Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
kızlar ben de 4 yıl önce kullandım roaccutane ı. moralinizi bozmak gibi olmasın ama ben de hiç bir işe yaramadı. ben 2 kür kullandım. 6 aylık iki kür yanı toplamda 1 yıl yan etkileri psikolojimi bozdu tırnaklarım bile iltihaplandı, kalem tutamıyordum düşünün...!! .:çok üzgünüm: doktor çok umutlu konuştu ama sonra da ilaca dirençli bir bünyen var deyip kesip attı.. bir süre çıkmadı sivilcem ama cildim sonra daha da beter oldu o kadar çok ilaç kullandım ki bu forumda geçenlerin hepsini kullandım ama hep geçici. bıraktığım gibi eski haline döndü ne yazıkkiiii. kötükedihüso

tühhh cok yazık olmus yaaa :1no2: niye öyle olduki acaba...
oysa bu ilac herseyi kurutu niye iltihaplandınki okadar...kafamçokkarıştı

baska bi problemin mi vardıki acaba...benneyaptımki

bi arkadasımda yüzünde kistler olusmus zamanında koca koca... özele bi profa göstermiş.. adam tek care roaccutane demiş.. baya bi kullanmıs hemde 80 mg sabah 40 aksam 40...kafamçokkarıştı demekki ne kadar agırmış akneleri... sonra bünyesi kaldırmamıs.. dozu azaltmıslar yine kız fenalık gecirmeye baslamıs.. ilacı kesmişler o kadar zaman kullanmıs ama yinede tık yok... bazılarında ise acayip işe yarıyo... dilerim bizdede işe yarar.. 3 ay kullandım.. aksatıklarım olmasa 4 ay olcaktı:kedi: neyse sonuc 3 ay 40 mg kullandım 4. aydayım.. bi tane bile sivilce cıkmadı ilk haftaları saymazsak.. burnumdan fıskıran yaglar bile kalmadı... ama adet dönemimde popomda cıkıyo onlara ne care olcak valla bilmiyorum.. roaccutane bile care olmazsa kaydirigubbakcemile3 neyse sonuc olarak

cokkkkk gecmiş olsun canım.. umarım bi gün bi şekilde kurulursun bu sıkıntıdanŞeniz

LÜTFEN biri bana bişey desin moralim çok bozuk..doktor kolesterolüm yüksek çıktı diye ilacı kesti..!!!!! toplamda 4800 mg kullanmam lazımken ben 3300 de kaldım..tekrar etmesi tek korkum..bitirmek istiyorum kolesterol falan umrumda değil nolur bişey söyleyin ne yapmam lazım :çok üzgünüm:

canım çok teşekkür ederim şu an cildim fena değil sadece izler kaldı acnevit kullanıyorum 2 aydır baya etkili oldu bakalım yazın zaten hep azalır kışın stresli geçtiği için artarÇok üzgünüm çoook

tatlım sen neler diyosun öyle....

sonra kolestrol yüzünden meydana gelebilecek rahatsızlıklara bile bile lades mi diyorsun.... sen nasıl bi risk alabilecegini düşünebiliomusun... kolestrol nedeniyle basına gelebilecekleri bi arastır istersen... hadi sen bu riski aldın doktorundan nasıl bu riski almasını bekliyosun... yemene içmenede cok dikkat et.... kolestrolün düşünce tekrar kontrole gidersin bi ay iki ay sonra tekrar devam ettirir belki....

ya işte sivilceden ne kadar bıktığımı anla yani o derece..artık tahammül edemem bir daha çıkarsa..ve 6 ay kullandım sadece 3 ayım kaldı yani yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim herşey bir anda boşa gitcek....:çok üzgünüm:

merabalar..
ben de dün başladım kullanmaya..çok fazla degil aslında ama 8 yıldır bu sekilde dolaşmaktan bıkmıştım..doktorum tedavi sonunda sen bile kendini tanıyamayacaksın dedi..30 mg kullanıyorum..20mg aksam 10mg sabah dedi..yalnız kafama takılan ilaç saatlerinin aynı olması şart mı..sizler nasıl kullanıyosunuz? akşam şu saatte ,sabah şu saatte ...

ben genelde aynı saatte içmeye özen gösteriyorum sonuçta antibiyotik hihoyyyt

ben genelde aynı saatte içmeye özen gösteriyorum sonuçta antibiyotik hihoyyyt

canım bu ilaç antibiyotik değil, a vitamini ...
ilaç saatleride çok önemli değil, sabah almadığını akşam da alabilirsin. burda önemli olan günlük dozu alabilmen ama tok karnına kesinlikle..

canım özellikle sana soruyorum çünkü tedavin neredeyse bitmiş..dudakların kuruluğun ve pullanma haricinde karaciğerinde olsun psikolojinde olsun hatta daa farklı seylerde olsun bir yan etkisi yaşıyormusun suan?

