Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Bende bu ilacın benzerinizi kullandım zoretanin vebırakalı 1 sene oldu nerdeyse Bende kolestrol vardı. Ona rağmen başlamıstım. Aslında vücudumdakiler için baslamıstım ama ilacı kullanınca vucudumdakiler direk kurudu ve yuzumde bir ton sivilce cıkmıstı ve oylede dolanmak zorunda kaldım. Hem calısıyor hem de okuyordum. Anlayacagınız o sekilde hergun dısarıdaydım. ılac biraz sinir yapıyor ama ilactan cok etraftakilerin aaaa sana ne oldu boyle demesi insanı depresyona sokuyor doktor gunese cıkma leke kalır dedi ki ben tatile gidecektim sakın gunese cıkma dedi valla doktoru bile dinlemedim bir guzelde guneslendin :)))) Hiçbirşeyde olmadı cildin ve ozelliklede dudakların kuruluguna onlem aldıgınız surece birşey olmuyor. Ama bu ilacı kullananların geneli dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama bembeyaz oluyor. Ben ilacı bıraktıktan sonra doktora gitmiştim ve demir oranım inanılmaz denecek sekilde düşük cıktı. ılacın normal etkileri dısında hiçbir yan etkisini gormedim ben. Başlarda cilt soyulmaya baslıyor ve ozelliklede dudaklar kuruyor eger bepantheni sürekli surerseniz sizin için daha iyi olur. Bir kez dudaklarınız yarıldıgında yaralar cok gec duzeliyor. Şükür boyle bir sorun yasamadım ama yasayan arkadaslarım oldu sürekli sürmedikleri için. ve siyah noktalar oldugu gibi cıkmaya baslıyor. Şükür ne bir iz ne de sivilcem var iyki kullanmısım kan değerlerimi değiştirsede. Sürekli sivilcelerle uğrasmaktan kurtuldum herkes imreniyor artık cildime eğer cildiniz gercekten kotuyse kullanın ama sunu soyleyim ozelliklede yanak bolgenizde sivilce cıkıyorsa oynamayın bende cıkmadı yankalarımda ama cıkan arkadaslarımda iz kaldı. Bu ilacı kullanırken tek tavsiyem size bepanteni yanınızdan ayırmayın ve mümkünse etrafınızda moralinizi bozan dengesizleri dinlemeyin yoksa insanların ceneleri gercekten intihara kadar götürür çünkü zaten ilaç kullandığını bile bile piskolojini bozuyorlar

Roacutanın faydası var tabiki ama sabredip kullanmak lazım ben başaramadım onu, yaklaşık 4 yıl kadar önce yüzümde acayip şekilde sivilce çıktı ki hiç çıkmazdı bende sivilce falan cildim sıfır makyajla dahi çok güzeldi bir tek leke bile yoktu o dönem strestenmidir bilmiyorum aşırı derecede sivilce çıktı öyle ki yüzümün heryerindeydi dışarı çıkamıycak hale gelmiştim üniv. dönemi oldugu için her gün okula gitmek zorundaydm ve artk psikolojim bozuluyordu doktora gittiğimde bu ilacı önerdi sadece 15 gün kullandım ilk haftada yüzüm ciğer gibi kıpkırmızı gezdim ortalıkta herkes sana ne oldu ateşinmi var hastamısın diyordu tabi ben ilaç tan oldugunu bile anlamamıştım sorulara şaşkın şaşkın yoo yok bişeyim diyordum sonraki hafta yüzümdeki sivilceler o kadar çoğaldı ki(ve öyle küçük sivilcelerde değil hani şu çiban gibi içten olan sivilcelerden) artık kullanmamaya karar verdm doktora tekrar gittiğimde ilk önce karaciğerdeki tonsinleri cildin yoluyla atacaksın 6 ay sonra bişeyin kalmayacak dedi ama o kadar sivilce çıkmaya devam etseydi zaten sivilce kadarda iz kalacaktı yüzümde ...Ben yüzümdekilere dayanamazken yenileri eklenince almadım bi daha ilacı, farklı ilaçlar kullandım tedavisi uzun sürdü ama geçti hepsi velhasıl sürekli dışardaysanız kullanması zor bi ilaç 6 ay öyle gezmeyi göze alıp kullanmak lazım...Kişiden kişiye değişirmi bilmem bende bu etkileri gösterdi ve kullanamadım ...

