Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

reglin yakınmıydı, ondan olabilir.

Yok yeni bitti cnm. ama baya sismisti sabah hafiften elim degidi ve patladi ama tam patlayamadi cunku baya buyuk sekildeydi ve daha icinde kaldi sanki offfffffff

kızlar lavanta kürü yapmak istiyorum, deneyeniniz varmı.. tamam sivilcem bitti ama, lekelerede iyi geliyormuş,, karaciğere falan.. faydalı olabileceğini düşündüm. ama zararı olurmu bilmiyorum, deneyen varmı. kaş yapayım derken göz çıkarmayımda..

Bugün K.K üyesi olsum,ikinci yorumumuda yapayım :kedi:
Roaccutane bende kullandım 17 yaşımdayken,yıllar yıllar olmuş. ayrıca kardeşimde kullandı o memnun, onda hiçbir sorun olmadı maşallah
hep özel doktorlara gidiyordum,o yaşa kadar fazla sivilce problemim olmamıştı,minik minik gözle zor görünen sivilcelerim çıkardı onları kafaya takardım,dr a giderdim, hafif bir kaç losyon verirdi. sonra birden yüzüm tarla gibi oldu inişli çıkışlı.kocaman kocaman sivilceler,yerlerinde de izler kalıyor. o resimlerime bakıyorum, (esmerim) ama yüzüm pembe tonları ve şişmiş gibi kocaman. sanki bisürü arı sokmuş.
dr um Roaccutane verdi, (Gata nın ii bir cildiye uzmanı) tabi öncesinde kan tahlilleri yapılıyor,birde kilomda vardı, günlük verdiği dozu artırdı 1 ay sonra. mutlaka ki ciltte kurumalar yapıyor.ağız içi,dışı,burun kenarları aşırı kuruyor ama zaten dr bu konuda uyarıp nemlendirici öneriyor.8 ay kadar kullandım diye hatırlıyorum. (kardeşim daha az kullandı)
tedavi sonunda mükemmeldi cildim,tenimin rengi açılmıştı,hiç iz yok,sağlıklı bir cildin pembeliği ve pürüzsüzlüğündeydi.
sonrasında 12 yıl geçti, o kadar yıl içinde o derece ağır sivilcelerim çok şükür ki olmadı. ama bir dönem yine sivilcelerim o dereceye geleir mi diye korkmuştum (aşırı stres vb sebeplerle yine cildim bozulmuştu.büyük ve iltahaplı sivilcelerde yeniden gelmişti) ama asla ve aslaaa o eski resimlerimdeki gibi arı sokması derecesinde şiş bir yüz haline gelmedi.
Bakarsan bağ olur, bakmassan dağ olur. o dönemleri yaşadığımdan sonrasında daha da dikkatli oluyorsunuz ister istemez korkudan.

Roaccutane midemi hassaslaştırdı. ilacı bıraktıktan sonra yıllarca mide ağrıları çektim,öncesinde mide ağrısı nedir bilmezdim. değdi mi, değmedi mi tartışılır tabi ki.
Hala midem biraz hassas.

Canım telaşlanma hemen dur bi kuzenim iki yıl önce kullandı bu ilacı geçti herşey şuan yüüznde hiç bişey yok ama onunda aradabi sivilcesi çıkıo hemde geçende burnunun üstünde kocamann kıpkırmızı bi sivilce çıkmıştı ama geçti arda tek tük çıkmasından zarar gelmez yerimseniben

Roaccutane değil ama zoretanin die bi hap kullanıorm . çok benzeer ilaçlar. 3. ayım bitmek üzere. sivilcelerim bayağı azaldı. tedavi süresi 6 ay. yan etkileri dudak çatlaması, deride döküntü oluşma, cildin hassaslaşması, agresiflik, halsizlik vs vs... bunlar benim karşılaştığım yan etkiler .bir sürü daa yan etkisinin olabileceğini okumuştum . her ay kan tahlili yaptırıorm bi sorun çıkarsa hemen tedaviye son verilecek..ha bi de bu ilacın özellikle hamile bayanlara yan etkisi varmış. hamileler kullanamaz.Ve de tedavi sırasında hamile kalmayacağına dair kağıt imzalatıorlar...

max 1 ay snr geçiomuş cnm..dudak kuruluğun için hangi ürünü kullandın??

ilacımın yan etkisinden dolayı bnmde dudaklarımda çatlama ve kuruluk var . ne kullanırsam kullanayım bir türlü düzelmedi . son çareyi terramycin (teramisin) de buldum . aklıma geldikçe sürüorm . sürdükçe gayet ii bi hal alıo . fakat sürmeyi 1 gün bile bıraksam hmn kuruor.

Saolun kızlar tavsiyeler için..Eskiden kocaman bi makyaj cantam olurdu cantamda şimdi ecza dolabına dönecek anlaşılan:sinifsinif:

burda moraller biraz bozulmuş sanki size ilk başladığımda yani ikinci ayımdaki bi fotoğrafla yeni çektiğim fotoğrafı koyiyim :) Farkı siz görün :)

Sol tarafım

Şimdi sol tarafım (resmi düzeltemedim bilgisayar formattan yeni geldi alışamadımda )

buda şimdi sağ tarafım

emin olun zamanla hiç bişi kalmıyor :)

slm kızlar SıNEKStim SinEx oldum... bu kısa nottan sonra haberlere geceyim

3. ayım bitti şükür... yarın yine doktora gidicem... yüzüm de tek bi sivilce kalmadı ama su gözenekler cok rahatsız edici... eger verirse soyucu yazdırcam yarın.. hafif lekelenme oldu yüzümde güneşten olabilir diye düşünüyorum.. hafif koyuluklar olustu.. onlarıda giderir soyucu hem.. hiç bişeyim yok valla.. dudak kurulugu dısında bide kabızlık ve göz kurulugu dısında bişeyim yok... iyiyim yani...

