Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Kızlar bıyıklar için napıyorsunuz peki ?

:1no2: valla sakın ağda yapmayın, derim ben. Daha önce de demiştim... Bütün deriniz kalkıp geliyo. Ben yapmıştım o hatayı, ve bir hafta kabuk bağladı. gerçi doktorun uyarmıştır heralde. Belki iple aldırabilirsin ama bilmiyorum. :uhm: ben hiç denemedim. genelde cımbız kullandım. Ama tabi yüz için diyorum ( bıyık bölgesi ), gerçi genel olarak vücudun geneli kuruyup, hassalaşıyo. ama dikkat et derim.

selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım benim doktorum bu ilacı bana 2 sene önce vermşti. 2 sene önce başladım 1. kutuya sonra bitirmedn çok dudak kuruluğu oldu bıraktım ama bugünlerde sivilcelerim çok arttığı için doktora gittiğimde bir kere daha verdi roaccutane'i. artk sonuna kadar kullanmaya karar verdim 5. kutumu bitirdm 6. kutuya başladım günde sabah-akşam 20 toplam 40 mg. alıyorum. benim sivilcelerim çok fazla olduğu için hala çıkarmaya devam ediyor. her ne kadar hala çıkıyor olsa da renkleri iyice açıldı kırmızılıklar kalmadı glişme var aslında ama işte hala çıkıyor maalesef. Okuldaki arkadaşlarım bana geçeceğini onların da arkadaşlarınn kullandğını ve yüzlerinin bebek gibi olduğunu söylüyor benim de var tanıdığım kullnanlar. Kesin çözüm diyorlar inş. geçicek hepsi =D ben daha tedavimi bitirmediğim için kesin bir şey söyleyemiyorum ayrıca tedavisi biten arkadaşlar varsa yazabilir mi? Merak ediyorum acaba benim gibi 6. kutuya başlayıp da hala büyük sivilcesi çıkan var mı diye..

Son düzenleme:
ben de senin gibi iki kez kullandım. Bi dokuz yıl önce kullanmıştım. Bi de yeni bitti, yani 5 ay olmuştur bitireli. gene geçti çok şükür ama, biraz izler kaldı. Sivilcelerin geçmesine gelince,kaydirigubbakcemile5 onu sen daha iyi bilrsin, daha önce kullandığında ne kadar sürede geçmişti? Benim 3. ayda geçti çıkmaları. Ama beence tekrar bu ilaca başlaman çok iyi olmuş. Bana dr. ilkinde yeterli dozu tamamlamadığın için yeniden çıkmış olabileceğini söyledi. O zaman da 6 ay kullanmıştım, bu seferde 6 ay kullandım. Gerçi ikinci kez kullanmaktan biraz çekindim başta, ama bunun başka çözümü yok biliyorum. Yaklaşık bir buçuk yıl önce benim de yeniden çıkmaya başladılar. Tek tük çıkyolardı önce ama çıkanın yerinde iz kalıyodu benek benek. Sonra artmaya başladı ve sivilcesiz bir günüm bile geçmez oldu. gittiğim dr.lar aynı sendeki gibi başka başka şeyler verdiler önce, deneme tahtasına döndüm. Bu daha da sinir bozucuydu. Daha önceden roaccutane kullandımı duyunca dr.lar hemen yazmadılar bana bunu. Sonra nihayet biri direk kendi bana roaccutane'dan başka çözümün olmadığını söyledi. Ve bölece tekrar başladım. ilk üç ay aynen çıkmaya devam ettiler. Sonra bir gün aniden hepsi kesildi. Lekeleri kaldı. İlk başta daha belirgindi lekelr, giderek hafifleşti. Şimdi şükrediyorum, inşallah bi daha çıkmazlar.
Umarım sen de sonsuza dek kurtulursun. Ama çok iyi etmişsin tekrar başlamakla. bak sakın wazgeçme, biliyosun bünyeden bünyeye değişir etkisi. Belki sende etkisi daha geç olacak, belki 4. ayda, belki 5. ayda kesilecek, ama kesilecek. Sen sadece düzenli iç, hergün aynı saatte: bu ilaç sivilcelerden dha inatçı çünkü... Geçmiş olsun şimdiden :1hug:

kızlar ben kullanmaya başlayalı tam18 gün oldu şimdiden yüzümün sivilcesiz yerleri parlıyor mutluyum. acaba bu ilaç bittikten sonra cildimizin tipi değişir mi ? örneğin benim ki yağlıya dönük karma . öyle mi kalır yoksa karma olabilir mi? bilen varsa lütfen cevaplar mı?:1hug:

kızlar benim aken problemim yok ama cildim çok yağlı, gözeneklerim açık ve ciddi şekilde siyah nokta problemim var. özellikle burnumun üzerindekiler çok çirkin duruyor.. ne denediysem fayda etmedi:1no2: zaten bir cilt bakım uzmanı da var olan siyah noktaları geçirecek bir ürün yok sadece yenilerin çıkmasını engelleyen ürünler var demişti.. acaba dermatoloğa gitsem siyah noktalarım ve gözeneklerim için bana düşük doz roaccutane verirmi? yada aranızda bu sebeple kullanmış olan var mı?

Düşük dozda olsa ilk etapta sivilcelerin çoğalıcak. Tedavinin sonunda siyah noktalardan kurtulucaksın ama leke sorunuyla uğraşıcaksın bu seferde.. Riske değer mi? Bide düşünsene ilk aydan sonra değerlerinde artış oldu ve bırakmak zorunda kaldın ilacı. Kabus gibi gerçekten. Benim fikrim değmez..

selamm roaccutane yandaşlarıı benim 2.ayım bitti suratım mayın tarlası gibi ıyy ıyy hakkatenn ama takmıyorumm geçicek biliorumm iş yerinde bile destek weriyolar bana bnmkiler iltihaplı büyük we sonucu yara yara gibi oluyo ama inşallah iz kalmazlar :Saruboceq:

Kızlar bıyıklar için napıyorsunuz peki ?

Merhaba Arkadaşlar roaccutane'yi en iyi bilgilerle bu forum sayesinde yaşanmış örnekleri okuyarak tanıdım.Gördüğüm kadarıyla ilacın tepkimeleri herkezde birbirine yakın ama sonuçlar farklı zamanlarda gelişiyor.Benim ilaca başlayalı henüz 1 Ay 15 Gün oldu 30 mg başladım ve 4 ay sürecek,1.ayda burnumun ucunda ve sırtımda birkaç iri sivilve oluştu hiç ellemedim ama hala tam olarak geçmedi tam burun ucunda olduğu için sanırım kırmızı ve ucu hafif çıkık durumda.İnsanlar ilk gördüklerinde aşırı tepkililerdi ama ben her aynaya baktığımda gülümseyerek gerçekten komik olduğuma inandım ve önemsemedim.Ağda konuşunda maalesef büyük bir gaflete düşüp bıyıklarıma sir yaptım,sağ ve solda ufak yanık izi gibi izler oldu yanma acısıyla bepanthene merhem kullandım ama iz kalacak ve kabuk bağlayacak gibi görünüyor.1.Ayda buruniçi pembemsi çok az kanamam oldu onun için doktorum mükemmel bir merhem verdi rınopanteına,dudaklarım yarılmıyor ama sürekli deri değiştiriyor onun içinde bepanthene merhem kullanıyorum.Yüzüm zaman zaman kaymak gibi zaman zaman pul pul oluyor,maalesef önceki izlerim mevcut.Aklıma takılan 2 şey var biri doktorum yüzüm için kesinlikle nemlendirici kullanmamı istemedi,ikincisi ise 4 ay sürecek olan tedavi bildikleriniz doğrultusunda sizcede kısa bir süreç değilmi?Tedavi sonrasında toplam alınan doz sizlerde kaç mg???Hepimize sağlıklı,sivilcesi ve lekesiz bir yaşam diliyorum...kaydirigubbakcemile5

Hayır:1no2: değişmez. sadece ilacı kullanırken değişiyor, cildini kurutup siyah noktalardan arındırıyor. Ama tedavi bitip ilacı bırakınca cildin 2-3 ay sonra eskiye dönecek.

