Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
akne gerçekten bi saglık problemi ..vücudumuzda yolunda gitmeyen bişeyler varsa o da akne olarak ortaya çıkıyormuş doktorum böyle söyledi bana ..

Evet, akne bir sağlık problemidir. Polikistik over gibi hastalıklarda da ortaya çıkabiliyor, Karaciğerle ilgili rahatsızlıklarda da..
Vücut kendisinde gizli olan hastalığı akne yoluyla gösteriyor bazen..

Ayrıca belgenin altını imzalarken yan etkileri konusunda doktorum beni yeterince bilgilendirmişti. Olmaz ya demedim. Olmaması için gerekli tedbirleri almaya çalıştım. Olmaz ya demek vurdumduymazlıktır veya doktorun seni yeterince bilgilendirmemiş..

abi roaccutane çeneye de vuruyor mu? sizde yan etki olarak çeneye biraz vurmuş çünkü. bana bişey yazmasanıza? kullanın için içirin. görün gününüzü bana ne yaa. bana yazmayın cevap yazmicam çünkü:) ööf bezdirdiniz bee. yok doktorun seni bilgilendirmemiş de bilmem ne de. bilgilendirdi canım bilgilendirdi merak etme.ben kendimde olmayacağını düşündüm. yoksa bile bile intiharın altına depresyonun altına kabul ederek imza atmadım. depresyon mu sivilce mi deseler bırak sivilceli kalayım olsa olsa depresyona girerim zaten en kötü ihtimal derdim.

Lola sende depresyon mu yarattı yan etki olarak?.. ilacı bıraktıktan sonra mı, ilacı kullanırken mi?..

bişey eklemek istiyorum doktorlar bikac yan etki dısında detaylı bilgi vermiyor ve hastaların bu yan etkiler sonucu kendini mutsuz ve caresiz hissetmesine neden oluyor....

o nedenle kullanacak arkdaslar burayı okursa baslarına gelebilme ihmali olan yan etkileri daha iyi bilirler... bir ilac hiç bir sekilde savunulmamalıda kötülenmemelide... herkes yan etkisini bünyesine göre yasar....

ben bu muhabbeti anlayamadım kusura bakmayın ama.

hiçbir ilaç zaten tamamen masum değildir ve evet roaccutane de öyle pirü pak bir ilaç değil

kullandığımız antidepresanların bile bazılarının yan etkileri depresyon olabiliyor bizzat prospektüsünde okumuştum kullandığım antidepresanın bile düşünün yani.

epilepsi tedavisi görürken de kullandığım ilacın ne denli yan etkilere sahip olduğunu biliyordum sivilce tedavisi görürken de .

yani aman canım roaccutane den değildir o gibi bi tartışmayı anlayamıyorum her ilacın herkeste yan etkileri farklıdır kimisinde yan etki minimum seviyededir kimisinde nadiren görülen yan etkiler görülür, çok nadir diye belirtilen yan etkiler görülür

ve bazen de ilaçların bilinen yan etkilerinin dışında etkileri de görülür tamamen kullanan hastaların bünyelerine bağlı değil mi zaten.

daha önce de yazmıştım roaccutane kullandım bende yüzde çökme, sarkma vs. yapmadı depresyon meselesine değinmeyeceğim çünkü epilepsi ilaçlarım yüzünden zaten depresyon rahatsızlığım vardı ama ellerim ve kollarım kocaman egzamalarla doldu dudaklarım kurudu sonunda sivilcelerimden kurtuldum yıllardır akne sorunum yok

ama lütfen burada yan etkilerinden bahseden arkadaşları anlayın.bu topiği okuyan ve bu ilacı kullanan arkadaşların farklı yan etkileri de bilmeye ihtiyaçları var bir ilacın prospektüsünde yazan bilinen yan etkileri dışında bilinmeyen yan etkileri olabileceği gerçeğini göz ardı etmeyin

Ya ben 4.ayıma girdim ve tahlilde ALT biraz fazla çıktı doktor 15 gün sonra bi tahlil daha yapalım dedi ...
Neden yüksek çıktı ki :S ...

Ya ben 4.ayıma girdim ve tahlilde ALT biraz fazla çıktı doktor 15 gün sonra bi tahlil daha yapalım dedi ...
Neden yüksek çıktı ki :S ...

korkma cnm o bende de olmuştu.. 4.ayimda tahlil yapıldı değerlerim cok yüksek cıktı.. 15 gun dozajı yariya indirmişti.. sonra tekrar tahlil yapıldı ve normale döndü.. bi dahada yaşamadım oyle bi problem..

arkadaşlar bu ilacın dozajının kiloya göre verildiğini okudum.bn 95 kiloyum ve günlük 20 mg olarak 5 kutu bitirdim.daha ne akdar kullanmam gerekiyo acaba :uhm:

doz kiloya ve aknenin şiddetine göre veriliyo.. aknenin siddetini bilmeden bisey soylemek zor.. ama normal kosullarda 95 kilo biri icin cok cok az 20 mg.. ben 45 kiloydum ilaca basladigimda ve gunluk 30 mg aldim.. ve düsük dozdu bu.. bazi doktorlarin şöyle bi uygulaması var.. düşük doz uzun süre tedavi.. bu daha etkili oluyomus.. bende de o sekilde uyguladi doktorum.. ama zaten ne kadar süreyle kullanman gerektiginede doktor karar vericektir cnm..

