Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

ben de mi alsam napsam:bbo:

sinex arkadaşım,
senin cildin tamamen düzeldimi ve kaçıncı aydan sonra sivilce çıkmamaya başladı?..ben 2.ayımdayım hala sivilceler çıkıyor mafoldumben

canım ben ilacı kullanırken ilk hafta butun sivilceler söndü sonra birden patlak verdi... cilt kustu galiba.. bide benim cilt altında buyuk kist şeklinde yüzeye vurmayan ama dayak yemiş gibi şiş olan türden aknelerim vardı:) sonra onlarda gecti minik minik yüzeyde toplu iğne başı gibi adet döneminde cıktı... ama 3. ve 4. aylardan sonra hiç çıkmadı... ama aksi gibi kalçam sivilce doldu..:) onada bi kre yazdı doktor.. ama şuan sivilce problemim olmadı.. yanlız yüzüm cok kuru dudaklarım cok kuru..

eger arastırırsan bu ilaç cilt yüzeyindeki sivilceleri kurutup sonra butun cıkabilecek sivilceleri kusturuyor onlarıda kurutuyor... üzülme sakın o sivilcelerin cıkması iyidir...hemen bir mucize bekleme.. sabret pozitif düşün sivilceleri kafana takma başka bişeyle mesgul et zihnini gercekten faydasını göreceksin.. bu dediklerim hakkaten önemli... birde bazılarına ek tedavi süresi ekleniyor.. sabır şart... Şeniz

aynen ya... cildimde hafif sarkmalar oldu... yüz hatlarımı sıkılaştırmak için kozmetik kullanmam şart artık... niveanın sıkılaştırıcı kremleri var ama marka konusunda kararsızım.. birde yaşım 23 ne yapmalıyım bilmiyorum.. cunku sıkılaştırıcı toparlayıcı kremler genelde 30 yas üstü...

bende kullanmıştım 8 sene önce . dudak kuruluğu dışında en ufak bi yan etkisini görmedim. cildim pırıl pırıl oldu. izlerden de eser yok. ömür boyu sivilcesiz aknesiz olmak çok güzel..

ben de 7 yıl önce kullanmıştım bu ilacı bir yığın test istemişti doktor rutin kan testi falan o zamanlar özel bi izin belgesi gibi bişiyle eczaneler veriyodu.

benim sivilcelerim ufaktı ama geçmiyordu doktor bu ilacı yazmıştı.

dudaklarım yol yol çatlamıştı ve benim kollarımda egzama başlangıcı bu ilacı kullanmamla başlamıştı.hala da egzama sorunum devam ediyor

çok feci egzama yaralarım oluyodu kollarım ve ellerimde ama yüzümü de pırıl pırıl etmişti sivilce sorununu bu ilacı kullandıktan sonra hiç yaşamadım bunca seneye rağmen.

arasıra ayda yılda bir saç bitimine yakın bir yerde bir tane sivilce çıkar en fazla.

ağır bir ilaç olduğu aşikar ama

cildimde o zamanlar sarkma vs. yapmamıştı tabii gençtim o sıralar :)

şimdi kullansaydım belki bende de sarkma yapardı

verdiğin bilgiler için çok saol canım :1hug: ben internetten araştırmıştım ilk aylarda kusma yaptığını biliyorum da benim öle aşırı bir kusma olmadı ilk ayın sonunda sivilcelerim baya söndü geçmeye başladı diye sevinmiştim ama 2. ay tekrar çıktı ve hala devam ediyor ama öle aşırı büyük ve fazla değil..merak ettiğim sivilceler bundan daha kötü bir duruma mı gelecek yoksa artık geçmeye mi başlıcak.. işalh daha köt olmaz :Saruboceq:

