Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
herkese günaydınnn..arkadaşlar sizlere birşey sormak istiyorum.dün en sonki aknetrent.ilacımı aldım ve bitti 1aylık bir zaman dilimini doldurdumsositososito.ama şöyle bir durum var ben üniversite öğrencisiyim ve memleketimde adını epey duyurmuş özel bir hastanenenin cilt doktoruna gitmiştim,ancak kurban bayramında memleketime gittiğimde kontrole gidebilirim.sizce bu 1 aylık ara çokmu uzun sürer.bulunduğum şehirde iyi cilt uzmanı bilmiyorum,yine kendi doktoruma gitmek istiyorum çünkü ilaç öncesi cildimi o biliyordu etkisinin ne yönde olduğunu anlaması açısından en iyi aynı doktorumun görmesi diye düşünüyorum.:teselli:.fikirlerinize çok ihtiyacım var,fikir verir misiniz?ne yapayım?

canım benden sana tavsıye bu ılaca sakınnnn ara vermeee.ılac bıtmeden 1 gun once kontrolune gıt ılac bıtmeden yazdırkı hıc ara vermeden devam et. buarada kontrol dedıgımız sey kan tahlılı yapıo doktor kolestrole felan bakıo ısde bunu herhangı bı hastanede her cıldıyecıye yaptırabılırsın. bana doktorumun dedıgı tek sey coook duzenlı ıc sakın bugunde ıcmesem 1 gunden bıse olmaz dıye dusunme dedı nekadar duzenlı ıcersen okadar cabuk etkı eder.sen bıran once herhangı bı ozel doktora yada devlet hastanesınde cıldıyeye gıt acnetrent 1. ayım bıttı kan tahlılı yaptırmaya geldım de sakın ara verme yerimseniben

Evet doğru ilk ayda biraz sıkıntı çekiliyor çünkü eşimde de aynı problemler vardı.Dudak kuruluğu , burun içindeki yaralar , ağız kenarındaki yaralar vb. ama geçiyor arkadaşlar. her kontrol sonrasında doktorunuz kilonuza bağlı olarak dozu düşürüyor. Cildinizdeki gözeneklerin küçüldüğünü , sivilcelerden kuertulduğunuzu göreceksiniz. Biraz sabır....

KOCE VE FRıZZY teşekkür ederim.aslında doktorum bana kan testine gerek yok demişti,çünkü en düşük dozajda olanı verdi,yinede bakalım bi kontrol ettirmekte fayda var.koce antalyalıymışsın sanırım bilirsin çallı tıp merkezindeki cilt doktoruydu benim doktorum çok mükemmel bir doktor.opuyorumnanaktan....
şimdi denizlide araştırıyorum,ev sahibim üniversitenin ki iyi dedi,ama üniversitede de hep asistan öğrenciler bakıyorlar..ufffff..ufffff...neyse denizlide iyi cilt doktoru bilen,duyan,görena.s olan varsa yarın akşama kadar tavsiye ederse çok sevinirin...pazartesi veya salı gideceğim inşALLAH....

canım sen sıkma canını bence doktorun uygun görürse başla bu ilaca evet agresifleşiyorsun doğru ama sonra saçma birşeye kızıp sinirlenince komik olaylar da yaşanıyorr
ayrıca dudakların ve yüzün kurusada alışıyorsun benimde kulannanlardan aldığım bilgiye göre belli bir süre oluyormuş
bugün güneş koruyucu almak için eczaneye gittim
oda ddi bu bir süre daha sürer sonra soyulmalar biter bu kadar olmaz dediii
merak etme
ama 17. günüm bugün benim şimdiden düzelmeyi fark ediyorum bence bu ilaç mucizeler yaratacak moralini bozma ve doktorun uygun görürse kullan kurtulacaksın bu sivilce illetinden. yaz sonra kararını ve gelişmeleri bekliyorum bye..

arkadaşlar son 3 gündür çok şiddetli karın ağrısı çekiyorum ve böbreğiminde ağrıdığını hissediyorum. siz böyle birşey yaşadınız mı endişelenmelimiyim bana birşeyler söyleyin bu arada göz kapaklarım da bile dökülme başladı onlardan da şikayetçi değilim kızarıklıklar dökülmeler sorun değil ama eklen ağrısı yaşıyorum ve böbreğimden dolayı korkuyorum. :çok üzgünüm:

Merhaba arkadaşalar. MERSİN'de ruaccutane ya da benzeri ilaçlardan kullanmış ya da hala kullanmakta olan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi acaba..bu ilacı daha önce 1.5 ay kadar kullanmışlığım ve doktorun bende görülen yan etkiler (burun kanaması ve gözde kuruma sonucu alerji..gibi) nedenlerle kesmesi nedeniyle bırakmıştım ama araştırmalarım sonucu bu yan etkiler normalmiş ve ben şimdi yeniden başlamak istiyorum bu ilaca ama işinde iyi bir cilt doktoru araştırıyorum. önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim..:çok üzgünüm:

Benim geçti canım, hatta makyajsız fondötensiz halimi o kadar çok seviyodumki:)) Düşün denize bile giremezdim cildimdeki sivilceler fondötensiz ortaya çıkıyo diye:)) Ama roaccutane kullanmaya başladıktan ortalama 2-3 ay sonra fondötenim kullanmamaktan tarihi geçmeye başlamıştı:))) Cildim yağlanmıyodu, saçım yağlanmıyodu öle güzeldiki herşey.. Ama işte saç dökülmelerime dayanamayıp 5.ay sonunda bıraktığım için 3 ay sonrasında tekrar nüksetti Hesapladımda ben toplam 3600 doz kullanmışım yani kullanmam gerekenden çok az... O yüzdende tekrar nüksetti... Şimdiki doktorumda öyle dedi.. Geçen sene günde 30 dozla başlamıştım bu sefer günde 50 dozla başladım... Bakalım biran önce şu 2 ay geçsede yine aynalarla barışsam:))

arkadaşlar merhaba.

bu dökülen kaşlar geri gelicekmi ya?? adile naşit gibi oldimdelikafadulden sanki dökülenlerin yerine hiç yenisi çıkmıyo gibi geliyo bana?? suratım pürüzsüz gibi ama kızarık yanaklarım alnım felan. heidi gibiiyim resmen geçicek mi bunlar:Saruboceq: önceden sadece alnımda vardı isotrexin felan kullandım baya alnım pürüzsüz ama derinden bakınca sanki mini mini çatlaklar var böle kriterli gibi araları kırmızı zaten. ben bunlardan kurtulamicamii yaaaa 3. ayımdayımmmmbenneyaptımki

canım öncelikle yorumun için çok teşekkürederim.umutlandım şimdi bak forumda herkes kötü taraflarından agırlıklı bahsetmiş tamamen geçtigini söyleyen çok az var.eger geçmicekse hiç bu sıkıntılara katlanmanın bi anlamı yok diye düşünüyor insan..canım inşallah tedavin bittgiinde geçmiş olur hepsi bebek gibi oluruz.benm izlerim var ama derin degil beni çok rahatsız ediyo.60la başlıcaz sanırım.yarın kan testi yaptırcam inşaalah bi sorun yaşamam..saglıkla kal canım...

Gerçekten cildin bebek gibi olcak canım. Ben 1 yıl önce kullanmıştım ama tedavimi yarıda bırakınca nüksetti.. Ama o süre içerisinde pürüzsüz çok güzeldi cildim. Şuan 2. ayımın içindeyim, farkı görebiliorum. Tek bi tane aktif sivilcem var maşallahhh.. Tabi izler gani gani.. yine de her geçen gün solduklarını farkediorum..

Asla pişman olmayacaksın.. Bebek gibi olcak yüzümüzz... :sm_cool:

Selam kızlarrrrrrr
Hızır gibi yetiştim veeeeee
Dün 6 aylık tedavimi tamamladım...

Özet geçecek olursam, olabilecek en az izle bitti tedavim...
Çooooook memnunum ve mutluyum.
ilk 5 ay 30 mg. Son ay 50 mg. kullandım.

Dudak kuruluğu ve son ay saç dökülmesi dışında hiçbir yan etkisini görmedim.

Kan değerlerim hep sınırın dahi altında çıktı. Asla tehlike yaşamadım.(zayıf olmamın bunda etkisi var)
Yüz kuruluğu oldu tabii ama yaz aylarında benim için çok büyük avantajdı.
Güneş koruyucum sayesinde sorunsuz atlattım yazı (La Roche Posay 30 SPF oily skin)

Bepanthen ve dudak için Sebamed 30 SPF kullandım.
Ten makyajı yapmadım (normalde de yapmzadım)
yapmak zorunda olduğum zamanlarda Bebak acı badem sütü ile temizledim.
Vücut teni kuruluğu nedeniyle oluşabilecek çatlakları önlemek için Body Shopun body butterlerını kullandım hem de mis kokulu...Çatlak oluşmadı...
Ve şuan cildim harika...Çok memnunum...
Depresyon falan bence yalan. (kafiyeli oldu )

Güvenle kullanabilirsiniz.
Sevgiler!

tatlım beni nasıl mutlu ettin anlatamam inşallah canımcım en az yanetkiyle atlatırız bu tedavi sürecini.öpüyorum seniiŞeniz

