Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
ozhell ama ben ruancutan değilde azomax azeltin azitro o ilaçları kullanıyorum bunlarda ruancutan gibi önce çıkartıp sonramı düzeltiyor

kızlar nolur yardım çok moralim bozuk 3gündür 4.ayımın içindeyim yanlız benim ilk ayda tüm yüzüm kusmuştu ve kuruyup leke halini almıştı. son 2.5aydırda hiçbir değişme olmuyordu yani ne sivilcem çıkıyordu ne de lekelerim gidiyordu..4.ayıma girerken doktorumdan dozu arttırmasını istedim sonuç olarak daha 3gün oldu 40mg kullanalı ve bu sabah kalktım bide ne göreyim sadece yanaklarımda olan sivilce lekelerinden arta kalan her yerimde sivilce çıkmış burnum dahil sizce bu kadar süre kullanmama rağmen bi anda böle olması normal mi? lütfen cvp..senağlama

Arkadaşlar bugün kan verdim tahlil için bir kaç saat içinde tahlil sonuçlarımı alıp doktora gidicem ellerimde çok fazla tahriş oldu tanıyan tanımayan herkes ne olduğunu soruyor o kadar garip bir görüntü korkuyorum kötü bir şey olup doktorun ilacı kesmesinden tamda 1 ay oldu fark etmeye başlamışken kesmesinden korkuyorum elimde belki 80 90 tane çatlak var ve kahrevengi oldular bepanthen krem falan hiç fayda etmiyor ve gittikçe yayılıyor.sinirlerim oldukça yıprandı 3 4 gündür. ben ilaca devam etmek istiyorum. 1 ay oldu ama inanılmaz bir düzelme var çıkan sivilcelerim ve kızarıklıklarım hariç prüzsüz bebek gibi oldu yüzüm sadece yüzümde değil göğsümde ve sırtımda vardı sivilce onlarda prüzsüz oldu ama yaaaaa doktoruma söyleyin kesmesin ilacı. mafoldumbensenağlama

Arkadaşlar bugün kan verdim tahlil için bir kaç saat içinde tahlil sonuçlarımı alıp doktora gidicem ellerimde çok fazla tahriş oldu tanıyan tanımayan herkes ne olduğunu soruyor o kadar garip bir görüntü korkuyorum kötü bir şey olup doktorun ilacı kesmesinden tamda 1 ay oldu fark etmeye başlamışken kesmesinden korkuyorum elimde belki 80 90 tane çatlak var ve kahrevengi oldular bepanthen krem falan hiç fayda etmiyor ve gittikçe yayılıyor.sinirlerim oldukça yıprandı 3 4 gündür. ben ilaca devam etmek istiyorum. 1 ay oldu ama inanılmaz bir düzelme var çıkan sivilcelerim ve kızarıklıklarım hariç prüzsüz bebek gibi oldu yüzüm sadece yüzümde değil göğsümde ve sırtımda vardı sivilce onlarda prüzsüz oldu ama yaaaaa doktoruma söyleyin kesmesin ilacı. mafoldumbensenağlama

