Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Evet doktorum söyledi bana bunu. Hatta ilaçlar tavsiye etti. Doktorla görüştüm. Ama senin konuşacağın doktorun sana böyle bir şey yapmaz derse bu senin doktorun benimkinden daha iyi bilgilidir daha iyi biliyor onun dediği doğru demek değildir. Doktorlar arasında da görüş ayrılığı olabilir. Yani sonra gelip buraya ben doktoruma sordum öyle bir şey olmazmış yazmayın:) doktorum söyledi diyorum yani. sizin doktorunuz öyle bir ihtimal görmüyorsa napabilirim sizinki doktor da benim gittiğim doktor değil mi..

Öyle bişey tabi ki demem ama böyle bir riskin olup olmadığı hakkında bilgi alırım en azından.Mesela saç dökülmesi de olmuş bazı hastalarda onu da ısrarla sordum.Bunun görülme sıklığını anlattı bana...Aynı şeyi bu sorun içinde yaparım.

Biraz daha açar mısın?Mesela daha başka rahatsızlığın var mıydı ilaca başlamadan önce?Bunu ne için soruyorum .Belki senin bu rahatsızlığın neden olmuştur çökmesine ve ,tabi ki her ilaç gibi bu ilacın da yan etkileri var , sorun olan yere ilacın yan etkileri ağır gelmiştir .
Benim ilaca başlamadan önce de bir trombosit sorunum vardı(Onu da ilaca başlamadan önce yapılan tahlilde öğrendim.)Ve bu ilaç iyice düşmesine neden oluyor trombositlerin..Aslında onun yaptığı da net değil.Araştırılacak..

Birde tam olarak doktorun ne dediğini söylersen sevinirim...

Yalnız hochwertig arkadaşın dediğiyle çok tezat değil mi bu yaşadığın.Gençleşmek için kullanan insanlar ve yüzde elastikiyet kaybı,çökme yapması?

Son düzenleme:

tezat evet. doktorlara ben güvenmiyorum ki. ne derece iyi doktora gittiğine göre değişir. çok iyi doktorlar arasında bile fikir ayrılıkları var. yalnız şundan eminim ki bu ilaç gençleştirmek için falan kullanılamaz. nemi kurutuyor yağı kurutuyor ne alakası var a vitaminin gençlikle? e olsa c olsa anlarım a ne alaka yani.doktorum ilacın kalojen yapımı çökerttiğini, yüzümü aşırı kuruttuğunu söyledi. bikaç bişey daha söyledi tıbbi ama tam hatırlamıyorum. bilmem ne dokusunu zayıflatmış dedi. yani ben burda neyi kanıtlamaya çalışıyorum onu da bilmiyorum, benim doktorum bu roaccutane illetinin neden olduğunu söyledi. çnkü benim öncesinde hiçbi rahatsızlığım yoktu. cildim de yağlıdır, sağlığım da yerindedir, sigara bile içmem çok sağlıklı yaşarım. ailemizde bi kişide bile çatlak yok. bende bu ilacı kullanırken çatlak oluştu. annem doğum yapmş onda bile yok ben 45 kilo insan devamlı spor yapan insan çatlak çıktı bende. doktorum da bunun yüzünden olduğunu söyledi bağ dokumu zayıflatmş. e yani ben de insanlık ettim buraya yazdm siz de inanmıyosunuz aksi hoşunuza gidicek yorumlara inanmak daha işinize geliyo. bana ne beni alakadar etmez. her koyun kendi bacağından asılır. ben buraya yazmışım daha yapıcağım bişey yok.

Valla LolaBunny ben teşekkürümü edeyim verdiğin bilgiler için ama hoşnut olmadığım durumu da belirteyim o zaman.Sen niye bu kadar ısrarcısın anlamıyorum.Tamam bir kere söylersin iyi niyetinle ama iki,üç,dört kere söylemen insanları telaşlandırmaktan başka bişeye yaramıyor maalesef ..Ben hochwertig'den alıntı yapıp teşekkür ettiğimde bile üstüne alınıp cevap verdin...

