Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

tşşkr ederim kaydirigubbakcemile5 çok açıklayıcı olmuş o yağ kabarcıklarından bendede var aslında ama ben dert etmiyorum belki 2-3 ay sonra bende yaptırırım keşke yaptırdığın yeride yazabilsen ama bu yasak sanırım ((

slm arkadaşlar walla ben bu ilacı eczacı arkadaşımdan aldım doktor tavsiyesi üzerine değil sadece dudaklarım kuruyor başka bir problemim yok :lepi:ama regli dönmime girdim2 tane sivilceyle işi kurtardım sevgili ilacım sayesinde. kaydirigubbakcemile2 allah hepimizin yardımcısı olsn arkadaşlar

doktora gittim bu ilacı önerdi ve 1 aydır kullanıyorum yüzüm ve dudaklarım kurudu soyuldu ama lahana suyu içiyorum 1 haftadır yüzüm yeniden canlandı ilaçda iyi geldi gören ne yaptında cildin bu kadar canlı ve temiz görünüyo diyor.çok memnunum...:teytey:

50. gündeyim yüzümde hafif hafif düzelmeler başladı:dance:

acaba 3. ayda falan tekrar sivilce kusması olur mu arkadaşlar?

hepimize sivilcesiz günler diliyorum:lepi:

Mrb, bu ilaci doktorum 2 kez tavsiye etti. Ama korkumdan istemedim. Sivilcelerim intihapli 22 yaşindayim, 2 yildir çok kötü özellikle ağiz kenarlarimda cildim yağlida değil, neyse cilt doktorum hormon testi istedi hormonlarim ii ama pko çikti bekarlar için doğum kont. Hapindan başka tedavi yokmuş, cilt doktorum bundan tedavi olacaksin dedi, bakalim 6 gündür kullaniyorum gynelle yi, bu olmazsa roaccutane yi kullancam ama tekrarlamasindan korkuyorum (((((((((((((((((

merhaba arkadaşlar
benim de senelerce hep sivilcelerim vardı. sonra bi ara geçit ohh kurtuldum dedim ki yeniden başladı ve ben de doktor tavsiyesi üzerine bu ilacı kullanmaya başladım 9. günümdeyim dudaklarım çok hafif kurudu ben hissedebiliyorum dışardan pek farkedilmiyo başka bişey yok
çok korkuyorum yan etkileri yüzünden ama toparlanıyo vücut di mi arkadaşlar
yani cilt böyle bebek cildi gibi oluyo di mi

Sakin arkadaslar bu ilac sakroiletis denen bir kemik problemine neden oluyo ve bazi insanlarda kalici olarak kaliyo maalesef bu problem ben 3 ay kullandim ve 5 ay kalca agrisindan mahvoldum emarlar sintigrafiler
ve bende dahil olmak uzere bu ilaci kullanip sakroiletis denen rahasizliga yakalanan cok insan var cildiyeciler cok fazla kabul etmiyolar bunu ama sonunda kabul ettirdik hatta roche dava bile acilmis zamaninda bunun yuzunden ben gene sansliydim bende kalici olarak kalmadi gecti fakat kalici bu rahasizliga yakalanan tanidiklarim var ve ilerleyen safhalarda ankilozan spondilit yani suna pekuysal hastaliga cevirebiliyo aman diyim sakin ola yuzunuz gozunuz sivilce icinde bile kalsa elinizi surmeyin bu ilaca yurtdisinda kanser tedavisinde bile kullanilmaya baslanilcakmis artik aman diyim uzak durun.....

Kullanan herkesde bu yanetkiyi yapicak diye bir sey yok ama icerisinde yazan iskelet sisteminde degisiklikler bolumune dikkat edin bu riski almaya degmez bir sivilce icin .. Asla kullanmayin

Merhaba... 18-19 yaşlarında 10 ay süreyle sivilce tedavisi için Roaccutane isimli ilacı kullandım. Aynı dönemlerde kaburgalarımda ağrılar başladı ve 5 sene sonra hastalık ilerlediğinde teşhis kondu. Mart 2004'ten beri AS tedavisi görüyorum. Sakroilliak eklemlerde iki taraflı deformasyon var. Şu an 25 yaşımdayım ve bendeki AS' ye Roaccutane'ın sebep olmuş olması muhtemel... Bu konuda nette biraz araştırma yapınca, benzer durumda olan insanların yazılarını okudum. Dahası, Amerika'dan bir veritabanında bununla ilgili bir abstract bile buldum, fakat makaleye erişimim olmadığı için okuyamadım. Bu konuda beni bilgilendirmenizi istiyorum. Roaccutane isimli ilaç, hastanın imzası karşılığında veriliyor olmasına rağmen, pek çok dermatolog, özel muayenesinde bu ilacı tavsiye ettiğinde, ilacı imza karşılığı olmadan da alabilen hastalar tanıyorum. Eğer gerçekten AS'ye yol açıyorsa, bu konuda önlem alınması gerektiğini, en azından AS hastalarının bu ilacı kullanmaması gerektiğini düşünüyorum.

