Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Merhaba,40mg kullanıyorum baştan beri,benim başlarkende izlerim vardı,daha sonra sivilce kusması oldu ilk 2 ay,onların izleri eklendi bide bunlara,bu arada başlamadan önce olan izler çok kırmızıydı,onlar açıldı,bazıları kayboldu,asıl sorun başladıktan sonra çıkan sivilcelerin izleri,bende şiddetlenme çok oldu sivilcelerde dışa vurma döneminde.Zor atlatıyorum,bozma moralini.Doktor ve ailem iyiye gidiyo,sen eski halini hatırlamıyosun dediler,umarım iyi olur.
Beni umutsuz yapan doktorun bana tedavin %80 4 ayda biter demesiydi,izlerde geçer senin demişti,bu sefer hem uzayabilir dedi hemde bu ilaç izlere bişey yapmaz sivilceyi keser dedi.Dengesiz yorumlarda beni şüpheye düşürdü.Yarın için randevu aldım Amerikan hastanesinde bir doktordan.

Merhaba, ben bu ilaca başlamadan önce doktor bu ilaçla ilgili bir kitapçık vermişti ve etkilerinin sivilce kusması, dudak,burun kuruması, göz suyunun bile kuruması yazıyordu. yüzde ilk 2 hafta kırmızılıklar olcağını da okumuştum. Ama dediğim gibi bünyeden bünyeye ve de kullandığın dozaja göre de değişiyor. Benim doktorumun bana söylediği deri ile ilgili her tedavinin 6 aydan önce sonuçlanamayacağı. Ama sen yine de içini rahatlatmak için bence de başka doktora da git. Kontrollerini ihmal etme. İnşallah hepimiz sonunda bebek gibi bir cilde kavuşabiliriz :Saruboceq:

Kocaman sivilcelerden şikayet edip, onlar geçincede kırmızı izlere takıntı yapmayı bende doğru bulmuyorum açıkçası..
Benim tedavim biteli 3ay oldu bronzlaşmama rağmen yine de hafif izler var yüzümde ama hiç kafama takmadım bunları..Pürüzlü bir görünümdense kırmızı izleri tercih ederim. İyi ki kullanmışım bu ilacı, sanmıyorum ama tekrarlarsa yine kullanırım. Çünkü kesin çözüm sağlıyor.

Eğer yüz göğüs ve sırt bölgelerinde yoğun sivilce varsa drlar diğer antibiyotikleri vermeden de verebiliyormuş

Bugün acıbadem hastanesinde doktora göründüm,durumu anlattım,üçüncü ayım bitmek üzere dedim,dozu 40tan 50ye çıkardı,kırmızı izleri soldurucak , pembe hale getiricek bir karışım söyledi,onu hazırlatmam gerek,sivilce sorunun bitmiş dedi,izler çok ama önemli kısmını atlatmışsın,burasını çözeriz çukur izin yok,onlar zor olurdu dedi.

ben aralıktan mayıs ayına kadar bu ılacı kullandım sıvılcelerım gıttı sadece ızler kaldı onları kısın halletcem ama benım baska bı sorunum var bu ılacı kullanırken son 1 ay ozellıkle va ılacı bıraktıktan sonra cok sacım dokuluyo agustos ayındayız hala sacım dokuluyo :1no2::1no2: sızdede bole mı lutfen yardım

canım panik yapma ama doktoruna sormalısın,
ben yaklasık 2 sene once kullandım,bikac yan etkisi dısında gercekten cok memnun kaldım.hemen hemen herkeste gorulen dudak kurumasının dısında benim de saclarımda dokulme olmustu. ve bunu doktorumla konustum kendisi bana sac dokulmesini engellemek icin bi ilac verdi.gercekten memnun kalmıstım ama ilacın fiyatı biraz yuksek gelmisti devam etmedim bi sure sonra bıraktım.suan saclarımda dokulme filan yok.bi sure sonra bu durum düzelir bence ama dökülme cok ciddiyse sen doktorunla görüş.

