Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
ben 3gun önce gttm doktora..roaccutane kullanabılceımı soledı..kan testı hormon testı fln yaptırdı işte..ama korkularım cok var..ya sımdı ben yuzumun durumunu anlatıyım sıze..cenemde ucu olmayan 2tane sivilce var,disardan pek belli olmuyor,yogun bi agrı yapıyor ama bana ve şiş..onun dısında ufak bikac tane sivilcem var..cok sukur burnumda cıkanları tek basıma ilac kullanmadan atlatmıstım sene içinde..onun dısındada alnımda bıkac tane ufak sıvılce var..sımdı benım soruma gelınce,ben baslarsam bu ilaca ,siz kullandıgınız için bilirsiniz,1ay sureyle fln yogun bı sıvılce problemım olmadıgı için,tedavının bıtme sansı warmı??cok endıselenıourum ..cunku ekım bası gıbı unıversteler acılıyor ya bu da benım ilk senem olcak..kuru bi cilt,sivilcelerle,gtmek istemiyorum..nolur yardım edın ya bana ne yapmalıyım ben..cok kararsızım..:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Bence o kadar sorun etmiyosan başlama çünkü kesin birşey yok,ilk 1-2 hatta 3 ay sivilcelenen insanlar çok,deri altında ne kadar olduğunu bilemezsin istersen doktoruna danış bu konuda.
Benim 2 buçuk ay oluyo yarın ve ilk iki ay inanılmaz sivilce çıktı,bende öss'ye girdim bu sene,biraz daha erken başladım o yüzden ilaca,yazın iyileşirim,en azından yeni okuluma yeni bir görünüşle giderim diye.

ya sorun yapmasına yapıourum hemde oldukca ama hanı kurulukla fln nebılıyım basedebılırmıyım onu bılmıoyorum..of cok kararsızım yha..okulun acılmasınada 1bucuk aya yakın bı sure var aslında ama bılmıoyorum ya bılmıyorum:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

3. ayımı bitirmek üzereyim kızlar 7 gün sonra kontrolüm var anlımda tek bi tane bile sivilcem kalmadı ama yanaklarımda hala çıkmaya devam ediyorlar ve hala kıpkırmızı pozitifliğimi yitirmeye başladım senağlama

ama bu superrrr:)3 ayda bıtıyorsa bende kullanırım yaa,alnında cıkmıyomus yha bu bile ne guzel yha:)Sen yıtırme pozitifligini..gecer insallah onlarda..bnde bi karar verseydim kullanıp kullanmıcagıma???

ya kıslar neden kimse bana cevap vermedikiiisenağlama
benim sivilcelerim 2. ayında geçmişti doktor tatile gittiğinde 1 hafta içme bırak dedi bende 2 hafta içmedim güneş lekesinden dolayı tabi bu sonra tekrar başladığımda sivilceler ilk zamanki gibi artış olmsada arttı:1no2:
ben cildimin bebek gibi olmasını istiyorum herkes öyle istiyodur ama ben çok ümitsizim olmıcak gibi geliyo bu ilacı kullananlar çok memnun ama benim yüzüm geçmicek gibi aynaya bakasım gelmiyorsenağlamasenağlama
kafayı yicem inanın okulda sanki tek benim yüzüm böyle gibi geliyor bide ben bu ilacın sizin gibi fazla etkisini görmedim acaba bende işe yaramıyomu yani ben ağdada yaptım kaşta aldım ama deri kalkması felan olmadı:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
benim yüzüm geçmicek gibi eğer bu ilaç işe yaramazsa gerçekten kendimi biraz zor toparlarımsenağlama

Bir anda kesilecektir buna inanmaya başladım,sende ümidini kaybetme.Üçüncü aya başlarken kontrol için doktora gittiğimde sol yanağımda 3-4 tane akne vardı,sağ taraf çok daha beterdi.Söylendim durdum doktora,bunlar geçmicek,ilaç işe yaramıyo,dozajı arttıralım ve birsürü başka şey. :icecream:

Yarın 2.5 aç olucak,yani o kontrolden beri 14 gün geçti,ben normalde sivilce çıkma temposuna ayak uyduramaz olmuştum roaccutane ile beraber,biri geçer biri çıkardı,tam biyerdeki çıkar,10 gün sonra anca kurur düşücek gibi olurken,pat başka biyerim kızarır,ordan sivilce çıkardı.Bu 14 günde o sol yanağımdaki akneler kurudu düştü,yeni çıkmadı,izin rengi bile açıldı,sağ taraf zaten kuruydu,yeni hiç çıkmadı.Sivilcelerin çıkması kesildi gibi birşey,dün sabah kalktım çenemde bişey vardı,yüzüm soyulduğu için heralde deri parçası gelmiş dedim,minicik bişeydi,sonra bi baktım sivilceymiş.Üzülmem gereken yerde sevindim.O devasa büyük akneler gitmiş,minicik bir nokta gelmiş.Akşam yatarken tekrar baktım aynaya,nerdeyse tamamen yokolmuştu.a.s
Yapılıcak tek şey hapları içip günlerin geçmesini beklemek,nasılsa tedavi kesin.300 küsür sayfa yazı,hepsini okudum sayılır ve başlarda ne ağlayanlar ne umutsuz olanlar,son sayfalarda süper oldum hepsi bitti diyolar. süprizzzzz

