Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

aynı fiziğe sahibiz seninle
ve aynı şeyleri tüketiyoruz bende kırmızı et yemem kola içmem vs..

demekki yüksek degil canım olabilir risk yok ozaman rahat ol..kaydirigubbakcemile5

Çoğumuz kanımızda bir tür iyi kolesterol (HDL) bir tür de kötü kolesterol (LDL) olduğunu duymuşuzdur. Bunlardan iyi olanı bizi damar tıkanması ve yüksek tansiyon gibi hastalıklara karşı korurken kötü olanı bu hastalıkların oluşma hızını artırmaktadır. Dahası iyi kolesterol kalp ve damar sisteminde düzenleyici rol de almaktadır. Peki ikisi de kolesterol olmasına rağmen nasıl bu kadar farklı etkilere neden olabiliyorlar?

Aslında ne HDL ne de LDL sadece kolesterolden oluşmuştur. Bunlar kanda kolesterol ve diğer yağları taşıyan yuvarlak, misket gibi içi yağ ile dolu, dış yüzeyi protein ile kaplı damlacıklardır. HDL ve LDL’nin içinde yağda eriyen vitaminler gibi başka maddeler de vardır. Aslında her ikisinin de yapısı birbirine beznerdir. Ancak davranışlarındaki farklılık onların iyi ve kötü diye nitelenmesine neden olmuştur.

LDL yani kötü kolesterol yağları vücudun heryerine dağıtır. Vücut hücrelerinin ihtiyacı varsa bu yağları kullanırlar ancak fazla olan yağ kanda dolaşır ve özellikle damar duvarlarına çökerek damar sertliğini hızlandırır. Oysa HDL tıpkı bir çöpçü gibi çevreden kolesterolü toplar ve karaciğere taşır. HDL’nin yaptığı bu işe ters kolesterol taşınması denir. Vücuttaki kolesterolü karaciğere taşıyan tek yapı bu HDL’dir. Peki karaciğer kendisine ulaştırılan bu kolesterolü ne yapar? Karaciğer HDL’nin kendisine getirdiği bu kolesterolü ürettiği safranın içine geçirir ve barsaklara gönderir. Böylece kolesterol barsaklar ve dışkılama yolu ile vücuttan uzaklaştırılır. ışte HDL kolesterolün bu özelliği ona iyi kolesterol denmesine neden olmuştur ve gerçekte fazla kolesterolün vücuttan atılmasının tek yolu da budur.

Böylece kan HDL kolesterolünüz yüksek ise kalp ve damar hastalıklarına karşı daha iyi korunuyorsunuz demektir. Ancak LDL kolesterolünüz yüksek bir de HDL kolesterolünüz düşük ise birşeyler yapmanız gerekmektedir

arkadaşlar bakın anlamarıda yazıyo bura netten buldum:)

Kolesterol 192 0 200
Trigliserid 54 30 150
Aspartat transaminaz (AST) 24 5 34
Alanin transaminaz (ALT) 12 0 55
Demir 111 50 170
Hemogram (12-20 parametre) yazmıyor
MPV 9,7 7,4 10,4
HGB 12,6 11,67 15,47
NEU 3,4 2 6,9
LYM 1,9 0,6 3,4
RBC 3,95 3,83 5,8
MONO 0,5 0,11 0,59
EOS 0,0 0 0,7
BASO 0,0 0 0,2
WBC 5,9 4,07 11,23

kırmızı olanlar bende çıkan yanlarındaki alt sınır ve üst sınır

benşim tedavi başlamadan 1 ay önce ve tedavi sırasında hap kullandım hemen doldu demir depolarım
dr depolarıma bakmıştı en az 80 olması gerekirken 2 çıkmıştı acayip şaşırmıştı dr hemen bi ilaç verdi iyi gelmişti o
1 kutu bitirdim ardından bir düşük modeli olanını verdi