arkadaşlar bnde yeni katıldım aranıza. bn 6 ay bu ilacı kullandım ama yüzümde çok fazla leke kaldı size verilen leke ilaçları neler bana isimlerini verirmisiniz. bnm doktorum rahatsızlandı artık çalışmıo. başka bi doktora gittim,bi yapılmış içi sırf alkol dolu ilaç verdi bi krem bide hap verdi lütfen yardımcı olun.nefret ediorum lekelerden....

evet canım önce 30mg dı şimdi 20 günden fazladır 40 kullanıyorum.çıktı çıkmadı değil ama bir iki özellikle hastalık dönemimde ama onlarda eskisi gibi değildi daha sönük çıktılar onlarla oynama iz kalıyor etrafı kıpkırmızı oluyo ben şuana kadar çok memnunum bi sıkıntım yok.:içelim:

moonşrose sana bi tavsiye suni göz yaşı kullanmaya başla çünkü ilaç önce göz arkasındaki tabakayı kurutuyormuş onu heman anlamıyorsun yani rahatsızlık vermiyo daha sonra farkediyorsun.hiçbir sakıncası yok suni gözyaşının.

mrb arkadaşlar daha önce iki defa roaccutane tedavisi gördüm bende de kırmızı lekerler kalmıştı güneşe fln çıktığımda kıpkırmızı oluyodu yüzüm ikinci tedavim 8 ay önce bitti ve izlerim zamanla kayboldu sabır gerekiyo izler için takmayın kafanıza hiç onu bunu sürmeyin yüzünüze ben çok denedim hiçbi şey geçirmiyo izleri onların en güzel ilacı zaman bi kaç ay sabredeceksiniz artıka.s.

4 .aya gırdımmm hersey yolunda cok guzelll gıdıooo vee etkısıı baya bı bellı oluyooooooo bende sıvılce kusması olmadı allahtannnnnnnnnnn ohhh beeee

evet normalde onu uzman göz doktoru yazıyor benim çok yakın iyi bi hemşire tanıdığım var.onların hastanesindeki göz doktoru bu ilacı kullananların ilk aydan göz damlası kullanması gerektiğini söylemiş.bende gittim eczaneden aldım işte.sende ankaradasın sen hangi doktora gidiosun

Bugün 2. ayım bitti sivilce kusması olcak diye öyle çok korkuyorum ki =(( İnşallah olmaz ya .. Bu konuda tecrübelerini paylaşacak arkadaşlar var mı ?

bu aralar canım çok sıkkın =(
6 ay 13 gün oluyor bugün..altı aylık bir tedaviydi 7 ay oldu =( hayırlısı demekten başka hiç bi şey diyemiyorum...
yanaklarımda kırmızı izler var..
elimi dokununca pek bişi yok gibi aynaya bakınca öyle diil
banada hiç bir ek ilaç vermiyceni izlerin kendisi geçeceğini söyledi doktor... bir sabırda onlar için çekiceksin dedi napalımm çekerizz dedim =(
gözenekler sanki çok belirgin kızarıklık hala var..akşam evin ışığında daha düzgün görünüyor cildim ama gün ışığı öyle diil senağlama gündüz elimde bir aynayla pencereye yaklaşıyorum ve kendimi çok kötü hissediyorum dışarı falanda hiç çıkmak gelmiyor içimden =(
evdekiler falan eskiden nasıldı şimdi nasıl tabiki çok daha ii sen görmüyormusun nie bu kadar üzülüyorsun falan filan diyolar ama derdi çeken bilir kanısındayım hala sanki beni kimse anlamıyor =(
herkes bi arada fotograf çektirirken ben hep çeken kişi oluyorum...bunu kendim istiyorum =(
bir gün fotolarda hiç çekinmeden en önde bulunurumm inş. ...
doktor ilaç bittikten bir buçuk ay sonra falan gel dedi.. okula kadar falan çok güzel olur gibi hayal peşindeyken pek bi umudumun kalmadığını hissettim..
kendi yüzümüde,etrafımdakilerin cildinide sürekli inceliyorumm...boyle yaparakta kendime acı çektiriyorum...sadistmiyim neyim :bbo:
ama herşeye rağmen HAMD OLSUN eskisinden çok çok daha iii ..
gün gelicekk geçicek ..iinnşşş....
geçinçede hep beraber bi foto çekerizdir yerimseniben hele bi geçsinde.... :)

