Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Canım kk cılarım.. Ben bu ilacı 4 yıl önce kullandım.Evet dudaklarınız kuruyor burun için kuruyor ve hatta kanıyor. Ama sabır inanın sabır benim cildim çok bozuktu ve o kadar çok ve büyük sivilcelerim vardı ki ilk tanıştığım herhangibirisi bayanlar bile öpüşmekten çekinirlerdi iyi biliyorum.Benim boyun bölgemde bile sivilce vardı. Ama şimdi beni görenlerin ilk sordukları estetik mi yaptırdın diyorlar.
Mymelino arkadaşım arkadaşına tavsiyem ilacı kullanırken kesinlikle ama kesinlikle sivilcelerinle oynamayacaksın , cildini çok temiz tutup ve gece gündüz demeden mutlak suretle güneş kremi kullanacaksın. Benim arkadaşım benden sonra heveslenip oda kullandı ilacı ama ilaç kullandığı esnada ki ben söylemiştim cildin hassas yapma diye ama sir ağda ile tüm yüzünü aldırdı ve aynen güneş kremini de bir kullan bir kullanma unut derken yüzü ilaç bitmesine rağmen leke leke kaldı şimdi o lekeler için uğraşıyor. Canlarım uğraştım ama yapamadım size cildimin şidiki halini gösterecektim. Beceremedim resim yerleştirmeyi.Tuu kaka bana..:))kaydirigubbakcemile2

merhaba bende roaccutane kullandım 5 sene önce filan galiba ama çok güzel etkisini gördüm onun sayesinde yüzüm tertemiz oldu siyah noktalarım bile kalmadı bugun olmuş yüzümde tektük minnacık nadiren sivilce çıkıyo sabah 30 luk akşam 20 lik içtim.Psikolojimdede allaha şükür bi değişiklik olmadı:) Sadece yüzüm çok soyuldu bide dudaklarım çok kötü oldu ama şunun şurasında 6 ay sabrettim her ayda kan tahlili werdim okadar...alkisalkisalkis

arkadslar gecen yıl roaccutane kullandım ancak 4. ayda kestim ve 20 mg başlayıp 10 mg la devam ettim.
ancak çok düzenli devam edemediğimden bıraktıktan yaklaşık iki ay sonra tekrar nüksetti ve canımı fazlasıyla sıktı..yan etkisi çok olmasın diye 6. aya kadar devam etmemiştik birde cildim hemen yanıt verdi ilaca ve düzelince bende gerek görmedim..ama aylar sonra aynı sıkıntı başaldı yine..
şimdi gecen ay yine gittim baska bir doktora oda zoretanin verdi..hiçbir fark yok aynı içerikteler sadece farklı firmalar tarafından üretiliyor..doktorum çok düşük dozlarda kullanmıssın pek etki etmez bu dedi ve 30 mg ile başlattı.bu ikinci ayım ve düzelme olduğu halde 40 mg a çıkardık..şuan allaha şükür hafif sinir dudak kuruluğu göğüs ağrısı göz kuruluğu dışında ciddi ve dinmez bir problemim olmadı..tavsiyem tedaviyi yarıda bırakmayın zira hiçbir işe yaramıyor okadar çektiklerinizde..

bende geçen hafta başladım kan tahlili yaptırdım herşeyim düşük çıktııı resmen düşük dozda verdi ilacı her ayda kan tahlili yaptırmaya gitcem inş. geçerrr öss ye hazılanıyorum yan etkisini şimdilik görmedimm daha yeni başladım gerçi inş. yan etkisi olmasss kullanan arkadaşlarımın çoğu memnun bazıları yan etkisini baya bi abartmış bende biraz tırstım doğrusu ama doktor kontrolünde olunca inş. bişi olmas heralde :) :) sabırla bekliycemmmm artııkkk

cildin ne güzel olmuş :) maaşallah bende bugün gidicem bakalım ne olcak baska ılac denedım işe yaramazsa roacuttane yazarım dedi doktor bey ama benim aslında sırtım için yüzümde var ama 4-5 tane onlarda gitmiş olcak ama sırtımda çok ya bide kistik sivilceymiş neyseki yaz bitiyor nasipse güneşe pek maruz kalmıcam :)

bu ilacı bende kullandım cildi çok kurutuyor nemlendiriciye mutlaka ihtiyaç var ben bepanthene yerine vazelin sürüyodum dudaklarıma ve burnuma daha çok yumuşatıyor ve kalıcı oluyor
ilacı bıraktıktan sonra izlerim hemen geçmedi cildi soyucu peeling gibi krem verdi onu kullandım bitene kadar şimdi çok şükür iyi ufak tefek izler var onlarda zamanla geçer diye umuyorum

arkadaşlar bende 3 yıl önce kullanmıştım.ilaç bittinkten sonra ve bir yıl sonrası sonuç mükemmeldi.ama özellikle bir yıldır yüzüm eski haline döndü.şuan oldukça kötü,sanki bütün izler geri geldi ve özellikle ağız ve yanak kısmımda çok yoğun bişekilde sivilce çıkıyor.böyle bir sorunla karşılaşan varmı acaba?şuan yüz temizleme ürünü olarak ddf markası kullanıyorum bikucak para verdim ama hiç bir işe yaramıyor.

