Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
benim 4. ayıma kadar ayak bileklerimde çok fazla ağrı vardı sonra geçti kendiliğince

anladım canım yanlış anlaşılma olmuş o zaman kusura bakma.. ben de 10 mg kullanıyordum günde, bi gün bi alışveriş merkezinde tuvalete bi girdim her taraf kan.. makatta fissür oluşmuş. Yani oradaki damarlar çatlatıp yırtılmış. Bunun için ilacı bıraktım uzunca bir süre ishal yapan toz şeklinde bir ilaç kullandım. Normal kıvamda tuvaletimi yapmamam gerekiyordu, tekrar kanatıyordu orası iyileşmeden çünkü. Doktor eğer bu evreyi atlatamazsam ve çatlak içe doğru büyürse ameliyat olmam gerekeceğini söyledi ama allahtan ishal yapan ilacı düzenli kullandım oradaki kaslar da kendini yeniledi, çatlak geçti. O çatlak geçti ama geçmeyen bi çatlak daha var ki kalçalarımdakiler. Annemde babannemde halamda kimsede bi tane çatlak yok ama bende var.. Ve bu ilacı kullanmadan önce de bir tane bile yoktu. Bunlar da geçmiyor malesef.. Öyle yani benim sorunum buydu.:) neden böyle oldu bilmiyorum tahlilleri falan düzenli yaptırıyordum bi gün öyle aniden oluverdi yani. Kader gamyoncuiremsu

kullandım cok mutluyum.kullanmadan bır yıla yakın dusundum keske dusunmeseydım.bosuna gunlercr uzulmusum.cooooookkkk mutluyumm.

mmrb.. 3 aydır kullanıyorum.. asırı soyulma ve dudak kurulugu yasıyorum.. aynı zamanda bendede ilk zamanlar bel agrısı oldu ama ilactan degildi sanırım cunku artık yok.. spor yapıorum bol bol.. stres atıyorum ilacın etkilerini bi nebze kendimce telafi ediyorum.. asırı kabızlık cekiyorum... birde derim asırı hassasiyet kazandı heryerim yara bere içinde.. ayrıca asırı esmerleştim.. bugday tenliyim ama güneşte acayip bir kararma yasadım diyebilirim oysaki sebamed güneş koruyucusu kullanıyorum.. kalıcı olmaz umarım bu esmerlik... cunku vücudumun geri kalan kısmı daha acık hatta hiç günes görmemiş yerlerim beyaz.burun kanamam yok ama burun içinde yaralar oluyor... asırı kuruluk var.. suni göz yası kullanıyorum..

sevgili lolacım,bendede aynı teşhis oldu evet fissür ,fakat muayenesi anlattığın gibi dehşet birşey degil,3 saniye sürüyor sadece bakıyor.birde demişsinki ilaçlarla ishal oldum devamlı,öyle geçti..sen fissür olduğuna eminmisin? çünküfissürde kabız olmak ve ishal olmak yasaktır,çünkü ishal olunca çok sık tuvalete çıkıp orayı iyice körüklersin,ve tamamen kurtulmanın tek yoluda ameliyatıdır,ameliyatı %95 oranında başarıgösteriyormuş ve hastalığın tekrarlama olasılığı %5 imiş.o yuzden ben daha bu ilacı 4 ay kullanacağım için,kendimi riske atmayacağım ve 3 gün sonra ameliyat olacağım,hastaneden 2 saat sonra çıkıp evine gidiyosun ve ertesi gün işe gidebiliyormuşsun.
doktorum roaccutane kullanan ve aynı sorunu olan kişiyi ameliyat etmiş ve sorunu çözülmüş,bence en sağlklı olanı bu derim.

ha çatlaklarına gelince,ilacı kullanırken keşke bebeyağı sürseydin her yerine,bu saatten sonrasını geçirmek içinde bişeyler vardır,aktarlardan sor bence,onlarda büssürü yağ karışımları varya..

Evveettt ..6. ayımıda devirmiş bulunmaktayım :teytey::teytey:Bu ay son bbitiyo bu macerada =) ama temmuzun 20 sinde 2 haftalık tatile gitcez benim için zor olucak sanırım biraz CADIARZUAma hallederim bi şekilde naniknanikdelikafadulden