Sivilce ilaçlarının çoğu yüzü kurutur ama kolejen yapısını çökertecek kadar etki etmesi bana garip geliyor...Bunu da soracağım tabi..

Yine de bilgiler için tekrar teşekkürler ...

Bugün 32.günüm galiba.Yanaklarımdaki gözenekleri ve siyah noktaları baya yok etti..Sivilcelerim çıksa da pek önemli değil.Bunlar gitsin yeter.Özellikle gözenekler....

bu ilacın cildi kurutarak sivilceyi yok ettiği zaten açık ve net ortada ,yaptığı etkiyide biliyodur herkes yağ bezelerini küçültüyor,ama cildin çatlaması fln bence yeterince cildi nemlendirmemk ve yeternce su içmemekle alakalı,sivilce izleriyle ilgili bişe sormuş bi arkadaş sivilce izleri zamanla geçiyor hatta tam sölim ilacı bıraktıktan yaklaşık bir sene sonra iz hiç kalmıyor ben çok ağır geçirdim iki yanağım yara bere içinde kaldı..hastaneye tahlile gittğimde teyzeler falan görüp ah yavruuumm noldu sana oda llahtan üzülme diyolardı :S:S piskolojm bozuldu fln çok çektim ya..ama değer..hepsine değdi..izde kalmadı ben hayret ettim şaşaırdım o kdr çok çıktıki yüüzm sırf yaraydı ya sivilce gibi bile durmuyodu iğrençti nasıl geçti o yaralar izler inanamadım,ancak cildi nemlendrmek günlük yeternce sıvı almak demek..ona dikkat etsin herkes, bu yüzdeki mimik kırşıklıkları vücut çatlakları hepsii suyu az içmekle alakalı..

teşekkürler doktor bey. benim ne kadar su içtiğimi bi ben bi allah bi de doktor bilir. doktorum bana ilaç yüzünden olduğunu söyledi. ama siz su içmemekten diyorsanız tabi ki size inanırım. vivian duygu ısrarcı falan da değilim, soranlar oluyor ben de yazıyorum. ama türk milleti işte inanmak istediğine inanır. açıkçası umrumda değil artık. ısrarcı falan da değilim, neden ısrarcı olayaım allahını seviyosan bana bir tane sebep söyle? için içirin gençler hiç umrumda değil açıkçası artık.

İşte ben de onu merak ediyorum ya.Neden ısrarcı olduğun konusunu bir türlü anlamadım zaten...Bu yüzden bana bir hışımla cevap vermene de aklım fikrim ermedi ..a.s

Ne diyim, inşallah düzelir cildin.Umarım başka önemli bir sorunun yoktur...

ya kusura bakma sinirlerim bozuk biraz sınav dönemindeyiz ısrarcı olduğumu pek düşünmüyorum da ondan sinir yaptım biraz da , bakıcak olursan eğer 1000 küsür mesaj yazmışım en fazla 20si burayadır. buraya aboneyim ben bu topiğe yani, birisi olumsuzluk yaşayan biriisi var mı arkadaşlar? yan etki yaşayanlar yazsın dediğinde de yazmayı bi borç biliyorum. çünkü buraya her gün yeni insanlar giriyor. ben buraya her gün girip bu ilaç iğrenç bi ilaç yazsam da tekrara düşmem, ısrarcı olmuş sayılmam çünkü her gün aramıza birileri katılıyor ve her gün aynı sorular tekrarlanıyor. bi yıla yakın takip ediyorum sorular hep şu şekilde: ''x ayımdayım yüzümde kusma başladı napıcam böyle bişey yaşayan oldu mu'' ''prospektüsünde bıdı bıdı yazıyo çok korkuyorum sizce napiyim'' genelde hep yeni insanlar geliyor, ben de bilgilendirme amaçlı yazıyorum yani.

