Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
4. günüm
ilk günden beri hafif hafif baş ağrım var gözlerim kurmaya başladı, burnumun içindede sanki kurluk başladı. yüzümdede dudağımdada henüz kurluk yok.1-2 tane sivilcem vardı, onlar geçti, ufak ufak bir kaç sivilcem var ve eskilerin lekesi var, şimdilik ciltte kusma olmadı.Sanki böyle olcakmış gibi, umarım kusma olmadan böyle geçer gideryerimseniben

eveet arkadaşlar!!bnde çarşamba günü 3.ayıma girdiim! oof geçsin şu 8 aay bittsin çilee yha..doktorum bu sefer bayaa ilgilendi,önce bi yüzümü görünce naptın yüzünee dedi gülerek,çünkü yüzümde sivilcelerim çok çoğaldı hemde çook.ilk ayda ne kadar güzel olmuştu oysa..ama biliorum uzun süreli tedavi bu.dktorum sonrada gülerek hiç merak etme tertemiz olcak dedi.öyle sevindimki çünkü bu morale gerçekten ihtiyacım vardı..artık sokağa bile çımak istemiorum hatta okula çekinerek gidiorum,yta herkesin yüzü o kadar güzelki tam hayal ettiğim gibi hele arada yüzüme dikkatli bakanları göürnce dünyam kararıyo diebilirm.tedavim bitmeden psikolojim bozulcak garanti..helede tedavi bittikten sonra düzelmesse o zmn bni kaybettiniz demektir çünkü tek ümidim bu tedavi,artık dayanamıyorum..
bnm gözlerim çok yanıp sulanıyor sizdede oluyormu!dktrum olabilceeni söyledi ve bi damla verdi.bide güneş koruyucuyu sordum okdar fazla ilgilenmedi gneşe çıkma şimdilik sürme dedi...bakalım 3.ayın sonunda neler olcak.her ay dktordan gelince fotomu çekiorum düzelme olursa sizinle payşaşcam..herkese sabır..

yüz süngerleri kullanmanı tavsiye etmem cildini daha kötü yapabilirsin tahriş olabilir Çok üzgünüm çoook ayrıca bu ilacı kullanırken yüzün çok hassaslaşacak hatta uyurken yüzünü yastığa değdirdiğin kısmı bile kızarabiliyor kötükedihüso benim öyle oluyor ve hala devam ediyor bu durum bırakmama rağmen. -tatlicadiarzu-

3.ayda sivilce çıkması normaldir hatta 4.ayda da çıkabilir 5. ve 6. ayda ciddi düzelmeler başlıyor genelde onun için endişelenme tedaviye devam et aksatmadan geçmiş olsun dilerim

merhaba kızlar bende 3 aydır kullanıyorum nisan ayında 4. ayıma gireceğim ama cildimde baya bir sivilce azalması oldu

sizlere bişey soracağım bu ilacı kullanırken saç boyamakta bi sakınca varmı biliyormusunuz?

Canım saç boyamak ile ilgili kesin bir bilgim olmamakla birlikte, sonuç olarak saç diplerin dahil tüm vücudunda ciddi bir kuruluk oluyor. Saç boyalarındaki kimyasallar hassaslaşan saç diplerinde belki sıkıntı yaratabilir. Eğer çok kötü durumda değilse saçların bence tedavinin bitmesini bekle.

teşekkürler canım aslında kötü durumda değil saçlarım
en iyisi ben bu ay doktoruma danışayım
ilgin için teşekkür ederim kaydirigubbakcemile5

arkadaşlar tedavisi bitmek üzere olan arkadaşlar varsa yaşadıklarını paylaşabilirlermi büyük oranda düzelme yaşayan varmı?yada tedavisi bittikten sonra tamamen bir düzelme gören??buna çok ihtiyacım varda...bide düzelen arkadaşlar fotolarını paylaşırsa çok sevinicem.herkese sağlık dolu günler...

Kizlaar artik ciddi ciddi siyirmak uzereyim.
3ncu ayima girdim ama yuzum bakilacak gibi degil yani cok kotu oldu boyle kistik kistik kocaman ciban gibi sivilceler tas gibi, sikamiyorumda o derece berbat.. Birde dayanamadim baya oynadim gecen ay onlarin lekeleri kizariklarida ayri konu tabii..

1nci ay baya azalma olmustu ama2nci ve 3ncu ay simdi yani baya azdi yuzumdekiler yaa gecmesse diye dusunuyorum ...