a.sMerhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım,daha doğrusu katılıcam :1rolleyes:Arkadaşlar bnde roaccutane'yi kullanmayı düşünüorum.Şu ana kadar sivilcelerim için hangi ilacı kullandıysam fayda etmedi:1no2:..bi arkadaşımın tavsiyesi üzerine roaccutane'yi doktoruma yazdırmayı düşünüorum.Ama sanırım kan testiyle veriolarmış,ve her ay bu testi yaptırmam gerekiomuş..Ve araştırmama görede birçok yan etkisi varmış,bunlar beni epeyce korkuttu:1shok:!!Ama kullananlar da kesin düzeldiini sölüolar,inş. bnmde öle olur.Siz kullanan arkadaşlarım lütfen yaşadıklarınız ve bildiklerini paylaşırsanız çok sevinicem çünkü çok karasızım artık bu ilaç bnm son çarem inş.sivilcesiz bir hayat yaşarım artık.Bu arada bnm cildim çok yağlı ve yüzümdeki sivilcelerim kırmızı ve büyük çıkıyor.yüzümde lekelrim de var ama bnm için en önemli olan yüzümdeki açık gözenekler,iğne gibi delikler var:çok üzgünüm:.Ya bu roaccutane delikleride geçirirmi?:çünkü bu bnm için gerçekten sorun..Ve sizilcelere gerçektn çözüm mü?yan etkileri çok mu?:bboŞimdiden cvplarınız için teşekkür ederim..herkese sivilcesiz günler!!!

bende aynı senin gibi düşünüyodum erteledim ama sonunda kullunıyorum ve kesin çözüm.sivilcem hiç kalmadı.şu anda 6.ayımdayım ve yanetkilleri kendini iyiden iyiye gösteriyor.bende en kötü etki kemiklirimin ağrısına dayanamıyorum.iyi düşün derim.ama dr un dediklirine uyarsan sorun olmaz sanırım.bol bol su iç ayrıca.geçmiş olsun

Nick'ine bayıldım ofyaofff kaydirigubbakcemile3 Kararsız olmakta çok haklısın.Ben 4 yıldır yaptırdığım tüm hormon tesleri ve araştırmalar neticesinde sivilcelerimin tamamıyle strese bağlı türediğinin sonucuna inandıktan sonra başladım.Doktorumun söylediği en hafif akne vulgaris hastalarından biri olduğum ancak çıkan sivilcelerimin aşırı leke bırakması beni rahatsız ettiği için tüm yan etkileri hiç düşünmeden başladım.Olumlu düşünüp olumlu sonuç alabilmek için.Klasik dudak kuruluğu oluyor sık sık nemlendirirsen bir sorun yok,Burun içi kurumadan dolayı ufak bir kanama oldu bende onunda önlemi var zaten ama tek sıkıntı çektiğim 3 günlük bir konu dikkat dağınıklığı ve unutkanlıktı işimi fazlasıyla etkiledi bu süreç dahi.Dışarı çıkamayacak bir durumda değil yüzüm aksine insanlar renk geldiğini ve daha taze göründüğünü söylüyorlar.:CüvCüv:tabiki pullanma oluyor ama doğal bir durum ilaç a vitamini depolanması ile cildi soyarak ve deri altındaki yağ tabakasını kusarak tedavi ediyor.Benim başladığım günden bu yana ufacıcık bir 'keşkem' olmadı.Senin cilt tipin anladığım kadarıyla çok daha ağır bir durumda hergün aynaya baktığında mutsuz olmaktansa 4-6 ay çekeceğin sıkıntıyı gözünde bu kadar büyütmemelisin bence :lepiaima Herşey Çok Güzel Olacak diye Düşün....Bak nasılda gerçekleşiyordelikafadulden

ben de roaccutane kullanıyorum,
4.ayımdayım ama doktor biraz ara vermem gerektigini söyledi,
gözlerim agrıyodu, göz için jel verdi.
10 gün sonra tekrar gidicem. bakalım ne olcak..
bu hapın yan etkileri gercekten cok,dudakları, elleri acaip kurutuyo
dudaklar için bepanthen , ellerim içinse excipial lipo kullanıyorum..
şimdi benim yüzümde cok kuruyo,
cildim için ne kullanıcam ben ya.
excipial lipo cilt için de kullanılır mı?
erkek arkadsm ve ailem başta olmak üzere bu hapı kullanmamam gerektgni, ihtiyacım olmadgnı söylüyolar.
aslında gercekten sivilce yok bende ama izleri cok. bide tabi siyah noktalar, ara ara siyah noktalar kaybolmuş gibi hissediyorum,
yerini koca koca gözenekler alıyo. buna da cok sinir oluyorum..
yüzüm için denemedgimi sey kalmadı. artık cok sıkıldım yüzümle ugrasmaktan (
kil maskesinden, sebamede,moosa kadar herseyi denedim ama istedgm gibi sonuç vermedi hiç biri..
arkadaslar sizler ne önerirsiniz bana..
ben bu bu izlerden ve siyah noktalardan nasıl kurtulabilirm??
bide hangi nemlendiriciyi kullanıyosunuz???

