Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
arkadaşlar merhaba bu ilacın ismin duyınca sizinle tecrübelerimi paylaşmak istedim.yaklaşık 3 yıl önce kullanmaya başladım.tedavim bittikten sonra yıllarca savaş verdiğim sivilcilerimden kurtulmuş daha önce hiç hatırlamadığım kadar güzel bir cildim olmuştuuuuuu ki 2 sene sonra tekrar kavuştum sivilcelerime.yani diyeceğim şudur ki bu ilaçın gerçekten çok fazla etkisi var herkes de farklı farklı etkiler gösteriyor.karaciğeri çok fazla yorduğuda çabası.bence kullanmaya hiç ama hiç gerek yok.kullanmadığım hiç bişey kalmadı ama bi tek ısotrexın jeli kullandığım zaman boyunca gerçekten iyi sonuç verdi:)))bence önce bunu düzenli olarak denemekte fayda var.

kızlar ne yüzme çökmesi,kırışıklık yaaaa( noluoo böleee...korktumm inanın..hiç böle bir yan etki duymamıştım.

Maalesef cnm bu ilaç sayesinde şimdi estetik şart görünüyo bana. Saçlarımda çok dökülüyor. Mahvetti beni size tavsiyem hemen bırakın. Çünkü sivilce 2yıl sonra tekrar çıkıyor tabi tek fark şu anki sivilceli yüzün eski sivilceli yüzünden daha kötü ve çökmüş oluyo

canım 1 sene içersinde cildine dikkat ettinmi ne bileyim temizligine yada kozmetik kullanımında seçicilige yani tekrar çıkma sebebini merak ediyorum tedavi öncesindeki sivilceler gibimiydi ?

ilacı kullanmadan önce de cildimin temizliğine dikkat ederdim canım ilaçtan sonra fondoten bile kullanmıyordum temizlliğin önemi çok büyük elbette ama benim hala çıktığına göre bi sebep diil demekki. stress üzüntü sebep olmuş olabilir çünkü çok ağır şeyler yaşamıştım. eskisi gibi diil bazen hiç olmuyor bazen bakıyorum yüzümde bisürü kızarıklık yani beni rahatsız ediyor o yüzden tekrar başlamayı düşünüyorum ben sizler kadar korkmuyorum bu ilaçtan dediğim gibi kuruluk dışında hiç bi yan etkisi olmadı

yaaaaa kızlar inanılmaz korktum ben şimdi çökme oldu falan demişiniz nasıl oldu anlamadım..retinol cildin yaşlanmasını önleyen bir madde aslında ki roaccutane da bunun en saf halini alıyoruz ??? yani nasıl çkme yaptı??? ben de korktummm...bir de bu iş şans işi kullanıp hiçbir problem yaşamayan,sivilcelerinden tamamen kurtulan da var birsürü,tekrar eden de..offff offff...bir de acaba o yüzünde sarkma lolanlar beni çok endişelendirdi..acaba yüzümüze uygun nemlendirici mi kullanmıyoruz?ben de şimdi ne kullansam diye araştırıyorum..kızlar doktorumla konuştugumda bana yaglı ciltle nemli cilt aynı degildir,cilt yaglı olsa da nemsiz olabilir demişti ve nemsiz cilt de çabuk yıpranır..sivilce tedavileriyle malesef cildimiz çok nemiz kalıyor..tedavi bitimide glikolik asit içeren temizleyiciler yada retinol içeren nemlendiriciler yıpranmış cildi onarabilir..estetik seçeneginden önce retinol içeren ürünler kullanılsa belki faydası olur sonuçta genciz çünkü estetige gerek kalmadan cildimiz kendini toparlayabilir belki?
çok geçmiş olsun bu sorunu yaşayanlara umarım en yakın zamanda bir çözüm bulunur..bir de ilacı bıraktıktan sonra bir süre dışarıdan a vitamini takviyesi işe yarayabilir..böylece vücudumuz birden bire 6 ay aldıgı bir takviyeden mahrum kalmaz...

