Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

herkesde aynı etkiyi yapıo heralde başlarda kaydirigubbakcemile3

bu arada dün göz doktoruna gittim sabahları gözlerimi açamıyodum yapışıyodu resmen kuruluktan. İltihaplanma artı kuruluk dedi doktorum günde 4 kere üç ilaç damlatıyorum yatarken de bebe şampuanıyla temizliyorum. bi sivilce için bu kadar eziyet çekmeye değer mi dedi doktor eğer bu sorunu yaşasaydınız cevabımı merak etmezdiniz dedim kim duysa ilacı kullandığımı tepkisi moralimi bozuyo beni anlayan kimse yok ki senağlamasenağlama

Lizzzcim doktora çok güzel cevap vermişsin bence. gerçekten de insanlar bu sorunu yaşamadıklarından oldukça basit buluyorlar. insanların yapıcı olmak yerine yıkıcı olmakta neden ısrar ettiklerini anlamıyorum. bende senin gibi aynı sorularla karşılaştım. yüzüne ne oldu? ne kötü olmuş? değer miydi bu kadar eziyete? bunun gibi sorular. sanki ben bilmiyorum bu soruların cevaplarını, ben fark etmiyorum cildimin durumunu. ama artık kimin ne dediğini önemsemiyorum canım, ben bir karar verdim ve arkasında duracağım, kimse de beni yıldıramaz diye düşünüyorum. eminimki hepimiz bu süreçlerden daha güçlenerek çıkacağız, sonunda güzel günler vara.s.

gercekten cok sinir bozucu.helebunu birde yardim istedigin doktorun söyluyosa.. inanamiyorum insanlara..bazen cok saygisiz oluyolar..yasadiklarim geliyor aklima bunlari okuyunca..

10.ayimin icindeyim..1200mg kaldi..ilk zamanlar neler cektim..ama öncesindede cok daha kötüydüm..ilactan 3-4- ay sonra baya bi duzelme vardi yuzumde hic bi arkadasim zahmet edip iyi gelmis yada geliyo demedi..ben sormak zorunda kaliyodum..yasadigim sikintilari anlamiyorlardi..
ama hepsi geride kaldi..saat basi dudak kremleri, göz capaklari,stres, ciger gibi mosmor bi yuz.kuruluktan kasintilar yaralar,sac dökülmeleri ve daha bi sürü sey..
kesinlikle degdi arkadaslar
kesinlikle
hic kulak asmayin
sizi asla anlayamazlar..
sivilceler varkende sikinti cekiyosunuz..bunun en azindan süresi var
bikac ay sabrediceksiniz sadece
:lepi::enbuyukkk:

slm kızlar ben ilacı bırakalı 1.5 2 ay oldu sivilceler gitti izler için finacea jel kullanıyorum izler için cildimdeki izler kıazırıklıklar da gitti tam 6 ay kullandım 40 mg olarak günde bırakığım günden beri hiç sivilce falan çıkmadı sadece sabredin geçiyo iz falan da kalmıyo

ben izler için çok endişeliyim.o kadar çok iz var ki siviceler gitse bile izler kalıcakmış gibi geliyo bana.yani yüzüm yine berbat olacak sivilcelerin geçmesi yetmiycek

esmer_güzelİM senin izlerde roaccutane kullanırken azalma oldu mu yoksa o bitip jel kullanınca mı düzeldi? :çok üzgünüm:

canım bendede aynı dert var lekelerle başım belada. Yüzümde öle aşırı sivilcelenme olmuyo ama her çıkan sivilcenin lekesi kalıyo. Hatta bi ara yüzüm aniden sivilcelendi hemende geçti ama hepsinin lekesi kaldı. lekelerin geçiceği varsada yerini yeni sivilce aldığı için geçemiyo. Bu yüzden sanırım çıkan ve çıkacak sivilcelerden kurtularak lekelerin de geçmesini kolaylaştırırız diye düşünüyorum. Ben şuan 2. ayımdayım ve sağ yanağımda 2 sivilce var sadece ama pudra sürmediğimde sanki sivilceden görünmüyo yanaklarım. Oysaki leke onlar. senağlama

ben daha bir hafta oldu kullanmaya başlayalı.önümüzdeki haftalarda iyice sivilcelerim artarsa bi de onların izleri olucak senağlama dediğin gibi lekenin gitmesine fırsat kalmadan yeni sivilceler çıkıyo üstüne...tamamen biterse sivilceler belki zamanla gider lekeler de...
aslında bu ilacı kullanırken cilt kurumaya başlayınca yavaş yavaş soyulup lekelerin de gideceğini düşünüyodum ben ama öyle bi etkisi olmuyo galiba?
Lizzz sende öyle bi etkisi oldu mu hiç?
bi de aşırı sivilcelenme oluyomuş o ne zaman oldu sende ne kadar sürdü?