lolabunny cim sen ilaca başladınmı? başlamayımı düşünüyosun bide kaç mg ile başlıycan onu de bakimm hele boshayallersmile

şimdii sanırım sorularının en canlı örneği ve kaynağı benimm ben bugün 10. günümdeyim günde 20 mg kullanıyorum ilk günler aşırı bi sinir yaptı zaten asabi bi yapım var resmen sinir harbi yaşadım 3. günüde dudaklarım kurumaya başladı ve ilk günlerde yüzümde kaşıntım çok fazla oldu hatta gece uykumdan uyandığımı söyleyebilirim ama taabi bu ilacın herkeste verdiği ve bıraktığı tepkiler ve etkiler eğişkendir bunu unutma . yüzüm aynı gergef gibi gerildi dokunmak ne mümkün zaten sivilcelerden ötürü çok fazla acıyo . hergün sivilce çıkmaya devam ediyo gözlerimde bulanıklıklar oluşuyo ara sıra vee en kötüsü sanırım ben bu ilaca 217 kolestrolle başladım bi yandanda kolestrolümü düşmesi için diet yapıorum onun haricinde konsantrasyon bozukluğunu direk yapacağını sanamam ama yaşadığın bu değişimler moralini bozdukça başka bi şeylere kafa yorman zor olur ama dersen ki ben sivilcelerimle yada izlerimle yada yüzümdeki diğer şeylerle mutlu değilim geçmesi için herşeye razıyım ozaman kullan ve kafanı derslerine ver ama dersen ki başka bi yol bulana kadar kullanmayı reddediyorum bu yan etkilere katlanamama ozaman hiç kullanmamanı öneririm çünkü bu ilaç 10 gün kullanıp ben bırakıyorum diyebilceğin bir ilaç değil iyi bi sonuç için katlanman gerekiyor bazı şeylere evet insanın morali çok bozuluyo ama eğer herşeyi deneyip hiç bir sonuç elde edemdiysen ve son biryol bu kalmışsa en azından deneyip görmeye değer diye düşünüyorum dediğim gibi bu ilacı kullanmaya başlamak için bunları düşün

bebeğim ben önceden 5 ay kullandım, tedavim tamamlandı, sonra 1 yıl sonra sivilceler tekrar çıkmaya başladı, başka bi doktora gittim tekrar roaccutane yazıverdi, 3 gün kullandım acayip bel ağırısı yaptı eklemlerim ağrıdı çatur çutur sesler geliyordu bi adım attığımda, ve yüzüm tekrar olan elastikiyetini de kaybedicek gibime geldi ve ben de bırakmaya karar verdim. böyle yaani. 3 gün içip bıraktıktan 2-3 ay sonra kendiliğinden geçti sivilcelerim.. şimdi 2 tane falan yüzümde toplam..

yaa bende o aşamaya geleyim istiyorum benim çektiklerim umrumda değil ama hergün bi dünya müşterinin sana bi ilaç tarifi vereyimmi demesinden bıktım :S bana ücretsiz izin versinler ben evimde çekeyim acımı yahuu :S ben valla yıllardır savaşıyorum bu allahın belası sivilcelerle ama yok hep lokal şekilde geçti hiç bizaman tamam demedim ya umarım bundan sona daha çıkmaz bende daha eklem ağrıları başlamadı aman onlar kusur kalsın valla bide onlar çıkarsa yandığımın resmidir bide ben bu kolestrolü nasıl düşürücem yaaa senağlama

ehehe bu arada bende mesajı başından okumadığım için yannış algılamışım bende sandım ilaca yeni başlıycan dereddüttesin hey allam yaşlılık böle bişi olsa gerek :teytey:

canım diyetini bozma, güzelcene devam et... eklem ağrıları görmeye başlamadıysan devam et, senin için son çare olmuş artık bu. hazır başlamışken bırakma. bi de kolestrol düşüren bi takım sebzeler otlar falan var onları da bi araştır istersen netten..

