Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
sLm arkadaşlar,:1closedeyes:
benim tedavimin 3. ayı bitti 4. aydaım 30mg kullanıyodum 40 a çıkardı daha çabuk bitmesi için ve 2. ayda güzel olmuştu geçmişti 2 hafta bırakıp tekrar başladıktan sonra tekrar çıkmaya başlamıştı doktor korkulcak bişi yok dedi şimdi onlar sönmeye başladı
iyiki 40 mg a çıkarttı inş hepimizinki hemen geçer=((senağlamasenağlamasenağlama

merhabalar. benim 37 gun oluyor kullanalı. ama dudak kurulugu dısında Cildim PUL PUL DOKULMEDİ. YANİ YÜZÜMDE KURULUK YOK. DUDAK KURULUGU dısınsa.ACABA GRAM MI AZ? ben 40 MG kullanıyorum. sizlerin goruslerinizi almak istedim. lutfen yardım.

Ben de 40 mg kullanıyorum..ve yüzüm aşırı derecede dökülüyor..sürekli kıyafet değiştiriyorum Ağız çevresi özellikle..yanaklara soyuluyor..Yani elimi değirdiğm yer dökülüyor a.s.

Benim suratımda dökülme yok ama üstte tabaka gibi oldu.Yumuşak deri duruyo üstte bariz.

mrb gülçin..benimde bugün 13.gün oldu ama dudaklarım aşırı kuruyo.. ve ayrıca yüzümde öyle. deri değiştiriyorum sanki o derece soyuluyo. bende 40 mg kullanıyorum; ama senden daha az süre kullanmama rağmen bn daha çok yan etkisini gördüm sanırım..bi sabah uyandığımda saçlarımın arasında deri parçacıkları vardı :bbo: ve yine bi sabah uyandığımda gözlerim kıpkrmızıydı ve dişetlerim kanamıştı. vs.. eğer sen bunları yaşamamışsan ne mutlu sana bence bu farklılıklar bünyeden kaynaklanıyo.. görüşmek üzere.

benim annemde bundan yaklaşık 6-7 yıl önce 6ay roaccutane kullanmıştı ve sonra tekrar çıkmaya başladı ve hala çıkıyor :çok üzgünüm: ama yeniden kullanmayı göze alamadı.. ve şu da var annemin ergenlik döneminde hiç çıkmamış sivilce, doğum yaptıktan sonra çıkmaya başlamış belki bi etkisi olabilir mi bilmiyorum.. gerçekten bünyeden bünyeye çok farklılık gösteriyor çünkü bu ilacı yine yıllar önce kullanıp ve hala yüzü bebek gibi olan insanlar tanıyorum.. ilginç gerçekten fisfisfis.. umarım seninkiler de birdaha tekrarlamaz ve benimkiler de geçer!!

bende uzun zaman sivilce sorunu yaşadım kullandığım ilaçlargeçici süreliğine fayda gösterdi,2 yıl önce roaccutane kullandım ve o zamandan beri hiç sivilce çıkmadı

mrb canım geçmiş olsun merak etme benimde 40mg ve 3. ayım ama dudak kurulugu dışında kötü bir yan etki görmedim çok şükür hiiiiiiiiiç merak etme. yalnız düzelme biraz zaman alıyo onun içinde endişelenme herşeyi zamana bırak gün gün kendini inceleme sıkılır bunalır ümitsizliğe kapılırsın.sendeki değişikliği en iyi uzun süre seni görmeyenller farkedebilir:)))

mrb canım sendeki bu kadar yan etkinin sebebi bünyeden değil yeni başladığın için vucudun belli bi zaman sonra alışıyor brnde başta senin gibi olmuştum çünkü.geçmiş olsun

peki sivilcelerin 2.aydan sonra mı çıkmamaya başlaıdı bnm de yoktu da fazla sivilce problemim ondan soruorum bi de saçma bi soru daha diş çektirmem yada dolgu yaptırmam da bi problem olmaz dimi morifn var yaCADIARZU

nbr tatlı kız nasıl gidiyor uzun zamandır yoktum tatile gittim döndüm.yazdıklarına şöle bi baktım sen ne pinpiriklisin öleeee....Korkma merak ediyorsum ya 3. ayı hiç bişi olmadı ne kusma ne başka bi yan etki 1 aydır da 40mg kullanıyorum üstelik.Herşeyi yedim içtimmmm.Anlaşlmayan bişi varrr evet dikkat edin ama abartmayın yeme düzeninizi değiştirecek kadar.Normalde kolestrol probleminiz varsa evet dikkat edin ama onun dışında lacın yükselteceği koles. ü siz yemenize dikkat ederek aşağı çekemezsizin.Ben çok araştırıp birço bilir kişi ile konuştum.En önemlisi içki o da karaciğeri yordugu için içmemeye özen gösterin hııı birde güneşşşş onada çok dikkat edin.Tatile gidip geldiğim için tatille ilgili prob. varsa sorun.Yalnızbir prof. edasında senden alıntı yaparak herkese seslendim.kaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile

ilacı kullanalı 1 ayı geçti ve çok memnunum tek şikayetim dudaklarımın çok çattlaması onunda kremle üstesinden geliyorum şu anda tam geçmedi ama baya bi azaldı........