canım ben o aşırı sivilcelenme dönemini yaşamadım yani 5-6 tane çıktı sadece ama 2. haftada başladığını biliyorum. İlk ay 30 mg kullandım 2. ay 50 mg ı kullanmaya başladıktan 3-4 gün sonra yüzüm soyulmaya başladı. Özellikle sivilce olan yerlerin üstü. Güneşten yandığında kollarını falan kavlarda soyarsın yer yer soyuk görüntü oluşurya aynı o şekilde oluyo. Lekelerim de mesela burnuma yakın yanak bölgelerim çok kırmızıydı o görüntü silikleşti ilk başlarda senin gibi geçeceklerine hiç inanmıyodum görünce inandım ancak :)
Bide kolesterolüne çok dikkat et benim ilk değerlerim çok düşük çıkmıştı bende yediklerime hiç dikkat etmedim. ilk ayın sonunda fırladı tabi değerlerim. senağlama yani bu ay sonuçlarında ilacı bırakmam gerekebilir senağlama

arkadaşlar ben 4. ayıma girdim.özellikle 2. ayda öyle bir arttı ki sivilceler anlatamam!heryerimden fırladı!bi de ben bi hata yaptım: 1. aydayken gittim epilasyon yaptırdım ve derim kalktı!kaç gün yandım ilaç falan sürdüm.sirle yani.sakın ha yaptırmayın!şuan 4. ayıma girdim ama yüzümde lekeler çok.sivilce çıkıyo sonra leke bırakarak geçiyo.çok endişeliyim bu konuda.bir bilen varsa bana açıklayabilir mi?geçmeme durumu var mı bu lekelerde?benim önceden bu kadar lekem yoktu ya!şimdi kalıcı gibi sanki.yada ben kafayı yedim düşüne düşüne pudra sürünce pürüzsüz oluyo evet.zaten elleynce de pürüzsüz gibi artık.doktor en az 6 ay kullancaksın dedi
nolur uzun süre kullananlar söylesin bu yeni ve eski lekeler geçecek mibi de çukurlar.bi de şunu sorcam makyaj roaccutane etkisini bozuyor mu?

arkadaslar benimde sirtimda akne var hemde cok bunun icin bi kac doktora gittim ama bana hep lösÿon kremler falan verdi özel akne icin etkisini gördümmü he iste ancak bu ilaclari biraktimmi tekrar geri geliyor. doktorum bana roaccutane hic yazmadi ve bahsetmedi acikcasi bende kullanmayi düsünmüyorum hap olarak akne ve sivilcelere karsi diane-35 ve yasmin adli haplar etkiliymis ancak bunlarin yan etkileri cok fazla yani hormonlu bu yüzden banada cok pratik gelmiyor. akne ancak kendiliginden gecermis sen ne yaparsan yap.

Bende roaccutane kullandım. Doktor kontrolünde kullanılması gereken çok ağır bir ilaç. Çok fazla yan etkisi var ben psikolog desteği almıştım dikkat dağınıklığı yaptı bende. Bir türlü işime konsantre olamıyor hata üzerine hata yapıyordum. Neyse ki doktorun verdiği ek ilaçla önelenebildi.
Doktorlar bu ilacı son çare olarak bu ilacı veriyorlar. Normal ergenlik akneleri için ağır gelir çünkü. Benim karaciğerim problemli olduğu için yağlanma fazlaydı ve bu ilaç yağı içten kuruttu sivilceden görünmeyen suratım 8 ay sonra bebek gibi oldu :) iz de kalmadı iltihaplı gibi çıkardı. Şu anda tek birtane bile yok. Bir daha da tek dük dışında sivilce çıkmaz çok şükür.