ben ilaca başlamadan en çok korktuğum şeyler, sivilce kusması olması, dudak kuruluğu ve saç dökülmesi idi. e birde karaciğerime zarar vermesi idi. ama söylediğim gibi, yan etkiler kişiden kişiye değişiyormuş, ilacı kullanıp, burdaki arkadaşlarla paylaşımlarda anladım. bende aşırı dudak ve ağız çevresi kuruluğu oldu, hala var. ağız kenarım yırtıldı 3 ay boyunca yemek yiyemedim :1no2:n şimdi düzeldi. ellerimin üstü yara oldu, bileklerim kabuk bağladı, kemik ağrılarım oldu, yorgunluk hissi gibi. kabızlık, hala var. birde göz kuruluğu. başka da bişey yaşamadım şükür.
kan değerlerim hep normal çıktı o yüzden dozumu yükseltebildim, sivilce kusması da olmadı bende en büyük şansım oydu..
benden tavsiye, kolesterolunu etkileme riskine karşı yemene içmene dikkat et, yağsız ye mesela, kırmızı et yeme. pasta tatlıdan uzak dur. kuruluğa karşı, her banyodan sonra vucudunu body lotion a nemlendir, yüzünü sabah akşam yağsız nemlendirici sür, ellerin dudakların sürekli kremli olsun.. ve elini yüzüne sürme..
en çok sabret, bu tedavide sabır önemli, ben bileklerimdeki kabuklanmayı gördüğüm gün ağlamıştım mafoldumben allahım daha neler olacak diyordum, o kabuklar hala var, ellerimde yara, ama yüzüme bakınca :Saruboceq: iyiki kullanmışım bu ilacı diyorum, mucize gibi birşey gerçekten.. bol bol iltifat alıyorum şimdi sırnaşık şey eeee hakettik ama. sende hep sonunu düşün, bu yan etkiler geçecek, sivilcesiz yüzün baki kalacak a.s

saol canım tavsiyelerin için..benim şuan tam 10gün kaldı 1ayın bitmesine ve sivilcelerimin çoğu kurudu şuan sadece leke halinde..dün artık tam etkilerini görmeye basladım burnum kanadı mesela kuruluktan..bugun kalktığımda dudağım felaketti yüzüm hele çorak topraklar gibi kupkuru bembeyaz ve pul pul olmus aslında tenim hala bronz ama yüzüm bembeyaz oldu su 1ayda cok komik görünüyor bol fondoten sürmüşüm gibi..1ayın bitmesine az kaldı ama daa önümde 5ay var bakalım nasıl sabredeceğim

mrb ben yenıyım bu sitede.. bende dkra gittim roaccutne verdi çok agır bi ilaç daha bir ay olmadı kestim kullanmıcam resmen psıkolojımı bozdukaş bıyık aldırım dedim bıyığımı alırken ağdayla beraber derıde kalktı öldüm yaa yok öle bi acı o acıyla haplarıda attım çöpe kullanmıcam.. sıvılcesiz olcam diye çekmediğim kalmadı yaaa...size tavsiyem çok dıkkat edın bu ilacı kullanırken...

kızlaaar tedavimin son günü bugün, şükür bitti kaydirigubbakcemile2:lepi:
bitmez zannediyordum yaaa, nasıl geçti 5 ay bir ben bilirim birde allah..
çok mutluyum, şuan tek isteğim dudağımın normale dönmesi.. nemlendirici sürmesem gülemiyorum bile..
darısı sizlereee :içelim:

nazimsincim hayırlı olsun ilacın bitmiş cnm :)
kızlar bnm ıkıncı kutum 10 gün fln oldu biteli ama doktorum yıllık izinde olduğu için gidemedim malesef.ayın 20sinde gelicekmiş.bu kadar süre ara vermek sorun yaratırmı acabaa CADIARZU

cnm ara vermek zorunda kalmışsın ama bnm dktrm bana bır gun bile ihmal etme demişti..ben bıraktım 1 ay oldu başlayalı ama mahvoldu yuzum ağda sonucu bilmiyodum ağda yapılmıcanı deriyi inceltiyo çok kötü oldum ama artık istemıyorum ben böle mutluyumzemuszemus

bnde normalde ara vermeden kullanıodum ama macburi odu bu sefer malesef
cnm bazı yanetkileri var ama emin ol kullanan hrkes sonuçtan aşırı memnun.hepimiz dudak kuruluğu,göz kuruluğu vs. sorunlar yasıoruz ve ilacı kullanırken asla agda kullanmıoruz.snde ağda olayını yaşamışsın.bnde aynı hatayı yapmıstım bılmıodm o zmn cunku.ama bepanten sürdüm ve cok ıı geldı.tabı kullanıp kullanmamak snn kararın bişi diyemem :)

cnm bilmıodum ama oldu bi defa kendımede guldum bu hale gelmek için üstünede para verdim kuaföre diyom:=)yarın dkra gıtcem bakalım kullan dersede kullancam ii geldi ama işte bilgisizlik sonucu yaşıyoz böle şeylerio anki sinirle acıyla attım çöpe hapları..benı gören noldu dıyo traş oldum diyom :=)

çok iyi anlıyorum cnm.bnde aynı snn gibi olmuştum.ama olduktan sonra bepanten uyguladım ii geldi çok şkür.eğer kullanıp sonuç alacağına inanırsan devam et haplarına derim.tabi sn yine doktorunla konuş.o seni daha detaylı bilgilendiricektir zaten:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…