Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Öfff kızlar bıyıklarımı ilaçtan önce epilatörün yüz tüyleri için olan başlığıyla aldığımda sivilce olurdu bu sebeple kendim alırdım.Artık sivilce olmaz diye yine makineyle aldım 2 tane küçük kırmızı noktalar oldu sonrada geçti sivilce olacaktı herhalde ama yeterli birikim sağlayamadı sanırsam.Şimdi sevineyimmi üzüleyimmi ben ???:1shok::1shok:

Ben de epilatörle alıyorum..hatta çok acıdı öncekilere göre derimi kaldırdı ya o kadar hassaslaşıyor cilt yani laelaelaelaelae senağlama Ama noktalar geçiyor..sivilce değil yani..Benim önceden çok çıkardı orlarda şimdi hiç bişi yok parlıyor güzel güzel :teytey::teytey: üzülme yani a.s. a.s.

Son düzenleme:
merhabalar dert ortaklarım.. benim de bir kac gun sonra bir ayım dolmus olacak.. bu ara aklıma takılan bir sey var sizde de oluyor mu mrk ettim. bende alnımda yuzumde kucuk fakat bellli beyaz noktacıklar meydana gelıyor. ve gecmıyor kalıyor oyle. sizde de boyle oldu mu acaba? olmayan biseydi bu bende.. ve bir değil 2 değil 5 6 tane fln olustu panik oldum

Biraz gelişme verim dedim,daha tedavisinin başında olanlar veya bilgi almak isteyenler için.

Bugün tam 2 ay 11 gün oldu,tedaviye başlarken zaten sivilcelerim ve aknelerim vardı,ilk hafta geçer gibi oldu,ikinci hafta birden çoğaldı ama öyle böyle değil,kistler,koca koca akneler ve sivilceler,çok moralim bozulmuştu ama sivilce kusması heralde dedim,günlerin geçmesini bekledim.İlk ayın sonlarına doğru düzelme ve toparlanma oldu,sivilceler kurudu,kabuklar düştü,doktor kontrolde iyi gidiyoruz dedi,tabi ben hiç memnun değildim.

İkinci ay heralde artık başka sivilce kusması olmaz bu kadar diye düşünürken birden eskisinden bile beter oldum,sayamadım ama çok sivilce çıktı ve bu seferkiler farklıydı biraz,büyük büyük çıkıyolardı,ve kabuk olduklarında bile garipti,kocaman kabuklardı,yüzün üstünde bariz belli oluyolardı,onun dışında yüzümde hafif kızarık olan yerlerden bile sivilceler çıkmaya başladı,sanırım sivilceleri dışarı atıyodu bu şekilde.İkinci ay hiçbir ilerleme olmadı,giden sivilcenin yerine hemen yenisi geldi,sayıyı korudum.İkinci ayın sonlarına doğru sivilceler genel olarak kurudu,kistler söndü ve yine doktor kontrolüm vardı,herşey iyi çıktı.

ve şimdi üçüncü ay,ilk günden itibaren bişey oldu sanki ve sivilce çıkmıyo,benim için 11 gün rekor gibi,sadece bir ara alnımda minik bir yer kızardı,2 günde gitti,yüzümle hiç oynamadığım için yerinde duran 2-3 kabuk var,onun dışında sivilce yok şuan,iyileşiyo eskiler,kendimde hissediyoruz düzelmeyi.Yazarken bile nazar değer diye korkuyorum,her sabah bakalım bugün nerde sivilce çıktı diye uyanan ben,kurtulmaya başladığımı hissediyorum.Umarım artık nadir tek tük çıkar.

Benimde sormak istediğim bişey var aslında,bazen yüzünüzde böyle iğne ucu gibi şeyler çıkıyo mu? sivilce desen değil,acaba yüzün içindeki pislikler mi dışarı çıkıyo diyorum.Sanki siyah ucu dışarı çıkmış siyah nokta gibi ama kökü içeride? Başına gelen var mı?

Moralinizi bozmayın,hepimiz iyileşicez.Kullanmaya devam.