Şu an herşey çoook güzel yüzümden çok memnunum zemuszemus ama tekrar sivilce çıkarsa diye çok korkuyorummmmmmm fisfisfis

cancagızlarım , bu ilacı kullanırken dedim yaaa güneşten kendinizi çok iyi koruyacaksınız ve sir agda gibi yada lazer falan yaptırmayın sakıın
ben 4,5 yıl önce kullandım tekrar söylüyorum kasım ayında başladım nisan sonunda bitti ilacı kullanmam.. ama güneş yok diye kış mevsimi diye güneş koruyucu kullanmamazlık etmedim veee cildimi temiz tuttum arada bir cildime maskeler yaptım nem maskesi falan onun dışında dediğim gibi temiz tutmaya çalıştım.
Lale kardeşim sana tavsiye ederim inan benimde sırt ve omuz başlarımdan kollarıma dogru inen bir çok sivilcem vardı şimdi hepsi off durumunda kalmadı vee ayrıca eskiden saçlarım çok yağlıydı bir gün durup bir gün mutlak yıkardım yağlı saç oldu şimdi normal saç.. Yaa arkadaşlar ben inanın çok memnun kaldım bu ilaçtan inşallah sizlerde şifa bulursunuz.. Hadi hepiciğinizi öptüm şekerler..kaydirigubbakcemile2

artık hiç sivilcem yok çok şükür ama çıkmaması için elimden gelen herşeyi yapıcam inş....:enbuyukkk:

arkadaşlar ilaca başlamadan hangi testleri yaptırıyorsunuzzzz.......bide ayda 1 defa yaptırdığınız kontrolün adı nedir.......arkadaş 6 ay kullandı ve cildi mahvoldu.......tekrar dermatoloğa gidecek .......burdaki yazılarda hiç olumsuz yazı yok .....neden arkadaşın öyle oldu anlamadık.....eksik tedavimi yapıldı acaba......????????? biraz bilgi verinnnn.......

İlaca başlamadan önce yapılan test karaciğerle ilgili bi testtir.(kolesterol) Her ay ilaç bittiğinde doktora yazdırmak için gittiğinizde yapılan kontrolde de bu test yapılır.İlacı yazdırmadan önce doktor bi belge verir o belgeyle laboratuvara gidip kan verirsin.(aç olmak gerekir)Tahlil sonuçlarını doktora gösterirsin ve eğer sonuçlar normalse doktor sana bu ilacı yazar; standart değerlerin üstündeyse zaten yazmaz. Doktor bu işini bilir. yerimseniben

Kilo x 120= Alınması gereken kümülatif dozdur. Arkadaşın bu ilacı kullandığı 6 ay süresince gereken doza ulaşmadıysa nüksetme ihtimali daha fazla olur; ama bu dozu alırsa nüksetmesi zordur.
Ben 5 ay kullanmıştım, sonuç mükemmeldi ama gereken dozu almadığım için şuan nüksetti ve tekrar roac.a başladım...
Not: Roac.a başlanıldığında ilk 1-2 ay sivilceler çoğalır.Normaldir...3-4-5-6 aylar ise hiç sivilce çıkmamaya başlar.Tabi bu süre cilt yapısına göre de değişebilir.. (roac. kıdemlisi )

cnm doktor benimde gereken dozu almadan ilacımı kesti tekrar çıkmasından korkuyorum doktora ne dediysem ikna edemedim ya cadı nolcaak kötükedihüso

Eğer tahlil sonuçlarında bi sorun çıktıysa devam ettirmemesi normal; ama herşey normalken kestiyse başka bi dermatoloğa git. Anlat durumunu cnm.. Ben hiç bi sorun yokken yarıda kestim siz etmeyin nolurrr..!!!!
Şuan 1 yıl önce yaşadığım kusma döneminden çok daha beter oldu yüzüm :a015:

meraba kızlar ben roaccutane ile aynı olan zoretanin adlı ilacı kullanıyorum. 5 ay olucak bi kaç gün sonra ama çok yoğun derecede izlerim kaldı..Sivilce ise tek tük arada bir çıkıyor oda tam çıkamadan kuruyor gidiyor..ızler hakkında beni bilgilendirin nolur artık üzüntüden kafayı yicem bu izler çok fazla hiç geçmicekmi? 20 mg kullanıyorum sabah akşam. 1 ay sonra tedavim biticek

Tedavin sonlandığında doktorun sana soyucu kremler (tretin, contractubex vs.) veya peeling tavsiye edecektir.
Doktoruna danış.. Zamanla onlar da geçicek.Bence şu haline şükret canım sivilcelerin artık çıkmıo yerimseniben

Arkadaşlar merhaba. Bende sivilce maduruyum. 2-3 aydır sivilce problemim var. Daha önce hiç bu kadar çok çıkmamıştı. Özellikle çene bölgemde. 2 aydır bir sürü ilaç kullanıyorum. Bir sürü antibiotik kullandım ama yine de geçmedi. ıltihapları geçti sayılır ama hala izleri var. Doktor son çare roaccutane a başlayacağımı söyledi. Ama yan etkisi çok olduğu için kullanmalımıyım bilmiyorum. Ayrıca kullanan arkadaşlar ilk aylarda sivilcelerin arttığını öğredim. Çok mu kötü oluyor. Bazı arkadaşlar sokağa bile çıkamaz hale geldiğini söyledi. Kullanan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…