[nisanımm senin adına çok sevindim tatlışım Şeniz..
ben bugün başladım tedavime.
ilacı akşama almaya başlıcam inşallah ben de senin gibi sonuç alırım bende sadece izler var kırmızı ..2senedir bu dertle ugraşıyorum inşallah geçicek inanıyorum nisanım..
güneş koruyucum la roche +50
ama2sene oldu alalı
sanırım yeni almam gerekiyo yne laroche mu alsam?
doktor yüz için noviderm den bi krem verdi bepanten yeterli olmaz mı?
havuç yeme(ki hergün yerim bi tane off:a015:)
başka ilaç alma dedii..
sizede aynı eyleri söyledilermi kızlar ?

Hayırlı olsun Duygulu Denizim...opuyorumnanaktan
Havuç gibi fazlaca A vitamini içeren gıdalardan kaçınmak lazım evet çünkü ilacımız A vitamini dolu. Fazlası zararlı, ciltte turunculuk yapabiliyor, cildi yorabiliyor gerçekten...

Bence Bepanthen yeterli, pahalı markaların nemlendiricilerine hiç gerek yok.
Önümüz kış, 30 faktörlü güneş koruyucu yeter artar canım. ben yazın bile 30 faktör Roche kullandım, hiç izim yok gibi yani...

Yalnız güneş koruyucunun yağlı cilde uygun olmasına dikkat edin...
Herkese süper ciltler diliyorum =)
:smiley-cool:

kızlar bu saç dökülmesi nolcak yaaaa..1 ay olcak benim hayatımd ilk kez saçımın böle döküldüğüne şahit oluorum...çok üsülüorumm..böle dökülürse kel kalır insann Allh korusunn. Acaba tedaci bitiminde normale döncek mii kii??

ilacı almaya bugün başladım. ilk 10-15 sayfayı okudum ama 500 sayfa okumaya zamanım yok:))okuduğum kadarıyla bana çok yardımcı oldunuz.sayenizde korkularım azaldı zaten günde 20 mg gibi az bir miktarla başlıyorum.aslında 40 mg almam lazımdı ama ben ilacı ısrarla istemediğim için yarıya düşürdü doktor.normalde çok tüylü biriyim vücudumda siyah tüy olmayan tek yer el ve ayak ayaları, şimdiki haliyle zor uğraşırken ilacın yan etkisi olan tüylenme sonucunda ne hale gelicem bilmiyorum.ileriki günlerde bana yardımcı olursanız çok sevinirim desteğe ihtiyacım var çünkü.

arkadaşlar ben bu ilaçla tedaviye nisan ayında başladım başlarken durumum içler acısıydı çünkü artık sivilcelerimden kurtulamıyacağıma emindim. dr gitmekten bıkmıştım zaten bu tedaviye başlamamda tesadüf oldu. doktorum kronikleşmiş aknelere sahip olduğumu bunu ancak 6 aylık bir tedaviyle kontrol altında yani kan tetkikleriyle birlikte başaracağımızı söyledi ne yalan söyleyim kulağa hoş geldi ama hiç ihtimal vermedim tedavide günde toplam 40 mg olmak üzere bahsedilen ilaçtan kullandımilk aylarda beligin olmasada ufak değişiklikler başladı ama daha sonra tamamen çıkması bitti şu an 5 ayım bitmek üzere ve yüzümde hiç sivilce çıkmıyor
ancak eski sivilcelerden azda olsa hatıra olarak izlerim var
doktorum zamanla bunlarında gideceğini söyledi yan etkilere gelince bende dudak burun eller kollar da aşırı kuruma oldu hatta yara denebilecek kadar ancak bunlara bepanten kullandım zamanla buna alışıyor insan ancak şu an tek derdim saçlarım çünkü kurumaktan bi tuhaf oldular ben gerekli olduğuna inanılan durumlarda kullanılmasını şiddetle tavsiye ediyorum fakat doktor kontrolünde!!!!

kızlar banada doktor azomax ve azeltin veriyo aynı etkili ilaçlar bu ilaçlardan kullandınızmı
Etkileri olurmu acaba ??
1 hafta önce içtim ilaçlardan 2 taneyse sivilcem 6 tane çıktı diyebilirim ağrılı bi şekilde

acaba ruancutan gibi önce çıkartıp sonramı düzelir :uhm:

yesilgosluMELEK bu tedavinin genelinde karşılaşılan bi durum bu tedavinin bir bölümünde ilaç kullanırken sivilceler dahaartığını fark ediyorsun. hatta tedaviyi bırakmayı düşünmüştüm ben ancak şimdi çok memnunum sabırla devam etmek gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…