mrb kızlar bende 3 yıl önce roacutan kullanmıştım ama düğünüm olacak diye yarıda bıraktım 4 ay falan kullandım sanırım dudak problemi çok yaşadım öyle yarılıyoduki kanıyodu onun dışında problem olmamıştı ve cildim süperdi özellikle siyah nokta hiç kalmıyor gözenek diye bişey görünmüyordu.keşke yarım bırakmasaymışım şimdi çene bölgemde çıkıyo ve izler var geçiyo 1 hafta sonra yine çıkıyo bugün acıbadem hastanesine gittim roacutane 30 mg verdi,güneş lekelerimde var diye birde tritone verdi,sadece gece sür sabah yıka dedi,bepanten verdi kuruluk için birde lekeler ve nemlendirici için laroche-posay 50+ verdi onuda sadece sabahları sür tam tedavi mevsimi dedi yarın başlıycam kullanmaya düzenli olsun diye.cilt temizleyici olarak garnier 3,ü bir arada aldım kullanabilirsin dedi bakalım artık nisanda biticek tedaavim 5 ay dedi artık sonuca göre bakarız çalışmadığım için evdeyim kış dönemi inşlh bir an önce hallederiz şu sivilce problemlerini.işte sivilcenin püskürdüğü dönem varya o çok zor geliyor bakalım hayırlısı hepimize sivilcesiz günlerzemuszemuskaydirigubbakcemile5

bugün 15. günümdeyim, sivilce kusma ne zaman başlıcak?bende daha hiçbir şey çıkmadı..

ya bu benim 4.ayım ve doktorum 40a çıkarttı dozunu..ilk 15günde kusmustu yüzüm ve sonra tamamen kurudu tabi kırmızı leke şeklinde kaldı hepsi.. 3ay boyunca lekeler ne büyüdü ne de küçüldü bende dozun artmasını istedim ve şaka gibi şuan tekrar kusuyor yüzüm..alnımda ve burnumda hiçbir şekilde çıkmayan sivilce şuan çıkmaya başladı ve yüzüm felaket oldu resmen her sabah yeni sivilcelerle uyanıorm..benim yaşadığımı yaşayan varsa normal mi acaba çünkü çok sinirlerim bozuldu

ben de bu ilacı kullanmaya basladım 2. ayımdayım. ilk ay cildim çok güzel oldu ama ikinci ayda küçük küçük sivilceler çıkmaya başladı sizce bu nedendir?

Yaklaşık 1.5 ay önce roccautanea başladım ve karnımda inanılmaz bir şişlik hissediyorum ve kimi zman kaburgalarımın aşağısında bir ağrı oluyor sizde de böyle bir yan etkisi oldu mu?.ıtiraf etmeliyimki yan etkilerinden dolayı korkarak başladım ve hala bu korkular içerisindeyim özellikle gelecekte kısırlığa yol açıp açmadığı konusunda endişelerm var. ılacı kullandıktan sonra hamile kalmakta bir problemi olan oldu mu? ingilizce çeşitli forum sitelerinde çok eskiden kullanıp ancak şimdi çeşitli sorunlar yaşayanlar varmış.Accutane taken years ago and pregnancy now başlığı ile internette bulabilirsiniz.Bilindiği üzere bu ilaç avrupada ve Amerikada 1985 yılından beri kullanılmakta.