öncelikle geçmiş olsun sizin adınıza üzüldüm ama burda bi sürü insan bu ilacı kullanıyo ve kimsede böyle bi etki olmamış ki bnim çevrem de çogu insan kullandı bu ilacı sonuçtan herkes memnun yani az da olsa rastlanan bi durum olabilir sizdeki ama burdaki insanların morale ihtiyacı var eger siz çıkıp derseniz ben de böyle etki gösterdi hemen bırakın diye hata yaparsınız ki insanların morallerini bozmaya da hakkınız yok.sizde böyle bişi oldu diye herkeste olcak diye bişi yok.tekrar söylüyorum geçmiş olsun ama ifadeniz çok yanlış geldi bana..genelleme yapmayalım lütfen

canım 2.tedavi sürecinden sonra tamamen geçiyomuş tekrarlamasının sebebide yeterli doz alınmamasındanmış .kendimizi stresten uzak tutmaya çalışıcaz artıkvereliniortak

evet canım maalesef erken bırakmıştım 5 ay kadar kullandım ama demek 2. tedaviden sonra tamamen geçiyomuş buna çok sevindim zemuszemus

yahu anlamadıgım burada ilaç kullananlara ilacı bırakın diyecek kadar saglam kanıtlarınız var mı?herhangi bir profosyonel çıkıp size evet yüzünüz roaccutane kullandıgınız için çöktü dedi mi? yada cildinize ilaçtan sonra iyi baktınız mı? mesela sürekli güneş koruyucu sürdünüz mü,agır makyajdan kaçındınız mı,cildin nem sewiyesini düzenleyecek nemlendiriciler kullandınız mı,cildinizi agır temizleyicilerle,alkol içeren toniklerle yıkamktan uzak durdunuz mu,yediklerinize içtiklerinize dikkat ettiniz mi,stresten uzak durdunuz mu,kilo alıp vermekten kaçındınız mı bunların hepsi cilt yaşlanmasını etkileyecek ,eleastiketini kaybetmesine neden olacak seyler...gönül rahatlıgı ile evet ben bunların hepsini yaptım ama yine de yüzümde yıpranma oldu derseniz o zaman evet ilaç yapmış olabilir..umarım bir çaresini bulursunuz en kısa zamanda çok can sıkıcı birşey olsa gerek..

kimse de böyle bir etki olmamış derken? ben arkadaşa katılıyorum bende oldu, ve biz aynı etkiyi gören insanlar olarak birbirimizi anlıyoruz ve o alıntıladığınız mesajı da bana yazmıştı zaten kimseye bir şey ispat etmek zorunda değil. ben onu anlıyorum çünkü aynı yan etkiyi ben de gördüm, tamamen bana hitaben yazılmış bir mesajdı, aramızdaki diyaloğu okumadınız heralde? mesajınızda kullandığınız ''burda bir sürü insan bu ilacı kullanıyor ve kimsede böyle bir etki olmamış'' mesajınıza yönelik olarak söylüyorum, burda ben bu etkiyi gören bi insanım, siz beni kimseden saymadınız heraldeşakkıdı.
başka bir bu sorunu yaşayan arkadaş için: http://www.kadinlarkulubu.com/6512060-mesaj8.html şakkıdı ayrıca ben de sizin ifadenizi çok yanlış buldum. kimse kimsenin moralini bozmaya çalışmıyor biz vücudumuzda gözlemlediğimiz yan etkileri buraya yazıyoruz. gelip devamlı size moral vermek falan gibi bir misyonumuz da yok. moralinizi bozacak şeyler görmekten korkuyorsanız gözlerinizi kapatın okumayın. çünkü bunlar gerçek. üzgünüm.

canım 2.tedavi sürecinden sonra tamamen geçiyomuş tekrarlamasının sebebide yeterli doz alınmamasındanmış .kendimizi stresten uzak tutmaya çalışıcaz artıkvereliniortak

yeterli hatta ve hatta fazla fazla doz alan ve tekrarlayan arkadaşlarım var.

