Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Arkadaslar merhabalar.

Ben bikac sey soylemek istiyorum bu ilacla ilgili. Oncelikle ben bu ilaci kullanmadim ama cevremde kullananlar cok var arti olarak da cevremde cokca saglik sektorunden insan var. Ki hepsi de alanlarinda son derece basarili her ilaca atlamayan insanlar.

Simdi bu ilac karacigeri ciddi sekilde zorlayan bir ilac. Ama soyle bir durum var; karaciger kendini cok cabuk yenileyen bir organ oldugu icin bunun belki de cok onemi yok. Sonucta 6 aylik bir periyodda kullanirken cesitli besin takviyeleriyle bu negatif etkiyi notrlestirebilirsiniz. Bu arada enginar karaciger icin ilactir bilginize.

Bir aile dostumuzun kizi bu ilaci kullandi. O da son care olarak secti bu ilaci -ki bu arada annesi doktor ve annesi kesinlikle itiraz etti.Neyse 25 yasindaki kiza da bisey diyemedi tabi. Kiz kullandi cildi duzeldi evet. Ki cildi gercekten cok kotuydu. Duzeldi. Aradan 3 sene gecti. Kiz evlendi ve cok agir bir dusuk yapti. Bu dusuk oncesi de uzun sure cocuklari olmadigi icin doktorlara tahliller falan yaptirdilar ki tahlillerde bisey cikmadi..Kiz da ailesi de ve de kimi doktorlar da bu tarz dusuklerin bu ilaca baglanabilecegini soylediler.

Simdi ben burda kimyagermisim gibi konusamam elbetteki. Sonucta cocuk dusurme vb etkileri konusunda ispatlanmis bisey yok. Benim kuzenim kullandi (18 yasinda - Erkek). Ki inanilmaz agresif bir cocuktur. Oyle intihar egiliminden falan korktu ailesi. Boyle bisey olmadi. Cildi de duzeldi. Bir de boyle bir tarafi var tabi.

Simdi ben size dilim dondugunce gozlemlediklerimi aktarayim dedim.

Benim cildim de maalesef problemli. Cok da yagli. Diana 35 kullandim bir donem. Cok da iyi geldi. O donem cok mutluydum. Ama kalici bir cozum olmadi. Bikac ay icinde tekrar cikti maalesef. Simdi bepanteneli topigi okudum. Bu aksam onu deneyecegim , bakalim. Umarim iyi gelir. Aslina bakarsaniz ben de dusunuyordum bu ilaci kullanmayi ama o kizin basina gelenleri dusundukce cekimser kaliyorum ister istemez. Sonucta soyle bir olay var kizlar; mucizevi ilaclar tehlike icerirler. Buna grip ilaci da dahildir, sivilce ilaci da dahildir. Bu ilac da mucizevi. Bu yuzden cekimserim acikcasi. Ki gercekten ihtiyacim da var.

İste boyle fikirlerimi paylasmak istedim. :)

Kendinize iyi bakin. Sivilcesiz, dertsiz tasasiz ciltler dilerim her birimize :)

:1hug: Bu paylaşım için teşekkür ederim canım,korkularında haklısın bende endişeleniyorum ilerisiyle ilgili ama burda okumuşsundur harika bebeklere sahip olan çok arkadaşımız var. Herkezin bünyesi farklı, ilaçın kesinlikle ağır yan etkileri var,son çare ve sonuç veriyor. Zaten tahlillerle sürekli kontrol altında tutuluyosun,bişeyler ters giddiği anda da doktor ya dozajı azaltıyo yada bıraktırıyo. Agresifleştirdiğine kesinlikle katılmakla birlikte bebek konusunda bence tüm suçu bu ilaca atmak doğru değil.şutarafagitti

Evet canım cok haklisin. Kesinlikle bunyeye gore degisiyor. Benim yazilanlardan ve gozlemlediklerimden anladigim cildi ve vucudu cok iyi bilmemiz ve takip etmemiz gerektigi. Ve maalesef insanin cildini bir tek yine kendi biliyor doktorlar falan degil.

Acikcasi ben yurtdisini bilmiyorum ama Turkiye'de henuz cilt konusunda ciddi bir ezberci hareket oldugunu goruyorum. Vucuda yapilan tahliller cildimize de yapilmiyor mesela. Mesela doktor bakiyor heh senin cildin yagli gel sunu kullan diyor ve kullaniyoruz (bu arada bu ilac hakkinda soylemiyorum ben harici kullanilan ilaclar icin soyluyorum; or: jeller, kremler, sabunlar)..

