Eğer tahlil sonuçlarında bi sorun çıktıysa devam ettirmemesi normal; ama herşey normalken kestiyse başka bi dermatoloğa git. Anlat durumunu cnm.. Ben hiç bi sorun yokken yarıda kestim siz etmeyin nolurrr..!!!!
Şuan 1 yıl önce yaşadığım kusma döneminden çok daha beter oldu yüzüm :a015:
Arkadaşlar merhaba. Bende sivilce maduruyum. 2-3 aydır sivilce problemim var. Daha önce hiç bu kadar çok çıkmamıştı. Özellikle çene bölgemde. 2 aydır bir sürü ilaç kullanıyorum. Bir sürü antibiotik kullandım ama yine de geçmedi. İltihapları geçti sayılır ama hala izleri var. Doktor son çare roaccutane a başlayacağımı söyledi. Ama yan etkisi çok olduğu için kullanmalımıyım bilmiyorum. Ayrıca kullanan arkadaşlar ilk aylarda sivilcelerin arttığını öğredim. Çok mu kötü oluyor. Bazı arkadaşlar sokağa bile çıkamaz hale geldiğini söyledi. Kullanan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim....
evet cnm benim çok kötü olmuştu yani nerdeyse sokakta tanımadığım insanlar soracaktı utanmasalar noldu diye sormayan kalmadı ama şimdi sonuç çok güzel..tabi tekrar edipte yeniden çıkmazsa sivilceler mirmirmirmir
Anladım canım çok sağol. Yani benim en azından şuan öyle çok kötü değil. Sanıyorum en doğrusu 1-2 ay daha beklemek. Birde ekim ayında bir operasyon geçiricem ve aneztezi alıcam. Bunu da engeller diye düşünüyorum bu kadar yan etkisi olan bir ilacın. O yüzden beklemek en doğrusu olucak galiba. Umarım gerek kalmadan geçer...
ya kızlar ben 4.ayımı hala bitiremedim. ilacımı içmeyi unutuyorum bazen yanıma almayı unutuyorum.. normalde 5.ayımın içinde hatta sonlarında olmalıydım... 6 ay kullanmam gerekiyodu... ben bu 4 ay bitince tedaviyi kessem mi ya... bıkkınlık geldi bana.. cildimde gayet ii durumda. ı ayy ben niye böle oldum yine yaa....
Eğer şimdi bırakırsan tekrarlama olasılığı çok çok çok yüksek canım. Bence sakın kesme ve gereken dozu en kısa zamanda almaya çalış, hapları almayı unutma yani..Bu ilacın nüksetmemesi için ömrün boyunca bi daha sivilce çıkmaması için gereken dozu almış olman gerekir.Almazsan kesinlikle nükseder..
Ben daha önce 5 ay düşük doz kullandım.Benim de geçmişti hatta izler bile kaybolmuştu.
Gel gör ki 6 ay geçti ve suratım önceki halinden bin kat daha beter...!!!!!!!!!!!!!!!!
Şuan tekrar roac. kullanıorum.O yan etkileri bi defa çekip ömrünce kurtulmak varken tekrarlayıp 2.defa çekmeni kendi ellerinle sağlamak ne dielmaz:
kızlar selam bende dün başladım ilacı kullanmaya. ilacı aldım ama hala tereddürtdeyim. korkuyorum inanın. kullanan arkadaşım var bir tane ona bir şey olmadı. atlattı bitti. ama ben bilmiyorum işte. geçici olarak arttırdığına emin olsam karaciğer enzimlerini tamam diycem ama kalıcı hasar bırakmasından korkuyorum ben. pek kuvvetli bir bünyem olduğunu da söyleyemem zaten.
okuyorum kendi sitesini kalıcı olmaz diyor ama o çarşaf gibi prospektüs neden?
doktora sordum kalıcı olmaz uzun vadede dedi. ama bilmiyorum kızlar ikna olamıyorum...
ben azıcık vesveseliyimdir de...
senağlama
saol canım benim.. devam edicem mecbur.. okadar kullandım cile cektim burakmak olmaz hakkaten...Şeniz
canım bizlerde ilk basladıgımızda senin gibiydik.. neler cektik neler.. meyvelerimizide topladık baya baya.. önemli olan senin kararlılıgın ve inancın.. artı moralin.. benim bi önceki nickim sineks'ti.. benim yazılarımı bulursan bu topikte oku.. halden hale girdim.. ruh halim bozuldu yerine geldi.. ama suan hakkaten cok memnunum sonuclardan...... oku bu topigi baya bi hepimiz gün gün yazdık neler yasıyoruz neler yasamıyoruz... ama inan moralini yüksek tut ve kendine dikkat et.. basında cok çile öekiceksin.. dudak kuruması göz kuruması kabızlık ellerindeki kızarıklıklar belki dahası... belki bi cok arkadasım gibi hiç b sıkıntı cekmeden atlatacaksın.. ama inan onlarda geciyo ve insan alısıyo... bi sorun olursa özelden sor seve seve cevaplarım...Şeniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?