onun yerine ben cevap vereyim cünkü ben de aynı etkiyi gördüm. sağlam kanıtlarımız olmasına gerek yok biz kendi deneyimlerimizden yola çıkarak bir şey söylüyoruz, burda kimse kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değil. '' bu ilacı kullanın, ben faydasını gördüm, için bunu'' diyenden kanıt istemiyorsunuz, belki de onda yan etki göstermeyip sizde göstereceği halde ''için bu ilacı ''diyenden kanıt istemiyorsunuz, bizzat yan etkiyi kendi bedeninde görmüş insandan kanıt istiyorsunuz, ilahi yani. sorularınıza gelince, dediklerinizin hepsini gerçekten yaptım. kısaca ve genel olarak hepsine evet yanıtını veriyorum. ama malesef bu ilaca bağlı olarak selülit ve çatlaklar oluştu vücudumda. doktor da bu ilaca bağlı olduğunu söyledi yüzümdeki ve vücudumdaki elastikiyet kaybının. hatta burda bi arkadaş da geçmiş sayfalarda doktora bu yüzden gitmiş, ona da vegetal silica diye bir hap önermiş doktoru. hatta burda da linki var: http://www.kadinlarkulubu.com/6512060-mesaj8.html teşekkür ederiz çaresini arıyoruz ama malesef bi çaresi yok giden geri gelmiyor..

Son düzenleme:
lolabunny bunlar gerçek diyosun ama bu ilacı kaç kişi kullanıyor ve kaç kişide böyle etki görülmüş bi bakmak lazım ve arkadaşın yerine konuşmuşsun ama sizin aranızda geçen muhabbet geneli kapsıyo yani kimse kullanmasın bu ilaç bi işe yaramıyor tekrarlayınca daha beter oluyo demek bence yanlış.tabiki herkes içinde bulundugu durumdan bahsedicek ama kimse kullanmasın bıraksın falan demek dogru degil..tabiki zor bi durum anlıyorum çok can sıkıcı olmalı geçmiş olsun sanada..

teşekkür ederim gerçekten de çok üzücü ve can sıkıcı bir durum hele ki telafisi olmadığı için iyice moralim bozuluyor tabi ki bakılsın kaç kişi kullanmış kaçında böyle bir yan etki görülmüş, buna karşı değilim, ben kendim de söyledim 2-3 üstteki mesajımda herkeste böyle bir etki görülmüyor hemen panik olmayın diye.. kullanan arkadaşlar ve güzel sonuçlar alan arkadaşlar olduğu gibi, kullanıp bizim gibi çok zarar görenler de var.. şans işi.. :/ kimse kullanmasın demektense ben olsam bırakırdım falan denilebilir evet o bakımdan haklısın, çünkü bazı insanların artık başka çaresi kalmıyor bu ilacı kullanmaktan başka, mecbur kullanıyorlar. ama ben de şunu söylüyorum, eğer başka çareniz kalmadıysa bu ilacı kullanın son çare olarak, ama eğer çok çok fazla bi probleminiz yoksa başka bi çareniz varsa bu ilacı kullanmayın diyebilirim.. tekrar teşekkürler, hepimize geçmişler olsun

canım sana kesinlikle katılıyorum gerçekten son çare olmalı..şuan kas ve eklem agrısı çekiyorum ve moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum..yüzün içinde kollajenli kremleri öneriyorlar bugün baya nette araştrma yaptım bu konuşmalardan sonra ..yani nemlendiricini degiştirebilirsin mesela birde ilaç kilo kaybı yapıyomuş ben de aksine kilo aldırdı birde ilaçtan sonra vücut kendini toparlıyomuş kullananların yorumu böyleydi

evet kas ve eklem ağrısı çok yapıyor ben de onun için şey içiyordum gnc'nin trifleks diye bir hapı var, çok rahatlattı beni, içinde 60 tane var, 70 tl ama 2 ay gider yani onu deneyebilirsin.. madem başlamışsın yarım bırakmak daha kötü, devam et canım.. herkeste bu yan etkiler görülecek diye bir şey yok, hayırlısı olur inşallah.. ben de şu kollajenli kremleri araştırayım bi iyi oldu söylediğin sağol. bıraktıktan sonra evet hafif bi toparlanma oluyor ama nerde eski hali nerde şu anki hali gene de ne yapabilirsek kardır artık şu kremlere bi bakim bakim:) kilo kaybı için bi yorum yapamıyorum bende bi değişim olmamıştı kilomda..

