Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
kızlar mrb ben burada yeniyim..forumları okudum çok yararlı şeyler var gerçektende...:)bende roaccutanecıyım..8gündür kullanıyorum yalnız aklıma birşey takıldı..roaccutanenin prospektüsünde tedavide toplam 120mg/kg alınmalıdır diyor tekrar etmemesi için aknenin..buna dikkat edeninz var mı kızlarr..örneğin ben 60 kiloyum.doktorum doktorum 30mg verdi sivilcem çok değil diye,ve 6 ay süreyle...prospektüste yazana göre 7200mg almam gerekiyor ama bnmki sadece 5400mg da kalıyor...aklıma bu takıldı bir kaç gündür..bukadar sıkıntıya katlanıyoruz bari tekrarlanmasın((((yorumlarınızı bekliyorum

kızlar... özellikle bu ilacı kullanıp akneleri geçip tekrarlamayanlar...acaba aldığınız toplam miligram bu hesaba göre uygun aralıktamı...azmı içiyorum ben yoksa?:'(cewap wericek kimse yokmu:1no2:

uygun doz ne olmalı onu bilmiyorum ama doktorların kişinin kilosuna göre ve sivilce yoğunluğuna dikkat ederek dozu ayarladıklarını biliyorum... sanırım sadece kilo baz alınmıyordur yine de söyleyim benim düşüncelerim bunlar yanlış bilgi vermek istemem:)

merhaba;

bu yazıyı arkadaslarımla beraber yazıyorum.
su anda bu ılacı kullanmıs olan 3 kişiyiz. ılacı bırakalı 2 yıl oldu ucumuzun de.
6-8 ay boyunca kullandık. ılacı kullanırken ya da bıraktıktan sonra herhangı bır kalıcı yan etkı olmadı.
ılaca ılk basladıgınızda 15-20 gun boyunca yenı sıvılce cıkmıyor. mevcut olanları kurutmaya baslıyor. sonrasında 15-20 gunluk donemde yenı sıvılceler cıkmaya baslıyor.
asıl sabır gerektıren donem o zaman baslıyor. sıvılce cıkartmasının amacı da vucuttakı ıltıhabı atması... ılacı kullandıgınız donem boyunca gözlerınızın ıcı ve ozellıkle dudaklarınız kurumaya baslıyor. ( gozlerın kuruması herkeste rastlanmıyor ) eczaneden sunı göz yası damlası alarak bu sorunu gıderebılırsınız. zaten doktor da bunu onerıyor.
gercekten de kullanırken ız kalıcakya da hayatta gecmez dedıgımız sıvılcelerden eser kalmadı. su an hıc bırımızın yuzunde iz yok.
dudak kuruluguna gelırsek ; en buyuk sıkıntı aslında bu. eczaneden bir dudak nemlendırıcısı alarak sorunu gıderebılırsınız. ama gunde 15 defa falan surmenız gerekıcek :roflol: ( vichy nin dudak parlatıcısı-nemlendırıcısını kullandık biz )
en cok onem vermenız gereken sey aylık duzenlı kan tahlıllerını yaptırmanız.
eger evlıysenız kullanırken ve kullandıktan 1 sene sonrasına kadar hamıle kalmamanız gerkıyor. bebegın gelısımıne olumsuz etkısı oluyormuş yoksa.

ılacı kullanırken doktorun onerdıgı yuz yıkama jelı ve nemlendırıcı kremlerı duzenlı olarak kullanmanız gerekıyor. ( biz la roche posay kullanmıstık bu donemde )

bu donemde bıraz daha duygusal olabılırsınız ve bıraz eklem agrısı cekebılırsınız.
ama bız bunların kalııcı hasarlara yol acacagını dusunmuyoruz.

ılacı kullanırken guneslenmeyın ve solaryuma ozellıkle sakın gırmeyın.
leke bırakabılıyor. 50-60 faktörlü gunes kremlerı kullanın ( doktor bize coppertone u vermıstı )
agda, epilasyon, lazer vs ..... tarzında uygulamalar yaptırmayın.
bu sure ıcınde makyaj yapmazsanız daha ıyı olur. zaten cılt duzelmeye baslayacagı ıcın cok da fazla ıhtıyacınız olmuyor.

en cok merak ettıgınız şeyi bılıyoruz aslında ;
ılacı bıraktıktan sonra hıc sılvıce cıkmıcak mı dıye dusunuyorsunuz....