kızlar dün burnum oluk oluk kanadı ya :S kimseden duymadım bukadar kanadıgını ?dr jel verdi onu sürüyorum şimdi bidaha yaşamam bunu inşalla zaten kan fobim var ya:S

canım daha ne kadar kusma olur ne sürede gecer ben bilemem tabi. ama varsın olsun cıksın kurayacak elbette..:) ya sınav zamanı gec oldu yazım kusura bakma.. bide benden tavsiye doktorunla iyi bir dialoga gir... ne yaşıyorsan anlat soru sor.. bizden daha net ve dogru cevapları verecektir elbet.. bizler sadece tecrübleri paylaşıyoruz neticesinde.. ama şunu söyleyeyim ek olarak; benim ilac sonrasında cıkan aknelerim bir öncekine göre daha kücük daha agrısız oldu... adet dönemlerimde cıkanlarda artık toplu igne bası kadar ya cıkıyor ya cıkmıyor.. onun icin ilac etkisini gösterdikce daha az ve kücük cıkar diye düşünüyorum cıkarsa tabi:)
dogum kontrol hapını bilmemde ertesi gün hapı kullandım ben... bazıları dogum kontrol hapı kullanır diyo.. ama doktorun ne önerirse onu yap cunku butun tahlillerini doktor görüyor ona göre yönlendirir seni...

bunları bende yasadım.. nefesim hala kesiliyor. cok cabuk yoruluyorum.. yüz üstü yatınca gögüs kafesimde agrılar ve baskılar sıkışma oluyor... kalbim asırı atıyor.. ilacla alakalı diye umuyorum cunku öncesinde bi problemm yoktu.. benim boy 165 kilo 55.. ben 40 mg kullandım...

kızlar dün burnum oluk oluk kanadı ya :S kimseden duymadım bukadar kanadıgını ?dr jel verdi onu sürüyorum şimdi bidaha yaşamam bunu inşalla zaten kan fobim var ya:S

bendede sızıntı seklinde kanama oluyordu... ve burnumun içi kan pıhtılarıyla doluyordu...ohaoldumsmile feci bir durum... yatarken yastıgın biraz dik olsun gece kanaman olursa tersine akıp bi sorun yaratmasın... gecmiş olsun canım ya... valla biran önce gecerde benim gibi kurtulursunuz.. tabi etkilerinden hala kurtulmak mümkün degil o ayrı tabi...

sagol canım benim ya ne güzel bitirebilmişsin tedavini ya etkilerde geçer kısa zamanda sıkma canını.eklemlerimde çok agrıyo ona bi şekilde dayanıyorum ama bu burun kanaması gerçekten çok feci..dedigin gibi gece olursa yandın aman allah korusun.3.ayımdayım biran önce bitsin kurtulayım istiyorum ..senin yüzün ne alemde buarada canım tedavi biteli ne kadar oldu?

benim tedavim biteli bi hafta oldu yada olmadı hatırlamıyorum yani sınav zamanı bitmişti.. evet evet yeni yıla tedavimi bitirerek girmiştim.. yada aralık sonlarına dogru falan.. kafam karıstı.. yeni bitti diyeyim..:)) cildim iyi durumda akneler yok yaglanma yok, ama birazda kilo aldım ondan mı bilmem dudak kenalrımda hafif sarkma var gibi...yada cok inceledigimden kuruntu yapıyor olabilirim... sınav zamanı bi gecsin doktora gidicem yine... bakalım o ne diyecek.. kremli jelli tedaviye devam ederiz dedi cildimde biraz gözenekler acık tretin verebilir.. yani net konusamıyorum..

sen dedigim gibi biraz dik yatmaya özen göster....bide kış vakti hem soguktan hemde ilactan dolayı cildin asırı kuruma ve catlama yapar dikkat et yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…