Son düzenleme:

Öncelikle hepinize cvplarınız için teşekkürler!Demek sdne kullandın ve hç sivilcen kalmadı,süper bişey bu ya:1rolleyes:!!inşallah bnde kullandığımda snn gibi olumlu sonuçlar alırımyerimseniben...Ya bu arada bu ilaç kullanımı için bi yaş sınırı varmı??

cvp için teşekkürler..evt galiba bnm de stresten çıkıyolar..ya bide bn sivilceleimi sıkmadığım halde sivilcelerim olduktan sonra yani kndi kndine patladıktan sonra delik kalıo,bunlarıda geçirirmi bu ilaç?!!EVt,Bu ilaca başlama kararı aldım!!ve en yakın zamanda kullanacağım!!Hepinizi gelişmelerden haberdar edeceğim..Bide sen dikkat dağınıklığı yaptı 3 gün demişsin,ya bn okula gidiorum:bbo:böyle bir yhan etki yaparsa bittim demektir :çok üzgünüm:Burun kanaması da mı yapıo??OOf bilmiorum napcam ama snnde dediin gbi olumlu düşünmeliyim..Şu yüzümdekiler geçsinde ne olursa katlancam artıkşutarafagitti

mrb oofyaoofsırnaşık şey bende 4 yıldır hiç bir sivilcemi ellemeden geçmelerini bekledim ama maalesef seninki gibi bir sonuç çıkıyordu ortaya çukurlar ve morlaşmış lekeler.şimdi eski izlerimdeki o koyu renkler bile pembeleşmeye başladı deri değiştirdikçe bu kadar kaygılanma aspirinin bile yan etkileri varken böyle mucize bir ilacın etkileri bu kadar korkutmasın arkadaşlar sizi.Doğru dr ve periyodik tahliller sonucu kollesterolünüzde bir sorun olmadığı sürece bir sorun yok bence evet dikkat dağınıklığı yaptı ama sadece 3 gün o dönem çokta hassas bir dönemdeydim beynim fazlasıyla doluydu belkide ondan kaynaklandı.Yaşın için erken olabilir yalnız bu konunun kararını tahlillerin sonucunda ancak dr'un verebilir.Çok üzgünüm çoook ben 4 yılın sonunda yaşadığım sıkıntıyı 4 aya sığdıracağım için çok mutluyum üşenmeyip dudaklarımı bepanthene'liyorum göz kuruluğum olursa suni gözyaşımı damlatıyorum burnumda kuruluk olursa burun merhemimi kullanıyorum hiçbiri de beni yormuyor,aksine mutlu oluyorum çünkü hergeçen gün daha bebeksi temiz bir ciltle uyanıyorum sabaha:hooray:

teşekkürler riddim,bnde pazertesi günü gidip bu ilacı yazdırıcam...Ama ilk 4 ayda çok çıkardığını sölediler,okullar kapandıktan sonra mı alsam die düşünüorum,arkadaşlarımın yine yüzüme ne olduunu sorcaklarını biiorum:çok üzgünüm:artık bıktım bu sivilcelerden!!inş. bir an önce kurtulurum...durumlarımdan sizi haberdar edeceğim,hepinize sivilcesiz günler diliorum sırnaşık şey

oofyaoof sivilcelerinin çok ii durumda olmadıgını söylemişsin. 2-3 ay belki biraz daha kötü olucak ama iyileşme sürecine girdikten sonra her geçen gün aynaya daha mutlu bakıcaksın. Bu birazda senin kendine güveninle alakalı. Ne durumda olursan ol kendine güven. Daha umutlu ol. Mesela ben aştım kendimi. Sivilceleri bi kenara bırak kaşlarımı biraz incelttiğim için uzatıyorum orman gibiler ve ben böyle ortamlara bile giriyorum :) Dikkat çekenin sivilcelerin olmasına izin verme.
Bu arada pozitifliğimi birazda lotf a borçluyum çok teşekkür ederim canım

tatlım roaccutane tedavisi kış aylarında tavsiye ediliyor genelde,deri hassaslaştığı için yazın güneşten korunman daha zor olur ve güneş leke yapabilirlaelaelaelaelae

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…