Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
sana aynen katılıyorum gorkem..doktorum bnmde sorularımı cevaplamıyor.deli oluyorum ya..illa özeline gitcez bu devirde..daha yüzüme güneş koruyucu sürmememi bile sölemedi yani..insan bi iyileşceksin üzülme diye moral verir,o da yook!!artık doktorlara olan güvenimde kalmadı bu devirde...

aynen valla oofyaoff hasta olmaya korkar olduk bi dovmedikleri kaliyo klava:
banada hic birsey soylemiyo ben herseyi burdan ogreniyorum :enbuyukkk:

ilaç dozunun sadece kiloyla alakası yok boy ve kan sonuçlarına görede azaltma yükseltme yapılıyor. Bende arkadaşımla aynı dönemde başladım o 63 kiloda 20 mg ben 52 kiloda 30 mg başladım. Çünkü onun kolesterolü trigliseridi bana oranla daha fazlaydı. Kilo fazlalaştıkça artan değerler zaten bunlar. O yüzden düşük kiloda olanlar daha avantajlı. Eğer kullandıgın doz bünyene ağır geliyosa zaten bunu doktora belirtmeniz lazım ona göre doz düşürülür. İlk ay benim doktorumda hiç ilgilenmemişti sorarsam ancak cevap veriyodu ama sonra değişti doktorum ve inanılmaz ilgilenildi. Nemlendirici kullanmadım 4 ay bu ay nemlendirici yazdı doktor artık kullan dedi. Pantenol krem tavsiye ederim hem diğerleri gibi kötü kokmuyo hemde hiç yağ hissi yok. Sanırım yağsız. Dudaklara değil ama hemen emiyo dudaklar.
Benimde sağ elimin üstü kanadı yara oldu. Cilt çok hassaslaştıgı için kaşımamak gerekiyo. Burnumun artık kanaması rutin duruma geldi. Kanamazsa şaşırıyorum :) yara hep içi. dudaklarım çok şükür iyi durumda ama sürekli pırıl pırıl dolaşıorum evdeyken :)) Yüzümde biraz kepeklenir gibi soyuldu ama pantenol iyi geldi.

Hepsinden öte en çok canımı acıtan kemik ağrısı. Otobüsde oturup da indigimde topallama noktasına geliyorum düzgün yürüyemiyorum ağrıdan.eğildiğimde geri doğrulamıyorum. hatta o gün çok yürüdüysem adımlarım hissizleşiyo ayaklarımı kaldırıpta atamıyorum.
Biraz özverili olmak lazım göze aldıysanız ilacı kullanmayı katlanmak zorundasınız bunlara da..

Arkadaşlar bugün tedavim bitti hem çok sevinçliyim hemde biraz üzgünüm
lekelerim çok rahatsız ediyo beni.Bide yüzümde hiç çukur yoktu baya bi çukur oldu.Tmm lekeler geçicekte bu çukurlar nasıl geçicek ya hiç yoktu yüzümde Neyse inşallah bunlarda geçer.Herkese sabır diliyorum :)

canım tedavi bitti diye sakın salma kendini, bitkilerle kendi çapında devam et, bol bol meyve ye, elma gibi... çukurlar da o deriden kurtularak geçer, ama peeling gibi şeyler için çok erken saha, cildin çok hassastır suan. sen kendin bi tane doğal yüz temizleme süngeri al, her yıkamada onu kullan yüzüne, özellikle lezyonlu yani sorunlu bölgeye. yüzünü acıtmıcak şekilde bastırarak uygula, ve kuruladıktan sonra hücre yenileyici krem kullan, bephantene plus gibi, ya da daha doğalı üzüm çekirdeği yağı. Allah şifalar versin, geçmiş olsun.

canım gözün aydın, senin için çok sevindima.s. bundan sonraki tecrübelerimizi de paylaşalım olur mu? izler konusunda henüz bir bilgim yok benim de ama zaman içerisinde düzelirse sizlerle paylaşıcamhihoyyyt

