- 29 Temmuz 2008
- 1.250
- 14
- 683
roaccutane kullandım hem de aylarca... diyebilirim ki süper bi ilaç,çünkü bu ilacı kullanmadan önce losyon,krem,antibiyotik gibi farklı şeyler vermişti daha önce gittiğim doktorlar fakat hiç bi işe yaramadı.. ama bu hap sonucu geç wermesine rağmen son derece etkili yüzü adeta kurutuo we günlerce yüzünüzü yıkamasanız yine de yüzünüz yağlanmıyor..
ama hapın çok ağır yan etkileri var,özellikle eklem ağrısı çok kötü mesela ben eğilip doğrulamıyordum o derece yani ama tabi 1-2 ay sonra geçiyor.. sonra meşhur etkisinden biri de dudak çatlakları..ama o bilindik dudak çatlakları gibi değil,sabah uyandığımda ağzımda kan tadı oluyordu düşünün o derece çatlayıp kanıyordu,bunun en ii ilacı bepanten kullanmak.. (mavi kutu)
ve beni en çok etkileyen yan etkisi de depresifleşmek olmuştu,durup durup ağlardım hiç bir sebep yokken,çok duygusallaşmıştım...
ayrıca hap çok ağır olduğu için kullanıma başlamadan önce bir sürü testten geçmeniz lazım,kolestrol,şeker,hormon testleri v.s v.s bu testler sonucunda bende erkeklik hormonumun biras fasla olduğu ama ileri derecede olmadığı ortaya çıktı. bu testler çok önemli çünkü bu hapı kullanan başka kişilerdeb duyduğuma göre her doktor bu kadar çok test yaptırmıyormuş oysaki bu çok önemli çünkü hap karaciğere de zarar werebiliyor,oyüzden bu hapı kullananlar muhakkak testlerini takip etsinler we aksatmasınlar çnkü belirli aralıklarla hormon testi hariç diğer testler tekrardan yapılması gerekiyor...
bunca yanetkisine rağmen bence sivilce tedawisinde en kesin sonuç budur,bu hapı bırakalı aylar oldu we sivilce sorunum yok ama tabi yine de cildimi temiz tutuyorum,arada 1-2 tane sivilce çıktı ama hemen söndü izi kalmadı
son bi şey daha,bu hapı kullanlar öle 1-2 ay içinde biter gider gözüyle bakmasın gerçekten uzun bi tedawi süreci gerektiriyor hemen geçmiyor etkisini anca 2 ay içinde göstermeye başlıor çünkü.. ayrıca bu hapın bi özelliği de yazın kullanılmaması.. yazın ara werip eylül-ekim gibi tekrardan kullanmaya başlanıor bilginizee....
cnm ben nişsanda başladım ve tedavini neredeyse hepsi yazın sürdü ve doktor bırakmamı falan sölemedi:sara verilio demişsin ya yaz aylarında..ağustos 15te de tadavi bitio
Bugün 3. ayın ilk sivilcesi çıktı , çenemde minicik bir beyaz nokta,üzülsem mi sevinsem mi anlamadım,13 gün içindeki ilk sivilce ve eski kocaman aknelerle alakası yok,zor gördüm bugün.Umarım böyle küçüle küçüle yok olurlar.
Elinden geldiğince fondöten kullanmamaya çalış derim ben çünkü cildin kuruduğundan hem çatlamış gibi kötü bir görüntü verir(en azından kullanmadan önce nemlendirici sür yüzüne)hem de şimdi yaz olduğundan sıcakta cildinin hava almasını da engellersin.Doktoruma sormştum ben de hangi fondöteni kullanayım bundan sonra diye La-roche posay toleriene önerdi hassas ciltler içinmş sivilce yapmaz dedi kullanıyorum çokta memnunum eczanelrde satılıyor.En azndan öyle birşey kulanırsan sivilce de yapmaz.Benim 2. kez roaccutane kullanmamın sebebi de makyaj yaptığım içindi:çok üzgünüm: ama şimdi la-rocheden başka fondöten kullanmıyorum.a.sArkadaşlar merhaba
bu ilacı kullanırken makyaj yaptınız mı ?
Fondoten kullanıyorum çünkü mecburum bu kırmızı benekli suratla gezemem ki..
fondoten kullanıorum die geçmezse die korkuorum ,aslında doktorum kullanabilirsin sakıncası yok dedi ama en iyis kullananlar varsa onlardan öğrenmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?