bu ilacı ben bırakalı 1 bucuk yıl oldu sıze ılacı kullanırken yasadıklarımı anlatmak ıstıyorumm...
sadece t bölgemde sivilcem vardı ve uzun yıllarr bu sıvılcelerı gecırmek ıcın gıtmedıgım doktor kullanmadıgım ılac kalmamıstı.
bı gun doktora gıttım ve bana bu ılacı verdı bu ılactan hıc haberım yoktu ve herzamankı gıbı 1 yada 2 ay kullanıcam ve etkı etmıcek zannedıyordum. 6 aylık bı tedavı oldugundan da haberım yoktu.
ılacı kullanmaya basladım 1 ayı tamamlıyordum bı hemsıre arkadasım hangı ılacı kullanıosun dedı
bende ılacın ısmını soledım ve o arastırdı bak bu ılac hakkında bı suru seyler solenıo dedı nete gır ve bak dedı.
cok sasırdım okuduklarıma cunku nasıl olurda bole bı ılac oldugundan doktor bahsetmez
normal de ılaca baslamadan once ımza attıran doktorlar oluomus kan tahlılı yaptıranlar ve ozellıkleeee
ıLAÇIN YAN ETKıLERıNDEN BAHSEDEN DOKTORLARR. sınırlendıgım nokta bu oldu cunku bunların hıcbırı olmadı..
kendım netten okuyarak ılac hakkında bılgı sahıbı oldum baslamıstım ılaca ve bıramazdım. cunku bu tedavıde sıvılceler cogalıo ve ılacı bıraktıgımda o sıvılcelerle kalmak ıstemedım.
talihsizliğim şu oldu asistan verdi bu ılacı ... bu konuda uzman bırı olmus olsaydı ılactan bahsederdı.
ılacı kullanmaya basladım sadece t bolgemde sıvılce varken yuzumun heryerınde sıvılce cıkmaya basladı.
sabırlı olmak zorundaydım.. yan etkılerını fazlasıyla gordum bel agrım hala devam etmekte bı sure ayakta kaldıktan sonra dayanamacak boyuta gelıyor.alınganlık cok oluodu sınırlı oluorum ve sureklı aglıordum. kımsenın yuzune bakamıordum cok fazla sıvılce cıktıgı ıcın. yuzum kıpkırmızı olmustu.kepeklenme oldugu ıcın hıc bı sekılde makyaj yapamıordum tutmuodu cunku.
8 ay kullandım bu ılacı.eger kı ılk defa kullancak bırı olsaydım kesınlıkle daha ıyı bı hastanede daha ıyı doktor tedavısıyle baslamayı tercıh ederdım.bu ılactan habersız oldugum ıcın cok pısmanım keskee haberım olsaydıı.
bu ılac tedavısı kesınlıkle sıvılcelerın tek caresı basarılı bı tedavı.
sıvılcelerım cogalıo dıye sakın uzulmeyın cunku hepsı son ay gecıo.
fazla uzattım eger soruları olan olursa cvblarım sımdılık bu kadar yazıyorum..

hochwertig madem ilacın etkisini görüosun sakın bırakma derim çünkü benim elimde aynen seninki gibi oluyor bence boşa el kremlerine para verme çünkü bende hepsini denedim ve hiçbir işe yaramıyor.son 2aydır bi krem kullanıorm şöle söleyim etkisini 1gecede görüosun tüm lekeler gidio ve ellerin pamuk gibi oluo ama her gece sürmen lazım tedavin bitene kadar..sakın kimse yanlış anlamasın ürünün pazarlaması fln değil bu bizzat işe yarayan bişeyi tavsiye ediorm..bu arada bende 4.ayıma girdim ama el ve dudak kuruluğu haricinde hiçbir yan etki olmadı hatta çevremdeki kullananlarda benim gibi yan etkisiz geçirdi bence herkes çok abartıyo ben inanamıorm bu kadar yan etkisi olduğuna ve doktorumada sonuna kadar güveniorm..el ve dudak kuruluğumuda bu krem çok ii halledio bu arada marka goldensun ürünün ismide lenkosan..bana annemin bi arkadası getiriyor ama normalde nerde satılır bilmiorm internette bulabilirsiniz heralde..bu arada bu markanın sivilce kremide çok ii benden sölemesi herkese bu tedavi sürecinde de sabır diliyorum çünkü en çok ihtiyaç duyduğumuz şey bu..

kızlar size bişey sorucam ben 60 doz kullanıyorum ama 3*20 olarak .siz hepsini bir mi alıyosunuz yoksa bi saat aralıgı warmı?doktor açıklama yapmadı ben de 8saat arayla alıyorum acaba yanlış mı yapıyorum bilemedim ???((((

