Öyle bişey tabi ki demem ama böyle bir riskin olup olmadığı hakkında bilgi alırım en azından.Mesela saç dökülmesi de olmuş bazı hastalarda onu da ısrarla sordum.Bunun görülme sıklığını anlattı bana...Aynı şeyi bu sorun içinde yaparım.
Biraz daha açar mısın?Mesela daha başka rahatsızlığın var mıydı ilaca başlamadan önce?Bunu ne için soruyorum .Belki senin bu rahatsızlığın neden olmuştur çökmesine ve ,tabi ki her ilaç gibi bu ilacın da yan etkileri var , sorun olan yere ilacın yan etkileri ağır gelmiştir .
Benim ilaca başlamadan önce de bir trombosit sorunum vardı(Onu da ilaca başlamadan önce yapılan tahlilde öğrendim.)Ve bu ilaç iyice düşmesine neden oluyor trombositlerin..Aslında onun yaptığı da net değil.Araştırılacak..
Birde tam olarak doktorun ne dediğini söylersen sevinirim...
Yalnız hochwertig arkadaşın dediğiyle çok tezat değil mi bu yaşadığın.Gençleşmek için kullanan insanlar ve yüzde elastikiyet kaybı,çökme yapması?
bu ilacın cildi kurutarak sivilceyi yok ettiği zaten açık ve net ortada ,yaptığı etkiyide biliyodur herkes yağ bezelerini küçültüyor,ama cildin çatlaması fln bence yeterince cildi nemlendirmemk ve yeternce su içmemekle alakalı,sivilce izleriyle ilgili bişe sormuş bi arkadaş sivilce izleri zamanla geçiyor hatta tam sölim ilacı bıraktıktan yaklaşık bir sene sonra iz hiç kalmıyor ben çok ağır geçirdim iki yanağım yara bere içinde kaldı..hastaneye tahlile gittğimde teyzeler falan görüp ah yavruuumm noldu sana oda llahtan üzülme diyolardı :S:S piskolojm bozuldu fln çok çektim ya..ama değer..hepsine değdi..izde kalmadı ben hayret ettim şaşaırdım o kdr çok çıktıki yüüzm sırf yaraydı ya sivilce gibi bile durmuyodu iğrençti nasıl geçti o yaralar izler inanamadım,ancak cildi nemlendrmek günlük yeternce sıvı almak demek..ona dikkat etsin herkes, bu yüzdeki mimik kırşıklıkları vücut çatlakları hepsii suyu az içmekle alakalı..
İşte ben de onu merak ediyorum ya.Neden ısrarcı olduğun konusunu bir türlü anlamadım zaten...Bu yüzden bana bir hışımla cevap vermene de aklım fikrim ermedi ..a.s
Ne diyim, inşallah düzelir cildin.Umarım başka önemli bir sorunun yoktur...
ya kusura bakma sinirlerim bozuk biraz sınav dönemindeyizısrarcı olduğumu pek düşünmüyorum da ondan sinir yaptım biraz da , bakıcak olursan eğer 1000 küsür mesaj yazmışım en fazla 20si burayadır. buraya aboneyim ben bu topiğe yani, birisi olumsuzluk yaşayan biriisi var mı arkadaşlar? yan etki yaşayanlar yazsın dediğinde de yazmayı bi borç biliyorum. çünkü buraya her gün yeni insanlar giriyor. ben buraya her gün girip bu ilaç iğrenç bi ilaç yazsam da tekrara düşmem, ısrarcı olmuş sayılmam çünkü her gün aramıza birileri katılıyor ve her gün aynı sorular tekrarlanıyor. bi yıla yakın takip ediyorum sorular hep şu şekilde: ''x ayımdayım yüzümde kusma başladı napıcam böyle bişey yaşayan oldu mu'' ''prospektüsünde bıdı bıdı yazıyo çok korkuyorum sizce napiyim '' genelde hep yeni insanlar geliyor, ben de bilgilendirme amaçlı yazıyorum yani.