Vichynin dermablend fondotenini surmeden disari kesinlikle cikmiyorum, allahtan yagsiz ve bizim ciltller icin ozel oldugu icin fazla zarari yok. Guzel kapatici ozelligi var, onu surdugumde birazda olsun kendime guvenim geliyor ama onu surmeden odamdan bile cikmiyorum o derece yani..

Allah hepimizin yardimcisi olsun, morelim 0 su anda offf su fondotenden kurtulmak istiyorum, bende yere bakmadan yurumek istiyorum artik..

3ncu ayima girdim duzelmeler ne zaman kendini gostercek aceba, bu arada 40 mg kullaniyorum 170 ve 64 kiloyum.

oofyaoff ben 66nci günümdeyim sanirim sende o civarlardasin
benim sivilceler hala cikmaya devam ediyo seninde oylemi yoksa iyilesmeye basladimi

gurbetci kiz sanirim hepimiz ayni durumdayiz
ben alistim artik yüzümdekilerle yasamaya
ilk 1 ay sokaga bile cikamiyodum ama artik iyilesicek diye takmamaya calisiyorum
biraz sabretmek gerek sanirim

Evet yenileri ciktigi halde hala kizariklar var hafif cikmis yani daha cikacak buyuyecek olanlar..
Ya cidden cok moral bozucu, bankada calistigim icin insanlarla ic iceyim allahtan o zaman azda olsa fondotenim kapatiyor fazla dikkat cekmiyor, ama biktim yuzume bisey surmekten.. Sirtimdakiler baya gecti onlar daha kotu gozukmesine ragmen, ama sanki sirtimdakiler yuzume vurdu, alnim ve cenem bembeyaz puruzsuz ve siyah noktamda hic yok. Ama yanaklarim icler acisi gercekten, sag yanagim iylesiyor sol yanagima geciyor, sol yanagim iyilesince sag yanagima vuruyor, simdi ikiside berbat durumda.

selam arkadaşlar. bu forumu gerçekten uzun yıllardan beri okuyorum. benimde yüzümde akne problem vardı ma öyle çok çok büyük sivilceler dildi bunlar. ben roaccutan ı kullanka istiyorum ediğimde 16 yaşımda oldugum için ailem izin vermedi. nihayetnde gerçektan çok ağır bi ilaç. 18 yasıma girdiğimde ilacı kullanmaya başladım ama zoretanin kullanıyorum ben zaten roaccutanın aynısı. tedavimin 6 ayındayım
şimdii en zor dönemleri geçen iri olarak size tedavimin genel olarak nasıl geçtiğini ve tedamimde nelere diakkat etmediğimi(?) anlatmak istiorum. çünkü biliorumki burda yazılan herşe çok önemli.
tedavye 30 mg la başladım ben,sonraki aylarda 50 mg olarak tedavi devam etti, halada ediyor. ilk ay deli gibi yüzüm soyuldu ve dudaklarım kurudu. resmen siyah bşey giyemiodumilk ayda ama vucut ilaca alışında yüzümün syulması geçti: bu rada ben izmrde tedavi oluyorum ve 6 aydır bi kez bile yüzüme güneş koruyucu sürmedim ve bunun cilt hassıslıgıyla ilgili oldugunu sanıyrum ki benim gerketn afedersiniz ama katır gibi derim var.
neyse ilacın 2.3. atında resmen suratım kustu sivilceleri ama mosmor kocaman sivilceler ve bıynumda çıktı bunların bi kısmı benim hayatımda boynumda sivlce çıkmamıştır.
tedavinin 4.5 aylarında hala sivilce çıkıodu, ki 5. ayımdayken 3 tane kocaman sivilce çıkardım, doktorumun dediğinie göre sivilcelerim çok dirençliymiş:)
pekii şimdi 6 ayımdayım doktorum 6. ayın sonunda ya tamam dicek yada 1 ay daha devam ettiricek çünki miligramı tamamladım.
gelelim yüzümün şimdiki durumuna aynaya baktıgımda çıkan sivilcelerin yerinde çok çok az bir deformsyon görüyorum yani delik değil ama deformasyon peelingle falan gececek türden.
izlere elince kırmızı kırmıızı baa bi izim var ama onlarda yavaş yavaş açılıak. sonuçta iz tedavisine başlıosun ilaç tedavisi bitince.
size söylemek isediğim yok analara bakamıyorum yok evden çıkmıyorum falan kasmayın kendnizi lütfen yani ne bilim dikkati göz makyajı falan yaparak başka bi yere çekmeniz mümkün. haybedeb konuşmuyorum gerçekten hayatıma hep sivilceyle devam etmiş brisi olarak söylüyorum. onun dısında benim en çok yan etkiyi gözlerim gördü sabahları göz kapağım gözüme yapışıyo. ilaç falanda kllanıyorum ama pek bi faydası yok gibi. ve devamlı ağda yaptım yüzüme hiçbişey olmadı hafif bi kızarıklık dışında dediğim gibi bu durumlar birzda teninizin hassaslılıyla ilgili.
bide alkol almakta yasak tedavi sırasında ama ben aldım valla(alın demiyorum)
neyse kızlar alllah sabır versin ama lütfen kendinizi kapatmayın.sorularınız olursa burdayım
hepinizi öperm

