Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
kızlar yarın doktor kontrolüm var...yarın 3.ayıma gireceğim inşallah...10 gündür sivilcem çıkmıyor diyebilirim ama 15 gün önce öyle kustu ki cildim 5-6 tane birden çıktı diyebilirim...onların izleri malum duruyor...içi dolu sivilceler olmasa bile o izler çok kötü duryor kırmızı kırmızı:çok üzgünüm: bakalım umarım 5-6 aya kalmaz pürüzsüz cildimizin tadını çıkarmaya başlarız:teytey:

nazimsin26: canım bnm doktorum mecbur kalmadıkça yüsüne sakın fondoten tarzı şeler sürme dedi gözeneklerini kapadığı için hava alamıo cildin dedi bir nevi yasakladı kaydirigubbakcemile3 bnm dudaklarım 1 haftadan sonra kurumaya başladı ama sen önlemlerini almışsın hadi bakalım hayırlısı olsun dilerim biz kızlar bu illetten en kısa zamanda kurtuluruz

Ya hakikaten inanmak zor, sivilceler geçekten birdaha çıkmicakmı, ben önceden hep inanırdım, her sivilce çıkşında bu son birdaha çıkmaz, kaç yaşına geldim artık derdim, ertsi günü yüzümü yıkarken bi yerde mutlaka bir ağrılı sivilce yada iltihaplı bir sivilce farkederdim... Bu inancımı yitireli çok zaman oldu... Keşke diyorum, bu ilacı daha önce keşfedip başlasaydım, en güzel zamanlarım sivilceli lekeli yüzle geçtisenağlama yanımda duran bir arkadaşımın yüzüme baktığını farkedince çok utanırdım, benim problem tam da yanaklarda...
Geçen gün rüyamda ne gördüm, yeni hoşlandığım biri var rüyamda onla konuşuyodum o da konuşurken eğilip yanağıma bakmıştı, yani sivilce ve lekelerimi farketmiş şaşkın bir bakıştı :çok üzgünüm: ne kadar üzüldüğümü anlatamam, rüya bile olsa insan o acıyı hissedebiliyor..
off umarım söylendiği gibi geçerde herşeye değer.

bugün bepanthen almaya gittim, bunun bir kremi birde melhemi varmış, ben melhemini aldım, o daha yoğunmuş, siz hangisini kullanıyosunuz

arkadaslar bu ilacı kullanıpta diş etleri hassaslaşıp kanayan var mı?? yada ellerinin derisi incelelip pütür gibi seylerin ortaya cıkan??benım 3. ayım we son 10 gundur bunlarla ugrasıorum.doktor olablr böle syeler dedi ama emn olamadm ellerm cok ktu grunuo ilacı bıraktıktan snra gecicek mi bu etkiler anlamadım aynı seklde yuz deriside incelıo ilac btnce hepsi yok olucak mıı

mays senin o sorduğunu bende merak ediyorum, şimdi bizim sivilcemiz birdaha çıkmasın diye bu ilaç yağ salgısını engelliyormuş, daimi olarak hemde yani yüzümüzde dahil, ilaç tedavimiz bitince kuru mu olcaz
ya birde şu ilaç lekeleri götürse kaydirigubbakcemile5 en azından tedavimiz bittiğinde o moral olur bizim için

cnm bende geçen cuma 3. ayıma girdim. diş etlerimde herhangi bir kanama olmuyor ama senin dediğin gibi bnmde ellerimin üzerinde böle sankim derim soyuluomuş gibi yaraya benzer ama yara olmayan bişiler çıkmıştı. kontrole gittiğimde doktoruma gösterdim egzama gibi bir şey olmuşsun dedi önemli diil geçer dedi bir merhem verdi o ellerinin üstüne sür dedi. 1 hafta bile olmadı üsrmeye başladım çok ii geldi. merhemin adı: advantan krem . istiosan sende alıp sür ellerine bana fayda etti :)

kızlar 5. ayıma kadar yanaklarımın kulak kenarlarındaki tüyleri iple alıyodum fakat hiçbi sorunum yoktu biraz kızarıp akşama geçiyodu. Dün sabah yine herzamanki gibi iple aldım. Kızardı sızladı. Akşama geçer dedim ama hala geçmedi. Pütür pütür gibi oldu elimi sürünce pürüzsüz değil o bölge. Ve kızarık kaldı senağlama ne sürücem ben yüzüme hametanc veya bephanten sürsem yağlı die sivilce yaparmı acaba senağlama Ne güzel seviniodm yüzüm pürüzsüz oldu lekeler de geçiyo die şimdi hem pürüzlü hem kırmızı oldu leke gibi senağlama bu sorunu yaşayan varmı acaba senağlama

lizim tatlım bepanthen merhem sürsen bişey olmaz sanırım ben bazen sürüyordum ama içine sinmezse kremini sür o yoğun değil merhem gibiyerimseniben

nazimsin26 eğer dudakların için soruyorsan merhemi kullanıyoruz:)

arkadaslar birseyı cok merak edıorum..bu ilacı kullanıpta izleri gecen war mı???cogu kullanan arkadas bebek gibi oldu dio (

evet öyle rivayetler var fakat benim yakınımda hiç kullanan olmadığı için gözümle şahit olamadım. benim izlerim geçerse sizlere burada ilan edeceğim:) lekelerime gelince az az silinmeye başladı. uzun bir süreç olacak bakalım...umarım kurtuluruz izlerden, lekelerden:)