merhaba arkadaşlar.
ben de 22 ekimden bu yana zoretanin kullanıyorum.günlük 50mg alıyorum.ilk 2 haftadan sonra yüzüm kurumaya ve gerilmeye başladı.dudaklarım da yoğun çatlama ve kuruma oldu.ellerimin üzerinde kuruluklar oldu.tüm bu etkileri bepanthene ve excipial hydro sayesinde hafifletiyorum.yüzümde halen sivilceler çıkıyor tek tük.ama eskiye göre daha iltihaplı çıkıyor.doktorumun söylemesine göre bu normal.tedavi gerçekten sabır gerektiren bi süreç.psikolojik etkilerine gelince; çevremden aldığım tepkilere göre biraz sinirli ve tahammülsüz olmuşum bir de ben de dikkat dağınıklığı ve odaklanamama yaptı. bazen de baş dönmesi ve bulantım oluo. aylık tahlillerimi düzenli yaptırıorum.kendim de hastane de çalıştığım için sık sık doktorumla görüşüyorum cildimdeki değişimle ilgili. yani söyleyeceğim evet yan etkileri fazla olan bi ilaç ama kişiden kişiye değişiyor bu durum.ve kontrolleri aksatmamak önemli. ben güzel sonuçlar alacağıma inanıyorum.burnumdaki tüm siyah noktalar kayboldu.yanaklarımdaki geçmesini beklediğim kırmızı lekelerim ve adet dönemlerine yakın çıkan iltihaplı sivilcelerimle tedavime devam etmekteyim. kullanan arkadaşlarıma sabırlı olmalarını öneriyorum.sevgiler...

canım baş dönmesi ve bulantı bende de oluyordu 1.ayda ama ilaca baglamamıştım ben doktor da bilgi vermemişti demek o da bu ilaçtanmış ..CADIARZU bu arada ben im 1buçuk ay oldu bütün siyah noktalar yok oldu oyüzden çok mutluyum zaten şuan aknem yok sadece izler kaldı kırmızı ve pembe onlarda kısa zamanda geçick die ümid ediyorum ..şuan yüzüm pul pul dökülüo hele çenem bembeyaz oldu...kızlar ben ne yiyip ne yemediginizi merak ediyorum asıl?benim kollestrolüm ilk ay yükseldi baya.dikkat etmm gerekiyomuş. sizlerin nasıl gidiyo tahlilleriniz?

lolabunny,
ne diim geçmiş olsun...bu arada glikolik asitli temizleyicilere de bak istersen glikolik asit AHA denen asitlerden biri ve mimik kırışıklıklarını minimize eder,nemsiz kalmış cildin nem tutmasına yardımcı olur ve cildin en üstteki dokusunu yavaşça soyar..özellikle yıpranmış ve olgun ciltlere tavsiye edilir..işe yarayabilir..kızlar malesef sanırım bu ilacı bitirditen sonra en az 2 yıl cildimize en iyi bakımı yapmamız gerekecek sanki 40 yaşındaymışız gibi
benim de göz altlarım puf puf oluyor ve çizgiler çıktı ama bu sanırım kuruluktan..doktorum son gidişimde bana nadixa verdi çok yaglı bir krem ama ne yalan söyliim iki gündür sürüyorum yüzüme o kadar rahatlattı ki sanki cildim yine kendine geldi..yani sivilceden kurtulucaz diye cildimizi çok yormamamız gerek sanırım..
bu arad selülit bende de oldu...ama ben direk olarak ilaca baglamıyorum..yani sn 6 aydır çok hareketsizim,vücudm yorulmasın , eklem agrım olmasın diye parmagımı kımıldatmıyorum desem yeridir :) eh accık belki ilaç da yardımcı olmuştur ama asıl sebep benim sanrım..
neyse herkese geçmiş osun..
peki kızlar siz ilaç sonrası neler kullanmayı düşünüyorsunuz?