ya ben yarın doktora gidicem alıcam işte.sınav için kötü etki yaparsa hemen bırakırım ama hiçç yan etki yaşamayan arkadaşlarım da oldu o yüzden bi deniycem.ama daha 17 yaşındayım ben cildi yoruyormuş çok 25 yaşında yüzüm sarkmaya başlamaz diymi :S
gerçi cildim çok sıkıdır, genetik olarak da kırışma yok ananem babannem annem falan öyle sorunlar yaşamadılar.cildim de çok yağlı olduğu için çok yormaz diye tahmin ediyorum.Zaten 1.70 boya 50 kilo olduğum için 20 mg lık falan verir dediler.
Sizce bunlara rağmen yorar mı cildimi çok?
(mesajı görenler cevap yazsın lütfen, çünkü yarın sabahtan doktora gidicem cevaplarınızı alıp da gitmek istiyorum)

roaccutane kullanan arkadaşlar ilaca devam ederken ve bitişi sırasında da yüzünüzde kalan kırmızı izleriniz ne zaman geçti? 6.ayımdayım ve tüm sivilcelerim kırmızı iz şeklinde sanki hiç tedavi olmamısım gibi duruyor sadece 1ayım kaldı ama zaten o son ayda da mg düşcek ve artık ilaç o şiddetli etkisini yitircek yani izlerde bi değişiklik olmayacağını biliyorum ama doktorum zamanla geçer diyor tecrübesi olanlar paylaşırlarsa çok sevinirim..

2.ayım bitiyor gayet iyi gidiyor ama benim kafama takılan bişey var bu ilacı kullanırken kesinlikle hamile kalınmicagını çok iyi biliyorum fakat dogum kontrol hapı içilirse bir zararı olurmu?ikisi birarada kullanılırmı?kullanan arkadaslardan cevap bekliyorum yada bilgisi olan birilerinden.belara hapını kullanacam fakat olmuyorsa yapabileceğim bişede yok demektir

ben de bugün gittim doktora.50 kiloyum ve 30 mg lık verdi.Ama son sınıf öğrencisiyim üniversiteye hazırlandığım için korktum bi..20 mg kullanmayı düşünüyorum.Eğer ağır gelmezse 30 mg a çıkarım.Yapım genel olarak hassas olmasa da en absürd yan etkiler bende meydana çıkabiliyor.Bu yüzden hafif başlayayım dedim...Öneri ve görüşlerinize ihtiyacım var.Artık ben de sizdenim :) izlenimlerimin hepsini aktarıcam :)

canım gnc markasının trifleks ini öneririm bayağı eklemlerimi rahatlattı, o böyle birbirine sürtünüyor gibi böyel kıtır kıtır hali gitti, ama bayağı da bi pahalı ya, içinde 60 tane var 77 tl miydi neydi. bence aynı işe yarayan farklı markalar da varmış solgar daha ucuz olabilir ya da bilmiyorum yani eczanelere falan bi sormak lazım. o sırada sinirlerim çok bozuktu girdiğim gibi aldım kekildim biraz yani:)

kozmetik kremler hakkında yorum yazan arkadaşım, bi nemlendirici krem kullanmaya başla bence 23 yaşında çok ağır krem sürersek ilerde fayda etmezmiş ve kremi kullanmayı bıraktığımız anda yüzümüz sarkarmış dermatolog demişti bana bunu. hafif yağsız bi nemlendirici en iyisi bence..

ergenlik dönemimde ciddi akne problemim vardı, cilt bakımları kremler derken yaş 23 e geldi. sivilceler azaldı azalmasına ama artık bir tanesine bile tahammülüm kalmadığı için rouccatane kullanmaya başladım. 55 kiloyum 172 boy ve günlük 30 mg alıyorum. 2. haftadayım ve kalp çarpıntısı nefes kesilmesi, ciddi ritim bozuklukları yaşamaya başladım. daha 1 ayım dolmadan doktora gidip bu ilaç sana göre değil derse bütün sivilcelerden kurtulma hevesim sönecek bu kadar ciddi çarpıntıları olan var mı? bu ilaçcın yan etkisi mi?

ben 1 ay o çarpıntıyı yaşadım açıkçası doktorumu arayıpta bu nedir diye sormadım ama 2.ayıma girdiğimde çarpıntım kendiliğinden geçti iki adım atsam nefes nefese kalıyordum birde bel ağrısı yaptı ilk ay şimdi şukur hiçbişe kalmadı.sanırım vucut ilaca alışana kadar biraz zorluyor bunyeyi ama 3.ayda sanki hap içmiyormuşsun gibi oluyor etkisi aynı ama agrı sızı yok.ama cok dayanılmaz olursa hareketlerini kısıtlamaya başlarsa tabiki doktorun ilk adresin olmalı