3. günüm
göz çevresi kuruyan oldumu kızlar, ben normalde kullanıyorum bakım kremini ama yağlı bir krem değil, göz çevresi kurursa çok kötü olur
birde ben daha kurumadım ama kurumaya başlayınca yüzdeki kabuklanmalar banyoda yumuşar tahminimce, yüz süngerleri satılıyor, banyoda yüzün kuruyan tabakasını temizlesek nasıl olur, kötü etki yaparmı:uhm:

Canım benimde 2. ve 3. aylarımda yüzümdeki kuruluklar banyoda kabarıp beyaz beyaz oluyorlardı. Ben lif kullanmadım ama elimle hafif hafif masaj yapar gibi temizliyordum. Cildin zaten çok kuruduğu için sıcak suyu görünce cildin nemlenmiş sanıyorsun. Halbuki o kalkan ölü tabakayı alınca iyice gerginleşmiş ve daha kırmızı bir cilt ortaya çıkıyor Doktor o dönemde kullanılacak hiçbir nemlendiricide vermediği için (dudaklar hariç) banyodan sonra cildim daha kuru daha gergin ve daha kırmızı oluyor ve çok acıyordu. Şimdi yüzümde delikler kaldı. Bazen düşünüyorum acaba banyoda o şekilde masaj yapıp temizlemeseydim böyle olurmuydu die :çok üzgünüm:

Son düzenleme:
bepanthene kullananlar , kremmi kullanıyolar merhemmi fisfisfis

bepantane merhem olanı dudaklar için krem olanı yüz için kullanılıyor ama roaccutane tedavisi boyunca yüzünüze pek krem sürmeyin bırakın soyulsun gözeneklerinizi kapatmayın illa sürecekseniz de her gün kullanmayın aşırı kuruluk olmadıkça çünkü krem sürmek iyi birşey değil gözenekleri kapatır ve sivilce oluşumunu hızlandırabilir.

sorularıma cvp veren zeynep ve paranoide teşkkür ederim a.s.
paranoid arkadaşım, cilt yağlı bile olsa nemlendirici kullanmamız gerekiyor zaten, ve roaccutene döneminde cilt aşırı kuruyacağı için, kullanmak şart olmalı, su bazlı nemlendiricilerin zararı olmaz cilde. Normal sosyal hayatımıza devam ettiğimiz için, kötü görünmemek için, gerekirse makyaj da yapmayı düşünüyorum ben :1rolleyes:

benim 65. günüm ama yüzüm sabahlari yagli oluyo parliyo
bir ara kuruluk yapti pul pul döküldü 2.ayinda sonra yine eskisi gibi yagli yagli
benim gibi olan varmi
acaba ilacin dozu dusuk gelmeyemi basladi :S

bu ilacı bende sivilce ve akne için kullandım ve hiçbir yan etkisini görmedim zaten dokturum 6 aylık tedavi uyguladı ve 60günde bir kan testi yaptırdım yolunda gitmeyen birşey olmadı ve kurtuldum ogünden beri de sivilce nedir bilmem yüzümde bu ilaç çok kuvvetli evet ergenlik sivilcelerinde başarıya ulaşması da daha zordur kardeşimde kullandı sabretti o da 6ay sonra sonuç aynı süper yani doktor da kullanın diyorsa neden kullanmayalım ki

benim 65. günüm ama yüzüm sabahlari yagli oluyo parliyo
bir ara kuruluk yapti pul pul döküldü 2.ayinda sonra yine eskisi gibi yagli yagli
benim gibi olan varmi
acaba ilacin dozu dusuk gelmeyemi basladi :S

görkem senin kilo ve doz kaç
ben 54 kiloyum 30 la başladım, doktor senin kilonda 50 bile kullanılır ama biz düşük başlayıp 1 ay sonra 40 a çıkaralım dedi, kötü olmazsam belki diğer ay 50 ye bile çıkarabilirgamyoncuiremsu

Ya kızlar ben 6 Nisanda 3 ayımı bitirip doktora gidicem ama hala sivlce çıkartıyor bende hele şuan yanağımda gözümün altında kocaman bi kızarıklık var çıkmasını bekliyyorum sivilcenin ::S
Abaca bi sorun olabilrmi çünkü okudğum kadarıyla herkezin 3 ayda bitmeye başlamış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…