elacim üzülme bukar eminim gecicek..cilt hassas oldugu icin daha belirgin izler..sadece sabir

bi kac hafta once o kadar kotuydum ki cok depresiftim... uzgun gerginn sürekli aglama modundaydim ..atlattim cok sukur..ama devam etseydi ilaci birakmak zorunda kalicaktim..cok kotuydu cunku

galiba yan etkiler zaman zaman gelip geciyor
bu aralar kollarim kurudu cok , kasiniyor sürekli

4 bucuk ay oldu benimde tam ve galiba benimde 7 8 ay sürücek..doktorum cok doz alip bian bitirmekten iyi az alip uzun sureli bir tedavi dedi..ve uymak zorundayim ..ilk cok uzulmustumama o ruhsal sikintim gidince biraz rahatladim..ama cildim inanilmaz degisti..kirmiziliklar benimde var ama onlari hic takmiyorum yuzume elleyebiliyorum yillar sonra daha ne yaa...sadece 2 ay daha sabredicem:) ve hersey guzel olucak
bu arada asagida okudum arkadaslar göz nemlendiricisini ihmal etmeyin ...kalici hasarlar olabilir..

saglikli günler

yaa çok teşekkür ederim canımcım..çok saol..
ama bende ara ara gelgitler yaşıyorum..bi ii gibi diyorum bi bakıyorum sanki çok kötü gibi geliyo en iisi artık bakmıyım aynaya falan diyorum =( öylede olmuyor tabi..ne biliyim işte... belkide kendim kuruntu yapıyorumdur ama işte can sıkıntısı yapıyor..
gözlerimde hala iltihaplanma falan oluyor benim doktor bu benim alanım dışında göz doktoruna git dedi yaa senağlama ii de bu ilaç yüzünden oldu sanki umrunda diil =( hayırlısı yaa ufffff =(

arkadaşlar kendimi çok kötü hissediyorum. sabah uyandığımdan beri ağlıyorum :çok üzgünüm: ne zaman etkisini gösterecek bu ilaç!! offff bıktım artık sivilcelerimden senağlama

Doktorum bana birşey söyledi,emin olamadığım için uygulayamadım ama ilacın içindeki açıklama kağıdında da benzer birşey yazıyo aslında,doktorum bana ilacı sabah-akşam almam yerine,sabah aldıktan 4.30 -5 saat sonra ikinciyi almamı söyledi, 5 saat sonra ilaç etkisini kaybediyomuş,yani görevini yapıyomuş,o süre tam bitmeden ikinciyi alırsak devam ettirebiliriz değişimi hızlıca dedi,ilacın açıklama kağıdında da ilacın etkileşimde olduğu süre 4 saat olarak belirtilmiş, 9 saatte de vücuttan atılıyomuş.

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

arkadaşlar kendimi çok kötü hissediyorum. sabah uyandığımdan beri ağlıyorum :çok üzgünüm: ne zaman etkisini gösterecek bu ilaç!! offff bıktım artık sivilcelerimden senağlama

aynı durumdayımmm adet donemım yenı bıttı bu sırada yıne cıktı cok sıvılce tamda duzelmıs gıbıydı yanı lekeler vardı ama sıvılceler yoktu

gercı benımde sucum buyuk ıkı sıvılcemın ustundekı kabugu kaldırınca berbat hale geldımmmm

2 ay 5 gun oldu gecsın artıkkkkk en azından baya bı duzelsın

ya arkadaslar ben usandımmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…