E bu durumda da ister istemez cilde surulen ilaclar tavsiye yollu kullanilmaya baslaniyor. Ben bugune kadar hangi cilt doktoruna gittiysem; bakti cildime tamam su iyidir dedi verdi kullandim. Yahu tahlil yok bisey yok. Ne malum. O zaman ben kullanan, benimle ayni cilt sorununa sahip birinden tavsiye alirim daha etkili olur.

Bu tur seylere de kiziyorum iste doktorlarda. Burda bir cok konu var. Bir suru insan doktorun verdigi bazi sivilce ilaclarinin daha kotu yaptigini soylemis. Doktorlar da birine iyi gelmis biseyi baskasina veriyor demekki. Demekki dogru duzgun incelemiyorlar cildimizi.

Hal boyle olunca harici kullanimlari atlayip hap turu ilaclari care gormemiz cok normal. Hatta bazen yan etkilerine ragmen bunu yapmak cok normal.

Ben sadece kullanacaklara sunu soylemek istiyorum; eminim dikkatlisinizdir ama daha dikkatli olun; tahlillerinizi eksik etmeyin. En ufak bi aksilikte doktorunuzun basina ekşiyin. Olur mu :1hug:

Son düzenleme:
selamun aleykum bende roaccutaneyı kullanıyorum 4. ayımdayım bı arkadasın tavsıyesıyle basladım onunki simdi bitti ve cıldı harıka ınanılmaz degışti inseallah bızımkıde oyle olur,aslına bakarsan bu kadar etkılı bı ılacta tabıkı bırazcık yanetkı olcak zaten 6 aydan fazla kullanılmıyor azcık sabret ve degişimi farket.

roaccutane bende bu ilaçtan kullandım liseye giderken ve suan yuzum bir bebk gibi tavsiye ediyorum kesınlıkle ben tıpa gitmiştim ve orda 6ay kullandım her ay kan tahlılı yapılıp oyle verdıler yanlız bundan 2tane kullandım kıloya gore verıyorlar zaten. 20 mg ve 10mg olarak kullandım ikisinide aynı zamanda içiyordum zaten antibiyotık bellı bi saaten sonra alınıyor .bu ilaçla bırlıkte A vitamını bulunan meyve ve sebzelerı tuketme demıstı doktor bana zaten vucutta istemıyor.bi arkadasımızında dedigi gibi gecırene kadar once yuzde agır bi tahribat yapıor evet ama sonrasında ialcı bıraktıktan 1-2yıl sonra vucut kendını yenıleyıp(bunun için Evitamını olan yıyecekler tuketın.(tavuk derisi birebir,fıstık)
ilacı içmeye basladıgın surecte zaten derınde degisikler oluyor deri sureklı atıyor kendını sureklı bir kuruluk bu kuruluklara baglı olarak kanamalar oluyor..
ruhsal bi etkısını gormedım (çok duygusal biriyimdir ve sizden okudum intihara kadar gitmesini eger olsaydı ben kesın ederdım )
doktor bana karacigerim bozuk oldugu için sivilcelerinde ondan cıktıgını soylemıstı yanı bu ilaç tek sivilceler için değil aynı zamanda karacigeri tamir etmek içinde etkılı o yuzden yan etkılerı olabılır mumkundur..

merhaba bir şeyler kafaam takıldı ...bu ilacı kullanma süreci bitince 1-2 yıl sonra mı tam olarak vücut kendini yeniliyor tam anlayamadım da ?? E vitamini tedavi sürecinden sonra mı??teşekkürler şimdiden..geçmiş olsun herkese...:Saruboceq:

valla canım benım için öyle en azından cunku ben duramayıp ucu cıkan sıvılcelerımın hepsını tek tek sıkıp yolmustum bundan dolayıda çok derin oyuklar olustu ve ben artık umidi kesmıstım boyle kalcam diodum artık.. ama 1 veya 2yıl sonra zamanı tam olarak bılmıyorum aslında zamanla deri kendını yenıledi ve suan diorum bu bir mucize hiç birsey kalmadı oyuklardan yenıden bebeksi bi yuze kavustum :) Evitamını derinin yenılenmesıne birebir oldugu için yazdım.belki tedaviyle birlıktede kullanılır ama benım aklıma tedaviden sonra gelmıstı yuzumdekı derin oyunları gorunce ( 2cm derinlik yani)
gecmiş olsun.. a.s.