%95 cıkmıyor dıyebılırız.
regl donemlerınde bır ıkı tane cıkabılıyor tabı kı.
cıldınızı gece-gunduz cok ıyı temızlemenız gerekıyor.
biz su anda amway ın 3 lü serisi var- yıkama jelı-tonık ve yag dengeleyecı nemlendırıcı-
onu kullanıyoruz.
sabah ve akşam duzenlı cıldı temızlemek cok onemlı.
işte boyle arkadaslar...
biz bu ılacı kullananlar olarak cok da kalıcı yan etkılerı oldugunu dusunmuyoruz.

herkese sıvılcesız gunler :teytey:

sizin adınıza mutlu oldumkaydirigubbakcemile5

böyle mesajları okumak bana büyük moral kaynağı oluyor... darısı başıma artık:lepi:

nihayet bıttıııııı..! bı hafta once hersey yolunda bı de su dudak kurumam gecse :) bı ay gecsın amelıyat oljam doktorlar ılacın etkısının gecmesını beklıolar...

Ben haftada iki gün 10 mg lık dozlar kullanıyorum. 8 ay falan oldu.Ancak alerjik bir bünyem olduğu için bu kadarını kaldırabild i vücudum.

slm kızlar bayadr girmiyodum bnde roaccutane kullandm 5 ay.ve cildim şu an kaymak gibi.pudra sürüuodum eskiden gelen bi alışkanlık olduğu için ama şimdi sürmeyi bile unutuyorm.görenler maşallah dio başka bişi demiolar.düzelme tedavi sonrasında da devam edio.nazar değmez inş. maşallah deyn arkadaşlrrrr.

yav benim 20 mg dı abim çok demişti 10 mg almıştık ilkini millet 40 mg kullanıyo:) kızlar inşallah bir an önce kurtulursunuz

ben sabah akşam olarak içiyorm 40 mg ı
bide arkadaşlar bişey sorcm gözenekler varmı sizdede var onlar için ne yapıyorsunuz :s

selammm :)
özledim sizleri.eskiden hergun bakardim, okurdum
8.ayim bitti ve hala devam ediyorum
olsun:)
sonuc iyi..
ben 30 mg kullandim hep oyuzden uzun suruyor biraz.7200mg tamamliycam
arkadaslar ay hesabi degil mg hesabi yapin mutlaka, sonra tekrar ederse hic aglamayin :)

benim 3.aydan itibaren kesilmisti ve cikmadi hic bakalim tamamen bittiginde daha guzel seyler bekliyorum...
ve tanriya sükrediyorum
hepize gecmis olsun yeniden
sorulariniz olursayazabilirsiniz

cnm ben de senn gbi 30 mg kullanıyorum 13.günümdeyim ben daha sen ne güzel mutlu sona yaklaşmışsın...doktor bana 6 ay dedi ama prospektüste yazana göre benmde 7200e tamamlamam gerekiyor ve ben de 8 ay kullanacağım doktor ne derse desin..okadar sıkıntıya katlanıp tekrarlaması çok kötü olur..gerçi bu muhakemeleri yapmak için çok erken:)) cnm hesaplarıma göre 7200 olmuş senn de neden uzatıyorsun tedaviyi merak ettimsositososito

valla bana mantıklı geldi çünkü yazın hap kullansan da kullanmasan da güneş,sıcaklık,dniz tuzu v.s etkilerle cilt kuruyor ve sivilceler önemli ölçüde sönüyor,ve roucotanne zaten cildi kurutan ciltte yağ bırakmayan bi hap ee sen bunu yazın da kullanırsan iyicene cilt kuruluğu olacak ve de gerek yok zaten güneş v.b faktörlerden ötürü...

dün doktora gittim arkadaşlar tedavimin bitmesine 2 ay kaldı:dance:
hap tedavim bitince krem tedavisi var daha ama yinede çok mutlu oldm:1rolleyes:
darısı sizin başınızasengözlerimebaksanab

bişey sorcam sizin kolosterolünüz yüksek değilse yağlı yememeye yinede dikkat ediyormusunuz ?? -tatlicadiarzu-

arkadaşlar roaccutane kullanırken yüzüm çok kızarıyo önerebileceğiniz gerçekten etili bi yatıştırıcı nemlendirici var mı)kaydirigubbakcemile

avene clean-ac denedin mi hiç? benim yüzüm kızarmıyo ama bu nemlendiriciden memnunum zaten doktor önermişti bana da.. roaccutane tedavisinde kullanılmak üzere üretilmişkaydirigubbakcemile5

avene clean-ac denedin mi hiç? benim yüzüm kızarmıyo ama bu nemlendiriciden memnunum zaten doktor önermişti bana da.. roaccutane tedavisinde kullanılmak üzere üretilmişkaydirigubbakcemile5

saol canım önerin için benim cildim çok kurmuyo özellikle kızarmayla ilgili şikayetim var dışarıya çıksam biraz güneş gelse yüzüme(güneş kremi sürdüğüm halde)kıpkırmızı oluyorum ve kapalı bi yere girince daha da belirginleşiyo kızarıklar onun için önerisi olan var mı

hmm... anladım aslında bi öneri çıkarsa bende yararlanabilirim...canım sen kaçıncı aydasın, ne zaman başladı bu kızarıklıklar:uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…