CANIM BEN DE 50 DOZ ALIYORUM 20 20 10 OLMAK ÜZERE YEMEKLERDEN HEMEN SONRA ALMAK GEREKİYOR OYÜZDEN BEN KAHVALTI ÖĞLEN VE AKŞAM YEMEKLERİNDEN HEMEN SONRA ALIYORUM ZATEN AÇ YADA YEMEKTEN BAYA SONRA ALIRSAN BEN DENEDİM EKLEM AĞRISI YAPIYOR KALÇAMA GİREN AĞRI YÜZÜNDEN YÜRÜYEMEDİM 2 3 GÜN ÖNCE BAŞIMA GELDİ.MUTLAKA TOK ALINACAK HATTA YAĞLI YEMEKLE BİRLİKTE ALINDIĞINDA ÇOK DAHA ETLKİLİ DİYE PRÖSEDÜRÜNDE YAZIYOR. KAÇINCI AYDASIN SEN BEN 1. AYIMI YENİ TAMAMLADIM TAHLİL SONUÇLARIMDA NORMAL DOKTOR İLACI KESMİYECEK YANİ KORKMUŞTUM KESERSE DİYE ELLERİMDE ÇATLAKLAR ÇOK FENA OLMUŞTU BUARADA 80 90 TANE KÜÇÜK KÜÇÜK ÇATLAK VAR ELİMDE DALİN BEBE YAĞI ALDIM MÜKEMMEL YUMUŞATTI VÜCUDUMA DA ONU KULLANIYORUM.YARALARI GEÇMEDİ HENÜZ AMA GEÇECEK BU ARADA BEN ÇOK SİNİRLİ GEÇİRİYORUM GÜNLERİMİ İLAÇ YÜZÜNDEN SANIRIM ESKİDENDE BİR AGRESİFLİĞİM VARDI AMA OLUR OLMAZ ŞEYLERE BİR ANDA PATLAMAZDIM HİÇ BİRŞEY YOKKEN YA BU NİYE BÖYLE OLDU DİYE ESKİDEN OLAN BİR ŞEYİ AKLIMA GETİRİP BAĞIRMAYA FALAN BAŞLIYORUM. DURUMUM İÇLER ACISI AMA İLACIM CİLDİME ÇOK ETKİSİNİ GÖRÜYORUM 1. HAFTADAN BERİ CİLDİM SİVİLCELERİ KUSUYO SİYAH NOKTAM HİÇ KALMADI BAŞTA BERBAT OLMUŞLARDI ŞİMDİ MAŞALLAH SİYAH NOKTA HİÇ YOK AMA KIZARIKLIKLAR VE SİVİLCELER HARİÇ CİLDİME BAKTIĞIMDA PRÜZSÜZ BİR GÖRÜNTÜSÜ VAR HERKESTE FARK ETMEYE BAŞLADI NE YAPIYORSUN YÜZÜNE KURUMUŞ BİRAZ AMA ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORSUN DİYORLAR OZAMAN ÇOK MUTLU OLUYORUM. BENDE YAŞADIKLARIMI PAYLAŞAYIM DEDİM ZATEN SIKSIK YAZIYORUM. UMARIM HEPİMİZ YAN ETKİLERİNİ EN AZ ŞEKİLDE ATLATARAK BEBEK GİBİ CİLTLERE SAHİP OLURUZ...opuyorumnanaktankaydirigubbakcemile2Şenizhihoyyytkaydirigubbakcemile5

canıım benim ne kadar uzun yazmışsın saol tatlışım ben yemekten baya sonra alıyodum hatta unutup yatmadan evvel aldıgım oluyodu bundan sonra dikkat edeyim ozaman:kedi:ben 2.haftadayım canım dudak çevrem çok kurudu onun dışında bi etkisini olmadı vucudumu hep nemlendiriyorum ben.ama dudak çevrem kıpkırmızı yara gibi ya..sivilce de tek tük çıktı doktor 3.hafta çıkmaya başlar korkma demişti.ben de sadece lekeler var kırmızı onlardan kurtulsam yeticek tatlım..bu arada sinir falan olmadı ben de aman olmasın zaten normalde çok sinirli bi yapım var bide üstüne bu hiç çekilmez olurumkafamçokkarıştıçooook geçmiş olsun tatlım inşallah bebek gibi yüzlerimiz olur tedavimiz bittiginde .