Son düzenleyen: Moderatör:
genelde yanaklarda çıkardı zaten , alnımda bişey yoktu ve çenemde temizdi,en çok yanak ve ağız çevresi :)

ya benım de yuzum duzelmeye basladı .adet donemım yenı bıttı .adet oncesı cok cıkmıstı eskı yazılaımı okursanzı bunalım agırmıstım.bı sebeb daha olabılır.hep evdedım o donem elım yuzumdeydı.ve durmadan yuzumu yıkıyodum.sımdı staja gıdıyorum ve elımde eldıvern var hıc yuzuumu ellemıyorum(evde eldıven takamyı deneyın sızde) bı deyzuumu hıc goırmuyorum tum gun bende de yenı sıvılce cıkmaz odlu cok mutluyum ız mız onemlı degıl gecıcek ben fondoten kullanıyorum.cene kısmıma hıc surmuyorum yanlız cunku soyuldugu ıcın cok kotu oluyo surmeyınce cok daha ıyı .

buarada tam 1.bucuk ay oldu
yanaklarımda putur puutur vardı cok ama ız seklınde degıldı .
cenemde de cok vardı sımdı mutluyum

COK ONEMLI:
netrogune8nasıl yazılıyo suan yazamdım) lıpstıck var 7.5 a aldım super etkılıtum gun dısardayım hıc bsıey olmuyo nıvea da kullandım pebanten de

la roche un 50+ lık gunes kremını suruyorum yuzume sabah evden cıkarken ustune barbara bort un fondotenını nı desuruyorum ama soyulan yerlere degıl yoksa kotu gozukuyo

beyaz olu gıbı olmıyayım dıye elmacık kemıklerımede allık suruyorum

tamam cok suruyorum ama kendımı ıyı hıssedıyorum ıyı hıssetmesem ozaman da sıvılcelerımı koparıyorum bu daha kotu sonuclanıyor ..

ben sımdılık mutluyum bakalım nasıl devam edıcemmmmm

tekrar sorim,

Benimde sormak istediğim bişey var aslında,bazen yüzünüzde böyle iğne ucu gibi şeyler çıkıyo mu? sivilce desen değil,acaba yüzün içindeki pislikler mi dışarı çıkıyo diyorum.Sanki siyah ucu dışarı çıkmış siyah nokta gibi ama kökü içeride? Başına gelen var mı?

benım genelde sıyah noktalar cıkıyo ama ıgne ucu gıbı degıl hafıfı yuvarlagımsı
sıkınca onları başı sıyah alt kısmı beyaz olarak cıkıyo
gerıyede azcıık bı delık gıbı kırmızılık kalıyooo sonra gecıyofakat aynı seydne bahsetmıyoruz snaırım

buarada hayat hergun sıvılce cıkamsıyla kalkmamak super bencedeeee

yaf dışarı çıkarken pudra ya da fondöten falan sürsem bişi olur mu acaba yaaa yanağımdaki lekeler için.

herkese slm ben de roaccutane kullandım(hem de 2 kez).bu ikinci tedavm de yeni bitti.Evet gercekten cok fazla yan etkisi olan bir ilaç(dudakların çatlaması,saçların ve kaşların normalden daha fazla dökülmesi,ruhsal sıkıntılar ayrıcaşakkıdı) ama bunların hepsi geçici yan etkiler sonuçta aknelere karşı en iyi silah bencea.s

cnm pek anlamadım ama büyük ihtimal derinin altındaki olan iltihabı ilaç dışarı vuruyodr.

aynı seyden bahsediyoruz galiba :) ben iğne ucu derken abarttım biraz o kadar sivri değil yinede ince uclu,ya sıkman yada elinle hafif kazıman lazım çıkması için,kökü deri altında.

Onlar tam olarak ne anlamadım,yinede deri altından çıkan pislik heralde diye düşünüyorum.Dü gece bir tane çenemin altında vardı,tutamadım kendimi elimle hafifçe bastırıp aldım onu,aldığım yerde minik delik oldu kızardı hafif , çok korktum ordan sivilce çıkıcak diye pişmanlık duydum :) çok hafif bepanthene sürdüm belki kızarıklığı alır diye sonrada yattım,neyse sabah baktığımda kızarıklıkta deride yoktu.

Artık hafif bir paranoya dönemine girdim,çok az yağlı bişey yerken bile korkar oldum,bu yağdan dolayı yüzümde bişey çıkar mı diye , kızlar ne hallere düşürüyo bu ilaç ya :)

ne kadar kullanıyosn ilacı canm çünkü özellkler 2. 3. ayda fazlalaşıyor sivilceler falan.Ben mesela doktoruma gttiğimde o kadar yoktu tekrar roaccutane a başlıycaksın dedi ben istemedim daha önceden tecrübem olduuğu içinşakkıdı Ama derinin altında var dedi dokununca elimle geliyor dedi.İlacı kullanmaya başladıımda gerçekten de dısarı vurdu hepsini.Ama moralini bozma sakın benim şimdi halimi görenler cildin ne kadar güzel olmş diyolar:dance: Haklısın yedklerine dikkat etmende fayda var ben gerçi dikkat etmedm çok fazla =)ama en azndan havuç gibi A vitamini içeren besnleri cok tuketmemeye calıştım.Bu arada çok fazla güneşe çıkma eğere çıkarsan da güneş kremi kullan bana doktorum vermşti ilk roaccutane kullanışımda

benim 2 ay 11. gün bugün,11 gündür yeni sivilce yok kendi rekorum :) Sanırım biraz biraz düzelme evresine girdim.2 ay boyunca durmadan çıktı.