merhaba bende sivilcelerden bıktım 42 yaşındayım bu aralar yoğun bir şekilde çıkıyorlar hemde çiban gibi yapmadığım bir şey kalmadı ama malesef çözüm yok ama o bahsettiğin ilacı oğlum kullandı gerçekten kesin tedavi ediyorduki yatağa düştü bütün değerleri altüst oldu belki benim oğlumun bünyesi zayıftı ondan öyle oldu ama arkadaşınında öyle olmuş eğer sağlıklıve güçlü bünyen varsa dene gerçekten kesin çözüyormuş ama riskli derim

ben de bu ilacı kullanmaya basladım 2. ayımdayım. ilk ay cildim çok güzel oldu ama ikinci ayda küçük küçük sivilceler çıkmaya başladı sizce bu nedendir?

canım kusma dönemindesin.2.ayda yüzünde olmadığı kadar sivilce çıkar.yaklaşık 4.ayın sonunda temizlenir.böyle oldu diye yarım bırakma sakın

kemiklerde ağrı herkeste oluyo mutlaka.bunun için bol bol su iç canım kemiklerin daha az ağrır.roaccutane kullnırken en az 2-2.5 lt su içilmeli.malesef bunu dr'lar söylemiyolar.çok önmeli buna dikkat edin.ilaçın hızla vucuddan atılması lazım.bol su içince böbreklerden daha hızlı süzülüp gidiyor.

Benim sivilcem yoktu sadece boynuma doğru komedonlarım vardı bu yüzden 4 aydır kullanıyorum hatta ilk eczaneye almaya gittiğimde eczacı bana bayadır kullanıyorsunuz sanırım kalmamış sivilceniz bile demiştikaydirigubbakcemile3 ve ilk 2 ay 20 mg kullandım sonra 30 şimdi 40 kullanıyorum, ilk 1,5 ayda o komedonlar tamamen boşaldı ve cildim de kusma vs. hiç olmadı ama dediğim gibi benim zaten sivilcem yoktu sadece yıllardır geçmeyen komedonlar vardı çok şükür geçti birkaç ay daha kullanıp bitiricem sanırım,herkes kurtulur inşallah:Saruboceq: çok sinir bozucu bir durum şu cilt bozukluğu..

ewet ya benimde allaha şükürler olsun geçti ama sadece burnumun kenarında kapalı komedonlar war onların geçmesini istiyorum inşallah geçer

benim de çok büyük sivilce problemim yoktu sadece yanağımın bir bölümünde çoğalmaya başlarken geleceğinden korktuğum için başladım iz kalmadan.Arkadaşlar daha önce sorduğum gibi gelecekte kısırlığa yol açtığı doğrumu.ıngilteredeki forum sitesinde kullanımından 10 yada 15 sene sonra hamile kalamayanlar var.Kullanımdan sonra böyle bir sorun oldumu sizde? yada şu an kullananlar doktor bu şekilde bir uyarıda bulundu mu?

Merhabalar
Benim yaklaşık 3 ay oldu ve cildim gerçekten iyileşmeye başladı. Yanaklarım,çenemin bazı yerleri dışında hiç sivilcem kalmadı ;fakat yine de arada bir yüzümün farklı yerlerinde sivilceler çıkabiliyor.
Şimdiye kadar bir çok sivilce ilacı kullandım fakat hiç biri kalıcı bir etki yaratmadı ta ki bu ilacı kulanmaya başlayana kadar.Öncelikle ne kadar yıkarsam yıkayayım hep yağlı kalan cildimden kurtuldum artık cildim yağlı değil ve sivilceler iltihaplı,kıpkırmızı değil. Üstelik düzenli kontrollerinizi yaptırırsanız ilacın sağlığınız için bir tehdit oluşturacağını düşünmüyorum. ben de yan etki olarak dudak kuruluğu ve soyulması dışında bir şey olmadı.Onu da zaten nemlendiriciyle çözdüm.
Kısacası kesinlikle sivilce problemi yaşayanlara tavsiye ederim eğer söylenildiği gibi sakıncalı bir ilaç olsaydı zaten piyasada olmazdı bu yönden bence içiniz rahat olsun.ınşallah 3 ay sonra sivilcelerime veda edeceğim gerçi daha şimdiden veda etmeye başladım ama olsun :) Hepinize sivilcesiz ve sorunsuz günler...