Ah ah, okuyunca benimde 7 ayım bitecekmi diyorum, yarın başlicam bende.
sonsuz yalnızlık, çukurlarına üzüldüm, acaba ilaç kullandığın dönemde oynadın diyemi öyle oldu, belki de deri incelmesinden kaynaklı geçici durumdur, sıkma canını.
bende bu arada roaccutane moduna girdim, dün gittim nemlendirici duş jeliyle vücut nemlendiricsi aldımhihoyyyt, 3 tane nivea stiklerim çantamda evde ve işyerimde çekmecemde halihazırda beklemedelersositososito
Bu kemik ağrıması neden oluyor acaba, onu merak ettim, günlük süt içmenin faydası olurmu, bu konuda doktoruyla görüşen oldumu, bende yarın sorayım.

leylacım en kısa zamanda düzelir umarım, sivilceler ne durumda senin, 5 ay omuş anladığım kadarıyla, azalma oldumu, değişikliğini farkettinmi

saol canım.. :1hug::1hug:
sivilce yok artık bende :)))
başlarda inanmak zor olsa da zamanla geçiyo gercekten...,
ama izleri var bende , o da cok skıyo canımı :1no2::1no2:
bu tedavide sabır cok önemli..
dudaklarım,ellerim, yüzüm okdr kuruyoki, kremlerle,nemlendiriclerle yasıyorum sürekli.
ben artık günde tek hap alıyorum, zayıf oldugun için dedi doktor,
bünyem kaldırmıyomuş..
günde 20 mg.
roaccutaneden sonra bide izler için bi tedaviye baslarız diyo
ama tamda bi acıklama yapmıyo. cımbızla laf alıyoruz agzından..
o nasıl bişey olcak bilmiyorum..
sende yeni başlamıssın sanırım tedaviye..
umarım hersey istedgn gibi olur ve bi an önce kurtulursun sivilce vs. den.. a.s.a.s.

sağol canım, ben henüz başlamadım yarın test sonucuma bakıp yazcak doktor. ama tam teşekkül hazırım, son çikolatamı bugün yedim senağlama 6-7 ay çikolata sevdama ara vermek durumunda kaldım,öyle ya napim, kolesterol yüksek çıkınca ara verdiriyomuş doktor. leylacım inan benimde doktorun ağzından lafları cımbızla alıyorum, daha yarın görüşcez ama 2 seferdir görüşmelrimizde hep ben sordum o öyle cvp verdi, yarında öyle yapmasa bari, insan böyle durumda morale ihtiyaç duyuyor,birisine güvenmek istiyor, inanıp, onu teselli almak istiyor. Burda birbirimizi tanımadığımız halde sözlere güveniyoruz. Valla sabahtan beri bu topicteki mesajları okuyorum -tatlicadiarzu- gözlerim bozulmazsa iyi.
Sen yinede güven doktoruna, sabır arkadaşım tedavin bitsin bir, leke sonraki aşama, vardır bi bildiği, olmazsa başka hastaneye gidersin, lekelerin için, ama benden tavsiye direk güzellik merkezlerine gitme onlar işin ticari boyutunu düşünüp, bilkinçsiz yönlendirme yapabiliyolar.
sivilcesiz günlere...

Sonsuz yalnızlık, gözün aydın canım darısı bize ama bizi bırakıp gitme tamammı, desteğine ihtiyacımız olabilir, bazı durumlar aklıma geldikçe kalbim çarpıyor :çok üzgünüm: korkuyorum, ayrıcada aileme de söylemicem, onlardan uzakta yaşıyorum. Ben bu süreçte burda olcam, bize destek olmaya devam edersin değilmi a.s.