bu arada bu yazılanlarda yoksa 1 sayfa daha var sonuç kağıdı ama sanırım ordakilerde değildir
100 rakamlardan bahsediyorsunuz bunlar ufak rakamlar

neyyse onları da yazıyım dedim

HCT 36,3 34,5 46,3
MCV 91,8 80,4 95,9
MCHC 34,8 32,55 35,2
MCH 31,9 27,2 33,5
RDW 13,0 11,5 14,5
PLT 193 158,7 387,7
PCT 0,187 0,1 1
PDW 16,5 12 18
LY% 32,9 18,8 50,8
MONO% 8,0 4,1 12,2
EO% 0,8 0,8 6
BA% 0,8 0,3 1,8
NE% 57,5 39,9 73

____ 1.si ben ilacı kullanmadım yani bende bi etki felan göstermedi cunku değmez diye düşündüm vücudumu o kadar yıpratmaya.. 2. si allah insana gitmiycek dert vermesin tek derdimz sivilce olsun halledilir.. bu ilacın ileride kısır yapabıldıgı ıhtımalının %40 oldugunu bılıyor msun ? nereden öğrendın dersen yurt dısındakı roakütanların prospektüsünde bu yazıo ve bunu bana bi cerrah arkadaşım söylemişti . kanına karışıyo onca madde bobreklerın bunu süzüyo o kan ki senin derini kuruturken bobreklerıne neler yapıyo sence ? karacıgerlerının enzımlerını değiştiriyo bu ne kadar tehlıkelı bılıyor musun ? ben kımseye kullan yada kullanma demıyorum ısteyen kullansın ama değmez diyorum bence yazdıklarımı duzgun okumadan yorum yapma... hastaların moralıne gelınce cok ıstıyosa okumasın yazılanları cunku hep iyi yorum olucak dıye bişi yok doktorlarda sureklı iyi seyler soylemıyo zaten aynen şöle dıo cildin iyileşicek ama burnun kanayabılır gozun kurur ağda yok hamılelık yok o yok bu yok bence polyannacılık oynıcagına kendıne verdıgın zararı kabullensen ıyı olur.

Son düzenleme:

siz benim kendime zarar verdiğimi kabul etmediğimi nereden biliyorsunuz
evet belki bi yandan veriyorum ama diğer yandan düzeltiyorum
tabi ki tek dert sivilce olsun ama şunu unutmayın sivilce sadece kozmetik ve fiziksel anlamda sorun değildir sadece
bir sağlık sorunudur unutmayın
ben başıma gelecekleri kabul edip öyle kullanmaya başladım ayrıca dr verdiği için
belki ileride pişman olacağım ve başıma başka hastalıklar gelicek bunu bilemem
ama en azından bi yola çıkmışken bunun kötü taraflarını değil iyi taraflarını görmeye çalışıyorum
iyi düşünürsem iyi olacağını kötü düşünürsem kötü olacağım inancındayım
ayrıca yazdıklarını yeterince düzgün okudum değip değmeyeceği kişisel bir durum
çok istiyorsa okumasın diye bir şey yok tabi ki herkes okuyup bilgi alacak
yalnız ben bu gerginliğini anlamış değilim
yaptığım yorumda da gerginlik yaracak birşey olduğunu sanmıyorum

canım sende hdl ldl kolestrol göremedim doktora gittiğinde sorarsın sanırım onları çıkarmamışlar ama demirin ne güzel ya benim demir çok düşük tedavi görcem onun için desenin değerlerin çok iyi bence kolstrolünde çok kötü değil..malaşşah diyelim de nazar değmesin:))

ya senin burda milletin moralini bozmaya ne hakkın var????
kısırlık yapıyor diyosun öyle bir şey olsa doktorlar veriri mi??
bu ilacı kulanırken hamile kalamıyosun ve boıraktıktan 1 ay sonra sonrasında tabiki kalabilirsin burada umudu olan bir çok insanın umutlarını kırıyorsun herkes ne yaptığının bilincinde zaten...lütfen birdaha böyle yorumlar yapmayın...
sizde işe yaramadıysa başkasında da yaramıcak diye bir şey yok...
yorumları çok istiyolarsa okumasınlar demişsin buraya yazdığına göre tabiki okucaz..
bence sen artık buraya yazma yorumların sen de kalsın

demir ilacı ne kullanmıştın canım

]Roaccutane Kısırlığa Yol Açar Mı?

