Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
arkadaslar bu ilac eklem agrısı yapıo die duymustum benım son 2 gundur ellerimin içinin bas parmak kısmında bi agrı war:S bu arada dişlerim için 5 gun öncesnden doktor 500 mg lık 2 antibiyotik wermişti.cilt doktorumda dozu 20 mg indirdi artık yuzunde sivilkce cıkmıosa die.ama ellerimde ve el bilegime dogru gelen kısımda bi agrı war..sizce bu ilactan mıdır cok korkuorum artık neden böyle oldu hiç böyle dertlerim yoktu.roaccutane we antibiyotiği aynı anda kullanmakta yapar mı??böyle bi sorun yasayan var mı ?? el agrısı ceken ...offfff belirteyimki agrı sürekli değil bıcak saplanması gibi geliyor ve bazen kayboluyor uyuşuyor gibi hissediyorum

CANIM ANTıBıYOTıĞı YA DA ıKıSıNDEN BıRıNı HEMMEN BIRAK! ACıLEN BIRAK! ÇOK TEHLıKELı!! ANTıBıYOTıKLE AYNI ANDA KULLANAN Bı ARKADAŞIM BAYILDI HASTANELıK OLDU. aman diyim canım! hemen bırak ikisinden birini içme bugün. bir günden bir şey olmaz, yarın hemen cilt doktoruna git durumdan haberdar et onu.

benimde uzun süredir ayak bileklerimde agri var
biraz oturup ayaklaninca yurumekte zorlaniyorum

9. günüm
mays benimde dün sırtım 2 küreğimin ortası şiddetli bir şekilde ağrıdı, sopa yemişim gibi-tatlicadiarzu- normalde yorulunca sırtım ağrır bu ağrı onları sollarda geçer, bacaklarımda eskiye göre daha güçsüz.
kıslar benim yüzüm aynı, bir değişiklik yok.kusmadı hala, 1-2 tane çıkıyo, öncedende öyleydi. akıbetimi çok merak ediyorum kaydirigubbakcemile

ılk 10-15 gün pek kusmaz genelde kurutur cildi biraz soyar sonra kusmaya başlar sivilceler genelde 2.ayda çok artış olabilir normaldir.
Yaşın kaç bilmiyorum ama sende pek artış olamayabilir ergenlik döneminde kullananların sivilce kusması daha çok oluyormuş.

tşk canım cvbın için, 26 yaşındayım, hafif kaşıntı var, kaşınyıncada acıyo, burnum ve ağız çevrem un serpilmiş gibi pullandı, dudaklarda hafif kurudu, bunlar hiç dert değil. demek kusma olmayabilir :dance: umarım öyle olur canım

Arkadaşlar!!!
çok ciddi korkularım var. bu ilacı 3 aydır önce kırk sonra elli mg lık kullanıyorum daha 2.5 ay kullanmam lazım. fakat cildimde aşırı kuruluktan cilt çatlakları oluştu bayanlar için üzücü bir durum. ama daha cok endişelendireni beni vücudumda ağrıların ve zmaan zaman yumurtalıklarımda ağrıların olması. bir kaç yer de kısırlık yada down senduromlu çocuklara yol açtığını duydum bu ilacın ve inanın huzurum kalmadı. çünkü hayatımın en büyük isteği anne olmak ve mutlu bir yuvam olması. şimdi evli olan,çocuğu olmuş yada bu sebepten olmadığını düşünen bayanlar lütfen beni bilgilendirsin. diğer arkadaşlarımda lütfen fikrinizi belirtin çok sıkıntıdayım.
cevaplarınızı bekliyorum acilen!!

hayir hayir hic sikintiya girme benim arkadasim kullandi ve su an cok saglikli bir bebek bekliyor hemde korunmayi birakir birakmaz hamile kaldi
birde onceki sayfalarda da böyle bir konu gecmisti bir bayan ben kullandim ama simdi oglum var demisti
bosuna korkma demekki alakasi yok :1hug:

benim kalçalarımda çatlak yaptı ve malesef geçmiyorlar. inanmazsanız çatlak sayfasındaki yazılarıma bakın. daha biçok arkadaşımda çatlak yaptı. üstelik günde sadece 10 mg kullanıyordum.

çok teşekkür ederim cevaplarınız için doğumla ilgili bir sorun olmadığına çok sevindim. inşallah hayatımızda kalıcı etkileri olmaz.
yanlız beni çok üzen diğer bir konu da;
bende de aynen çatlak yaptı hatta cok yaptı.
yapılabilecek hiç bir şey yok mu acaba kullandıkça artar ve her yerımızı kaplar mı arkadaşlar?
çatlak yapan arkadaşlar düşüncelerini paylaşa bilir mi kesmeli miyiz acaba?

önlemini alırsanız yapmaz. Cilt çok kuru oldugunda veya aşırı kilo alıp vermede oluşur çatlaklar. Cildinizi sürekli nemlendirirseniz bi sorun yaşamazsınız.