merhaba arkadaşlar,
ben de roaccutaneın bi türevi aknetrent i kullanıyorum 3 aydır ve kolesterolumun yükselmesinden başka bi yan etki görmedim.kullanmadan önce çok tereddüt etmiştim ama şimdi hiç bi sorunum yok ilacı kullandığımı unutuyorum nerdeyse bazı insanlar o kadar korkutuyolar ki insanı yani siz tedbiri aldıktan sonra etkileri minimuma iniyor nerdeyse

öncelikle cvbın için tşkr ederim cnm.
bnm vücudumda,kollarımda ve yüzümde sivilceler vardı.yüzümdeki sivilceler küçük ama bazen irinli olabiliyodu((regl zamanı yada yağlı tükettiğimzamanlarda fln)).alnım pütür pütürdü.ama b ilacı kullandıktan sora cildim pürüzsüz bi hal aldı.doktorum bu zamana kadar dozu arttırmayı hiç düşünmedi.kontrolüme gidiem tekrar.ama 20 mg kullanmama rağmen yan etkileri gördüm tbiki.bundan sora nolucak bilmiyorum ama.şuanda cildimin durumu çok iyi.sadece ara ara cildim cok asırı hassaslasıyo.dokundugumda cok acıyo ve yanıyo ve de pul pul oluyo.nedenını tam bılmıyorm ama ara ara karşılasıorm bu sorunla..

anladigim kadariyla cok atesli bi sivilce problemin yok.. ama böyle atesli olmayan sivilcelerde pek bi inatci oluyo :)) kendimden biliyorum.. bence doktorun dogru düsünmüs.. böylede devam et.. o zaten en dogrusunu yapıcaktır.. cildini bol bol nemlendir.. bunun icinde bepanthen kremden baskasini tavsiye etmiyorum.. ama dudaklar icin önerebilecegim müthis bi ürün var.. inanilmaz serinletiyo o kuruyup yanan dudaklari.. ve nemlendiriyo.. Blistex diye bi ürün.. eczanelerde var.. mavi kücük yuvarlak bi kutuda.. zaten eczaciya kullandigin ilactan bahset.. bide bu soyledigimi sor.. o ürünü tavsiye edicektir.. 6 tl filandi kücücük bisey ama 3-4 ay gitti bana

aslında baya sorun olduğu zamanlar oldu canım.ergenlikten beri uğraşıyorum sivilcelerimle.ama inan bu ilaçtan sora hepsi geçti cok memnunum.tabi şimdi ilaç bıttıkten sonra nedense yanaklarımda kuruluk ve alnımda yine bazı ufak pütürler cıktı.onuda önümüzdeki hafta doktora gittiğimde danışıcam neden olduğunu :/bnde bepanten krem kullanıyorum cnm.bundan önce merhemını kullanıyodum.oda cok etkılı özellikle kaş bıyık aldıktan sora yada cıldimi fln kasıdıktan sonra olusan kızarıklıklara cok ıyı gelıyodu.
bu arada tavsiyen için saol tatlım mutlaka sorucam eczaneye opuyorumnanaktan

arkadaşlar bnde bu ilacı kullanmk istiyorum sizce devlete mi özelemi gidiyim bi fark olurmu devlet hast. hiç gitmedim de bilmiyorum
daha önce sivlcelerm için doktoraa gtmedm kendm tedavi etmeye uğraştım ama hç bi sonuç elde edemedm geçmiyo çok şükr artmadıdan yaptıklarım sonucu
3,5 yıldr var liseye başladıktan sonra çıktı sivlcelerm sizce ilk önce başka tedavimi olsam yoksa bunumu ama kesn çözlsün istiyorum kaybedicek zamanım yok =((

roaccutane /zoretanin kullanmaya karar verecek kişi sen degilsin.. ben 8 yıl tedavi gördüm anca verdiler. 6 ay kullandım.. doktor karar vermeli. eger tedavi sekillerini hangi aralıkta tedavi gördüğünü nasıl bir sürec izledigini güzel güzel anlatırsan sana en uygun olanı söyleyecektir.

devlet yada özel farketmez. tedavi sürecini anlattıp tahlillerini gösterdigin vakit her hastanede sana uygun olanı söylelerler ama önemli olan doktorla olan iletişimin.. ben tıp fakültesine göründüm.. eger civarda bi tıp fakültesi varsa oraya git dilersen.. gerci dedigim gibi doktorun tavrı ve iletişim cok önemli...

raccutane bazı durumlarda kesin cözüm olmuyor onuda belirteyim.. sınıf arkadasım 11 aylık 50 mglık tedavi gecirdi banamısın demedi.. hala problemli cildi... Allaha şükür benim bi sorunum kalmadı ama kesin demekte yanlış olur sanki.....

benim tedavim biteli 2 ay oldu.. son bi kaç gundur cildim yaglanmaya basladı yeniden (sivilce yok gercide) :))) Allahim ben kuru ciltli olmak istiyorum.. ilacı kullanırken valla ne guzeldi... uff hic sevmiyorum şu yaglı cilt olayını

benimde ilaç biteli 1,5 ay oldu bazı yerlerde küçük beyaz noktalar çıktı çok değil ama hiç olmasa daha iyi olur

benimde ilaç biteli 1,5 ay oldu bazı yerlerde küçük beyaz noktalar çıktı çok değil ama hiç olmasa daha iyi olur

bu ilaci kullandiktan birsure snra doktorum izne ciktigi icin 1 ay kadar beklemistim.o sure zarfinda bnmde cildim yaglanmaya baslamisti.bu ilaci biraktiktan sora cildimiz yaglanmaya baslarsa siyah noktalar ve sivilcilerde tekrar edebilir demek kiCADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…