teşekkürler açıklamanız için ..umarım istediğniiz gibi olurr cildiniz.. E vitamini saç,cilt hereşy için yani yaşlanmayı geçleştirici ve hücre yenileyici olarak kullanıyıorlar.. bence doğru yapıyorsunuz ...birazdan peelinge gideceğim buun sorcam geçrekten hepimize faydası olur ...

bu ilacı yenı kullanmaya baslayanlar hiç telaslanmasın cildim eskısı gibi olcakmı die sımdı sıze fotografımı eklıyorum sıfır makyaj ve dedım gibi oyunklardan eser yok.. :))) sadece dudaklarımın etrafında ketcap lekelri var :))))) (piknikteydıkte )
-------------------------------------

artık hangısınde çıkarsa ben hepsını yolladım :)
ilaca baslanıldıgında sabrsız davranmayın arkdaslar Eee gülü seven dikenine katlanır ..azıcık sabır edın ve mukemmel bir yuze ulaşın.. a.s.

Son düzenleme:
Benim de tedavim bitti 6 ay kullandım yan etkileri fazla olsa da ilaç etkili gerçekten eser yok şimdi inşallah hepiniz istediğiniz sonucu elde edersiniz geçmiş olsun hepinize

kızlar teşekkür ederim hepinizea.s.. insan bu ilacı kullanırken cildinin güzel olacağına inanamıyor. sonrasını kestiremiyor en azından ben böyleyim. cildimin pürüzsüz olucağına dair hep şüphelerim var 3,5 ay oldu ve iyileşmeler istediğim gibi değil. ama görürüyorum ki bir şekilde hep iyileşmiş, merakla bekliyorum sonunu bakalım:lepi:

benimde 1. ayım bitti kan tahlili yaptırdım ve sonuç eskisinden bile iyi çıkt aman nazar değmesin doktorum 4 ay kullanmanın yeterli olacağını söyledi inşallah sonuç güzel olucak

ben bu ilaçla ilgli iyi şeyler duydum diyemem iç organları kurutuyomuş cildin yağını alırken gebe kalmakta ilaç bittikten 6 ay sonra olabiliyormuşvs...

evliler için bisey diyemecem ama bekarken kullandım ben acıkcası..
hayırlısı diyeyım sizin içinde.. a.s.

canım msn adresini tekrar yollarsan kaydedeceğim yeni alabildim msn adresi diğerinde bi problem çıktı.

ben kullandım 2 ay aslından devam etmem gerekiyordu ihmal ettim bıraktım.yine eskisi gibi oldu cildim.kullandığım sürece cildim çok güzeldi hatta saçlarımın dökülmesi bile azalmıştı bırakınca 2 hafta sonra eski haline döndü çünkü doktorum 6 ay kullanman gerek demiş idi.yine başlamam gerekiyor ama üşeniyorum doktura gitmeye :))

merhaba arkadaşlar bende dün başladım bu ilaca şimdilik bir iki sivilcem çıktı ama çok dert etmiyorum düzeleceğine inanıyorum çünkü. doktorum tahlillerime baktı iyi, başlayabiliriz dedi. bende daha öncesinde çok ilaç denedim ama sonuş alamadım inşallah bu kez olacak gerçi çokda değil sivilceler ama yinede rahatsız ediyo beni. ban birde gece yatarkın sürmem için benzamycn verdi doktor kullanan var mı acaba.

Bu konunun tamamındaki yorumları okudum nerdeyse. Önceki sayfalarda kullandığını yazanlar olmuş. Sanırım sivilcenin çıkış ve sönüş arasındaki zamanı kısaltıyo.

ben de 3 gündür kullanıyorum.ne zaman etkisini göstermeye başlar bilmiyorum.ellerim ve bacaklarım kaşınmaya başladı şimdiden.ilaçla ilgisi var mı bu kadar çabuk etki gösterir mi acaba yoksa psikolojik midir?sürekli yan etkilerini okuyup duruyorum bende ne zaman ne çıkıcak diye bekliyorum adeta.

ben 2 sene önce başlayıp 8 ay kullandım bu hapı... geçen sene aralık gibi bıraktım... 8 ay boyunca hiç problemim olmadı fakat şu an başladığım noktadayım... ilk başta nasılsa aynı sivilceler geri döndü... iltihaplı büyük büyük yüzüm sivilcelendi... biri sönmeden biri çıkıo... ben bu ilacı boşunamı içti((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…