ya arkadaşlar ben ehliyete başladım direksiyon kursunda 1 saat kadar 5-6 arası yüzüme güneş geldi tabi mecbur yüzüm alev alev yanıyor hala geçmedi arkadaşar nolur bir şey söyleyin leke olur mu yüzümde böyle bir şeyle karşılaşan oldu muu yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ben fissür olduğuma eminim canım benim. genel cerrah baktı teşhisi o koydu hastanede. Muayenesi fiziksel anlamda çok can yakan bir şey değil, ruhsal anlamda insanı yıkıyor. Daha açık yazmak gerekirse -ki yazmak istemiyordum ama mecburum artık- tanımadığın bi adamın önünde iç çamaşırını çıkarıp eğiliyorsun -ne kadar doktor da olsa- adam da fissür içerideyse parmağını ve elindeki çubuklardan birini sokup bakıyor. Tedavisi de dediğim şekildeymiş, kabız olunca orası devamlı olarak kanıyor ve bi türlü iyileşemiyor. O yüzden amaç ishal olmak değil dışkının çok çok yumuşatılması ve ordan yarayı tekrar kanatmadan tuvaletini yapabilmek. Ama tabii ki doz ayarlanamıyor ve sonuç ishal oluyor. Bu arada o bölgenin dışkıdan enfeksiyon kapmaması için antibiyotik kullanıyorsun ve lokal ilaçlarla bepanten vs. gibi iyileşme sürecini hızlandırmaya çalışıyorsun. Ameliyat da benim doktorumun söylediğine göre neredeyse hiçbir işe yaramıyormuş çünkü makata zaten dikiş atılamıyormuş, ameliyat dediğin şey de dikey olan yırtığı yatay bir yırtık haline getirmekten ibaretmiş böylece yırtığın içe doğru ilerlemesini önlenmeye çalışılıyor.Ameliyattan sonra da dikiş falan olmadığı için aynı bakımı ishal ilacını kullanmak zorundasın çünkü en ufak bir hatada yani kabız olursan fissür tekrar oluşuyor haydiii tekrar uğraş dur.

bence ameliyat olmadan önce bi doktorla daha görüşürsen faydası olur.. çünkü doktor bana bu şekilde anlatmıştı ve nitekim onun önerileri sayesinde uzun uğraşlar sonucu kurtulmayı başardım. belki ameliyatsız halledilebilecek derecededir seninki de?

Ben Lise sonda 6 ay kullanmıştım..Benim sivilcelerim geçecek gibi değildi çok şey denemiştim son çare olarak kullandım doktor kontrolü altında..İlk başta daha çok çıktı sivilceler hatta o kadar ki kendimi tanıyamaz oldum ama sabrettim ne denildiyse yaptım ve 6 ay sonunda o rezil görüntüden kurtuldum.Her ay kan tahlili yaptırdım zorunlu olara. Değerlerim ölçüldü..En ufak bir oynama görülse ilacı kesecekti doktor. Sonrasında kimyasal maske yaptırmadığım için hafif oyuklar kaldı ama sorun değil o eski halimden resmen eser yok şimdi:=)
ama sonrasında sivilve çıkmıyor diyenlere inanma bal gibide çıkabiliyor sadece eskisi gibi olmuyor..
Gayet depresyonda olan biriyim ama o ilaç yüzünden intihara sürüklenmedim o insanların intihar edesi varmış o ilaçla alakalı değil..Çok kuruma olacak cildinde sürekli dudaklarını nemlendirmen gerekecek cildin içinde büyük ihtimalle üroderm solusyon tavsiye edilir. İlacı reddetmeler fln bunu yapma bence. Gerçek bir akneden kurtulmanın neredeyse tek yolu Roaccutane..basit ergenlik sivilceleri için önerilmez.Hiçbir doktor kolay kolay bu ilacı önermez gerçekten gerekmese.. 2 yıl hamile kalmaman gerekiyor ayrıca..
Kullan bence gerçekten gerekliyse..

benim de bildiğim kadarıyla makat ameliyatları tutmuyor...oradaki sinir ve kaslar kendini yenilemiyormuş sanrım tek yönlüymüş :uhm:

vajinanın tam tersi demişti doktor bana...vajina kendini en hızlı yenileyen dokuymuş, neyse :)

ben ilk hafta çok ciddi dışkılama sorunu yaşadım hafif kan gelmişti ama kendiliğinden geçti...şimdi hiçbir sorunum yok.

lifli bir karışım içiyorum, çok kabızlık sorunu yaşayanlar bunu deneyebilir, doktora da danıştım aczacıya da...ama herkes gene doktoruna sorsun:
benefiber toz bağırsak düzenleyici (doğaldır) çok sorun yaşayacağımı anladığımda içiyorum.

ve karışık form çayı harika bir şey...tevsiye ederim...

sevgiler.

a.s.
canım, bu ilaç eklem ağrısı yaparmış zaten, doktorum demişti bana özellikle de ilk zamanlar kendini yorma çok fazla demişti bana. İçin rahat olsun yani, ama gideceğin ilk kontrolde bunu doktoruna ilet, durumunu anlat. Geçmiş olsuna.s.

ya arkadaşlar lütfen biriniz cvp verinn güneşe maruz kalıp yüzünde çil oluşan var mı ki napçam delirmek üzereyim biri bişey söylesin aynı durumla karşılaşan var mı

MR Lola Bunny açıklamaların için teşekkür ederim büyük geçmiş olsun anlattıklarına göre yaşadıkların hiçde kolay şeyler değil... umarım tez zamanda doktorun verdiği ilaçlarla bu sıkıntıların geçer bişe sorcam bu doktora sordunmu tedavim bitince roaccutaneyi tekrar kullanabilirmiyim diye belki tedavin bitince tekrar başlayabilirsin...