cadı hoşgeldin ama niye nickini değiştirdin.. nerelerdeydin.. 3. ayın yeni mi bitti, aksattın mı yoksa yine klava: benim şafak 5 :lepi: darısı sana.. bendede sendeki etkiler var, birde komple vucut ağrım başka bişey yok şükür, ama sayılı gün kaldığı için artık üzülmüyorum kaydirigubbakcemile2

kızlar bu ay tedavim bitiyor 8 ayım doluyor..sonra doktorum leke için krem yazcak ve sonra peeling yaptırcam :) kızlar gerçekten işe yarıyıor bni görenler grçekten gçmiş diyor ve bnde fark ediyorum artık yüzümde hiç sivilce çıkmıyor aman nazar değmesin yine de :) yanaklarımda öncedende bahsettiğim gibi sağ yanağımda kırmızı lekeleri kaldı sadece onlar kötü gözküyor diyorlar zaten onalrda peelingle geçcek inş. mutluyuuum gerçekten mutluyuum :))) kndimi beğeniyorum artık

kızlar bende 2haftadır roaccutane kullanıyorum yanlız geçen tanıştığım bir kadın bu ilacı 3sene önce kullanmış ve feci yan etkileri olmus saydıklarına ben bile inanamadım çoğuda hala geçmemiş..şimdiki aklım olsa hemen bırakırdım bence sende bırak dedi..suan ne yapcağımı hiç bilemiyorum lütfen yardım edin

ya bana yardım edin 6 ay oldu doktor ilacı kesti aslında 2 ay daha kullanmam lazım ama baş ağrılarım oluyo diye kesti şimdi geri tekrarlar diye çok korkuyorummmm senağlama

bu ilaç hakkında çok atıp tutan var. bende başladığımda bi arkadaşım kullanma kanser olursun demişti kafamçokkarıştı yuh artık. birsürü yan etkisi olduğu doğru fakat, her ilaçta olduğu gibi, kişiden kişiye değişiyor etki dereceleri. ama herkesin tek ortak noktası dudak ve yüz kuruluğu. o da çok normal, ilaçın etkisi o çünkü. kan testlerinin amacıda bazı değerlerini etkileyip etkilemediği, kolesterol, karaciğer enzimleri .. gibi. en önemliside o zaten. eğer sağlığını riske atıyorsa, durmuna göre ya dozunu düşürülür, yada tedavin sonlandırılır. yani kontrol altında olduktan sonra korkma. bu ilaç son çare, öyle düşün ve cesaretli ol. bu ilaca en çok korkanlardandım. 3 ay cesaret edemedim kullanmaya, ama her yolu denediyip, sonuç alamayınca, yaş da ergenliği çokdan geçince, başladım çok da memnun kaldım son 4 günüm kaldı :teytey: beni en çok üzen dudak kuruluğum ve ağız çevremin pullanması oldu. ama değdi mi dersen kesinlikle değdi a.s

zaten benim anlayamadığım nokta ileri derecede insanları etkileyen kısırlığa bile sebep olduğu söylenen bu ilacı doktor niye yazsın duyduğuma göre avrupada yasaklanmış ama ne kadarı doğru?ben 20mg ile basladım suan hesap yaptım tam 2.5hafta olmuş sivilcelerim baya bi arttı ama açıkcası dudak kuruluğum rahatsız edecek düzeyde deil şuanda..yani şimdilik bi sorunum yok ama çevreden gelen kötü yorumlar normal olan psikolojimi bozdu halbuki ilaca ilk basladığımda ne kadar olumluydum

canım özellikle sana soruyorum çünkü tedavin neredeyse bitmiş..dudakların kuruluğun ve pullanma haricinde karaciğerinde olsun psikolojinde olsun hatta daa farklı seylerde olsun bir yan etkisi yaşıyormusun suan?

slm kızlar ilacı bitireli 2 hafta geçti üzerinden gelişmeleri hemen söliyim:=))))))) öncelikle mutluyum izleri iyice küçülüyor dudak kuruluğuna devam bepanteni hala düşürmüyorum elimden zaten doktor yan etkileri 1 ay daha sürer dedi kan kendini 1 ay sonra yeniliyomuş onun dışında bende çok yorgunluk ve kas ağrıları oluyor, saçım ve cildimde yağlanmaya başladı cildimi her akşam doktorun verdi gliserinli sabunla yıkıyorum çok memnunum o sabundan kurutmuyor cildi nemli tutuyor ve o sabunu kullandıktan sonra nemlendirici sürmeme gerek kalmıyor dün biraz çekirdeği fazla kaçırdım bugün küçük içi dolu bi sivilcem çıktı ama ben kaşındım kızlar bundan sonrası için dahada dikkat edicem sizlerde dikkat edin bu şekilde kızlar ümitlerinizi hiç bir zaman yitirmeyin mutlaka geçiyor ama sabır gerekiyorrrrrrrrrrrr:lepi:
ilacı bitiren arkadaşlarım haberdar ederseniz sevinirim görekemmmm nerelerdesin ....

hemde nasıl aksattım varya.. :kedi: olsun ama devam ediomuyum ediyorum...
ya hala benim doktorum gelmemiş gıcık oldum bu doktora her gecen ay dahada gıcıklasıyo.... bidahaki gidişimde degiştiriyorum doktoru kesin....

neyse sadede geleyim... soyucu istedim ilac kullanırken yüzünle oynamayalım cok fazla dedi... ok dedim =)) oynamayalım... ay daha dün ilk ilacımı aldım.. bugün minnacık kanadı yine burnum ya :bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…