canım daha ne kadar kusma olur ne sürede gecer ben bilemem tabi. ama varsın olsun cıksın kurayacak elbette..:) ya sınav zamanı gec oldu yazım kusura bakma.. bide benden tavsiye doktorunla iyi bir dialoga gir... ne yaşıyorsan anlat soru sor.. bizden daha net ve dogru cevapları verecektir elbet.. bizler sadece tecrübleri paylaşıyoruz neticesinde.. ama şunu söyleyeyim ek olarak; benim ilac sonrasında cıkan aknelerim bir öncekine göre daha kücük daha agrısız oldu... adet dönemlerimde cıkanlarda artık toplu igne bası kadar ya cıkıyor ya cıkmıyor.. onun icin ilac etkisini gösterdikce daha az ve kücük cıkar diye düşünüyorum cıkarsa tabi:)verdiğin bilgiler için çok saol canım :1hug: ben internetten araştırmıştım ilk aylarda kusma yaptığını biliyorum da benim öle aşırı bir kusma olmadı ilk ayın sonunda sivilcelerim baya söndü geçmeye başladı diye sevinmiştim ama 2. ay tekrar çıktı ve hala devam ediyor ama öle aşırı büyük ve fazla değil..merak ettiğim sivilceler bundan daha kötü bir duruma mı gelecek yoksa artık geçmeye mi başlıcak.. işalh daha köt olmaz :Saruboceq:
dogum kontrol hapını bilmemde ertesi gün hapı kullandım ben... bazıları dogum kontrol hapı kullanır diyo.. ama doktorun ne önerirse onu yap cunku butun tahlillerini doktor görüyor ona göre yönlendirir seni...2.ayım bitiyor gayet iyi gidiyor ama benim kafama takılan bişey var bu ilacı kullanırken kesinlikle hamile kalınmicagını çok iyi biliyorum fakat dogum kontrol hapı içilirse bir zararı olurmu?ikisi birarada kullanılırmı?kullanan arkadaslardan cevap bekliyorum yada bilgisi olan birilerinden.belara hapını kullanacam fakat olmuyorsa yapabileceğim bişede yok demektir
ergenlik dönemimde ciddi akne problemim vardı, cilt bakımları kremler derken yaş 23 e geldi. sivilceler azaldı azalmasına ama artık bir tanesine bile tahammülüm kalmadığı için rouccatane kullanmaya başladım. 55 kiloyum 172 boy ve günlük 30 mg alıyorum. 2. haftadayım ve kalp çarpıntısı nefes kesilmesi, ciddi ritim bozuklukları yaşamaya başladım. daha 1 ayım dolmadan doktora gidip bu ilaç sana göre değil derse bütün sivilcelerden kurtulma hevesim sönecekbu kadar ciddi çarpıntıları olan var mı? bu ilaçcın yan etkisi mi?
kızlar dün burnum oluk oluk kanadı ya :S kimseden duymadım bukadar kanadıgını ?dr jel verdi onu sürüyorum şimdi bidaha yaşamam bunu inşalla zaten kan fobim var ya:S
bendede sızıntı seklinde kanama oluyordu... ve burnumun içi kan pıhtılarıyla doluyordu...ohaoldumsmile feci bir durum... yatarken yastıgın biraz dik olsun gece kanaman olursa tersine akıp bi sorun yaratmasın... gecmiş olsun canım ya... valla biran önce gecerde benim gibi kurtulursunuz.. tabi etkilerinden hala kurtulmak mümkün degil o ayrı tabi...
sagol canım benim ya ne güzel bitirebilmişsin tedavini ya etkilerde geçer kısa zamanda sıkma canını.eklemlerimde çok agrıyo ona bi şekilde dayanıyorum ama bu burun kanaması gerçekten çok feci..dedigin gibi gece olursa yandın aman allah korusun.3.ayımdayım biran önce bitsin kurtulayım istiyorum ..senin yüzün ne alemde buarada canım tedavi biteli ne kadar oldu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?