esmer güzelim, seninle beraber gidiyorduk hatirliyorum..sen bitirdin ben devam ediyorum daha düsük dozda kullandigim icin..son paketim:teytey: gecmis olsun esmer güzelim

pnkllr, ilac kullanimindada azalmalar oluyor..kendi adima benim oldu epey bi azalma..ama okuduklarimdan anladigim kadariyla ilac bittikten sonrada cild kendini yenilemeye,tedavi etmeye devam ediyormus.. buarada makyajin hic zarari yok tedavide..ama ilk zamanlarinda ve ozel gunler olmadigi müddetce makyaj kullanmamak en iyisi

sevgiyle kalinkaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:
mrb arkadaşlar,
yaklaşık bi hafta önce doktora gittiğimde isteğim üzerine bende bu ilacı aldım ama henüz kullanmaya başlamadım.çünkü ben üni de okuyorum ve yorumlarınızı okuduğum kadarıyla cildi çok kurutuyo açıkcası bende bunu göze alamıyorum.kullanan arkaşlar acaba bu kuruluk ilacı kullanma süresince mi oluyo yoksa bi süre sora düzeliyomu.benim için önemli bi nokta..

canım bende üniversitede okuyorum. eğer birşeyleri göze alamazsan hep ertelersin, hep bir neden bulursun bunu yapmak için. ayrıca benim cildim rahatsız edecek kadar kurumadı, çok kurursa da zaten nemlendiriciyle önlem alabilirsin. diğer arkadaşlara da sormak lazım kuruluk çok etkilemiş mi onları? çünkü her vücut ilaca farklı tepkiler gösteriyor. yine de çok büyütmemek lazım diyorum, başlayınca devamı geliyor neticede. hem ne demişler zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır:lepi:

bende ünv. okudugum için 2 yıl boyunca erteledim. Şuanda keşke ertelemeseydim diyorum. Bence ertelemeye devam edersen sende pişman olucaksın. Kurumayı bi şekilde halledersin nemlendiriciyle hiç korkmaşakkıdı

merhaba,
ben kullandım,dikkat dağınıklığı ve psikolojik desteğe gerek kalmadı bende .sanırım bu insanın psikoloji ile ilgili,bende üniversite okurken kullandım.ancak bi doktor bana bu ilacı yazan doktora çok kızdı,kendi kızı olsa yazarmıydı hemen bırak dedi.daha sonra ablamın arkadaşı bu ilacı kullandığını ve kemik erimesi ortaya çıktığını ve imza atarak bu ilacı aldığı için dava edemediğini,üstelik bu ilacı bilmem ne kadar yazan doktora ilaç firmasının amerika gibi ülkelere tatile yolladığını söyledi.
böylece bende kullanmayı bıraktım.kullandığın sürece sivilcelerim kurudu.ancak gene ara ara çıkmaya devam ediyor.sanırım bunu kullananın şansına....
ben sağlığımı riske etmek istemedim.

ben 8 gündür kullanıyorum bu ilacı.üni de okuyrum.bari iş hayatına başlamadan kurtuluyım şu sivilcelerden dedim kullanmaya başladım.ama dünden beri öyle çok sivilce çıktı ki yüzümde, önümüzdeki günler bırak okula gitmeyi evden bile çıkamıycam galiba :çok üzgünüm:

kızlar lütfenn yardım edinnÇok üzgünüm çoook

uzun süre kullananlar ben 65 gün dür alıyorum bu ilacısenağlama

acaba adet düzensizliği yapan arkadaşlar oldumu aranızda 40 gündür adet olmuyorum..
göğsüm şişmiş(benim regl dönemimde şişer ve ağrır)sancımda var ama olamıyorum ilaçtanmı acaba diyorumsenağlama

dr.görüştüm ama ilaçla alakalı değil dedi korkuyorum..senağlama

soriyim dedim sizlere lütfen yardım edin.belim zaten ağrıyor ilaçdan dolayı bide adet sancım var ama olmuyorum anlamadımsenağlamamirmirmirmirbenneyaptımki

nudem ben yasamadim öyle birsey..öyle bir etkisi oldugunuda sanmiyorum.gecmis olsun..

tugbacim cok ciddi kötü bi kuruluk olmuyor..evet kuruluk tedavi boyunca devam ediyor..ama sivilcelerin azmasi kurulugun artmasi kisa bir süre oluyor (1 ay) sonraki kurulukcok kötü degil..bir ayda sabredebilirsin..okurken bu ilacin en olumsuz etkisi dikkat konsantrasyon bozuklugu ve stres olabilir..Allah yardimciniz olsun

canım bende de olmuştu geçen ay. normal düzenden baya bi sapma olmuştu. bu ay daha olmadım o yüzden bilemiyorum. ben ilaçtan olduğunu düşünmüştüm doktorun alakası yok demiş. canım bu arada ben 4 ayın sonundayım. 3. ayda oldu bende gecikme.a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…