Hayır açmaz. Kısırlığa neden olan herhangi bir maddenin ilaç olarak kullanılması zaten mümkün değildir. ROACCUTANE tedavisi sırasında hamile kalınmaması gerekir.

Bu konuyu iyi bilmeyen kişiler bazen ROACCUTANE 'in "kısırlığa yol açtığı "endişesine kapılmaktadırlar ki bu tamamen yanlış bir bilgidir. ROACCUTANE ne kadın ne de erkek hastalarda herhangi bir şekilde kısırlığa yol açmaz.

bu doktorun açıklaması............

merhaba kıslar..kullanmadan once baska alternatıf ılac yokmu ..onu denesenız derım..yagmurun yazdıgını bende bılıyorum..ama tesadufmudur bılmıyourum..bır tanıdıgım var kullanan..

ne biliyorsun ya kısrlık mı yapıyor biliyorsanız siz kullanmayın ozaman ya okadar umut bağladık şu ialaca yeter ama ya benim nişanım var evlilik hazırlığı yapıyorum böyle herkes birşey derse ne olur ya
.................

arkadaşlar bu sadece risktir demiş yağmur,kesin kısır olacaksınız dememiş ki.Ben 1 yıl kadar uzun bir süre kullandım ama duymamıştım böyle bir şey ve şuan da oğlum var şükür.Moralinizi bozmayın tabi,ama kullanıyorsanız da zaten sakıncalarını bilerek bu işi yapıyorsunuz demektir.ınşallah hepinizin cildi güzelir,cidden insanı olumsuz etkiliyor

evet canım olumsuz etkileniyoruz çünkü yüzde 40 kısırlık yapar diyor kesin konuşuyor...ama doktorlar öyle bir şey demiyor...öyel bir şey olsa neden versinler ilacı...senin cildin düzeldi mi canım tamamiyle inşallah biz de en kısa zamanda kurtuluruz şu sivilcelerdenbilmiyorumkismile

arkadaşlar 5. ayım bitti cildim çok güzel oldu aslında bu ay bitiriyorduk tedaviyi ama benim biraz strese bağlı 3 4 küçücük belli bile olmayan sivilcem çıkınca 1 ay daha çok düşük dozda devam etmeye karar verdik
son aylarım olduğu için artık iyice urulu yaşamaya başladım dudaklarıma sürekli nemlendirici sürüyorum ama yeterli olmuyor birde deri defalarca soyulduğu için artık çok ince hassas bir cilt kaldı güneşte biraz kalsam 5 dk bile hemen kızarıyorum. güneş kremi mutlaka sürün son aylar yaşıyorsunuz bunu çok
dün göz doktoruna gittim miyop astigmat gözlük kullanıyorum göz numaram armış 0,50 derece ve göz kuruluk testi yaptılar % 50 göz yaşı azalması var suni göz yaşı merhemi verdi doktor
yazın sonuna kadar acır yanar güneş gördüğünde çok kızarır batma olur falan dedii
aklınızda olsun güneş gözlüğünüzede dikkat edin yanınızdan ayırmayın göz de kuruluk olursa ama onun dışında sivilcelere veda etmek süper gerçekten bebek gibi bir cildim var yüzümdeki tek kusurum dudaklarım şuan ilacı kesince onlarda düzelecek ve sadece yüzüm değil aslında bütün vücudumun rengi değişti sanki daha parlak daha güzel görünüyor canlılık geldi
ama hala eklem ağrılarım devam edior inliyorum oturup kalkarken kolumu kıpırdatmak bile çok zor oluyor inşallah geçer hepsi güzelliğime değer
ben aynaya bakmaya bayılıyorum artık eskiden her baktığımda aaaa yine sivilce çıkıcak şuraya bak çıkmadan kocaman diye sinir olurdumm
şimdi her baktığımda aa bu iz de geçmiş şuda yok buda yok siyah nokta yok pürüzsüz diye seviniyorum
moralinizi hep yüksek tutun sivilceler çok çıkıyor benim dediğim gibi son günlerimde bile çıktı 20 dozla devam edicem
ama doktorumun dediği artık çıksa bile çok küük olacak stresten olur onlarda takma kafana ama 1 ay daha devam edelim dedi ve inanın bütün yan etkileri yaşadım ama çok şükür tedavim bitti diyebiliyorum artık bu ay da biter çok yoruldum artık ağrı çekmekten krem , güneş kremi dudak nemlendirici sürmekten onları her an yanımda taşımaktan ama bitecek sizde dert etmeyin kendizi sıkmayın rahat olun veeeee alkisalkisalkisGÜZELLEŞMENİN TADINI ÇIKARINNN......alkisalkisalkis hihoyyytŞenizkaydirigubbakcemile2opuyorumnanaktan