arkadaşlar merhaba,a.s. aranıza yeni katıldım :) bir kaç gündür sürekli okuyorum yazdıklarınızı ve bende Roaccutane kullanıyorum ve bu cuma 3. ayıma girdim :) yha bu ilaç ilk 1.5 ay benim resmen psikolojimi bozdu sinir küpü gibi geziyordum ama sonradan geçti şimdi arada sinir geliyor. birde dudak kuruluğum çok fazla war 2. ayımın başlarında da ellerimde böle kırmızı kırmızı yaralar çıktı halada war kontrole gittiğimde doktorum egzama olmaya başlamış dedi bir ilaç verdi bakalım ii gelicek mi siz de de böle bir şey oldumu acaba :S yalnız ben doktorumdan çok memnunum bursada oturupta tedavi görecek veya görüpte dr.undan memnun olmayan warsa doktorumun ismini verebilirim o kadar çok ilgileniyor ki :) benim bir sorum daha olucak bu yüsdeki izlerle ilgili :S nasıl geçirices biz bu izleriiii kızlar o kadar katlanıoz bu tedawiye yha geçmesse

Nazimsin26:aklına geleni sorabilirsin canım.Destek çok önemli bende burdan çok destek aldım.

Aks : Benimde bileklerimin üst kısmında yaralar oldu.kıpkırmızı oldu kaşındı.Sakın kaşıma ve deterjan kullanma.Bana dr bi nemlendirici verdi ama banamısın demedi bende daha sonra hiç bişe sürmeden ve kesinlikle deterjan türü şeyleri ellemeden bıraktım kendi haline 1 ay kadar sürmeden geçtiler canım onları çok takma kafana geçer.

bir kaç kere ellerimi deterjana soktum ama üff ne yanmak öle bir yaktı ki bir daha zaten sokamadım banada bir krem verdi ama bakalım 3 gündür sürüyorum geçirecekmi bakalım canım. doktor normal dedi ama yinede insan korkuyor gerçi diğer arkadaşılarımızda oluşan yan etkileri görünce anladım herkesde başka bir etki yapıyor bu ilaç. sen hala kullanıyormusun yoksa tedavin bittimi canım

Arkadaşlar ben roaccutane kullandım 6 ay boyunca ve tüm sivilcelerimden kurtuldum herkese tavsiye ederim sivilce yoğunluğunuz çoksa mutlaka kullanın zaten doktor kontrolünde alacaksınız.
Ben de izlerle uğraşıyorum şimdi nasıl geçirsem diye CADIARZU

benim 63. gün bitti sivilcelerin rengi acildi sanki onceden kipkirmizi hatta bordo renkteydiler :)
pembemsi bir renk aldilar sanki ama hala kaybolmadilar :)

bugün doktoruma gittim, yazdı ilacı, sabah 20 akşam 10 alcam, yan etki olarak sadece kuruluktan bahsetti bana, beslenme alışkanlığımı şimdilik değiştirmemmi söyledi, çünkü benim kolesterol baya düşükmüşkaydirigubbakcemile2 öyle bana pek bişey söylemedi, bende ne sorduysam, şimdi belli olmaz 1 ay sonra sendeki etkilerine bakar öyle hareket ederiz dedi. ama tabi ben kuruma konusunda tedbirlerimi almaya devam ediyorum nivea stik koleksiyonuma bugün 2 tane daha ekledim kaydirigubbakcemile3 kremlenmeyede dünden başladım, banyodan sonra vücut kremi ve sabah akşam cildime nemlendirici kullanmaya başladım, dudakları dememe gerek yok zaten.
ilk ilacımı öğlen içitim, bakalım nasıl etki edcek, şimdiden hafif baş ağrım var ondan mı bilmiyorum. siz ne zaman kurmaya başladınız kızlar, ilk etki ne zaman ortaya çıktı

Aman ya doktora sormayı unuttum, makyaj yapabilirmiyim diye fisfisfis sizin doktor bu konuda bişey söylemişmiydi size, ben zaten günlük hayatta sadece göz makyajı yaparım, ama hafta sonunda dışarı çıktığımda malum sorunumuzu gizlemek için, föndöten pudra sürerim, bi sakıncası olurmu acaba kullanırsam

benim ilk 4-5 günde kurumaya baslamisti
makyaj konusuna gelince yinede cildine birsey sürme derim günes kremi disinda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…