kızlar bu kadar moralinizi bozmayın lütfen:1no2:.Sonuçta hepimiz bu tedaviyle kurtulduk sivilcelerimizden.elbetteki tedavi aşamasında bizimde sivilcelerimizn arttığı dönmler oluyordu. 2 ayda hemen yok etmezki eğer sivilceler ortadan kalksa okadar zamanda 6 ay kadar tedavi süresi neden versinki doktorunuz daha kaç ayınız var.Bana kalırsa ayna karşısında da çok durmamaya da çalışın çünkü sonuçta stres yaparsanız sivilcelerinizi de arttırabilirsinz.bunu daha öncede söylemştm ama ben doktoruma gittiğim zamn o kadar sivilceli deildim ve gerek yok bence o ilaca dedim naniknanik(çünkü daha önce de kullanmıştım lenste kullandıım için istemedim)ama derinin altında var dısardan her ne kadar görünmeselerde dedikafamçokkarıştı ben de mecbur başladım:çok üzgünüm: 2. ayında falan bayaı sivilcelendim çünkü hepsini dışarı vurdu ama şimdi çok güzel cildim darısı sizn başınızaa.s.

oofffff napcam ben yhaa:galiba baslıcam bende ama yurtdısında biçok ülkede yasaklanmıs ilac dogrumuki acaba??

pazartesi gitcem doktoruma işte baska caresı yoksa hemen baslıcam ...okul acılana kadar nekadar iyilesirse kardır artık:)

senin kacinci ayin peki??

hayır canım zaten deri kalkması filan olmuyokı sadece kırmızılıklar oluyo baya bi :) ama oyle dusunme gecer sabret bıraz umıtsızlıge dusme sabret daha 2.ay dasın sonunda cok güzel olucak görüceksın öpüyorum senı muahh ..

evet yurt disinda yasak

özellikle roaccutane ilaci...

arkadaslar 60 mg kullanan var mi aranizda?

evet ben 40 -50-60-60-60 kullanıyorum ve dahada uzayacak gibi izlerim kaldı ama doktor izler içinde kullanıcan dedi şimdilik tedavi 6 aydan 8.aya srktı gelişmeler daha uzun olup olmıcanı belirlicek.Bende her doz arttığında yüzümden sivilceler fışkırdı 3 ayda kesildiler.Valla çok fazla yan etki atlattım bazen ara ara tekrarlıyor bi izler kaldı onlar da giderse inşallah sivilce ile alakalı birşey kalmayacak yüzümde sonrada güneş lekelerim çıkacak meydana birazda onlarla uğraşıcazzz Allah bana kolaylık versin yawwwlayhayhoy

ya yurtdısında yasaksa nasıı bu kadar rahat kullanıosunuz kızlar??ben cok korkuorum ya yapılan yorumlardan??

kızlar korkmayın bu kadar az önce kanada sayfalarında falan aradım ilacın ismini pek çok forum sitesinde roaccutane tedavisi olanlar yazmışlar neler yaşadıklarını tedavi sırasında(tıpkı bizim gibinaniknanik)yani bunu kullanan insanlar gelip türkiye de mi tedavi görmşlernaniknanik isotretinonin farklı isimlerde satışa çıkarılmş farklı ilaç firmaları tarafından(örneğin roche-roaccutune ve accutane die) takmayın kafanızayerimseniben
not bakmak isteyen için(http://en.wikipedia.org/wiki/Isotretinoin)

Berin20 arkadaşım..Tamam kabul yan etkileri var ama ölüme falan götürmüyor ki bu ilaç..Dudaklarını kurutuyor..Eklem ağrısı yapıyor..Bak bu ilacı içerken beslenmene falan da dikkat etmen lazım..Bana sor ediyor musun diye ? Hayııııırrrr..Bir çorbayla koca bir gün geçiyor...Kemiklerim de zayıf..Zamanında süt yerine kolayı tercih ettiğim için..laelaelaelaelae ona rağmen bişiciğim yok Allah a şükür.. :teytey: Yüzüme gelince bundan 1,5 ay önce fondotönle çıkardım ve söylerlerdi sivilcelerin yine azmış diye fondöten srdüğüm halde kırmızı kırmızıydı... senağlamasenağlama şimdi artık sivilcelern yok ne kullanıyorsun diyorlar..Ten rengim açıldı..Gerçekten korkma..Ya da doktora bahset korkundan normalde kullanman gereken dozdan düşük bir dozla başla etkisi biraz daha az olacaktır..Eğer ki sivilcen çok sa kurtulmak istiyorsan bu satırları dikkate al :1hug: a.s.

Son düzenleme:
benim bitti tedavim şu anda sadece izler var birazda kızarıklık.şimdi cildimi soyması için 2 ilaç verdi.kasıma kadar onu kullanıcam herhalde ondan sonra da peeling yapara.s

:1shok: benimde tedavim 2 hafta önce bitti, ve hala izlerim var kırmızızlıkta var ama benim doktorum bi daha gel demedi geçen ay! izlerim nolucak dedim 4 5 aya kaybolur merak etme dedii! bak şimdi!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…