daha önce içmiştim tedaviden 1 yıl sonra tekrarladı. doktor yeniden başlattı. 4-5 gün içinde bütün kemiklerim kıtır kıtır oldu eğilip kalkamaz oldum bıraktım.. bütün sivilcelerim olduğu gibi duruyo. yok mu şöyle güzel bi sivilce ilacı krem şeklinde yaa. benzamycsin sürmek istemiyorum beton gibi yapıyor rahat yatamıyorum gece... cleocin falan hikaye zaten. yok mudur başka etkili bi ilaç..

Sıfır sivilceyle ergenlik dönemi geçirmiş birisi olarak son 1,5 yıldır yüzümde birden çıkmaya başlayan gittikçe doğalan ve yayılan sivilcelerle uğraşıyorum.bir çok hastanede birçok doktora gittim.
ısotrexın,nadixa,bactroban,fucidin,benzamycin gibi bir çok ürün kullandım.ayrıca vıchy,la roche,skincode gibi dermokozmetik ürünleride dünyanın parasını verdim.Dışarıdan tedaviye herzaman sıcak baktım (krem) ama tam anlamıyla bir sonuç alamadım.
Gitmediğim doktor ünlü hastane proflara kadar çıktım ama kesin sonuç veremedi.
Bugün gittim doktor artık seninle roaccutane tedavisine başlamamız gerekli dedi.
Başlamakla başlamamak konusunda çok kararsızım.Çünkü ilacın çok fazla yan etkisi mevcut AĞIR DEPRESYON!
Eklem ağrıları
Düzensiz aralıklarla burun kanaması
Ciltte, özellikle dudaklarda ve gözlerde kuruma
Kolesterolde artış
Derinin aşırı hassaslaşması (Örneğin kaşınan yeri sertçe veya uzun süre kaşırsan direkt yara oluyormuş.)
Yanak şişmesi
Kemik yoğunluğunu azaltması (veya kemiklerdeki delik sayısını artırması)
ŞİMDİ BU KADAR YAN ETKİSİ OLAN BİR İLACI KULLANMAK NE KADAR DOĞRU?

Kullanan arkadaşlardan deneyimlerini benimle paylaşmasını rica ediyorum

merhaba öncelikle şunu söyliyim ilacın yan etkileri olduğu doğru onu baştan göze alıcaksın benim de sivilce problemim çok olmamasına hatta sadece yanağımın bir bölümünde olmasına rağmen ilaca başladım ileride daha çoğalıp iz kalacağına erkenden başlıyım dedim doktorum da yan etkilerinden aynı senin bahsettiğin gibi bahsetti ancak 2 aydır kullanıyorum dudak kuruluğu dışında hiç bir yan etkisi görmedim.Depresyona gelince eser yok son derece mutluyum.Sanırım biraz insanın kendisini şartlamasıyla ilgili bir durum.Diğer yan etkiler için ise doktor hem burun hem yüz hem de dudak için krem veriyor zaten onları kullandığın süre içinde hassaslaşma gibi bir sorunun olmaz.Kemikler için açıkçası bir bilgim yok bel ve sırt ağrım oluyor ama kalıcı değil. ilac bitince süt ürünlerine ve karaciğerim için enginara yükleneceğim kesin.Bunun dışında tedavi süresince bol su tüketmen ilacın vücuttan daha kolay atılmasını sağlarken seninde yan etkilerini daha az hissetmeni sağlar.Seçim yine sana kalmış ama yıllarca uğraşmaktansa 6 ay biraz dişimi sıkmayı tercih ettim, zaman çabuk geçiyor.Herkese kolay gelsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…