(ornek 1 roacctuna yuzunden ankılozan spondılıte yakalanlan bırı )

ısteyene lınk gonderebılırım

merhabalar ben şuan 24 yasındayım. 1997'de akne teşhisi ile bir takım iltihap kurutucu ilaçlar kullanmaya başladım.2 sene bu ilaçlarla tedavi etmeye başladılar ancak hiçbir sonuç elde edemediler.16 yasında roaccutane ilacını 6 ay kullandım 10 mg ile basladım daha sonra 20 mg kullandım.Aknelerde hiçbir azalma olmadı 1 sene sonra tekrar 6 ay kullandım 1 sene ara verdim tekrar 6 ay kullandım yani 6 şar ay 3 kere roaccutane aldım. 2004 yılında sağ kalça ekleminde ağrılarım başladı ve hiç yürütmedi.Femur başı aveskuler nekrozu olabilir diye sintigrafi,kan tahlıllerı, mr, normal rontgen tetkıklerı yapıldı. Bursa Şevket yılmaz hastanesınde 1 hafta hastanede tedavie alındım iğne ilaçlarla agrılarım azaldı.Ancak biraz yorduğum zaman bacağımı kaldıramıyorum yürütmüyor gece uykudan uyandırıyordu. 1 sene sonra Uludağ Üniversitesi Romatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mustafa Güllülü Hiçbir ilaç kullanmamamı soledi.Nitekim hiçbir ilaç kullanmadan kalçamdaki agrılar hiç beni rahatsız etmicek kadar azaldı hareketlerım de fazla beni kısıtlamadı uzun surelı yurudugumde oturduktan sonra ilk ayaga kalkarken bi tutukluk yapıyor. Bu rahatsızlıgım surerken 2005 te sol dizimde soguk aylar başladıgında sol dizimde şişme oluyor sıcaklık artısı oluyor. Bu dizimdeki şişmeyi kalçam rahatsızken sol dizime yuklendiğim için tahrip oldugu uzerinde düşündüler.Kış ayı bitip Sıcaklar basladıgında dizimde ki şişme kalmıyor.3 sene bu şekilde devam etti.Suan 25.02.2007 tarihinde Uludağ Üniversitesi Kükürtlü FTR merkezinde tedaviye alındım.Sağ kalça için yine Femur Başı Aveskuler Nekrozu dediler dizimdeki şişliği buz tedavisi uygulayarak azaltmaya calıstılar ancak 2-3hafta şiş aynı seviyede kaldı ve sıcaklıgında bi değşiklik olmadı bana sapho ve as hastalıkları uzerinde tetkikler yaptıklarını solediler. Bu arada halen daha aknelerim mevcut yuzumde ve vucudumun değşik yerlerinde var.Bu tetkiker devam ederken akneler den biopsi yapıldı ancak sapho hastalıgı için negatif bi sonuc cıkmış.Siz ne düşünüyorsunuz??

(ornek 2 )

tüm moralim altüst oldu...o kadar insan kullanıyor bu ilacı,bu as hastalığını duyunca eminim bi çok kişi çok üzülecek.böyle bi riski olsa doktorlar göze alıp vermez roaccutaneyi..ben ilaca bağlamıyorum ...ama insanın içine yine de kurt düşüyo....
biri bi netlik getirsin lütfen...bende araştıra araştıracağım.

arkadaslar bu konuylaı ılgılı aylarca arastırdık bır suru belge bulduk ama doktorların bır kısmına kabul ettıremedık bır kısmıda kabul ettı almanyada aknelı cılt yapısına sahıp ınsanlardan deney roaccutana kullanılarak yapılan deneyde 4 hastaya sakroiletis teshısı konmus 2 yıl once olan konu oldugu ıcın web sıtesını bulamıyorum
ama bır sekılde bulucam her ınsanda bu gorulucek dıye bır sey yok fakat cok buyuk rısk ozellıkle spor yapan ınsanlarda kalcada agrı hıssettıgınız an ılacı bırakın
ben aylarca resmen surundum gırmedıgım emar sıntıgrafı bıle kalmadı ne ortopedıstler romotoglar vss basıma gelenlere ınanamazsınız allahtan bende kalıcı olarak kalmadı sakroiletis ve gectı ama kalanlarda var lutfen dıkkat edın ve bence sıvılceden mahvolsanız bılekullanmayın