CANIM TAHLİL SONUÇLARI KÖTÜ GELECEK DİYE DÜŞÜNMÜŞTÜM ÇOK AĞRIM VARDI VE KIZARIKLIK ARTIK KAHVERENGİYDİ ELLERİMDEKİ ONDAN KORKTUM TAHLİL SONUÇLARIM GELDİ YOĞUNLUKTAN DOKTORA GİDEMEDİM HENÜZ AMA TAHLİL NORMAL KESMEYECEK SANIRIM İLACI ÇOK MUTLU OLDUM ZATEN SONUÇLARI ALINCA BAKANA KADAR TİTRİYORDUM ZATEN GÖRÜNCE OLEY BE DİYE HAVALARA UÇTUM. ELLERİM İÇİNDE DALİN BEBE YAĞI ALDIM İYİ GELDİ ŞİMDİLİK SEN HERGECE Mİ SÜRÜYORSUN SADECE BEN 10 DK. BİR BEBE YAĞIYLA YIKANIYORUM NEREDEYSE DOKUNDUĞUM HERŞEY VICIK VICIK YAĞ OLUYOR ŞUANDA KLAVYEM AYNEN ÖYLE AMA 10 DK SONRA YENİLEMEK ZORUNDA KALIYORUM HEMEN EMİYOR.TEDAVİYİ TAMAMLAMAK İÇİN HERŞEYE KATLANICAM. AMA UMARIM BAŞKA BİR AKSAKLIK ÇIKMAZ.HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN...kaydirigubbakcemile2

tatlım bu arada yüzün için nemlendirici ne kullanıyosun yada güneş koruyucu kullanıyomusun ben şuan bepantenle idare ediyorum dudagım için dermologicanın stigini kullanıyom iyi nemlendiriyo ama bepanten yetersiz geliyo yüzüme ..

duygulu deniz doktorum bana nemlendirici olarak bıoderma sebium hydra önerdi onu kullanıyorum komedon yapmayan bir krem

CANIM NEMLENDİRİCİ OLARAK BEPANTEN KULLANIYORUM GÜNEŞ KREMİ KULLANIYORUM NATURE'S BEBEK OLANINI 50+ KULLANIYORUM ONU ÇOK BEĞENDİM HEMDE UZUN SÜRE NEMLİ TUTUYOR.DUDAK İÇİNDE CERACUTA STİK KULLANIYORUM. ŞUARA ÇOK FAZLA KURULUĞUM OLDUĞU İÇİN ÖNCE BEBEK YAĞI SÜRÜYORUM ÜZERİNE BEPANTEN ÜZERİNE GÜNEŞ KREMİ AMA EVDEN ÇIKANA KADAR VICIK VICIK GÖRÜNÜYO SONRA HEPSİNİ EMİYO DÜŞÜN ARTIK HALİMİ BU ARADA EKLEM AĞRIMDAN BAHSEDİYORDUM YA DOKTORUM FİZİK TEDAVİYE GÖRÜNMEN LAZIM TAHLİL VE RÖNTGEN İSTEYECEK ONA GÖRE İLACI BIRAKMANA KARAR VEREBİLİR DEDİ.
15 GÜN BEKLEYECEĞİZ İLAÇ KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİM ŞİMDİLİK 15 GÜN İÇİNDE HALA EKLEMLERİM AĞRIYOR OLURSA FİZİK TEDAVİYE GİDECEĞİM. OOFF ÇOK KORKUYORUM. İLACI BIRAKMAK İSTEMİYORUM senağlama