bu arada burdan biri çıkıp bu ilacı kullan canım kesin sivilcelerin geçer birdaha da çıkmaz derse birine ona da derim kanıtın var mı , bu ilaç şeker tavsiye eder gibi edilmez diye :) ki öyle...bizde bu ilaç çok çabuk veriliyor iki damla göz yaşı doktor cildimde 3 sivilce var diyenlere hemen veriyorlar..bu arada yukarıda saydıgım şeylerin hepsini yapmışsanız ve hala bu oluşmuşsa ilaçtan olabilir...vücudunuz ne durumda peki?yani o linkte arkadaş kokejen yapıdan bahsetmiş buna baglı bir çökme yüzde olmuşsa vücutta da olmuştur..ahh yaaaaaaaa ne lanet bir illet bu sivilce,geçmez geçince de böyle birsürü sorun olur çok moralim bozuluyor...ya bende de olursa ???????? offffff...

Cnm bu dediklerinin hepsine azami titizlik gösterdm. Ben nerdeyse kışın bile güneş kremi kullanan bir insanım. Şunuda söyleyim bu yaşta (26) ani çöküntü olmaz. Fakat bende ani b. çöküklük oldu ve vücudumda çok fazla çatlaklar oluştu. Bu ilacın yaptığına o kadar eminim ki dava açmayı bile düşünüyorum

Merhaba,

Bende 15 ay kadar önce bir tedavi gördüm. Günlük 20mg kadar 4-5 ay sürdü fakat şuan tekrar eskiye dönmüş durumda sayılırım. Yanak çevremde sıkıntı yaşıyorum. Makyajla kapatıyorum fakat yinede bu beni rahatsız ediyor.
Yarın tekrar tedaviye başlıyorum .
Doktora göre 4 ayda geçecek.(Doktoru değiştirdim fakat yöntem değişmedi.)2 günde bir 20mg kullanacağım. Bendede ilk kullanımda kuruluk, sivilce artışı oldu; fakat düşük dozdan olmalı aşırı bir kuruluk yaşamadım. En kötü sivilce artışıydı. Umarım bu kez öyle olmaz. Eski izlerden ve kızarıklıklardan kurtulmam için başka yol yokmuş
Sitede yeniyim..İletişim kurabilirsek karşılıklı yardımlaşmaya çalışırız.

ddf diye bir markanın bi yüz yıkama jelini kullanmıştım sanki içinde o vardı:) AHA .. bunu da yazdım aklıma:) çok sağolun arkadaşlar.. ben bu ilac bittikten sonra lierac kullandım vücudum için, sonraa balık yağı içtim, gnc den bi tane vitamin aldım deri elastikiyeti için şimdi adını unuttum, bi de avonun selülit ve çatlak görünümünü azaltıcı krem ini kullandım ama avonunki resmen boyuyor yani sürdükten sonra o bölgenin rengini koyulaştırıyor tedavi etme özelliği yok gibi geldi bana. bunları kullandım, çatlaklara tabi faydası olmadı buzlu terapi diye bir şey varmış çatlak için şimdi onu araştırıyorum. bi de kolajenli krem alıcam şimdi bu yakınlarda yüzüm için:)

bana da aynen dediğin gibi yaptılar ya, zırt diye verdiler ilacı. eczacı reçete bile sormadan veriyordu yani düşünün.. benimki bence ilaçtan oldu çünkü aynen dediğin her şeyi yaptım çok iyi baktım kendime ama malesef oldu.. 5.5 ayda birden değişiverdim. yüzüm de vücudum da çöktü.. yüzüm de böyle hafif bi sarkma var, böyle kuru kuru bi böyle canlı değil dolgun değil, vücudumda etkisi diğer bölgelerde değil bi tek popomda oldu. selülit ve çatlak şeklinde.. selülitlerim çok kötü durumda değil, çatlaklar için çaresizim ama mesela benim eski erkek arkadaşım da kullanmış onun yüzü çok güzel:) bi tane kız arkadaşım kullandı onda da yüzünde hiçbri şey olmadı. vücudunda olmuş ama onun zaten önceden de çatlıyordu. yani şans işi, artık dua edin bolca, başladığınız işi yarım bırakmayın asla, bolca nemlendirin krem sürün, poponuza falan.. o şekilde riski azaltabilirsiniz hiç olmazsa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…