Merhabalar, ben de sivilcelerden çok çektim ama hiç bir zaman öyle aşırı iltihaplı bütün yüzümü kaplayacak kadar olmadı. Yalnız son 1 yıldır çıkanlar haftalarca geçmemeye ve de geçse bile iz bırakmaya başlamıştı. Gittiğim doktorlar da pek incelemeden hep yüzüme sürebileceğim ilaçlar verdiler. En sonunda uzun araştırmalarım sonunda iyi bir doktor buldum ve bana roaccutane verdi. Ben 30 mg kullanıyorum ve şuan 57. günümdeyim. Başlangıçta ben de yan etkilerinden çok korkuyordum ama şuanda dudak kurumasının dışında bir problemim yok.(başka da olmaz umarım) Bir de vücudum da biraz pullanma oluyor ona da nemlendirici sürünce geçiyor zaten. Bu ilacı kullanmak isteyenler tabiki doktor kontrolünde olmalılar. Yan etkileri kişiden kişiye değişiyor ama öyle aşırı depresyon yarattığını düşünmüyorum. Ben şahsen bu aralar iyi günler geçirmediğim halde bunların ilaçla ilgisi yok. tam tersi yüzümeki iyileşmeden dolayı moralim bile düzeldi.Kullanan arkadaşlar kendilerini bu şekile şartlandırmasınlar. Eskiden yüzüme pudra sürmeden dışarı çıkamıyorken artık gerek duymuyorum tabi güneşten koruma kremi kullanmak şart.
Hepimize geçmiş olsun:1hug:

Son düzenleme:
Kızlar doktorumla tartıştım biraz,onunla tedaviye devam etme dururum kalmadı artık pek,bana tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı?

İstanbuldasın değil mi ? Erçin Özüntürk ü tavsiye ederim..Nişantaşında lazer merkezi var..Orda bulabilirisn..Çok iyi bir doktor... Tabi tartıştığın doktor o değilse ehehehe a.s.Şeniz

Memnunum ben 2 ay oldu pul pul yüzüm dökülüyor..Benim kafama takıtığım sivilce kusması olmadı..Bu saatten sonra olur mu..Toplam 10 tane falan sivilce cıkmıştır..Düzelme var yani..Bakalım hayırlısı..Senin nasıl iyidir inşallah...

Birkaç gün sonra 3 ay olucak,sivilce çıkmıyo ama çok iz kaldı,kırmızı kırmızı yara gibi birsürü.Onlarla kafayı bozmuş durumdayım.Doktora bu izler nasıl gidicek dedim , tedaviden 6 ay sonra peeling yaparız geçmezse dedi,tedaviyle birlikte izler için bir krem kullanamaz mıyız dedim,
bence senin psikolojik yardıma ihtiyacın var dedi,tek söylediğim 'krem kullanamaz mıyız' , bende sinirlendim.Başka doktor araştırıyorum.

bende kullandım o ilacı memundum ilkin çok çıkardı sonra tamaman bitti doktor zaten kulanmadan ilk başta sivilcen artar sonra biter demişti

Erçin beyi tavsiye ederim...Eskişehirdeyim ben benim kuzenim bi akrabam arkadaşımın abisi ve tanıdığım diğer kişiler Erçin beye tedavi oldu..Zaten Eskişehirin çoğu ona tedavi oluyor..Burda da lazer merkezi falan var..İyi bir doktor..Ben de kırmızı leke falan da yok bakalım nolcak..Bu arada gittiğin doktorun psikolojisi bozukmuş canım sıkma canını sen kaydirigubbakcemile5

merhaba, daha önce yazmış olabilirsin bilmiyorum ama sen kaç kaç mg kullanıyorsun ? benim bugün 57 gün oldu kırmızı lekeler oldu demişsin korktum valla. mutlaka çaresi vardır da kullanmaya başladıktan ne kadar süre sonra oluştu bu lekeler?
benim daha önceki sivilcelerim lekeleri var. bu lekeler kahve rengiydi. bu ilaca başladığımdan beri rengi açıldı yani daha iyi gözüküyor ama tamamen geçmedi tabiki. hatta daha dün gittim doktora ilaçlarımı almaya hoş bitmeden vermiyorlarmış ama sordum işte bu lekeler ne olcak, geçmicekmi diye.. 'daha erken , sabırlı ol ' dedi. olmazsa tedaviden sonra leke tedavisi yaparız dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…