oofyaoff ben 66nci günümdeyim sanirim sende o civarlardasin
benim sivilceler hala cikmaya devam ediyo seninde oylemi yoksa iyilesmeye basladimi
hyr cnm iyileşme yook malesef ama görenler bayaa temizlenio diolar..siyah noktalarımın fln gittiğini sölüolar..ama gurbetcikiz ında sölediği gibi yanaklarım çook kötü büyük kırmızı çıkıolar bi türlü geçmiolar ama biliorum geçcek bide bnm yüzümde gözeneklerim çok açık genellikle yanaklarımda var küçük delikcikler bunlar geçmezmi hyiçbi tedavi yöntemi ile :S ??

7. günüm
haftasonunda yüzüm kurumaya başladı, ama öyle gerginlik filan yok, pul pul kalktı derim, başağrım hafifledi, gözler kurumaya devam, 1 tene ağrılı sivilcem çıktı. birde ben çok susuyorum kızlar ya, dün 5 lt su içtim, ciğerelerim yanıyor sanki, günde içtiğim su 2 lt yi geçmezdi, her saat başı wc deyim

nazımsın; canım biraz fazla kafana takıyomuşsun gibi geldi bana. Bu şekilde sayarak günler geçmezki. Rahat ol akışına bırak görüceksin daha çabuk geçicek vakit. Bir ayının doldugunu ilaçların bitince anlıcaksın. Ama her günü teker teker sayar buram ağrıdı şuram kurudu dersen bırak günleri saatler geçmez. Söylemek istedim umarım hadsizlik etmedim
Ayrıca ilaç çok susatıyomu bilmiyorum ama bende günde bi iki bardak su içerken 1.5 litreye çıkarmıştım. 5 litreyi nerene içiyosun -tatlicadiarzu-

mrb canım, ilk günler çok takıyordum, vede tedirgindim olacaklardan, 1 km öteden gören roaacutan kullandığımı anlicak sanıyordum, ama 1 hafta oldu başlayalı daha çok etkilenmedim ama sanki çok da etkilenmicekmişim gibi geliyor, yanılıyorda olabilirim. Ben başlarken buraya tüm gelişmeleri yazcağımı söylemiştim, zaten paylaşım alanımız burası bende roaacutane günlüğüm gibi görüyorum, taktığımdan değil, sadece paylaşmak istediğimden. valla gerçekten garip ama dün 5 lt su şişesini bitirdim, içmek istemedim, karnım çok şişti benneyaptımkiyatarkenkende rahatsız oldum ama dediğim gibi sanki ciğerlerim yanıyormuş gibi susadım, uykudan kaç sefer uyandım, dudakla diş arası yapışmış susuzluktan, herkalkışta 2 bardak su ve wc kaydirigubbakcemile3
ha birde kızlar söylemeyi unuttum, bu ilacı benimde bir kuzenim kullanmış, ben uzun zamandır görmüyorum diğer kuzenim söyledi, yüzü çok kötüymüş, geçen sene falan kullanmış, hemde yaz döneminde, ben şimdiki resimlerini gördüm, abartı değil, inanınki bebekten farkı yok, birde beyaz tenli süt gibi kız olmuş valla:hooray:

inşallah hepimiz dediğin kız gibi oluruz nazımsın bide arkadaşlar size danışmak istediğim bir konu var.adet düzensizliği de sivilce çıkmasına teşvik edermi?? :S ve bu ilaç adet düzensi
zliği yapıormuı??

evet adet düzensizligiyle ilgisi varmis
ilk muaneye gittigimde adet düzensizligim yok dememe ragmen israrla tekrar sormustu dr
simdiye kadar hic düzensizlik yasamadim 26. gün dedimi saat kurmus gibi gelirdi
ama ilacta 70. günümdeyim ve ilk defa 3 gün gecikmeli geldi

hmm cEVAP ıÇıN TEŞKKÜRLER görkem...bana doktorum böle bişey sormadı ama bnm öncedende vardı düzensizliğim ve bu ay yine olmadım ilaçın da etkisi olurmu die merak etmişitm ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…