Merhaba Arkadaşlar
Ben 2008 yılında Mart - Temmuz ayları arasında yani 5 ay süreyle kullandım Roaccutane. İlk 40 mg ile başladım son 2 ayda ise 30 mg. düştü. Yani az kullanıyordum. Tedavi sürecinde 3.aydan itibaren sivilcelerim tamamen kayboldu, cildim çok güzel pürüzsüz hale geldi... Yan etkilerine gelince, en çok şikayetçi olduğum saçlarımın dökülmesiydi hatta bu yüzden tedaviyi tamamlayamadım yani en az 6 ay kullanmam gerekiyordu ve kel kalmaktan korkup ilacı bıraktım:) Tabi dudaklarımı da çok çatlatıyordu ama onu bi şekilde kremlerle geçiştiriyordum. Dudaklarınıza en iyi bepanten merhem öneriyorum bu arada çünkü hem tadı yok hemde çok etkili... Neyse 5 ayın sonunda cildim de düzeldi diye ben ilacı bırakmıştım ama 3 ay sonra sivilcelerim tekrar nüksettiHatta eskisinden kötü bile oldu bir ara.. Sonra yüzümdekiler son günlerde baya düzelmişti ki bu sefer sırtımda çok fazla sivilce çıktı.. Ve bugün itibariyle sırf sırtımdaki sivilceler sebebiyle tekrar Roaccutane tedavisine başladım Doktorum günlük 50mg. ile başlattı... Tekrar nüksetmesinide yeterli dozda almama ma bağladı.. Tabi ben ilk doktoruma gitmedim:)
Saçlarım tekrar çıkmışlardı şimdi yine dökülecekler ve çatlak dudaklı günlerime geri döneceğim diye üzülüyorum
bende bugün zoretanin kullanmaya başlıyorum.....sanırım roaccutanela aynı etkideymiş.....saç dökülmesi çok mu fazla oluyor?
teşekkürler cevabın için:) bir sorum daha olacaktı ben günde 20 mg 1 tablet alacakmşm bana cok az geldı yaşım 17 acaba bu yüzden midir?
aynen bende bitirene kadar kullanmadim. sakin ama sakin kimse yarida veya tamamen bitirmeden birakmasin. cunku sonrasinda cikanlar onceki durumunuzdan daha vahim olabilir benim gibi. simdi tekrar basladigim tedaviyi bitircem ins..hipokondriyak insallah dedigin gibi olurda kurtuluruz bu dertten tamamen akannehir
:teselli:bende zoretanin kullanıyorum.56 kiloyum ve 20,20, 10 olmak üzere günde 50 mg. alıyorum 15. günüm bugün kuruluk bütün vücudumu kapladı artık önce dudaklarım çenem alnım derken saç diplerim kuruluktan acıyor göz kapaklarım bile acımaya başladı arada bel ağrısı çekiyorum halsizlik falan da var çenem öyle çok kuru ki yarıldı kanadı bugün onlar iz yapacak korkuyorum. ilacın bende mucizeler yaratacağına inanıyorum hatta benim küçük küçük milyonlarca sivilcem var alnımda ve çenemde geçicekler pırıl pırıl pamuk gibi bir yüzüm olacak inşallah . birde ben normaldede agresif bir insanım hemen parlarım bu ilaç beni bazen çileden çıkarıyor hiç bir şey yokken bile eskiden kızdığım birşey aklıma gelip bağırabiliyorum. sonrada ne oldu ya sana dediklerinde ya pardon ilaç işte şeklinde baya gülüşüyoruz ama sonrası çok komik oluyor. bazen çarpıntı yapıyor eğilip kalkmak resmen zulüm oluyor çarpıntı artıyor. ama herşey yoluna girecek eminim. hepinizi öpüyorum arkadaşlar
bu arada yazdıklarınızı 15 gündür takip ediyordum ama bugün üye olabildim. yeni katıldım aranıza sevgilerle ...
2-3 sene önce gereken dozu kullanmayıp tekrar çıkan bi sürü arkadaş gördüm forumlarda; ama dikkatini çekerim gereken dozu almamışlar.(BUNLARDAN BİRİ DE BENİM) :a015:
Gereken dozu alanlarda bence tekrar sivilce mivilce çıkmıor. Çünkü "Ben gereken dozu aldım ama tekrar çıktı" diyen tek bi kişiye bile rastlamadım. "Gereken dozu aldım 4-5 yıl geçti hala sivilce çıkmıor, arada bi tek tük ufacık çıkıo tabi malum günlerde" diyene de rastladım; ama çok fazla değil.Tabi bu tamamen normal çünkü ben de gereken dozu alıp bi daha sivilce problemi yaşamasaydım forum sitelerindeki bu başlıklara girme zahmetinde bulunmazdım.. :tomato:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?