Arkadaşlar eğer doktor önerdiyse yada gerçekten bir kaç seneden fazla bu sivilce illetinden ilaç kullandığınız halde bir sonuç alamdıysanız kullanın. Ben tam 3 .5 aydır kullanıyorum . şu anda mutluyum sivilceler 4 ay boyunca çoğalıyor .daha sonra kurumaya başlayacak. Bu süre zarfında çoğalan sivilceler ilacında tesirile zaten kuruyor.yoğun olarak çıkmasının sebebi zaman içerisinde çıkması muhtemel sivilcelerin dışarı çıkması. Yan etkileri ewt var. Zararları da öyle . Her ilaçın yan etkileri olduğu gibi bunun da var . Benim tavsiyem .dr verdiği kullanım kitepçığını iyice okuyunuz. 2 sene önce dr yazacaktı ben ise başka ilaçlarla vakit kaybettim . Mutsuz oluyorsanız . Sosyalliğinizide etkiliyorsa .olumsuz lafları duymayın . Sadece doktorunuza danışın merak ettiklerinizi. Sivilcesiz mutlu günlerrr:)))

ben 93. günümdeyim ruaccutane tedavisinde yan etkilere rağmen çok memnunum belli dönemlerde farklı farklı yan etkiler yaşadım ilk başladığımda aşırı kurulukla başladı saç diplerime kadar kurudum. hala da kuru saçlarım
ellerim kahverengi yaralar oldu yarıldı yüzüm çok yarıldı kanadı dudaklarım bel ağrım diz ağrım bazen yürürken kilitleniyordum yolda adım atamıyordum
bütün vücudum kurudu zaten bebek yağı sürüyorum sürekli her duştan sonra sürmezsem acıyor ama zamanla hepsi geçiyor ben yüz kuruluğuma güzel bir kremle çözüm buldum 24 saat etkili dudaklarıma da bir krem buldum günde 3 kez sürmem yeterli oluyor
kalçamda çok ağrı var oturmak oturduğum yerden kalkmak çok oluyor ama son 2 ay daha dayanacağım yüzümdeki düzelme tüm geçici acılara değer
ayrıca şu yüzün çökmesi durumu baya rahatsız etti beni ve tedirgin oldum doktoruma danıştım doktorum benim kuzenim buarada hayır öyle bir şey yok birsürü insan bunu 1 aylık kürler şeklinde yaşlanma etkilerinden korunmak için alıyor dedi yılda bir 6 ayda bir 1 ay 15 gün güzelleşmek yaşlanma etkilerinden korunmak için alıyorlarmış bunu duyunca baya rahatladım ama çökme sorunu yaşayan arkadaşlar içinde çok üzüldüm umarım tekrar düzelir
bu arada hep kötü yanlarından bahsettim bebek gibi bir cildim var şimdiden hiç leke kalmadı neredeyse çok az iyileşme safasında onlar da sivilcem artık çıkmıyor.
bembeyaz bir ışıltıvar yüzümde ben lise dönemlerimde bile makyaj yapardım güzel görünmek için şimdi hiç ama hiç bir şey kullanmıyorum gerek yok çünkü cildim okadar ışıldıyor ki hiç bir şeye gerek olmuyor herkes baya beğeniyor şu halimi ayrıca kolestrol yüksek çıkıyor genelde kullanan kişilerde bende hep normal sınırın altında çıktı kolestrol 48 53 43 52 arka arkaya benim kolestrol değerlerim bunlardı 60-130 normal sınır değerleriyken ben kalça ağrısı hariç herşeyden memnunum doktorunuz sağlığınız açısından sakınca görmüyorsa ben durumumdan memnumun tavsiye ederim.
hepinize sivilcesiz bebek gibi ciltler
:1huglumunekankayizsmileopuyorumnanaktan