9 insan benım bıldıgım bende dahıl roaccunata kullanıyo
ve kalca agrısı vss sakroiletis teshısı konuluyo
ve bunlardan 2 sı as ye cevırıyo ve bende dahıl olmak uzere 2 kısınınkı roaccutane vucuttan atıltıktan snr kalca problemı gecıyo
dıgerlerınde kalıcı kalıyo ve tanımadıgımız netten buldugumuz bır cok ınsan
bu kdrı sence tesaduf mu ?? ve yapılan bulunan roche acılan davalar sozkonusu yıllar once

ya bende de gece gündüz böyle ağrılar oluyo kemiklerimde ama kalcalarda ağrı derken ... yani neyi kastediosun biraz daha açıklarmısın...

ya bende de gece gündüz böyle ağrılar oluyo kemiklerimde ama kalcalarda ağrı derken ... yani neyi kastediosun biraz daha açıklarmısın...

şimdi canım öncelıkle sakin ol..
herkesde böyle bırsey olucak dıye bırsey yok dediğim gibi
sadece bir ihtimal olabilirde olmayabilirde

kalcanda oncelıkle hafıf bır agrıyla baslıyo
daha sonra kalca etlerın acımaya baslıyo
ve dayanılmaz boyuta ulasıyo
kısacası kalca eklemlerınde agrı hıssedersenn sana tavsıyem
ılacı hemen kes cunku benım 2.ayımda bu agrılar basladı o doktor bu doktor yurtdısı vss
ve ılacı hemen kestıler
ama ıste sakroiletis teshısı konulan ve daha sonra ankılozan spondılete ve sapho denılen baska bır ıltıhaplı romatızma hastalıgına yakalanan ınsanlar oldu onlarında nedenı
kalca eklem problemı basladıgı an ılaca devam edıp tedavıyı bıtırdıklerı ıcın.

Neslihan ŞENDUR*, Ekin ŞAVK**, Göksun KARAMAN*, Ö. Faruk ŞENDUR***,Z. Can KARAMAN****, Hüseyin BAŞAR*****
* Doç.Dr., Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji AD,** Yrd.Doç.Dr., Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji AD,*** Prof.Dr., Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon AD,**** Doç.Dr., Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyodiyagnostik AD,***** Dr., Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji AD, AYDIN

--------------------------------------------------------------------------------

Amaç: Akne ile lokomotor sistem ilişkisi 1959 yılından beri çeşitli çalışmalara konu olmuş ve genelde Akne konglabatanın seronegatif spondiloartropati ile birlikteliği araştırılmıştır. Çalışmamızda Akne vulgaris ile sakroiliak eklem hastalığının birlikteliği ve görülme sıklığının saptanması hedeflenmiştir.Metod: 380 Akne vulgarisli hastadan bel ağrısı yakınması olan 80'ni çalışma grubunu oluşturmuştur. Sadece bel ağrısı olan ve Aknesi olmayan 790 hasta kontrol grubu olarak seçilmiştir. Tüm olguların sakroiliak eklem grafileri, New York kriterlerine göre sakroileitis açısından değerlendirilmiştir.Bulgular: Akne vulgarisli olguların 13'ünde (%16.25) radyolojik sakroileit bulguları saptanmıştır. Bu hastaların 7'sinde bulgular bilateral sakroileitis şeklindedir. 790 kontrol olgusunun 55'inde (%6.96) radyolojik sakroileit gözlenmiştir. İki grup arasında sakroileit prevelansı açısından anlamlı bir farklılık vardır (t = 8.69 p<0.01). Ancak Akne şiddeti ile sakroileit arasında anlamlı ilişki gözlenmemiştir (t= 2.03 p >0.05).Sonuç: Bulgularımız hastalık şiddetinden bağımsız olarak Akne vulgarise lokomotor sistem değişikliklerinin de eşlik edebileceğini düşündürmektedir.

Anahtar Kelimeler: Akne vulgaris, Sakroileitis, Prevelans, Eklem tutulumu

Turkiye Klinikleri Dermatol 2002, 12:146-150

yanı söylemıs oldugum gibi akne problemi yasıyan ınsanlarda sakroiletis gorulme olasılıgı zaten var
roaacutane kas ve ıskelet sıstemınde degısıklıkler tendınıt vss gıbı yan etkılerı oldugu ıcın
bazı ınsanlarda bunu tetıklıyıp basa bela acabılıyor.

hmmmmm benim 5 ayım.daha bişi olmadı ama insan ister istemez korkuyo yani.bi sivilce için sağlığımızdan olmayalım diyo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…