merhaba;

bu yazıyı arkadaslarımla beraber yazıyorum.
su anda bu ılacı kullanmıs olan 3 kişiyiz. ılacı bırakalı 2 yıl oldu ucumuzun de.
6-8 ay boyunca kullandık. ılacı kullanırken ya da bıraktıktan sonra herhangı bır kalıcı yan etkı olmadı.
ılaca ılk basladıgınızda 15-20 gun boyunca yenı sıvılce cıkmıyor. mevcut olanları kurutmaya baslıyor. sonrasında 15-20 gunluk donemde yenı sıvılceler cıkmaya baslıyor.
asıl sabır gerektıren donem o zaman baslıyor. sıvılce cıkartmasının amacı da vucuttakı ıltıhabı atması... ılacı kullandıgınız donem boyunca gözlerınızın ıcı ve ozellıkle dudaklarınız kurumaya baslıyor. ( gozlerın kuruması herkeste rastlanmıyor ) eczaneden sunı göz yası damlası alarak bu sorunu gıderebılırsınız. zaten doktor da bunu onerıyor.
gercekten de kullanırken ız kalıcakya da hayatta gecmez dedıgımız sıvılcelerden eser kalmadı. su an hıc bırımızın yuzunde iz yok.
dudak kuruluguna gelırsek ; en buyuk sıkıntı aslında bu. eczaneden bir dudak nemlendırıcısı alarak sorunu gıderebılırsınız. ama gunde 15 defa falan surmenız gerekıcek ( vichy nin dudak parlatıcısı-nemlendırıcısını kullandık biz )
en cok onem vermenız gereken sey aylık duzenlı kan tahlıllerını yaptırmanız.
eger evlıysenız kullanırken ve kullandıktan 1 sene sonrasına kadar hamıle kalmamanız gerekıyor. bebegın gelısımıne olumsuz etkısı oluyormuş yoksa.

ılacı kullanırken doktorun onerdıgı yuz yıkama jelı ve nemlendırıcı kremlerı duzenlı olarak kullanmanız gerekıyor. ( biz la roche posay effaclar serisini kullanmıstık bu donemde )

bu donemde bıraz daha duygusal olabılırsınız ve bıraz eklem agrısı cekebılırsınız.
ama bız bunların kalııcı hasarlara yol acacagını dusunmuyoruz.

ılacı kullanırken guneslenmeyın ve solaryuma ozellıkle sakın gırmeyın.
leke bırakabılıyor. 50-60 faktörlü gunes kremlerı kullanın ( doktor bize coppertone u vermıstı )
agda, epilasyon, lazer vs ..... tarzında uygulamalar yaptırmayın.
bu sure ıcınde makyaj yapmazsanız daha ıyı olur. zaten cılt duzelmeye baslayacagı ıcın cok da fazla ıhtıyacınız olmuyor.

en cok merak ettıgınız şeyi bılıyoruz aslında ;
ılacı bıraktıktan sonra hıc sılvıce cıkmıcak mı dıye dusunuyorsunuz....

%95 cıkmıyor dıyebılırız.
regl donemlerınde bır ıkı tane cıkabılıyor tabı kı.
cıldınızı gece-gunduz cok ıyı temızlemenız gerekıyor.
biz su anda amway ın 3 lü serisi var- yıkama jelı-tonık ve yag dengeleyecı nemlendırıcı-
onu kullanıyoruz.
sabah ve akşam duzenlı cıldı temızlemek cok onemlı.
işte boyle arkadaslar...
biz bu ılacı kullananlar olarak cok da kalıcı yan etkılerı oldugunu dusunmuyoruz.

herkese sıvılcesız gunler

siteye uzun süredir uğramıyodum. Bu dönemde tedavisi bitmiş kişilerin söyleyecekleri çok değerli oluyo, kendimden biliyorum.