DoĞum konral hapını kımı doktor onaylıyor kımı doktar ıse karŞı Çıkıyor .bende cıldıye dr kullanabıleceĞımı sÖyledı.baŞka bır doktor ıse zaten bunun horman ıÇerıklı olduĞunu sÖyleyıp karŞı Çıktı. Ben kullanmıyom. Banada kullanmamak mantıklı gelmıŞtı zaten:))) aĞrı kesıcıler bıle sakıncalı bu ılaÇ alınırken

hochwertig; çökme sorunu ile ilgili yazdığın bilgi için çok teşekkürler..Ben de bu sitede birkaç arkadaşın yazdığı yazıları görünce çok telaşlanmıştım.Ama şimdi rahatladım.Açıkçası doktoruma sormaya da çekinmiştim...
Ben de ilacı 1 aydır kullanıyorum.Yanaklarım ve burnumdaki siyah noktaları yavaş yavaş dışarı atıyor...Sivilcem zaten azdı ama lekeleri çok inatçıydı..
Bende sivilceleri kusma dönemi olmadı hala.Belki daha sonra olur ,bilemiyorum...Dudaklarım bile 2 gün öncesine kadar kurumamıştı.Aylık muayeneye gideceğimi anlamış gibi kurudu.Muayene bitti kuruluğu geçti=)
Eklem ağrıları çok yaşanıyor sanırım bu ilaçla birlikte.Ama ben yaşamadım..Yan etkilerinden sadece burun kanamasını yaşadım.Onun için de burun merhemi kullanıyorum artık..
Birde benim trombositlerimle başım belada sanırım.Bu ilaç ya yükselmelerine ya da düşmelerine neden oluyormuş.Benimkiler ilaca başlamadan önce de tam sınırdaydı.Düşüktü ...ılaçla birlikte biraz daha düştü 1 ayda...Ama bu ilaç yüzünden mi yoksa başka bir neden mi var 2 hafta sonra bakacak doktorum..Yine düşerse hematoloji bölümüne gönderecek..
Bunların dışında tedavim gayet iyi gidiyor..Psikolojik olarakta iyiyim.Depresyona yatkın,kırılgan bir yapım olmasına rağmen şuan bir sorun yok...
Herkesin Allah yardımcısı olsun.ınşallah herkes tedavisini başarılı bir şekilde bitirir... :1rolleyes:

yavru işte ben bunu anlamıyorum. bizim yazdığımıza neden inanmıyorsun da olumlu söylenenlere inanıyorsun. olumsuz söyleyenler buraya sizin moralinizi bozmaya falan girmiyor, sizi tanımıyoruz etmiyoruz bile, yani biz yalan mı söylüyoruz. Neden bi tane olumlu yorum okuyunca ''oh bikaç arkadaş olumsuz şey yazmıştı ama sen olumlu konuştun şimdi iyi bişey dedin diğerlerinin yorumlarını salladım seninkine inanıyorum oh rahatladım'' şeklinde düşünüyorsunuz ki? gerçekten anlayamıyorum anlam veremiyorum.

LolaBunny;tabi ki size inanıyorum yalnız sizin bu olayı yanlış yorumladığınızı düşünüyorum..Bana kalırsa da sizin başınıza gelen bu sorunun ilaçla alakası yok...Zaten birkaç sitede de burada yazdıklarınızı okuyup başka arkadaşlardan bilgi aldım.Onlarda hochwertig ile aynı şeyi söylediler.

Sizin iyi niyetinizden şüphem yok,ama gerçekten aynı şeyi defalarca yazınca insanlar telaşlanıyor..Ben de bunlardan biriyim.İlacı ilk gün aldım.Hemen nete girdim.İlk bilgi aldığım sitelerden biri de burasıydı.İlk sizlerin mesajını gördüm ve ne hissetiğimi anlatamam...

Belki kaçırdığım noktalar vardır.Bilgi verirsen sevinirim.Bir doktor sana "evet bu ilaç yüzünden vücudun,yüzün tahribata uğramış." dedi mi?Sen evet dersen bunu doktorumla konuşucam.Hem bu sefer çekinmemi gerektirecek birşey de olmaz.Doktor raporu almış arkadaş derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…