Kızlar bu ilaca ilk başladığımda isyan ettim. İçmem bunu dedim. Çünkü gerçekten ilk dönem yüzüm pul pul oluyordu. Tüm hayatımı olumsuz etkilemişti. Yüzüm makyajı kabul etmiyordu...Sivilcelerim daha da fazlalaşmıştı... Bu durum karşısında iyice sinirlendim ve içmeyeceğim dedim. Sonra annem televizyonda bir dermatoloji uzmanı bulmuş. Neyse bayanı bulduk gittik anlattı sabretmem gerektiğini. Sonrası için herşeyin çok güzel olacağını... Bu tedavide en etkili ilacın bu olduğunu söyledi. Ve bu moral desteğiyle tekrar başladım. Şu an 3. kutudayım. Bende inanın hala çıkıyor iltahaplı sivilceler. Hergün bir başkasıyla uyanıyorum. Ama yüzüm kurumuyor eskisi gibi. Daha doğrusu kurumasına fırsat vermiyorum fazlasıyla nemlendiriyorum. Alnım tertemiz tek bir iz leke dahi kalmadı ama yanak bölgelerimde hala oldukça fazla iz var. Ve iltahaplı sivilceler. Aslında nankörlük etmeyeyim ilk zamanlara göre sivilceler daha az çıkıyor. Ama bizler mucize bekliyoruz hemen sonuç alacakmışız, almalıymışız gibi davranıyoruz. İşte hatamız burada sabretmeyi bilmiyoruz...
Benim 3 ay sonra düğünüm var doktorum söz verdi ilaçlarını aksatmadan kullan dediklerimi yap düğüne bebek gibi bir yüzle çıkartacağım seni dedi... Bakalım bekliyoruz inşallah dediği gibi güzel sonuçlar alırım. Tabii umarım benim gibi bu dertten muzdarip olan arkadaşlarımda en kısa sürede sonuç alır.
Alsında bu ilaca başlamadan yan etkilerini okuyunca gözüm korkmuştu. llk zamanlar bende biraz zorlandım ama bünye alışıyor sanırım şimdi hiç bir sorunum yok. Doktor kontrolünde tahlillerinizi düzenli yaptırdıktan sonra korkulacak bir durum yok. Yakınen tanıdığım bildiğim birkaç arkadaşım kullanmışlar zamanında ve çok güzel sonuçlar almışlar. 2 tanesi de evli hiç bir sağlık problemleri yok yani...
İyi düşünelim iyi olsun. Ama dediğim gibi tahlilleri düzenli yapmanında sağlık açısından önemi büyük...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…