geçicek geçicek:dance: merak etme sen.Ama biras sabır gerekiyor ama dediğim gibi güneşe çok çıkma güneş kremsiz falan çok hassas çünkü şu an cildin.dudakların çok çatladı mı ya da başka yan etki yaptı mı sen de.O bepanthen gece gündüz hep yanımdaydı benm ama onun bile faydası olmuyodu yara oluyodu hep dudaklarımklava:

Ben şanslıyım bir bakıma , 1 ay önce bacağımı kırdım malesef ve daha 3 haftam var yürümek için,yani günler evde geçiyo,en azından avutuyorum kendimi güneş yok leke fazla kalmaz diye :) mutlu sayılırım.Bende tek yan etkisi dudak çatlamas ve yüzümün pul pul olması oldu,bunları zaten biliyodum ve hazırlıklıydım.Doktorum bana tedavi 4 ay sürer dedi ilk etapta,%80 4 ayda bitiririz dedi , yinede insanların geneli 6 ay tedavi olmuş o yüzden kendimi onada hazırladım. Senin ne kadar sürdü?

öncelkle geçmş olsun dikkat et kendine yerimseniben benm de 6 ay sürdü şimdi de tretin merhem ve vivatinelin bi jelini verdi onları kullanıyorum ekime kadar kullanıcam sonra tekrar doktoruma görünücm sonraki safhalardada peeling yapıcak sanırım gerçi öyle kötü izler yok yüzümde hafif ama olsun bitmşken tam bitsinyerimseniben canm ben yatıyorum sana ii geceler görüsrzzzz

roaccutane kullandım hem de aylarca... diyebilirim ki süper bi ilaç,çünkü bu ilacı kullanmadan önce losyon,krem,antibiyotik gibi farklı şeyler vermişti daha önce gittiğim doktorlar fakat hiç bi işe yaramadı.. ama bu hap sonucu geç wermesine rağmen son derece etkili yüzü adeta kurutuo we günlerce yüzünüzü yıkamasanız yine de yüzünüz yağlanmıyor..
ama hapın çok ağır yan etkileri var,özellikle eklem ağrısı çok kötü mesela ben eğilip doğrulamıyordum o derece yani ama tabi 1-2 ay sonra geçiyor.. sonra meşhur etkisinden biri de dudak çatlakları..ama o bilindik dudak çatlakları gibi değil,sabah uyandığımda ağzımda kan tadı oluyordu düşünün o derece çatlayıp kanıyordu,bunun en ii ilacı bepanten kullanmak.. (mavi kutu)
ve beni en çok etkileyen yan etkisi de depresifleşmek olmuştu,durup durup ağlardım hiç bir sebep yokken,çok duygusallaşmıştım...
ayrıca hap çok ağır olduğu için kullanıma başlamadan önce bir sürü testten geçmeniz lazım,kolestrol,şeker,hormon testleri v.s v.s bu testler sonucunda bende erkeklik hormonumun biras fasla olduğu ama ileri derecede olmadığı ortaya çıktı. bu testler çok önemli çünkü bu hapı kullanan başka kişilerdeb duyduğuma göre her doktor bu kadar çok test yaptırmıyormuş oysaki bu çok önemli çünkü hap karaciğere de zarar werebiliyor,oyüzden bu hapı kullananlar muhakkak testlerini takip etsinler we aksatmasınlar çnkü belirli aralıklarla hormon testi hariç diğer testler tekrardan yapılması gerekiyor...
bunca yanetkisine rağmen bence sivilce tedawisinde en kesin sonuç budur,bu hapı bırakalı aylar oldu we sivilce sorunum yok ama tabi yine de cildimi temiz tutuyorum,arada 1-2 tane sivilce çıktı ama hemen söndü izi kalmadı
son bi şey daha,bu hapı kullanlar öle 1-2 ay içinde biter gider gözüyle bakmasın gerçekten uzun bi tedawi süreci gerektiriyor hemen geçmiyor etkisini anca 2 ay içinde göstermeye başlıor çünkü.. ayrıca bu hapın bi özelliği de yazın kullanılmaması.. yazın ara werip eylül-ekim gibi tekrardan kullanmaya başlanıor bilginizee....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…