Tedavim biteli 6 ay oluyor. 12 kasımda başladım ve 14 mayısda 6 aylık tedavim sona erdi. Hemen herkesin yaşadığı zorlu dönemlerden geçtim. Sonuç olarak yüzümdeki lekelerle ve kızarıklıklarla bitirdim.isotrexin jel verdi doktorum 3 ay sonrada gel renk açıcı kremle devam edelim dedi. isotrexine 1 ay kadar devam edip bıraktım. 3 ay sonrada tekrar gitmedim. Bi dönem yağlanmayı yeşil kil maskesi yaparak önledim ama onada devam etmedim. 1-2 aydan sonra lekelerim rahatsız etmicek boyuta geldi. Kızarıklığım geçti. Eski halimi düşündükçe şükürler ettim. 2 hafta önce bi sitede tesadüfen tretin-expigment,locoid üçlüsü hakkında yorumları okudum. Lekeler için oldukça etkili oldugu söylenmiş. Expigment renk açıcı bi krem. Doktorum da bana 3 ay sonra renk açıcı krem vericeğini söylediği için o an bi heves bu üçlüyü gittim aldım eczaneden. Buda yetmedi bide lavanta aldım aktardan. 2 haftadır lavanta kürü ve bu üçlü tedaviyi uyguluyorum. Yüzümde tekrar sivilceler çıkmaya başladı. İlk başta regl dönemine bağladım ama 2-3 günde bir olmak üzere çıkmaya devam etti. 6-7 tane çıktı. Daha detaylı bi şekilde araştırdım. Tretinin etkisi buymuş. Roaccutane kadar olmasa da ilk başta içteki iltihabı dışarı çıkarıyormuş. Yinede kullandıgım için pişman değilim. Şuan saydıgım kadarıyla 6 tane içi dolu olmayan minicik kırmızı sivilcem var. Yüzüm biraz kepeklendi. Rengim açıldı beyazladım :) Tertemiz bi görüntüm oluştu. Eskiden çıkan sivilcelerim gözüme batmazdı. Çünkü yeni çıktıgını anlamazdım o kalabalık içinde. Bi eksik bi fazla farketmezdi. Şimdi çıktıgı gibi sırıttı çünkü tek başına kaldı :)
Gel gelelim sonuçtan memnunum. Bundan daha iyisi olamazdı dicem ama daha önce çoğu kez dedim bunu :) Her ay bi öncekinden daha mükemmel oldu cildim. Bidahaki ay görüşmek üzere geçmiş olsun bütün arkadaşlara :)

( Sorularınız olursa memnuniyetle cevaplarım opuyorumnanaktan

ben 30.günümdeyim ve sol gözümde uzağı görme problemi başladı biraz bulanık görüyorum.böyle bi sorun yaşayan oldu mu bu ilacın yan etkisi mi? bir de ilaçtan kaynaklanıyorsa kalıcı bir etki mi geçici bir etki mi ilacı bırakmam gerekir mi

bir de doktorum nemlendirici ya da temizleyici jel kullanmana gerek yok dedi size de aynı şeyi mi söylediler yoksa kullanmalı mıyım

canım nemlendirici mutlaka kullanmalısın cildin çok fazla kurucak pul pul olucak ihtiyaç duyucaksın.benim dudaklarım acaip kuruyo nemlendiriciyi yüzüme gözüme boca ediyom ancaa

canım bi doktoruna danış istersen..herkeste aynı yan etkiyi göstermiyo çünkü çok geçmiş olsun inşallah kalıcı degildir ve ilacı bırakmak zorunda kalmazsın tatlım

ahh canım eklem agrının ilaçtan olduguna eminmisin..inşallah bırakmak zorunda kalmazsın tatlışım benim.belki alışana kadar bünye tepki veriyodur canım olamaz mıfisfisfis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…