selam arkadaşlar bende roaccutane kullanıyorum 2.ayım haftaya bitecek ama yaz aylarına denk geldiği için çok korkuyorum sıcaktan yüzüm hemen kızarıyor ve son 2 gündür bu iyice kötüleşti.Acaba bu kızarıklık geçer mi çok merak ediyorum haftaya doktoruma da sorucam ama içim içimi yiyor pancar gibi bir suratla dolaşmaktan korkuyorum... mafoldumben

güldünya temmuz ayında sıcaklar iyice arttı dışarı çıkmadan yarım saat önce güneş kremini BıODERMA NIN photoderm max spf 50+ olanını alıp sür öle çık dışarı bide yüzünü korumak için şapka al tak bunları yapmak zorundayız yoksa çiller ve sizvilce izleri kalıyo tabikide ben geçen yıl hiç kullanmamıştım ve kışın alnımın üstünde ve gözümün altında küçük kahverengi çiller çıktı onların daha fazla artmaması için güneş kremini mutlaka kullanmalısın....

bende çıkarken güneş kremi sürüp şapka takıyorum ama yok yine kızarıyor...Dışarı hiç çıkmasam da olmuyor çünkü zorunlu çalışıyorum =( ama BıODERMA NIN photoderm max spf 50+ den alim bende çünkü benimki iyi değil sanırım saol tavsiye için

Ben Roaccutane a Eylül gibi başlamıştım Şubat sonu bitmişti.. Yazın kullananlar için bildiğim kadarıyla güneşten korunmaları şart.Yani 12.00-17.00 arası güneşe çıkmak tehlikeli olabilir..Çünkü cildiniz olduğundan daha duyarlı ve çok kuru oluyor. Yinede Deniz suyunun sivilcelere iyi geldiği bir gerçek. Doktorunuzun önereceği bir güneş kremi kullanın. Mümkün olduğunca az makyaj yapın..Benim doktorum fondoteni yasaklamıştı bana.Sabredin gerçekten sonuçları çok daha iyi oluyor. Çil konusuna gelince ilaçla alakalı değil ama ben çok açık tenliyim ve bu yüzden sanırım çil olayı bendede oldu kışın çok belirgin değiller ama her yaz bariz meydana çıkıyor.Doktorum koruma faktörlü nemlendirici kullanmadan çıkmamamı tavsiye etti.Sorun etmeyin ama önleminizi alın.

opuyorumnanaktan

canım benim sölediğim ürün doktor tavsiyesi bende memnunum fiyatı biraz fazla ama değer bunun içinde kimyasallar tok parfüm içermiyo fiyatı 47,00 tl

kızlar bugün gezerken bi tanıdığa rastladım tanıdıkmış :S bana aa yüzüne noldu,nie öle kırmızı kırmızı dedi...gcık kaptım yha kadın bırakmıoda aa nolmuş kızın yüzüne bu başka şey nazar mı acaba demez i...delirdim yhaa!!o kadar insanın içinde hemde yerin dibine girdim bakmayan varsa bile dönüp baktılar..
anlamıyorum şu insanları ya!ben hiç kimseye bi kusurunu söyleyemem aslaa...ama nedense çevremdekiler yüzüme ne olduunu sormakta hiç çekinmiyolar...depresyona gircem ya dışarı bile çıkmak istemiyorum ,kendime olan güvenim sarsılıyor..o kadar mı kötü gözüküyo yüzüm ya ooof..
benim sağ yanağımda kırmızı büyük lekeler var aynı sivilce gibi,doktoruma bu ay mutlaka sorcam bunları..allahım geçmesse ben napcam ((
şimdide nedense alnım sivilcelenmeye başladı küçük küçük...oof 7.ayıma gircem nerdeyse niye düzelmio...niye ben ya niyeee!!hiç bi arkadaşım benim gibi deil,önceden bende daha çirkin olanlar bile(kötü bi tabir biliorum )şimdi daha güzel.......!!

of ya , arkdasim.. üzülme:teselli::1hug: gercekten.. heryerde var ooo gerizekalilar(sorry)
ayni seyleri yasadimmmmm ayyyyniiii
yakin arkadaslarimdan bile.. yalnizken hic birsey sormayip, sonra bir sürü insanin yaninda " hmmmm hööööö faydasi geliyo mu barriiiii" gibi aptalca yaklasimlarda bulunanlar oldu...
sadece kendine güven!!.. senin kendine bu güvenini fark edip takdir edenlerde olucak
kiiiiii butun bunlarin hic bir önemi yok!!! baskalari hiccc ilgilendirmiyo bizi... emin ol gecicek
benim gecti!!!seninde gecicek..buna inan lütfen...

inan seni öyle iyi anliyorum ki yazmadan gecemedim
hem olgunlasiyosun .. böyle seyler yasarken .. insanlari taniyosun.. kendini taniyosun..
sadece kendine konsantre ol.. gerisini salla... 7 ay dirda kullaniyormussun az kalmis yakinda biter sonrada herseyi unutursun innnnnsssssssszemuszemusopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…