Bugün bende antibiyotiğe başladım. Antibiyotiği veren doktora üstüne basa basa sordum bi sorun olurmu roaccutane kullanıorum die. Hayır olmaz dedi. Bu arada antibiyotiği tırnaklarımın kenarlarında oluşan iltihaplar için verdi. İlaçla bi ilgisi varmıdır bilmiyorum. Ellerimin üstüde alerji gibi oldu pütür pütür kaşıdıkça kanayıp kabuk tutuyo senağlama

basaks ben bıraktım içmiyorum.. bırakınca birazcık düzeldi gibi... ama olan oldu valla vazelin falan hiçbir şey sürmedim kullandığım süre boyunca. bolca su içiyordum ama bizim ailede hiç çatlak olmadığı galde ben de çatlak oldu çok üzgünüm bu yüzden

arkadaşlar ama ben sabah aksam oglen gece uykudan kalkıp üroderm, bitkisel yağlar, fito krem her şeyi sürüyorum fakat kuruluktan yanıyor ve her gcen gün daha çok çatlıyor cildim. 3 ay olucak bir hafta sonra tam ortasında bırakmaktan da cok korkuyorum ama bu da cok tehlıkelı her yerımı catlak kapladı cok uzuluyorum.

Bence bırakmakla çok büyük bir hata yaptın tedaviyi yarıda bırakan bir arkadaşımın sivilceleri kat ve kat daha çok arttı sornadan.
Zaten bu ilaca başlıyorsanız sonuna kadar gitmeniz gerekiyor öyle sıradan hap değil yarıda bırakılmaması gerekiyor tedavinin...

arkadaslar bende 3 gundur bıraktım ilacı ellerimde kollarımda agrılar oluyordu.bu ilaç a vitamını içerdegnden karacigerimizde depolanıyor.yanı bir ay kadar hala ilacın etkileri kanımızda dolasıyor.sinirlerimi aşırı yıprattı bu ilac ders calısamıyordum.tum gun aglıyordum.3 gundur içmiorum su an yüzümdeki kızarıklıklar azaldı we insanlar yuzn duzeldi diolar yanı ilac bırakıldıktan sonra etkisini yice belli ediyor ben 3 aya yakın içtim kendimi daha iyi hissedince haftaya tekrar baslayabilirm..

ben antiiyotikle 1 hafta kullandım ilacı..en son kafayı yicek duruma geldm ellerim kollarım tutmuyordu uyuyamıyordum sürekli aglıyordum ve roaccutanıda ilacıda bıraktım..bnmde tırnaklarımda iltihap oldu dişlerimde iltihap oldu hepsi ilactan...suan ara veriyorum ve ellerm düzeldi agrım kalmadı tekrar baslayablrm haftaya kendımı ii hissedersem

lolabunnycim,
ne kadar oldu ilacı bırakalı çünkü benim bütün belim ve kalcalarım çatlak oldu çok uzuluyorum catlagın bır tedavısı yok biliyorsun ki ne yapmalıyım sence öteki arkadaşlar yarıda bırakınca sivilcelerimizin kat kat artabilceğini söylemişler bu beni cok korkuttu ama sürmediğim krem kalmıyor ve yaklaşık yarım saat sonra cildim yine kuruyum kaşınmaya ve dolayısıyla da çatlaklar oluşmaya baslıyor. aynı zamanda yagsız ve selülitsiz,sıkı olan kalca ve bacaklarım resmen sünger gibi oldu. yani bunları bir tek ben mi yaşıyorum lütfen fikir verin arkadaşlar çok arada kaldım. çatlak da cok kötü bir durum biliyorsunuz ki...

merhabalar.
ben de roacccutane kullanıyorum,bu ay 3. kutuya başladım ve sivilcelerimde ciddi bir azalma oldu. yanaklarımda çok sivilceler vardı hepsi deri altında diye mor mor görünüyorlardı gerçekten çok kötü bir görüntüydü.
şimdi sadece kırmızılıklar var. bu ay kontrole gittim doktora 3.kutu bittiğinde yüzündeki kırmızılıkların da kalmayacak dedi.
ilaca başlamadan önce bütün yan etkilerini okumuştum ilk başta çok korkmuştum,depresyon felan diye.. ama hiç de öyle bir şey olmadı açıkçası.
psikolojik olarak biraz sarsıntılı zamanlar yaşıyorum,ilaç da bunu tetikler mi diye korkmuştum ama hiç de bir şey olmadı. bu konuda sakın korkmayın.
ilacı kullanırken yoğurt tüketmenizi tavsiye ederim,karaciğerinize iyi gelir.
bir de bu ilacın en güzel etkisi de şu ki; benim saçlarım aşırı yağlıydı gün aşırı ya da her gün saçımı yıkardım. bu ilaç sebum maddesini azalttığı için yağlanmayı da geciktiriyor. 4-5 gün saçımı yıkamadığım oluyor. eskiden sabah kalktığımda yüzüm yağlı olurdu. şimdi hiç öyle değil.
bir de ilacın yüzü ve dudakları kurutma gibi bir yan etkisi var. nemlendirici ruju yanınızdan hiç mi hiç ayırmayın. neutrogena'nın lip stick'ini öneririm.
inşAllah sivilcelerinizden kurtulursunuz. ben 7-8 senedir çok çektim inşAllah roaccutane ile kurtulucam.

yeni bitiren arkadaşlar unuttunuzmu bizi senağlama
Bi son durumlarınızı yazsanız keşke CADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…