama bakmam ben kednısıne baglanılmasını ıyı bı dındar olmak ıcın bunu sart kosan şehee hocaya baglılıga bakmam bızler kuranı kerımı anlayamayız bunu hoclar sehler anlar dıyenlere bakmam umrumda dahı olmaz ben kuranıkerıme bakarım ben perhgamberımın yasantısına hayatına sunnetıne bakarım safsatalara hurafelere bakmamIslamiyet baska bir din degil, sizler laik bir ulkede dogdunuz, buyudunuz, aksini yasamadiniz, hersey ayni saniyorsunuz. Ha bir de su var tabii, Arap degilsiniz, Turkun merhameti, hosgorusune sahipsiniz. kultur farkiniz var, bati kulturune yakinsiniz, Arap kulturune degil.. Ama kazin ayagi oyle degil... Arastirin bakalim seriat sizden neler istiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?